Dodaj do ulubionych

Ministerstwo do pacjentów: skarżcie lekarzy

IP: 62.233.214.* 16.06.07, 01:03
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: greg Ministerstwo do pacjentów: skarżcie lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 08:31
      lekarze do ministerstwa, skarżcie , skarżcie, i tak zapłaci za to budżet, który
      lekko wydake na jakies ulgi prorodzinne 20 miliardów złotych a z lekarzami nie
      chce sie nawet spotkac, minister jezdzi na ryby zamiast na spotkania z
      lekarzami, Religa to najgorszy minister od 20 lat
      • Gość: sławek. Re: Ministerstwo do pacjentów: skarżcie lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 13:01
        Zamiast strajkować niech się nieroby wezmą do pracy. Wykształcili się za darmo
        a teraz drą mordy, bo CBA dobiera im się do d... i strach brać w łape. Do tej
        pory pracowali i było im dobrze. Nauczyciele mają podobne pensje, a kto widział
        takie " fury" pod szkołami, jakie stoją pod szpitalami?Jaki strajk - do 15 w
        szpitalu, a potem w prywatnym gabinecie to już można pracować?Jak komuś jest
        źle, to na budowie płacą 16 zł na godzinę.
        • Gość: samouk a ile ty zapłaciłeś za swoje "wykształcenie"...?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 16:15
        • Gość: Oliveira A ty, łowco nierobów, jakie masz wykształcenie? IP: *.adsl.xs4all.nl 16.06.07, 16:24
          Sześć klas podstawówki?
          • Gość: sławek Re: A ty, łowco nierobów, jakie masz wykształceni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 18:59
            Moja "podstawówka" była dużą szkołą i klas miała dużo więcej.
    • metastasis Ministerstwo do pacjentów: skarżcie lekarzy 16.06.07, 09:13
      To chyba trzeba ZUS skarżyć, bo wszędzie indziej na świecie honorują
      zaświadczenia lekarskie tylko nie w tym komunistycznym kraju.
      • ted-47 Re: Ministerstwo do pacjentów: skarżcie lekarzy 16.06.07, 11:32
        ZUS jest specjalistą od wymyślania idiotycznych druków, do czego nie upoważnia
        ich żadna ustawa, ani inny niższy rangą przepis. Jeżeli druk wynika z
        konkretnego przepisu, to w porządku. Ale większość druków stosowanych przez ZUS
        jest opracowana idiotycznie i nadmiernie rozbudowana. Przyczynia się to do
        nadmiernego zużycia papieru. Dla przykładu wniosek o rentę rodzinną, który
        wymaga zgodnie z ustawą danych, zawartych dosłownie w paru zdaniach, a
        najważniejsze w tym wszystkim, to stwierdzenie , czy się prowadziło wspólne
        gospodarstwo, składa się chyba z 6 stron formatu A4.
    • Gość: krakowianka a ja i tak wiem swoje IP: 213.17.159.* 16.06.07, 09:58
      a ja i tak wiem swoje i nic, co Kaczki zrobia nie spowoduje, ze choc zakielkuje
      mi we lbie cien wahania! mam nieograniczone zaufanie do lekarzy, tak jak
      powinni miec wszyscy pacjenci. i to zaufanie powinni wzmacniac rzadzacy a nie
      je podwazac.....
      • mr.lordi Nie skarzcie lekarzy, skarzcie ZUS!!! 16.06.07, 10:33
      • Gość: pacjentka Re: a ja i tak wiem swoje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 12:09
        Ja też mimo wielkich nagonek na lekarzy i tych akcji medialnych, które tak
        naprawdę nie są potrzebe,
        mam zaufanie do lekarzy :)
        I trzymam kciuki!
    • Gość: pacjentka dobra wola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 12:06
      A czemu ZUS nie może chwilowo zastosować jakiś przepisów przejściowych?
      Przecież jest instytucją, która jest w stanie sprawdzić czy dany pacjent
      rzeczywiście był w szpitalu. Chyba niektórzy troszkę przesadzają! Wystarczyłaby
      dobra wola.
      • Gość: j Re: dobra wola IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.07, 22:42
        juz kiedys stosowal, jeszcze za czasow pospolitego L-4
    • Gość: neli jestem z lekarzami IP: *.malopolska.mw.gov.pl 16.06.07, 13:12
      dla mnie to jest jakiś absurd ,ZUS jest instytucją, która mogła by iść na rekę
      pacjentom, którzy przychodzą z kwitkami podbitymi przez lekarzy, ale na innych
      drukach, przecież jak wypłacą pieniądze takiemu pacjentowi, a ten nie miał by
      rzeczywiście prawa do zwolnienia to ZUS jest w stanie nanieść odpowiednie kary
      za wyłudzenie, to tylko wina niepotrzebnej biurokracji w ZUSie. gdzyby chcieli
      iść na rękę pacjentom to by szli,a ile teraz będą kosztowały te sądy....
    • Gość: Krzysztof K. najpierw samooczyszczenie IP: *.fema.krakow.pl 16.06.07, 14:33
      Wydaje się, że najpierw powinna nastapić jakaś forma samooczyszczenia się
      środowiska lekarskiego - zaprzestanie pobierania tych nieszczęsnych haraczy od
      operacji (nie mówię o drobnych prezentach typu koniaki). Potem rzeczywiście
      trzeba walczyć o inny poziom wynagrodzeń. Z kolei karanie pacjentów w postaci
      niewypisywania odpowiednich dokumentów jest karygodne.
    • yxcv biale kitle 16.06.07, 16:04
      karac ich mandatami za walesanie sie po ulicach,zakladac im sprawy za bul i
      cierpienia,zwalniac z pracy za niewywiazywanie sie z obowiazkow itd,itp,tym co
      sie nie podoba to do betonoarek lub na Saksy gary pomywac.
      • Gość: gf Do "yxcv" ty tak masz od dziecka czy..... IP: *.betanet.pl 16.06.07, 20:03
        ci teraz odbilo ?? Zalosny jestes
        • Gość: Miś Re: Do "yxcv" ty tak masz od dziecka czy..... IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 17.06.07, 11:17
          Ma od dziecka - urodził sie z płaską głowa
    • Gość: j Spadajcie na drzewo drodzy pacjenci IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.07, 22:39
      Zgodnie z "Ustawa o Zawodzie Lekarza" lekarz ma obowiazek wydac zaswiadczenie o
      stanie zdrowia pacjenta. Nigdzie nie jest napisane, ze ma to zrobic na ZUS-
      owskim druku ZUS-ZLA. Zgodnie z trescia artykulu lekarze takie zaswiadczenia
      wydawali bez problemu. Na drukach zaswiadczenie moze wydac jedynie lekarz,
      ktory ma podpisana umowe z ZUS i to dla konkretnego miejsca pracy. Jesli
      takowej nie ma to nie moze takiego zaswiadczenia wydac. Nie ma obowiazku
      podpisywania umowy z ZUS. W chwili obecnej dla miejsca, w ktorym pracuje
      oficjalnie na etacie, nie mam takiej umowy podpisanej wiec nie wypisuje tych
      drukow (i nie zamierzam podpisywac, po co mam sobie dokladac bzdurnej roboty).
      Zaswiadczenie o stanie zdrowia jak najbardziej. Mozna sie z nim zglosic do
      orzecznika ZUS, ktory po badaniu orzeka, czy pacjent jest zdolny do pracy.
      Acha, lekarzowi, ktory nie wypelnia umowy podpisanej z ZUS grozi odebranie
      prawa do wypisywania tych drukow, o co mniej wiecej kazdemu z nas chodzi (no
      moze bylo by to zle dla prywatnej praktyki).
      • Gość: Janek Re: Spadajcie na drzewo drodzy pacjenci IP: 82.160.10.* 17.06.07, 05:16
        nie przejmójcie się jeszcze dziesięć lat i ten kraj zniknie z map świata i
        znowu "wielcy patrioci" będą szukać PATRIOTÓW żeby oddawali życie za OJCZYZNE
        i gwarantuje wam że nie znajdą a lekarze mają racje jaką widzicie różnice
        np.między panią gilowską a przeciętnym lekarzem z którymś tam stopniem
        specjalizacji malo tego śmiem twierdzić że lekarze mają większą wiedze i ta
        wiedza nie pozwala im na kombiacje na pacjeńcie natomiast wiedza pani g.pomimo
        tego że wszystko stoi na głowie pozwala i lekarze za to że są lepiej
        wykształceni i coś sobą reprezentują dostają kilkadziesiąt razy mniejsze
        wypłaty od w/w pani
    • Gość: kaja było wiadomo! IP: *.zax.pl 17.06.07, 11:58
      najlepiej skłócić społeczeństwo z lekarzami - stare komunistyczne sztuczki !
      nadal twierdze " pacjenci , wyjdźcie kto może przed szpitale,na znak
      poparcia strajku lekarzy, Narodzie , wyjdź na ulice razem z lekarzami i
      pielęgniarkami! Rząd tego naprawde potrzebuje - jeśli jest cokolwiek wart!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka