Dodaj do ulubionych

Słoneczny Ogród

IP: *.centertel.pl 15.05.07, 22:45
Czy słyszeliście o takiej inwestycji? MAm zamiar zakupić mieszkanko u nich
ale nie wiem czy ktoś widział ich umowę 16 stron! nie wiem czy jest OK.
Proszę o jakieś sugestie do tych co już kupili, lub zamierzają, ewentualnie
zamierzali i dlaczego zrezygnowali.

Wielkie dzięki za rady.
Obserwuj wątek
    • Gość: elami Re: Słoneczny Ogród IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 07:34
      też szukam informacji na teamat umowy czy jest ktoś na forum kto zakupił tam
      mieszkanie?
    • Gość: wujo Re: Słoneczny Ogród IP: *.chello.pl 18.05.07, 08:55
      A może by tak poświęcić pare groszy i pójść z tą umową do prawnika?
    • Gość: styjek Re: Słoneczny Ogród IP: *.centertel.pl 18.05.07, 21:45
      na stronie www.slonecznyogrod.pl
      znajduje się chyba link do u mowy czy ktos się tu orientuje w tych kwestiach?
      NIe każdy ma tak jak jeden z wypowiadaj acych się pieniądze na prawnikó itp. Są
      tacy którzy liczą każdą złotówkę, nie po to szuka ktoś mieszkania taniego żeby
      wydawał na prawników, na stronie mają już jakeś sprzedane mieszkania i szukam
      kogoś kto wie coś na temat ich umowy. Z góry wielkie dzięki
      • Gość: wujo Re: Słoneczny Ogród IP: *.chello.pl 18.05.07, 21:59
        Przez takie podejście są potem płacze gdy nagle okazuje się, że umowa jest
        skrajnie niekorzystna i deweloper może sobie na wszystko pozwolić i klient może
        mu naskoczyć. Przez poskąpienie dwóch stówek na prawnika można stracić o wiele
        więcej, nie mówiąc o czasie i nerwach.
    • Gość: alibanka Re: Słoneczny Ogród IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 07:40
      a ja już jestem po rezerwacyjnej, dobrze i fachowo podchodzą do obsługi klienta
      w biurze, zadowolony też jestem z tego że indywidualnie ustalją i negocjują
      wrunki z każdym klientem. Umowę przedwstępna po analizie przez prawnika mogę tu
      zaopiniować. Najważniejsze że idzie im ta budowa szybko. JUż są na I piętrze.
      Jest szanasa na ten rok może że to oddadzą.

Pozdrawiam przyszłych mieszkańców
      • Gość: alibanka Re: Słoneczny Ogród IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 08:15
        umowa jest ok, można negocjować wpłaty, nie żeby przełożyć na koniec
        inwestycji, ale potrafią się dostosować do wymogów banku, pozdrawiam wszystkich
        przyszłych sąsiadów
      • thesoprano Re: Słoneczny Ogród 28.05.07, 14:54
        mogę prosić o przesłanie umowy na mejla, dzięki wielkie!
        • thesoprano Re: Słoneczny Ogród 01.06.07, 11:27
          mejla dostałem ale tego co od OH, ale czy ktoś ma tego z uwagami lub poprawkami?
    • noemio Re: Słoneczny Ogród 04.06.07, 19:57
      podobno zastój na rynku mieszkań a oni już prawie połowę sprzedali, cena jednak
      robi swoje, czy mogę prosić o przesłąnie tej umowy? byłabym bardzo wdzięczna.
      • Gość: havi Re: Słoneczny Ogród IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 19:35
        nie napędzaj sztucznie koniunktury, sprzedali tylko 7 mieszkań pomimo zaoferowania ceny z dolnego zakresu krakowskich cen(6000netto) chętni jakoś nie walą drzwiami i oknami, widocznie jest coraz mniej osób które stać na mieszkania w takich cenach.
        Podobnie w dom-budzie oni też mają po 6000netto i też niewiele sprzedali. tylko się cieszyć. mieszkania niedługo zaczną tanieć.
        • noemio Re: Słoneczny Ogród 07.06.07, 20:46
          nie napędzam nic, daj se spokój prosze wczoraj podpisałem umowę przedwstępną i
          było to 9 mieszkanie więc nie wiem skąd ty masz info o 7?

no chyba że wczoraj dwa sprzedali z uwagi na to że słabo schodzą ;)

nie wiem jak się sprzedają mieszkania w dom-budzie ale ja na 29 nie chciałby
          mieszkać.

Co do tego że zacznie tanieć to bym się nie spodziewał, możesz się przeliczyć!

Pozdrawiam
          • Gość: havi Re: Słoneczny Ogród IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.07, 14:37
            możliwe że to już 9. ale nie mozna powiedzieć żę idą na pniu jak kiedyś,beda jeszcze z pół roku je sprzedawać...
            ja też tam kupilem, bo wiem że jak mieszkania stanieją to raczej niedużo i bardziej te w wielkiej płycie.
            Pozdro dla przyszlego sąsiada :)
    • czermurmieszk Re: Słoneczny Ogród 19.06.07, 22:18
      byłam na targach mają jeszcze wolne 4 pokojowe czy 5500 PLN to ok cena za tamtą
      okolicę? bo na wtórnym są dużo wyższe ceny - naewt 7500 - 8500, dom bud stoi,
      inni w okolicy mają ceny ponad 6500 za nowe mieszkanie ale samam nie wiem co
      zrobić podeślijcie też tę umowę proszę jeśli ktoś ma.
    • Gość: zakupy Re: Słoneczny Ogród - odkupię umowę IP: *.centertel.pl 11.07.07, 09:10
      czy nie chciałby ktoś z was odsprzedać prawo do mieszkania w tym budynku?
      proszę o informacje jesli ktoś nosi się z takim zamiarem. Jestem bardzo
      zainteresowana odkupieniem takich praw. ewentualnie proszę napisać kwotę
      ostępnego!
      • Gość: dobraduszyczka Re: Słoneczny Ogród - odkupię umowę IP: *.bdm.com.pl 11.07.07, 12:33
        www.slonecznyogrod.pl/index.php?lang=pl&menu=4&text=1
        • Gość: havi Re: Słoneczny Ogród - odkupię umowę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 21:00
          jest jeszcze duzo wolnych mieszkan
    • Gość: kupiec Re: Słoneczny Ogród IP: *.centertel.pl 11.07.07, 22:19
      wiem że sa wolne te ponad 70 m2, a na takie mnie nie stać choć rzeczywiście
      jest super układ i powierzchnia i wogóle a w biurze twierdzą ze te 60 m2 już s
      a sprzedane a na takie byłoby mnie stać. niestety. choć załączone odnośniki
      pokazują że jest ionaczej. Dlatego piszę o możliwośc odkupienia umowy.
      • Gość: kupiec Re: Słoneczny Ogród IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 09:00
        no i nikt nic nie chce odsprzedać?
        • Gość: gosc Re: Słoneczny Ogród IP: *.gemini.net.pl 27.07.07, 13:06
          Nie wiem dlaczego piszesz, że 60 m są już sprzedane. Od twojego ostatniego postu
          ich status się nie zmienił, więc raczej nie są sprzedane...Ja widzę wolne dwa 60
          m i dwa 65.
          • Gość: kupiec Re: Słoneczny Ogród IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 15:08
            jak napisałem na stronie są jako aktualne ale mają na nie rezerwacje, zresztą
            to już nieważne, bo dziś podpisaliśmy umowę na 74 m2, wydawało się że za
            drogie, ale po porównaniu z innymi inwestycjami a zwłaszcza cenami w innych
            zakupiliśmy tu mieszkanie. obok za mieszkanie 65 m2 trzeba zapłacić tyle co za
            74 mieszkanie z garażem i komórką w słonecznym ogrodzie.

czy powstało to forum gdzie możnaby się wymienić informacjami na temat postępów
            na budowie itp? mam nedzieję że jacyś fajni ludzie będa moimi sąsiadami

pozdrawiam
            • Gość: gemini77 Re: Słoneczny Ogród IP: *.range86-134.btcentralplus.com 21.08.07, 22:59
              Widze że sporo przyszłych sasiadów można spotać na tym forum...:-)
              pozdrowienia dla wszytstkich

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka