Dodaj do ulubionych

USG spojenia łonowego (ortop.), pilnie, proszę!!!

04.07.07, 09:54
Proszę, powiedzcie, gdzie to można zrobić w Krakowie? Jak najszybciej! za każde pieniądze :( mam powazne problemy, jestem w 37 tyg. ciąży i wczoraj u ortopedy dowiedziałam się, że to może być przeczyną późniejszych powikłań po porodzie, a ja już ledwo chodzę. Chce to koniecznie sprawdzić, prosze o pomoc, może ktoś wie?
Obserwuj wątek
    • aronka1 Re: USG spojenia łonowego (ortop.), pilnie, prosz 04.07.07, 18:54
      Nie potrzebujesz żadnego usg. Lekarz bez tego potrafi stwierdzić, co się
      dzieje.
      Miałam z tym problemy przy obu ciążach. Przed pierwszym porodem lekarz straszył
      kłopotami z chodzeniem po porodzie. W ogóle pod koniec ciąży kazał leżeć. Ale
      chyba bym się wściekła. ;-) Jeszcze w dniu porodu byliśmy z mężem na kawce na
      Rynku. :-)))
      Przy drugiej ciąży były wskazania do cesarki właśnie z powodu rozłażącego się
      spojenia, ale udało mi się urodzić naturalnie. I nic się strasznego nie stało.

Ale jeśli bardzo Cię to niepokoi to zapytaj lekarza o wszelkie możliwe
      konsekwencje po porodzie naturalnym i może się okazać, że cesarka będzie
      bezpieczniejsza.
      Nie denerwuj się. Problemy ze spojeniem ma mnóstwo kobiet w ciąży.
      Pozdrawiam. :-)
      • lorenza_pellegrini Re: USG spojenia łonowego (ortop.), pilnie, prosz 05.07.07, 21:21
        Ja robiłam prywatnie u lekarza w Ortomedzie w budynku Nafty na Lubicz, 60 zł w
        ubiegłym roku - wizyta + USG.
        Przy dużym rozejściu, czyli 25 mm i więcej jest to wskazanie do cc i nie
        lekcewazyłabym sprawy, bo konsekwencje mogą być poważne.
        Wskazanie takie na pewno honorują w Żeromskim i na Ujastku, na Galla - nie, co
        do innych szpitali nie wiem.
        Przerobiłam sprawę dokładnie - chcesz wiedzieć coś więcej - pytaj.
        Aha - ortopeda wyraźnie odradził mi leżenie, mówiąc, że może zrobić się
        zakrzepica i lepiej chodzić dopóki się da. Nie leżałam ani jednego dnia, choć
        miałąm to od 25 tygodnia...
        Wiem, jak to boli, współczuję.
        Pozdrawiam
        Lora
    • lorenza_pellegrini Brunonka 05.07.07, 21:24
      Widzę, że Ci na CIP dziewczyny już odpowiedziały, ja zresztą też. Sorry za
      powtarzanie się...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka