Dodaj do ulubionych

Mowia gwiazdy

12.05.07, 00:44
ze ubecja organizowala strajki...w tmtych latach...no to pewnie sie okaze ze
general kiszczak jest autorem przewrotu a jaruzelski dbal aby trwalo samo
dobro...
czy aby panowie nie przesadzacie w tym przedziwnym interpretowaniu ku uciesze?
trudny
Obserwuj wątek
    • gosia.43 Re: A mozna teź zaobserwowac ..... 12.05.07, 00:51
      analogię.....czaseami wręcz... rzucającą sie w oczy.... Tak mniemam./....
      • trudny2002 Re: A mozna teź zaobserwowac ..... 12.05.07, 01:10
        no ale oczy glodne to ...zreszta przy sporym apetycie to wogole klopot prawda?
        trudny
        • gosia.43 Re: A mozna teź zaobserwowac ..... 12.05.07, 01:19
          Jeśli oczy głodne.... to przykre... ale może czasami lepiej żeby....
          spojrzały ... całkiem niedaleko.............no wiesz....krótko.... ale będzie
          i pewniej... niedługo całkiem dłużej...... )))
    • zielonki Re: O przepraszam! 12.05.07, 18:28
      Ja też byłem i jestem takiego zdania.
      Strajki w 81 i potem były kreowane i manipulowane przez ubecję. Sławne zamieszki w N-H też, były narzędziem w przepychankach kacyków.
      Oczywiście nie wszystkie, ale w miarę potrzeb.
      • kocinos Re: O przepraszam! 12.05.07, 20:41
        To może cały ten i poprzednie ruchy też były inspirowane? Skoro tak, to może i
        obecna ekipa to tylko przykrywka dla przepychanek wśród kacyków?
        • zielonki Re: O przepraszam! 13.05.07, 00:00
          Pożyjesz to jeszcze może o tym poczytasz.
          Pod koniec 81 roku Jaruzelowi wszak na rękę były liczne rozproszone strajki.
          • kocinos Re: O przepraszam! 13.05.07, 13:09
            Trochę już pożyłem i tamte czasy też pamiętam, choć nie miałem "wglądu" w
            zakulisowe przepychanki władzy. Właśnie dla tego, że pamiętam czasy także sporo
            przed '81 widzę sporo analogi w postępowanie różnych "ekip", co powoduje moją
            odrazę w stosunku do spiskowych teori.
            Jest naturalne, że każdy (każda ekipa) wykorzystuje sytuację dla własnych
            celów. Można to "wykorzystywanie" oceniać od strony etycznej tak, lub siak, ale
            niezgodne z brzytwą Ochama wydaje mi się twierdzenie, że ktoś "tworzy" daną
            sytuację. Przecież, jeżeli założysz taką perfekcję w manipulowaniu ludźmi ze
            strony jakiegokolwiek "podmiotu", to skąd przekonanie, że np. obecna władza nie
            jest też "zmanipulowana", bądź wręcz sama jest tej manipulacji "kontynuatorem"?
            To prowadzi do paranoi ...
            Pzdr...
    • krzychut Re: Mowia gwiazdy 12.05.07, 22:15
      Należy siegnąć głębiej do historii, jak Majewski i bez fałszywej skromności powiedzieć cośmy tam namacali. Nikt nam nie zarzuci, żeśmy z byle gównem wyskoczyli.
      Otóż komuniści zorganizowali proces dojścia Hitlera do władzy w Niemczech po to żeby później go pokonać, opanować pół Europy, wysłać dziadka Tuska do Wehrmachtu, zrobić z Michnika, Kuronia i im podobnych agentów pod przykryciem prześladowanych więźniów politycznych, następnie przy okrągłym stole pozornie przekazać władzę opozycji (buhahahaha)a wrzeczywistości dalej sprawować władzę nad światem a zwłaszcza nad Polską, która jak wiadomo przedmurzem była i jest.
      Ten niezwykle wysublimowany plan niemal udało się zrealizować.
      Niemal, gdyż na szczęście opatrzność zesłała nam tak czujnych i przenikliwych mężów stanu jak bracia Kaczyńscy, Macierewicz, Kurski, Kuchciński, Lepper, Giertych i Gosiewski. Ci giganci intelektu wykryli perfidny spisek i mimo niespotykanego oporu bolszewickiego układu popartego niesłychanym atakiem mediów, realizację planu udaremnili.

--
      Jeśli Prof. Bartoszewski jest wykształciuchem to Dorn jest wykształciulem.
      • kocinos Re: Mowia gwiazdy 12.05.07, 23:57
        Skąd ta ostrożność? Może to wszystko to też efekt perfidnych działań
        kryptokomunistów? Skoro są tak perfidnie przewidujący i skuteczni, to pewnie i
        ta ekipa jest "na pasku" wszechpotężnego układu. Na pewno. Chcieli dać
        igrzyska, to dali ... Nie dajmy się omamić! Savonarola też był komunistą! A
        Kopernik była kobietą, czy jakoś tak ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka