Dodaj do ulubionych

wypadek przy bagateli

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.03, 20:18
kto wie co sie stało dzisiaj ( przechodziłem o 16.50)- tzn 10.06.2003 przy ul
podwale na pzeciwko ksiegarnii - przed przystankiem stała 15 ( norymberga)
obok erka na sygnale - ruch tramwajowy był wstrzymany - widziałem wcześniej
jak "2" skierowano na cichy kacik. byli panowie mpk-owcy z pogotowaia
wypadkowego ale policji na lekarstwo
Obserwuj wątek
    • hyrek Re: wypadek przy bagateli 10.06.03, 20:54
      Gość portalu: piter napisał(a):

> kto wie co sie stało dzisiaj ( przechodziłem o 16.50)- tzn 10.06.2003 przy ul
      > podwale na pzeciwko ksiegarnii - przed przystankiem stała 15 ( norymberga)
      > obok erka na sygnale - ruch tramwajowy był wstrzymany - widziałem wcześniej
      > jak "2" skierowano na cichy kacik. byli panowie mpk-owcy z pogotowaia
      > wypadkowego ale policji na lekarstwo

Co sie miało dziać
      Kobieta przechodziła w niewłaściwym miejscu i tramwaj ja potrącił
      Kobieta miała robitą głowę i była w szoku
      • kuba203 Re: wypadek przy bagateli 10.06.03, 21:05
        Ma nadzieję, że zapłaci za koszty całego zamieszania, które spowodowała.
        • Gość: mouset Re: wypadek przy bagateli IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 10.06.03, 22:04
          Koniecznie qrwa, i za karetkę też, zastanów się co piszesz czasem
          • kuba203 Re: wypadek przy bagateli 10.06.03, 22:15
            Gość portalu: mouset napisał(a):

> Koniecznie qrwa, i za karetkę też, zastanów się co piszesz czasem

Za karetkę też. Jej wina.
            • pavlack Re: wypadek przy bagateli 11.06.03, 16:34
              Popieram.

I jeszcze powinna być kara za niewykonane w tym czasie wozokilometry - tzn.
              sprawca powinien pokryć ich koszty. Następnym razem będzie uważała gdzie łazi.
              Ale znając życie, to zapłaci pewnie tylko 330 zł za spowodowanie zatrzymania
              środka transportowego bez uzasadnionej przyczyny (choć powinno być to pomnożone
              przez liczbę wozów, które utknęły w zatrzymaniu. Albo nic nie zapłaci...
              • Gość: mouset Re: wypadek przy bagateli IP: *.cm-uj.krakow.pl 11.06.03, 16:44
                Ja stawiam że nic nie zapłaci
                • kuba203 Re: wypadek przy bagateli 11.06.03, 20:43

> Ja stawiam że nic nie zapłaci

Mnie się też tak wydaje :(( A nie powinno tak być, jeśli konieczność leczenia
                  zachodzi z winy poszkodowanego, to powinien on sam zapłacić niezależnie od
                  ubezpieczenia zdrowotnego. Może wtedy by ludzie bardziej uważali, co robią.
                  Niestety, to nierealne :((
                  • Gość: Locutus Re: wypadek przy bagateli IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 13.06.03, 04:21
                    Na tej zasadzie, to wszędzie powinny być kamery, żeby patrzyły, czy człowiek na
                    przykład nie wychodzi w zimie na pole bez czapki, bo jak się później
                    rozchoruje, to niech sam płaci za leczenie, bo to z jego winy...

Kuba! Nie pierdol z łaski swojej! Na pewno powinien zapłacić mandat karny za
                    złamanie przepisów o ruchu drogowym i dodatkowo odszkodowanie dla MPK. Ale
                    leczenie powinien mieć za darmo.
                    • Gość: mouset wypadek "3", sprawca zapłacił 50 IP: 62.233.183.* 14.06.03, 16:18

POTRĄCONY, UKARANY. Dużo szczęścia miał mężczyzna, który został wczoraj
                      potrącony przez tramwaj linii 3 na ul. Westerplatte, gdyż
                      nie doznał poważniejszego uszczerbku na zdrowiu. Ubyło mu natomiast 50 zł, gdyż
                      taki mandat wypisali mu policjanci - za przebieganie przez jezdnię w
                      niedozwolonym miejscu. (jś)
                      • kuba203 Re: wypadek '3', sprawca zapłacił 50 15.06.03, 17:53
                        I bardzo dobrze :))
    • Gość: Yasioo Re: wypadek przy bagateli IP: *.ramtel.com.pl / 172.20.6.* 10.06.03, 21:27
      Dzisiaj około 16 padł transformator na skrzyżowaniu Dietla i Orzeszkowej. Ruch
      tramwajowy w promieniu 2 skrzyżowań został całkowicie sparaliżowany. A jeszcze
      całkiem niedawno była tam komisja i sprawdzała sprawność stacji po tym, jak
      ktoś w nią wjechał samochodem...
      • Gość: Locutus Re: wypadek przy bagateli IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 11.06.03, 04:33
        No zajekurwabiście...
    • _hektor 10 km/h 11.06.03, 17:01
      Na odcinku Prokocim Szpital-Teligi w stronę Bieżanowa w jednym miejscu
      torowisko już się tak rozklekotało, że dzisiaj rano zamontowano tam
      ograniczenie do 10 km/h. Ciekawe czy ktoś wyciągnie konsekwencje wobec
      wykonawcy za tak spartaczony remont, bo praktycznie co kawałek można znaleźć
      jakieś niedoróbki.
      • kuba203 Re: 10 km/h 11.06.03, 20:40
        Tam się eNką mało nie wykoleiliśmy... Masakra :((
        • Gość: Locutus Re: 10 km/h IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 13.06.03, 04:22
          Kurwa... żeby tylko skunksów nam z #3 nie zabrali... a te ciągłe testy w Hucie
          pozwalają mi się martwić o taką ewentualność...
          • kuba203 Re: 10 km/h 15.06.03, 17:53
            Gość portalu: Locutus napisał(a):

> żeby tylko skunksów nam z #3 nie zabrali...

Póki co wygląda to tak, że Kurdwanów dostaje obiad, a my zjadamy resztki ze
            stołu, jak coś zostanie ://
            • Gość: mouset Re: 10 km/h IP: 217.96.109.* 15.06.03, 19:43
              Biedactwa
              • kuba203 Re: 10 km/h 15.06.03, 20:18

> Biedactwa

Ale to wqrwia.
                • Gość: mouset Re: 10 km/h IP: 217.96.109.* 15.06.03, 20:36
                  Przy upałach siedziałbym cicho
                  • kalarep Re: 10 km/h 15.06.03, 20:43
                    Dziś jechałem tamtędy ... ehh miedzy Szpitalem a Teligi na łuku tak zaczeło
                    tramwajem rzucać że motorman zwolnił i przejechał tak zawrotną prędkością ze
                    raczkujące dziecko by nas wyprzedziło .. :D .. ehh i dla ciekawostki warto
                    dodać że to była nowa 3 :/ a o testy w Hucie narazie się nie martwie .. bo na
                    co by dali ten tramwaj .. musieli by nową linie stworzyć ... a w to NIE
                    WIERZE...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka