gwen_verdon 23.05.03, 18:24 Jak zapatrujecie się na Nową Hutę w kwestii komfortu życia ,estetyki i bezpieczeństwa przebywania ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
peteen Re: Huta nasza 23.05.03, 18:39 pierwsze ćwierć wieku spędziłem w huci, było ok, teraz wpadam tam rzadziej, ale ciągle wydaje mi sie, że nie jest (w starej części) taka brzydka, jak ją niektórzy chcą malować, dresy są jak wszędzie, dostac w gambe można, ale przecież nie tylko tam a która z dzielnic naszego pieknego miasta ma najwięcej zieleni, no która ?... i jeszczcze dla miłośników : www.nowa-huuta.w.imperia.pl www.nowahuta.krakow.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gwen_verdon Re: Huta nasza 23.05.03, 21:44 Zastanawiam się,czy jej zła sława to wymysł chorej wyobraźni starszych pań z okolic Grzegórzeckiej, czy też fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
tomcrac Re: Huta nasza 23.05.03, 21:49 > a która z dzielnic naszego pieknego miasta ma najwięcej zieleni, no która ?... zadna! i tej chronionej i tej, ktora zostala spartaczona przez kombinat :( Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Huta nasza 25.05.03, 13:14 gwen_verdon napisała: > Ale za to jaki kombinat ! :) Kombinat nalezy juz do przeszlosci tak jak tak jak soc realizm .Mieszkalem w tej dzielnicy do 1987 , gdy czasami tam jestem teraz , to robi mi sie smutno .Nowohuckie osiedla powoli zamieniaja sie w slumsy. I chyba jest to proces nieodwracalny tak jak upadek kombinatu.......... Odpowiedz Link Zgłoś
forward Re: Huta nasza 25.05.03, 15:57 Zgadza się poza propozycją wpisania Centrum na Listę Dziedzictwa czy jakoś tak, nie ma żadnych innych pomysłów. Zresztą to nie tylko problem Nowej Huty, nie ma wizji co zrobić z miastem, za dużym żeby zostać jednym wielkim muzeum i za małym na metropolię. Forward Odpowiedz Link Zgłoś
tygrys01 Re: Huta nasza 25.05.03, 17:37 gwen_verdon napisała: > Jak zapatrujecie się na Nową Hutę w kwestii komfortu życia ,estetyki i > bezpieczeństwa przebywania ? ========================== Bezpieczeństwo w N.Hucie? co to takiego?.. Juz 18 miesięcy minęło jak 29.10.2001 kierowca furgonu Dewood zjechał z głównej drogi i pędząc nadmierną szybkością zabił 24 letnia Justynę i 18 letniego Kamila. Odbyło się już kilkanaście posiedzeń sądu, a sprawcy nie można osądzić gdyż sprawa od początku była zmataczona przez nowohucką policję i nowohuckiego prokuratora który nawet nie pofatygował się aby przesluchać świadków w sprawie z wyjątkiem sprawcy. Czy w takiej dzielnicy ponoć najpiękniejszego miasta Rzeczypospolitej można czuć się bezpiecznym? Mejsce tragicznej śmierci tych dwojga młodzieży jest upamiętnine przy ul. Nadbrzezie (boczna Igołomskiej) Odpowiedz Link Zgłoś