Dodaj do ulubionych

Raty spłaca regularnie i... dostaje karę

• Gość: zyga Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 06:50
      Nie chodzi tu o przepisy.Trzeba ku.. zwolnić tego pie..nego programistę co
      pisał ten program komputerowy i przy okazji adminiustratora tego systemu skoro
      nie zauważa co się tam dzieje.
    • incipit To natychmiast należy zapomnieć, że taki bank 29.04.07, 07:04
      istnieje i wpisać na listę banków których ma nie być.
      I zapomnieć, że próbują wydawać karty kredytowe w zamian za karty członkowskie
      Makro.
    • Gość: divaldo Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.07, 07:17
      Jeszcze się okaże że bank łaskę robi za że uznał wpłacone raty. GE trafia na moją czarną listę banków.
    • Gość: Egon Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.media4.pl 29.04.07, 07:36
      Miałem dokładnie tak samo w GE Money Bank - spłaciłem i będe omijał szerokim łukiem
    • Gość: mieszko Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.elblag.dialog.net.pl 29.04.07, 07:49
      Dzięki ci balcerowiczu pozwoliłeś otwierać banki ubecji i obrzezańcom a wiadomo
      nie od dzisiaj że to oszuści i złodzieje!!!!
      • Gość: nikka Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.icpnet.pl 29.04.07, 10:09
        Puknij się mieszko w pusty dekielek...
    • Gość: janusz Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.chello.pl 29.04.07, 07:57
      Zyjemy w kręgu absurdów. Chroń nas Panie przed bankami i ich "PRODUKTAMI" Jak
      słysze o "PRODUKTACH" Banków to jestem pewny, ze świat zwariował do reszty!
    • Gość: maria Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.07, 07:58

odobnie zachował się Sygma Bank w stosunku do mnie.Zapłaciłam odsetki bo miałam
      dość nagabywania mnie ciągłymi telefonamii straszeniem.To poprostu jest chore.
    • Gość: Natasza Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.e-wro.net.pl 29.04.07, 08:01
      To samo miałam u nich. Termin na 10-tego,wpłata 8 przelewem, i raz 15 a drugim
      razem 30 złotych kary. Opie..łam idiotke z infolinii,wkurzyłam sie i
      spłaciłam calość od razu. Więcej mnie jako klienta nie zobaczą i szczerze
      odradzam korzystanie z usług tych złodzieji.Najgorszy bank w Polsce.Niech sie
      gonią!
      • slmako Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę 29.04.07, 08:15
        masz racje. To co wyprawia sie z polska bankowoscia (oplatamiza uslugi) ) to
        rozboj w bialy dzien. Co mozna poradzic skoro jest problem z wyborem
        najwyzszych wladz panstwowych. Jak to dobrze ze ja tam nie mieszkam.
    • Gość: papuga Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.101.192.213.cable.satra.pl 29.04.07, 08:09
      Pracownicy banku w opisanym przypadku mówią nieprawdę. Na wyciągu z kolejną ratą
      termin wpłaty brzmi:"...do 20.../tu data kolejnego miesiąca/..." z zaznaczeniem,
      że jest to data wpływu na konto w banku GEMoney. Wystarczy bankowi przypomnieć
      dane z tego wyciągu. O ile opisana historia jest prawdziwa we wszystkich faktach
      w co niestety mocno wątpię.
    • slmako Kretyn na stanowisku -przykre ale prawdziwe 29.04.07, 08:09
      Tak dlugo jak toleruje sie idiotow na stanowiskach to nigdy sie nie uda.
      opisany przypadek to sczczyt absurdu i kretynizmu.
    • Gość: bzyk Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.chello.pl 29.04.07, 08:40
      Jeśli ktoś Spłaca ratę przed terminem, to bank ma dodatkową korzyść w postaci
      odsetek naliczonych od daty wpłaty do daty wymagalności raty. Jeśli Bank tego
      nie rozumie to jedyna rada: KLIENCI! JAK NAJDALEJ OD GE MONEY BANK.
      Wysyłanie pisma do Klienta, że bank łaskawie nie pociągnie go do odpowiedzialności
      bo klient nie wie że wpłaca się tylko w określonym dniu a nie przed nim jest
      więc zwykłą arogancją i bezczelnością.
    • jjjupiter GE Money Bank-musze zapamietac i wystrzegac sie 29.04.07, 08:42
      sam splacam kredyty i raty i nie wyobrazam sobie takiej sytuacji
    • earlyyears Raty spłaca regularnie i... dostaje karę 29.04.07, 08:50
      potwirdzam. spotyka mnie to regularnie. sku..synski bank to citibank handlowy
      i pko sa. od czerwca koncze z nimi wspolprace. przestrzegam przed tymi bankami.
      • Gość: Pergwns Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.bsb.vectranet.pl 29.04.07, 23:39
        i gdzie pójdziesz?
    • zgibek A ja będę bronił banku... 29.04.07, 08:58
      Nasz kredyt mieszkaniowy rządził się takimi samymi prawami.
      I - inaczej niż chyba większość (nie przejrzałem wszystkich postów, a jedynie
      próbkę) - nie widzę w tym NIC ZŁEGO.
      Takie są zasady z umowy, i MY Z TEGO KORZYSTALIŚMY. Chodzi tu o fakt (co nie
      jest jasno wytłumaczone w artykule), że klient ma MOŻLIWOŚĆ przyspieszania spłat
      poprzez DODATKOWE wpłaty, OPRÓCZ comiesięcznej raty.
      Sądzę, że owa pechowa Pani posiadała w umowie kredytowej odpowiednie zapisy o
      tym mówiące - u nas tak było, nikt też się z tym "nie krył", wręcz przeciwnie -
      zwracano nam na to uwagę, że jak chcemy dopłacać, to żebyśmy pamiętali o
      "normalnej" racie.
      I tak też robiliśmy - w dzień spłaty szła rata (lub więcej), a poza tym (jak był
      dobry kurs i mogliśmy) robiliśmy wpłaty. DODATKOWE WPŁATY, a nie na poczet
      przyszłej raty.
      • Gość: 07 zgłoś się Re: A ja będę bronił banku... IP: *.aster.pl 29.04.07, 09:05
        dokładnie jak mówisz. Nie chce bronić banku (tego czy jakiegokowliek innego)
        ale artykuł nie wyjasnie sprawy. Nie wspomina o warunkach umowy kredytowej
        itp., jest wątek że to kredyt odnawialny a te rządzą sie trochę innymi
        prawami . Podobne ,,artykuły" można znaleźć w fakcie albo superexpresie ale po
        Gazecie nie spodziewałem się tak pobieŻnego opisu. Trochę obciach że
        pani ,,dziannikarce" nie chciało sie przeczytać umowy/
        • Gość: Pergwns Re: A ja będę bronił banku... IP: *.bsb.vectranet.pl 29.04.07, 23:51
          Chwileczkę najpierw w artykule jest napisane że zakupili zmywarke na kredyt w
          GE Meny Banku. 20-tego kazdego miesiąca ma termin płatności rat. W dalszej
          częsci jest wzmianka o kredycie odnawialnym.
          Ktoś tu miesza pojęcia.
    • Gość: stalyklientGE Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.catv.net.pl 29.04.07, 09:06
      A mnie zastanawia jak łatwo wami sterować. Nie macie kredytow w tym banku, nie
      znacie warunkow umowy, nie wiecie jak to dziala a kazdy juz 'wie' ze to kiepski
      bank i kiepski kredyt. Mialem podobne watpliwosci przy pierwszym kredycie,
      zadzwonilem na infolinie pani milym glosem wyjasnila mi, ze przy wybranej przeze
      mnie formule splat w okreslonym terminie odbywa sie rozliczanie moich rat,
      dlatego rata musi wplynac w terminie, w okreslonej wysokosci. Kazda wplata w
      innej wysokosci, w innym terminie zaliczana jest na poczet splaty calkowitego
      zadluzenia przez co zamiast 20 rat bede splacac 18. bylo to opisane w umowie,
      ktorej - przyznaje sie bez bicia - nie doczytalem, wszystkie kolejne kredyty bez
      problemu. Powiedzcie jaki jest problem w ustaleniu automatycznego zlecenia
      przelewu w określonym terminie? Znowu się z nas śmieją. Sami idioci.
    • Gość: Paweł Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.chello.pl 29.04.07, 09:14
      To jakaś ściema, ja też mam kredyt na zakup w GE bank i żadnych kłopotów.W
      tekście małym druczkiem doczytać się można słowa odnawialny a to czyni wielką
      różnicę.
      • Gość: fan Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.piasta.pl 29.04.07, 09:48
        Całość problemu tkwi w tym, ze ten bank pcha nam w łapy kartę kredytową w momencie gdy my chcemy jedynie tylko KUPIĆ COS NA RATY. Nikt nie idzie do sklepu po karte kredytową. Po podpisaniu umowy mają nas, a właściwie osoby nie znające się na tym. Później sprawa rozbija sie juz tylko o drobiazgi w umowie. Przyjazny bank tego by nie robił, ten tak.
        • Gość: anka na kartę wyrażasz zgodę IP: *.aster.pl 29.04.07, 11:46
          Gość portalu: fan napisał(a):

> Całość problemu tkwi w tym, ze ten bank pcha nam w łapy kartę kredytową w momen
          > cie gdy my chcemy jedynie tylko KUPIĆ COS NA RATY. Nikt nie idzie do sklepu po
          > karte kredytową. Po podpisaniu umowy mają nas, a właściwie osoby nie znające si
          > ę na tym. Później sprawa rozbija sie juz tylko o drobiazgi w umowie. Przyjazny
          > bank tego by nie robił, ten tak.

BZDURY. Nikt nie wpychał mi karty. Po spłaceniu kredytu otrzymałam propozycję
          zawarcia umowy na kartę kredytową. Mogłam zignorować bądź odmówić.
          Trzeba myśleć a nie brać jak leci, korzystać jak popadnie a potem płakać, że
          dali, ale nie za darmo.
    • Gość: kwamar Jestem w tym banku, ale jak tylko spłacę kredyt IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.07, 09:49
      to nie zobaczą mnie do końca świata.
    • Gość: Kredytobiorca ABSURD - a gdzie klient nasz Pan? IP: 213.199.211.* 29.04.07, 09:49
      Sam biorę kredyty, w pewnym banku i tam nie miałem problemu, spłacam jak chcę,
      odsetki tylko od wykorzystanej kwoty. pomijając ten fakt,gdybym miał brać kredyt
      w tym Monet Banku to chyba wolałbym prędzej zrezygnować z zakupu czegoś nowego.

Traktowanie klienta przez banki powinno się zmienić.
      Money Bank - nigdy nawet o nich nie pomyślę, tak jak o PKO BP (obsługa rodem z
      komunizmu)
    • Gość: Emeryt Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: 212.122.223.* 29.04.07, 09:53
      Moja opinia o tym banku:nic dodac nic ujac.Choroba urzednicza ma rozne
      objawy,psychiczne tez.
    • Gość: Wojtek Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.icpnet.pl 29.04.07, 09:55
      Są przecież inne banki.
    • jjjupiter Raty spłaca regularnie i... dostaje karę 29.04.07, 10:05
      Zacznijcie ludzie czytać co podpisujecie bo choć pracuje w innym banku to ciągle
      spotykam się z nieuzasadnionymi pretensjami.
      Pamiętajcie, że waszych wpłat NIKT nie KONTROLUJE - bank ma np. z 1 mln Klientów
      więc nie myślcie, że pracwonicy patrzą co
      ROBICIE !!!!!! Jak ma się zobowiązania to trzeba we własnym intersie się nimi
      zajmować a nie wołać o pomstę do nieba. Śmieje
      się z głupoty i naiwności ludzi !!!!
      I wlasnie tak nas traktuja pracownicy banku-a moze lepiej zrobic ustawe z
      przepisami przyjaznymi klijentom -i bank nie bedzie mogl wymuszac pieniedzy
      zaslaniajac sie podpisana umowa-bo ustawa jest nadrzednym prawem
    • Gość: walDk Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 10:09
      mnie tez to spotkalo, od razu zerwalem z tym bankiem i poszedłem do innego,
      teraz spłacam 3 kredyty i nie mam problemów
    • Gość: Darek Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: 212.2.101.* 29.04.07, 10:21
      W tym przypadku Bank ma rację. Każdą kartę kredytową ( czy też kredyt ratalny)
      spłaca się po okresie rozliczenowym, tzn. od zakończenia okresu rozliczeniowego
      do wyznaczonego terminu spłaty- jest to tak zwany "gorący period" trwa w bank
      ok.20-22 dni.
      A osobiście proponuje przenieść kredyt do innego banku- jest taka możliwość gdyż
      GE Money Bank ma nabardziej złodziejskie prowizje.
      • Gość: Pergwns Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.bsb.vectranet.pl 29.04.07, 23:59
        W tym przypadku to piszesz nie na temat.
    • Gość: Klient GE Money Bank zapewnił jednak,... IP: *.toya.net.pl 29.04.07, 10:27
      "GE Money Bank zapewnił jednak, że w związku z tym, że mąż pani Barbary po raz
      pierwszy jest klientem banku"

i chyba ostatni :-)
    • bronimir Z zasady biorę kredyt w banku w którym mam konto 29.04.07, 10:29
      Otwieram stałe zlecenie i terminy, to sprawa wewnętrzna banku. Dotychczas
      działało bez zarzutu. POLECAM.
      • Gość: Pergwns Re: Z zasady biorę kredyt w banku w którym mam ko IP: *.bsb.vectranet.pl 30.04.07, 00:01
        Ja też tak robię i nie ma problemu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka