Dodaj do ulubionych

A śpicie wszyscy i śpicie..

27.06.07, 08:58
a przecież już niedługo południe ..jakies "powazne przesilenie " letnie
chyba , jakaś nowa koalicja - a skądze - nie z nimi - nic sie już z nimi
nie sklei a najlepiej popędzić już te rzadzace.... z wiatrem , a ten
dzisiaj w Krakowie sprzyja bo wieje jak w kieleckiem...
-
Obserwuj wątek
    • weronka77 ja nie spię już dawno;-) 27.06.07, 09:04
      tylko bujam w obłokach;-))
      • gosia.43 Re: ja nie spię już dawno;-) 27.06.07, 09:08
        ja tez juz dawno nie spie , a spać poszlam późno.. i nawet pobujać nie
        moge - bo muszę sie na pracy skupić...))

ale dzis wieje ..nie ? - to dla bliźniakow - niech spieprzają ..gdzie pieprz..
        pozdrawiam

a wszystkim dzień dobry i miłego dnia
        gosia
        • weronka77 Re: ja nie spię już dawno;-) 27.06.07, 09:11
          zastanawiam się cz zwiało już pranie które dwa dni temu zpstawiłam u mamy na
          balkonie...
        • rodzina4 Re: ja nie spię już dawno;-) 27.06.07, 09:17
          gosiu, zdecyduj się albo jesteś dobra dla wszystkich, albo tylko dla wybranych.
          Ten drugi wariant mnie się specjalnie nie widzi:))

Jak za politykowanie biorą się kobiety, to już nie najlepiej rokuje to dla
          rodziny. A obiad, co z obiadem?
          :)
          r4
          • gosia.43 Re: ja nie spię już dawno;-) 27.06.07, 11:32
            rodzina4 napisał:

> gosiu, zdecyduj się albo jesteś dobra dla wszystkich, albo tylko dla
            wybranych.
            > Ten drugi wariant mnie się specjalnie nie widzi:))
            >
            > Jak za politykowanie biorą się kobiety, to już nie najlepiej rokuje to dla
            > rodziny. A obiad, co z obiadem?
            > :)
            > r4

Oj rodzinko - rodzinko - bardzo Cie prz. - dopiero zauwazylam teraz Twój
            wpis..a przeciez rodzina taka ważna ..i dla mnie i umnie czwórka tez...
            O obiad pytasz - no obiad u kobiety pracujacej musi być poprzedniego dnia choć
            częściowo wykonany - jak z pracy przychodze - to dzieciaki głodne sa już...
            A co dzisiaj na obiad - no to juz moze bez szczegółów - ale jakbyś koniecznie
            chciała - to też odpowiem..))
            dobra dla wszystkich ? - no nie wiem ..powiem tak - nie lubie się kłocić za
            bardzo i zagniewana tez nie jestem długo...))
            a polityka dla kobiet ? - no a popatrz jak Ci mężczyźni rządzą - no popatrz -
            pożal się ..tylko komu...
            pozdrawiam
            gosia
            • luckystrike Re: ja nie spię już dawno;-) 27.06.07, 11:37
              Dzieciaki niech głodne nie siedzą , tylko sie wezmą za gotowanie!!!
              no skandal! Ile to ma lat?
              • gosia.43 Re: ja nie spię już dawno;-) 27.06.07, 11:42
                Laki - dzieciaki za male sa na gotowanie - i wdomu kultury sa - na jakiejś
                półkolonii czy jak jej tam - bo wakacje przecież.... a ja nie mam tyle
                urlopu...))
                • luckystrike Re: ja nie spię już dawno;-) 27.06.07, 11:52
                  no kurde jest problem z tymi dziećmi, żadnej pomocy! moja mała też się jakoś
                  opiera i nie chce ojcu gotować, ze sprzątaniem też problem....
                  echhhh
                  • gosia.43 Re: ja nie spię już dawno;-) 27.06.07, 11:58
                    ja mam parkę - smyki super sa ; a sprzatanie - takie nieciekawe zajęcie - ale
                    trudno się mówi.. chociaz ja lubie czasami taki mały artystyczny nieład. No
                    ale przy kuchni - to juz tylko ja stoje w domu..
                    A Ty Laki umiesz gotować ?
                    gosia
                    • luckystrike Re: ja nie spię już dawno;-) 27.06.07, 12:00
                      no też pytanie!!!
                      • gosia.43 Re: ja nie spię już dawno;-) 27.06.07, 12:08
                        No tak myslałam...))
                        Mój mąż gotowac nie umie - ale umie duzo innych rzeczy - a zakupy to na jego
                        głowie i robi je super - ja zaś do zakupów sie kompletnie nie nadaję..))

A teraz , wybacz , ale muszę na te zakupy zapracowac...))
                        pozdrowienia i dla żony..)
                        gosia
                        • luckystrike Re: ja nie spię już dawno;-) 27.06.07, 12:17
                          znaczy sie macie tzw podział obowiazków :)

pozdrawiam serdecznie
                        • rodzina4 Re: ja nie spię już dawno;-) 27.06.07, 12:26
                          gosia.43 napisała:

> No tak myslałam...))
                          > Mój mąż gotowac nie umie - ale umie duzo innych rzeczy - a zakupy to na jego
                          > głowie i robi je super - ja zaś do zakupów sie kompletnie nie nadaję..))

> A teraz , wybacz , ale muszę na te zakupy zapracowac...))
                          > pozdrowienia i dla żony..)
                          > gosia

Ty sobie gosiu tam pracuj, pracuj cobyś te zakupy miała za co robić, a ja się
                          dalej zapytuję:
                          1. po co Ci to politykowanie, czy to tylko taka wprawka przed podjęciem
                          prawdziwych negocjacji z mężem, który tak dużo umie?
                          2. a może z dziećmi, coby na półkolonie do mdku bez dyskusji zasuwały?

Nie no, powiedz jednak co z tym obiadem, bo moja parka dzieci już jakoś tam
                          sobie radzi bez mojej ingerencji, tylko ja biedny - jako rodzina w wersji
                          zubożonej - trochę jakby gorzej.
                          Dobra, powiem wprost - masz tam jeszcze jakiego sznycla dla gościa, który
                          niespodziewanie zapuka?
                          r4
                          :)))

>
                          • weronka77 ja mam zupę;-) 27.06.07, 12:29
                            ziemmiaczaną i kotlecik z kury;-)
                            • rodzina4 Re: ja mam zupę;-) 27.06.07, 12:51
                              no to z nieba mi spadłaś weronko, moge tam z jakim winem wpaść? tak po 17-tej
                              r4
                              • gosia.43 Re: ja mam zupę;-) 27.06.07, 12:55
                                a ja ziemniaczanej nie lubie i nie gotuję - botwinka dzisiaj i zastanawiam
                                sie rodzino4 - skąd wiedzialeś o tych sznyclach...)) nikomu dzisiaj nie
                                mówiłam co mam na obiad.
                                A jest mielone i to podwójne - bo dzieciaki klopsiki w sosie nietłustym
                                pomidorowym z ryżem.. a mąż musi mieć sznycle i kapuche i ziemniaki..- jak to
                                chłop...))
                                kto Ty jestes rodzinka -? ))
                                • luckystrike Re: ja mam zupę;-) 27.06.07, 12:59
                                  rodzina to rodzina :)
                                  • gosia.43 Re: ja mam zupę;-) 27.06.07, 13:01
                                    grunt to rodzinka !
                                • rodzina4 Re: ja mam zupę;-) 27.06.07, 13:11
                                  gosia.43 napisała:

> a ja ziemniaczanej nie lubie i nie gotuję - botwinka dzisiaj i zastanawiam
                                  > sie rodzino4 - skąd wiedzialeś o tych sznyclach...)) nikomu dzisiaj nie
                                  > mówiłam co mam na obiad.
                                  > A jest mielone i to podwójne - bo dzieciaki klopsiki w sosie nietłustym
                                  > pomidorowym z ryżem.. a mąż musi mieć sznycle i kapuche i ziemniaki..- jak to
                                  >
                                  > chłop...))
                                  > kto Ty jestes rodzinka -? ))
                                  >
                                  I was born...oj dziecko, nie będę Ci tu mówił na tym forum, bo zaraz
                                  przekierujecie mnie na forum dla geriatrii. Bywam na tym forum od zarania
                                  prawie. Wciągnął mnie tu przed laty mój syn, który dosyć aktywnie angażował się
                                  w sprawy dotyczące samorządności, administracji publicznej, komunikacji
                                  miejskiej itp. Synowi się odechciało kilka lat temu, a ja ostałem się jako
                                  głownie przeglądacz niektórych wątków - nie interesuję mnie w zasadzie
                                  politykowanie na forum oraz słowna bijatyka. Jednak czasami są tu ciekawe wątki
                                  o moim Krakowie - dlatego czytam. Jak chcesz więcej to na adres gazety odpowiem.

A sznycel jest przecież typowo krakowskim daniem, więc jakże nie mógłby być
                                  dzisiaj u Ciebie na obiedzie - choć nie wiem czyś Krakowianka?

r4
                                  • gosia.43 Re: ja mam zupę;-) 27.06.07, 13:19
                                    Chwała Bogu... bo już sie zaczęłam matrwić , że to może mój osobisty
                                    mąż....dziekuje Tobie dobry człowieku - żeś mnie uświadomił i popatrz ja sie
                                    Ciebie...a Ty taki weteran - no winszuje..))

a ja krakowianka jestem od zawsze - a na tym forum ciągle nowicjuszka - bo
                                    dopiero od lutego i pewnie stąd te gafy...)))

pozdrowienia
                                    gosia
                                    • rodzina4 Re: ja mam zupę;-) 27.06.07, 13:24
                                      No tośmy pogadali, ale dalej nie wiem, co mam robić z tym obiadem. Pewnie będzie
                                      jak zwykle - mogę liczyć tylko na siebie :))))
                                      r4
                                      • gosia.43 Re: ja mam zupę;-) 27.06.07, 13:32
                                        No chętnie bym Cie na ten obiad zaprosiła - ale nie wiem czy dziś bo na
                                        obiedzie tez mąż bedzie .. a może być "innom razom" - to cos specjalnego
                                        ugotuje a nie jakieś sznycle..))
                                        gosia
                                        • zielonki Re: polecaM 27.06.07, 13:52
                                          oczywiście...................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................pasztecik!
                            • weronka77 wino też mam i Bukwicę;-) 27.06.07, 16:30
                              i deser;-))))
    • emelem1 Re: A śpicie wszyscy i śpicie.. 27.06.07, 09:05
      wieje i przynosi wszystkie plagi z zachodu
      • malpiarnia Re: A śpicie wszyscy i śpicie.. 27.06.07, 09:08
        gosiu, a jajecznice juz zjadlas?
        • gosia.43 Re: A śpicie wszyscy i śpicie.. 27.06.07, 09:11
          malpiarnia napisał:

> gosiu, a jajecznice juz zjadlas?
          nie jadam sniadań o tej porze jeszcze ..
          sok piję - pomidorowy - bo mnie potasu brakuje )
          • trudny2002 Re: A śpicie wszyscy i śpicie.. 27.06.07, 09:14
            znakomity byc moze pomidorowy pikantny
            tez lubie bez wzgledu na pore
            a jajecznica...podobno najlepsze bywaly w takiej knajpce geesowskiej w
            Wisle...ale to ze dwadziescia lat temu albo lepiej:)
            trudny
            • weronka77 to się nazywa Virgin Mary;-) 27.06.07, 09:15
              jak bez "wkładu";-))
              • trudny2002 Re: to się nazywa Virgin Mary;-) 27.06.07, 09:17
                prawdziwa Marysia potrafi byc zawsze Virgin
                a nawet Fresh Virgin...
                trudny
                • gosia.43 a mialo być o koalicji 27.06.07, 09:26
                  z bliżniakami a wyście na Marysie wyszli...))
                  co tez Wam po głowie chodzi...
                  • weronka77 miły wieczorny drink 27.06.07, 09:27
                    z pięknym nieznajomym(tudzież nieznajomą) ot co;-)
                    • gosia.43 Re: miły wieczorny drink 27.06.07, 09:44
                      jak to wieczorny ?? - i tylko ))

a co z miłym przebudzeniemm nawet w taki wietrzny dzień ..? )
                      • weronka77 jak zjem kolację.. 27.06.07, 12:19
                        to zobacze czy ochota będzie i na śniadanie;-))))))))))))))
                        • zielonki Re: jak nie śpię 27.06.07, 12:45
                          Tylko mi internet szwankuje. Chyba przez te wiatry.
                          • gosia.43 Re: jak nie śpię 27.06.07, 12:50
                            a co jadłeś ... ))
                            • zielonki Re: jak nie śpię 27.06.07, 12:52
                              Buraczki.
                              • gosia.43 Re: jak nie śpię 27.06.07, 12:56
                                solo czy z podwójnym solo ? ))
                                • zielonki Re: jak nie śpię 27.06.07, 12:59
                                  Barszcz ukraiński i schabik ze świni z buraczkami oraz kartoflami.
                                  Czysta polityka. Nie wiem czy admin tego nie manu nie wywali.
                                  • gosia.43 Re: jak nie śpię 27.06.07, 13:03
                                    admin wie co ma wywalać a co nie - bo to równy gość....)
                                    • zielonki Re: mam nazwę dla takiego menu. 27.06.07, 13:07
                                      "koalicja".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka