Dodaj do ulubionych

Parkowanie kosztem pasażerów

IP: *.autocom.pl 31.05.07, 20:57
No to skoro na całym parkingu Galerii mozna pierwsza godzinę stać za darmo,
to dlaczego całego parkingu nie urządzonoe w ten sposób. Ktos znowu za wczasu
nmie pomyślał? Przecież to oczywiste, że jak się wybuduje w centrum miasta
bezpłatny parking, to zaraz znajdą sie chętni na długie godziny parkowania.

A swoją drogą za co chcą karać? Za to, że parkują na parkingu???

To mi przypomina jak za stanu wojennego Piotr Skrzynecki został ukarany za
stanie na Rynku.
Obserwuj wątek
    • Gość: ms proste: odwożąc na PKP, parkuj na [P] galerii IP: *.2-0.pl 31.05.07, 21:27
      w ciągu godziny bez problemu się wyrobię, a i winda w galerii przyjemniejsza niż te peronowe. Znowu parking "bezpłatny" wolą klienci galerii i ci, którzy w pobliżu pracują, bo mogą na dłużej zostawić samochody.

Potrzebne są tylko schody ruchome z tunelu (tego trzeciego) od galerii na perony - i będzie naprawdę git!

Trochę to na opak, ale gdzie palce macza PKP, tam trzeba mieć wyrozumiałość ;)
    • Gość: Borewicz gdzie tam jest bezplatna ??? IP: *.autocom.pl 31.05.07, 21:51
      o ile wiem tylko godzine jest za friko
      • Gość: Stefan Re: gdzie tam jest bezplatna ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 10:13
        Jest wydzielona część najbliżej zejść na perony, która jest całkowicie
        bezpłatna.
    • Gość: 1erg Parkowanie kosztem pasażerów IP: *.ghnet.pl 31.05.07, 23:02
      jest to bardzo prosta sytuacja
      na części bezpłatnej jest znak B-39 , strefa ograniczonego postoju , który
      zabrania postoju ponad określony na znaku czas
      przepisy kodeksu drogowego stosuje się także poza drogą publiczną i strefą
      zamieszkania gdy wymaga tego bezpieczeństwo ruchu
      w tym wypadku jkest to przesłąnka oczywista
      dlaczego zatem policjanci czy strażn icy nie karają mandatami kierowców ,
      którzy parkują ponad czas czyli nie stosują się do znaku drogowego co jest
      standardowym wykroczeniem
      inny sposób , wobec pasywności policji i straży , to ustawić bramki na początku
      parkingu
      zaprogramować system na 30 min bezpłatnego parkowania i koniec
      nie jest ważne czy jedzie do galerii czy na perony dostaje bilet i jak
      przekroczy czas to płaci
      jest tylko małe ale
      kto będzie ponosił koszty obsługi pojazdów osób przyjeżdżających na dworzec PKP
      to rozwiązać i po zawodach
      ktoś kto zajmuje się profesjonalnie organizacją i zarządzaniem parkowaniem nie
      powinien mieć żadnych problemów ze sprawą a tu widać mają
      • Gość: miś przywrócić płatny parking ! IP: *.chello.pl 01.06.07, 07:03
        bezpłatne parkowanie tylko dla taksówek i kierowców parkujacych do 45 minut.
        Powinno się takze zablokować przejście na teren parkingu zajmowanego przez
        Galerię.
      • Gość: KR Parkowanie 30 min. bezpłatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 09:08
        Popieram całkowicie ! Wprowadzić bramki z czasem wjazdu i kontrol przy
        wyjeździe. Podobnie przed Dworcem AUTOBUSOWYM RDA !!! Musi być możliwość
        przywiezienia i odwiezienia pasaźerów autobusów. Obecnie nie można się nawet
        zatrzymać... Najlepsze są proste rozwiązania.
        • gniewko_syn_ryba Re: Parkowanie 30 min. bezpłatne 01.06.07, 11:47
          Wyobraź sobie, że przyjeżdzasz na dworzec odebrać kogoś z pociągu, zostawiasz
          samochód na pół godziny, idziesz na peron i po 20 minutach słyszysz komunikat,
          że pociąg, na który czekasz jest opźóniony np. 90 minut... Nadal popierasz ?... ;-P
          • Gość: dfa Re: Parkowanie 30 min. bezpłatne IP: *.gprspla.plusgsm.pl 01.06.07, 12:06
            sprawa jest prosta
            zastanów się
            po co jest ogranicznie czasu parkowania
            po to aby z tych miejsc mogło korzystać jak najwięcej pojazdów
            przecież nie da się zaprogramować systemu pod kątem nieudolności PKP i spóźnień
            pociągów bo tego nikt nie planuje
            moja rada :
            jak usłyszysz ,że pociąg ma 90 minut spóźnienia to wróć do domu , obejżyj
            film , zjedz coś i wróć po pasażera
            wówczas także nie będziesz musiał płacić za parking
            • gniewko_syn_ryba Re: Parkowanie 30 min. bezpłatne 01.06.07, 17:45
              Gość portalu: dfa napisał(a):

> moja rada :
              > jak usłyszysz ,że pociąg ma 90 minut spóźnienia to wróć do domu , obejżyj
              > film , zjedz coś i wróć po pasażera

A jak mam do domu 30-40 minut jazdy ?...

> wówczas także nie będziesz musiał płacić za parking

A kto mi zapłaci za stracony czas i paliwo ?...
    • Gość: Mariusz Parkowanie kosztem pasażerów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 09:54
      I o co ten krzyk i szum, przecież do godziny można parkować bezpłatnie na
      parkingu strzeżonym. Chodzi o to że trzeba dojść 50 czy 100 metrów do zejścia
      na dworzec ?
      Gdzie mają parkować osoby które muszą na jeden, czy dwa dni wyjechać z Krakowa
      pociągiem, a mieszkają poza Krakowem. Jak mam dojazd 30 km od dworca to nie
      wchodzi w gre taksówka, czy jakis autobus, jeśli chce sie zdążyć na pociąg o 6
      rano. W przypadku płatnego parkingu to za 12 godzin wychodzi niecałe 50 zł.
      Dla mnie to dużo, zważywszy że bilety intercity też nie należą do najtańszych.
      Jak już ma być płatne, to niech nie będzie opłata tylko od godziny, ale też
      niech będzie możliwość wykupienia karnetu na dzień, czy tydzień. Przy hurtowej
      sprzedaży godzin parkowania powinien być wprowadzony jakiś znaczny rabat, to
      przecież standardowy obyczaj handlowy.

Pozdrawiam,
      • Gość: 1raz Re: Parkowanie kosztem pasażerów IP: *.polkomtel.com.pl 01.06.07, 13:40
        paranoją wlasnie jest to:

ze ci co na chwile to muszą wjechać przez bramke na (P) i potem modlić sie czy
        wyjadą (raz stałem 10min zanim automat łaskawie przyjał moją kartę magnetyczną -
        a jest TYLKO 1 WYJAZD z gornego parkingu)

a kolei ci co na INTERCITY na cały dzień parkują o 5.50 na pustym parkingu na
        miesjcach na 30min przed samym zejsciem na peron i o 9 rano już palca nie
        wcisniesz - bo cwaniacy zamiast zaplacic 50zł za postój bo cały dzień mają za
        friko
        nawiasem ze nawet jak chcialbys zaplacic, to nie wolno stać wiecej niz 1dzień
        (tak wpsisane na regulanimie przed wjazdem) i o co ciekawe z parkingu nie
        wyjedziesz jak ci sie spozni pociag i dojedzie na np na 23cią

taka to ciekawa spolka zarzadza parkingiem ze proste sprawy komplikuje
    • gniewko_syn_ryba Osobiście uważam, że polityka miasta 01.06.07, 11:51
      w zakresie parkingów jest postawiona na głowie. Proponuję by cały Kraków uznać
      za strefę płatnego parkowania i będzie po krzyku... ;-P
      • Gość: 414 Re: Osobiście uważam, że polityka miasta IP: *.gprspla.plusgsm.pl 01.06.07, 12:14
        nie jest postawiona na głowie tylko są to kombinacje
        jak ma jeden parking obsłużyć , dworzec PKP , dworzec PKS , sklepowego
        molocha , okoliczne budowy , uczelnię i pracodawców
        • gniewko_syn_ryba Re: Osobiście uważam, że polityka miasta 01.06.07, 17:49
          Gość portalu: 414 napisał(a):

> nie jest postawiona na głowie tylko są to kombinacje
          > jak ma jeden parking obsłużyć , dworzec PKP , dworzec PKS , sklepowego
          > molocha , okoliczne budowy , uczelnię i pracodawców

No to trza tam postawić jeszcze jeden bunkier, o przepraszam, galerię... ;-P
      • krwawy.zenek Re: Osobiście uważam, że polityka miasta 01.06.07, 12:53
        A jeszcze lepiej - cały Kraków zamknąć dla samochodów. Parkingi zrobić w
        Pobiedniku, Opatkowicach i Rząsce.
        • Gość: Stefan Re: Osobiście uważam, że polityka miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 13:17
          Nie tak głośno, bo jeszcze Tajster usłyszy i wdroży. :-(
          • Gość: grht Re: Osobiście uważam, że polityka miasta IP: *.ghnet.pl 01.06.07, 18:39
            możliwe , bo z jego poziomem wiedzy w tym zakresie to wszystko możliwe
        • gniewko_syn_ryba Re: Osobiście uważam, że polityka miasta 01.06.07, 17:52
          krwawy.zenek napisał:

> A jeszcze lepiej - cały Kraków zamknąć dla samochodów. Parkingi zrobić w
          > Pobiedniku, Opatkowicach i Rząsce.

Oczywiście ! BEZ robienia wyjątków dla mieszkańców !... ;-P
    • Gość: Krzysztof K. Parkowanie kosztem pasażerów IP: *.fema.krakow.pl 01.06.07, 23:57
      1. Zdecydowanie za mało parkingów wybudowano na terenie KCK.
      2. Największym skandalem jest brak chodników ruchomych na trasie z parkingu na
      płycie do dworca PKP i dalej do dworca autobusowego. Windy z poziomu płyty na
      poziom peronów z reguły nie działają. Mam nadzieję, że jest to jakaś prowizorka
      i dworzec PKP wraz z połączeniami komunikacyjnymi dla pieszych łączącymi z
      płytą i dworcem autobusowym zostanie przebudowany. O pomstę do nieba woła
      sam "wystrój architektoniczny" dworca kolejowego wyprodukowany w fatalnych
      latach 80-tych. To wszystko nadaje się do rozbiórki. Niezależnie od wszystkiego
      dworzec kolejowy nalezy sprzątać i myć, o czym ktoś chyba zapomina!
      3. Powinna być jakaś ilość miejsc parkingowych bezpłatnych dla osób
      niepełnosprawnych (ale tych naprawdę). Reszta naprawde moze być płatna + jakieś
      miejsca bezpłatne dla pracowników
      • Gość: gość Re: Parkowanie kosztem pasażerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 06:15
        a jak przyjeżdżam na dworzec, jadę do Warszawy , Katowic czy Tarnowa na kilka
        godzin i wracam po południu, to niby gdzie mam zostawić auto??? Tez jestem
        pasażerem ale o mnie PKP nie pomyslała. Rozwiazanie jest proste: tak jak na
        lotniskach: stworzyc dwie strefy parkowania: na dłużej i na krócej za
        odpowiednimi stawkami.Albo ci z biletami którzy zostawiaja swoj samochód i
        przesiadaja się na pociąg niech będą mieli osobny parking.W końcu bilety są juz
        ospowiednio drogie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka