Gość: ADAŚ IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 19.06.03, 13:40 ... ale czy nowa linia "137" nie może kursować na trasie w obydwu kierunkach: WITKOWICE - Kuźnica Kołłątajowska - 29ta - Warszawska - PL.MATEJKI / DWORZEC GŁÓWNY. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Locutus NIE, NIE MOŻE n/t IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 19.06.03, 14:04 Odpowiedz Link Zgłoś
kalarep Re: NIE, NIE MOŻE n/t 19.06.03, 15:51 sorki głupie pytanie .... co oznacza n/t ?? .. bo chyba nei jest to skrót na temat :P ... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek111 Re: Przepraszam, że zapytam... 19.06.03, 14:05 Gość portalu: ADAŚ napisał(a): > ... ale czy nowa linia "137" nie może kursować na trasie w obydwu kierunkach: > WITKOWICE - Kuźnica Kołłątajowska - 29ta - Warszawska - PL.MATEJKI / DWORZEC > GŁÓWNY. ależ płoszę bałdzo ;-) Nie wiem tylko po co do Dworca, skoro od 29tej zmierza tam 105 i 129. Zauwazylem u kilku osob syndrom powrotu do dublowania linii tramwajowych i autobusowych. To tak nawiasem mowiac :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset syndrom IP: 217.96.109.* 19.06.03, 15:57 krzysiek111 napisał: > ależ płoszę bałdzo ;-) Nie wiem tylko po co do Dworca, skoro od 29tej zmierza > tam 105 i 129. > > Zauwazylem u kilku osob syndrom powrotu do dublowania linii tramwajowych i > autobusowych. To tak nawiasem mowiac :-D A ja widzę w Tobie syndrom arogancji i zarozumialstwa rodem z MPK, wsiądź qrwa do tej 105 lub 129 na Langiewicza rano i pod Polibudą popołudniu, jeśli tak denerwujace jest dublowanie to może warto zainteresować sie np 428 dublującym mnóstwo linii, tylko w odróżnieniu od nich pusty Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek111 Re: syndrom 19.06.03, 16:23 Gość portalu: mouset napisał(a): > krzysiek111 napisał: > > > ależ płoszę bałdzo ;-) Nie wiem tylko po co do Dworca, skoro od 29tej > zmierza > > tam 105 i 129. > > > > Zauwazylem u kilku osob syndrom powrotu do dublowania linii tramwajowych i > > > autobusowych. To tak nawiasem mowiac :-D > > A ja widzę w Tobie syndrom arogancji i zarozumialstwa rodem z MPK, "Ze mnie to raczej niespotykanie spokojny człowiek" ;-)) wsiądź qrwa > do tej 105 lub 129 na Langiewicza rano i pod Polibudą popołudniu, jeśli tak > denerwujace jest dublowanie to może warto zainteresować sie np 428 dublującym > mnóstwo linii, tylko w odróżnieniu od nich pusty analogia do likwidacji 16,17,20 - moze wsiasc sie da ale w godzinach szczytu wcale nie woza powietrza - qrwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: syndrom IP: 62.233.183.* 20.06.03, 23:23 Nie wożą powietrza w szczycie?????????? Dziwne czyli były zbiorowe halucynacje Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek111 Re: syndrom 22.06.03, 20:23 Gość portalu: mouset napisał(a): > Nie wożą powietrza w szczycie?????????? Dziwne czyli były zbiorowe halucynacje Przykro mi, ale widocznie byly. Ale tak na serio: data, godzina, kierunek itd. Przeciez np linia 10 w godzinach rannych w kierunku NH nie jezdzi nabita po brzegi czego nie mozna powiedziec o kierunku przeciwnym. Podobnie sytuacja wyglada na innych liniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: syndrom IP: *.cm-uj.krakow.pl 23.06.03, 11:54 Wielokrotne wizje lokalne dawały taki obraz, jadą w stadzie 16, 17, 20, 21 i w każdym po 15-20 osób, po stadzie 10 minut przerwy, albo jedzie owszem naprana 16 a za nią pusta 17, albo to skoordynują albo co druga 16 do piachu Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek111 Re: syndrom 23.06.03, 22:06 Gość portalu: mouset napisał(a): > Wielokrotne wizje lokalne dawały taki obraz, jadą w stadzie 16, 17, 20, 21 i w > każdym po 15-20 osób, po stadzie 10 minut przerwy, albo jedzie owszem naprana > 16 a za nią pusta 17, albo to skoordynują albo co druga 16 do piachu Czyli problem lezy w skoordynowaniu rozkladu. Niestety, uklad tych 4 linii jest taki ze odsetpy miedzy poszczegolnymi kursami beda bardzo male. Ale i tak proponuje czas poniedzialek - piatek, w okresie wrzesień - czerwiec, godziny 14-17 - nie wmawiaj mi, pusto nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: syndrom 23.06.03, 13:12 krzysiek111 napisał: > Ale tak na serio: data, godzina, kierunek itd. Proszę Cię bardzo: wczoraj, ok godz 12:20, KS Hutnik, 20 w kierunku Centralnego, 0 osób na pokładzie. Godz. ok 12:35, Koksownia, Kierunek Pleszów, 2 osoby na pokładzie. Godz. 14:06, kierunek Mistrzejowice, to samo miejsce, 20 opóźniona 7 minut, również nikogo :)) Wiem, zaraz mi powiecie, że była niedziela, tylko co to ma do rzeczy, skoro coś w niedziele jeździ tak puste, że już bardziej puste być nie może, to powinno to dawać do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
adas29 Re: syndrom 23.06.03, 13:20 kuba203 napisał: > Wiem, zaraz mi powiecie, że była niedziela, tylko co to ma do rzeczy, skoro > coś w niedziele jeździ tak puste, że już bardziej puste być nie może, to > powinno to dawać do myślenia. Z tym, że NIE ZAWSZE jest puste. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: syndrom 23.06.03, 13:27 adas29 napisał: > Z tym, że NIE ZAWSZE jest puste. A takie np 2 ZAWSZE jest pełne. A co do 20, fakt, masz rację, w jednym jechały aż 2 osoby :)) Odpowiedz Link Zgłoś
adas29 Re: syndrom 23.06.03, 13:32 kuba203 napisał: > A co do 20, fakt, masz rację, w jednym jechały aż 2 osoby :)) A w tych, które widzieliśmy z Mousetem podczas wieczornej inspekcji było po kilkanaście. Zatem nie ma reguły. Owszem, "20" nie jest linią obciążoną, ale nadal twierdzę, że winna kursować. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: syndrom 23.06.03, 13:37 adas29 napisał: > A w tych, które widzieliśmy z Mousetem podczas wieczornej inspekcji było po > kilkanaście. Zatem nie ma reguły. Akurat w to jestem w stanie uwierzyć, bo na jakiejś podstawie akurat te 2 kursy zostały wybrane z kilkudziesięciu, które posłano swego czasu do piachu :)) > Owszem, "20" nie jest linią obciążoną, ale nadal twierdzę, że winna kursować. Ale tylko do Placu Centralnego :)) Odpowiedz Link Zgłoś
adas29 Re: syndrom 23.06.03, 13:51 kuba203 napisał: > Ale tylko do Placu Centralnego :)) Tjaaa, to jak jakbyś chciał "3" i "9" skrócić do Prokocimia. Ciekawy pomysł. Mogę się zgodzić na trasę MISTRZEJOWICE - KOPIEC WANDY (swoją drogą fajnie byłoby widzieć na tej pętli nawet te solówki) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: syndrom 23.06.03, 14:36 adas29 napisał: > Tjaaa, to jak jakbyś chciał "3" i "9" skrócić do Prokocimia. Ciekawy pomysł. Ludzie, litości, dlaczego każdy za kontrprzykład podaje coś z Bieżanowa? Naprawdę nie widzicie tu różnicy, sam dziś napisałeś o zatłoczonej 13! > Mogę się zgodzić na trasę MISTRZEJOWICE - KOPIEC WANDY (swoją drogą fajnie > byłoby widzieć na tej pętli nawet te solówki) I tak lepszy Kopiec niż Pleszów... Odpowiedz Link Zgłoś
adas29 Re: syndrom 23.06.03, 14:38 kuba203 napisał: > Ludzie, litości, dlaczego każdy za kontrprzykład podaje coś z Bieżanowa? > Naprawdę nie widzicie tu różnicy, sam dziś napisałeś o zatłoczonej 13! No dobra - dajmy spokój Bieżanowowi - równie dobrze, gdyby skrócić "10" do Bieńczyc a "8" do Borku Fałęckiego i Starych Bronowic. Teraz Ci pasi ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kalarep Bieżanów 23.06.03, 19:31 Odkąd mam tam kogoś bliskiego jeżdze codziennie i jednak nei zdarzyło mi się jechać pustym składem nawet jak jedzie jeden za drógim.. tylko moim zdaniem powinnien się odbyć dorby remont od Hita do pętli .. torowsko w tamtym stanie to przypomina mi już powoli Kapelanke :P ... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek111 Re: syndrom 23.06.03, 22:13 kuba203 napisał: > adas29 napisał: > > > Tjaaa, to jak jakbyś chciał "3" i "9" skrócić do Prokocimia. Ciekawy pomys > ł. > > Ludzie, litości, dlaczego każdy za kontrprzykład podaje coś z Bieżanowa? > Naprawdę nie widzicie tu różnicy, sam dziś napisałeś o zatłoczonej 13! Ja nie widze ;-P Bylem w Boze Cialo na Biezanowie i był taki przeciag w wagonach, ze muchy mialy gdzie polatac :-) > > > Mogę się zgodzić na trasę MISTRZEJOWICE - KOPIEC WANDY (swoją drogą fajnie > > > byłoby widzieć na tej pętli nawet te solówki) > > I tak lepszy Kopiec niż Pleszów... pewnie, dalej gledzcie o tym jaka to mala frekwencja na Pleszow, to w koncu go zamknal. Jeszcze pare tygodni temu wszyscy byscie MPK, ZDiK, PPrezydenta i innych ktorzy maja wplyw na KM w Krakowie powiesili, a dzisiaj juz sie zaczyna zamykanie linii, a fe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ syndrom IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 23.06.03, 22:24 krzysiek111 napisał: > pewnie, dalej gledzcie o tym jaka to mala frekwencja na Pleszow, to w koncu go zamknal. Jeszcze pare tygodni temu wszyscy byscie MPK, ZDiK, PPrezydenta i innych ktorzy maja wplyw na KM w Krakowie powiesili, a dzisiaj juz sie zaczyna zamykanie linii, a fe. PANIE SZANOWNY, źle mnie Pan zrozumiał Likwidacji kursów do Walcowni i Pleszowa Adam mówi KATEGORYCZNIE NIE !!! Co do "20" jestem za przywróceniem jej kursów w międzyszczycie południowym. Tramwaje przyszłością Krakowa !!! Przywrócić "12", wydłużyć "192" do Mistrzejowic, "428" zgnij tam, gdzie już jesteś !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: syndrom 23.06.03, 22:36 Gość portalu: ADAŚ napisał(a): > "428" zgnij tam, gdzie już > jesteś !!! Hmmm. Tu pojawia się pewna niekonsekwencja w Twoich wypowiedziach. Najpierw piszesz, że 428 do piachu, a tutaj o gniciu. Jak wszyscy (lub nie wszyscy :D) dobrze wiemy, piach dość dobrze konserwuje, o czym przekonali się starożytni egipcjanie i ich mumie. Tak więc czy wyobrażacie sobie, że nagle po 20 latach od wysłania do piachu 428, gdy w Krakowie będą już same poduszkowce Scania OmniCity zasilane np. odpadkami (bo to ekologicznie), nagle pojawi się "Klątwa 428", który powstanie z piachu i będzie obsługiwany Jelczami 120M??? To taki mały żarcik był :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: syndrom IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 24.06.03, 00:07 Jestem za! W 2030 roku można przywrócić linię #428 jako zabytek peerelowskiej logiki - obsługa scaniami CN94UB (które będą już wtedy zabytkowe, mam nadzieję :-P ) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek111 Re: syndrom 24.06.03, 22:09 Gość portalu: ADAŚ napisał(a): > krzysiek111 napisał: > > > pewnie, dalej gledzcie o tym jaka to mala frekwencja na Pleszow, to w konc > u > go zamknal. Jeszcze pare tygodni temu wszyscy byscie MPK, ZDiK, PPrezydenta i > innych ktorzy maja wplyw na KM w Krakowie powiesili, a dzisiaj juz sie zaczyna > zamykanie linii, a fe. > > PANIE SZANOWNY, źle mnie Pan zrozumiał > przeca to nie bylo do Ciebie ...... Odpowiedz Link Zgłoś
adas29 Re: syndrom 25.06.03, 08:33 krzysiek111 napisał: > przeca to nie bylo do Ciebie ...... No to fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: syndrom 24.06.03, 09:17 krzysiek111 napisał: > Ja nie widze ;-P Bylem w Boze Cialo na Biezanowie i był taki przeciag w > wagonach, ze muchy mialy gdzie polatac :-) A ja byłem w Boże Ciało na Piastów, i widziałem to samo, jaki wniosek? ;)) > pewnie, dalej gledzcie o tym jaka to mala frekwencja na Pleszow, to w koncu go > zamknal. Eeee, tyle razy już pisałem, co moim zdaniem by poprawiło frekwencję na tej trasie, że już mi się nie chce, skoro i tak nikt tego nie przeczytał, a produkowałem się dobre pół godziny :(( Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek111 Re: syndrom 24.06.03, 22:08 kuba203 napisał: > krzysiek111 napisał: > > > Ja nie widze ;-P Bylem w Boze Cialo na Biezanowie i był taki przeciag w > > wagonach, ze muchy mialy gdzie polatac :-) > > A ja byłem w Boże Ciało na Piastów, i widziałem to samo, jaki wniosek? ;)) "Dowody, Watsonie, dowody" ;-)) ja mam przynajmniej fotki zrobione w tym dniu na Biezanowie ..... > > > pewnie, dalej gledzcie o tym jaka to mala frekwencja na Pleszow, to w konc > u > go > > zamknal. > > Eeee, tyle razy już pisałem, co moim zdaniem by poprawiło frekwencję na tej > trasie, że już mi się nie chce, skoro i tak nikt tego nie przeczytał, a > produkowałem się dobre pół godziny :(( Wal smialo, ja wszystkiego nie czytam bo bym sie nie wyplacil szanownej TP, ale tym razem mozesz sie podzielic. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: syndrom 24.06.03, 22:12 krzysiek111 napisał: > "Dowody, Watsonie, dowody" ;-)) ja mam przynajmniej fotki zrobione w tym dniu > na Biezanowie ..... Hehe, ja aparatu ze sobą nie noszę zawsze, jak wychodzę z domu :)) > Wal smialo, ja wszystkiego nie czytam bo bym sie nie wyplacil szanownej TP, ale > > tym razem mozesz sie podzielic. Zaraz zalinkuję do odpowiedniego postu, bo pisać na pewno mi się nie chce jeszcze raz :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: syndrom 24.06.03, 22:26 Jest: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=409&w=5715937&a=5721271:)) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: syndrom 24.06.03, 22:26 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=409&w=5715937&a=5721271 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: syndrom IP: 62.233.183.* 24.06.03, 22:32 ja też mam swoje zdanie w tym wątku , wiec nie będę się powtarzał Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: syndrom 25.06.03, 08:18 Gość portalu: mouset napisał(a): > ja też mam swoje zdanie w tym wątku , wiec nie będę się powtarzał Wiadomo, cały wątek jest do poczytania dla niezorientowanych :)) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek111 Re: syndrom 25.06.03, 22:05 kuba203 napisał: > krzysiek111 napisał: > > > "Dowody, Watsonie, dowody" ;-)) ja mam przynajmniej fotki zrobione w tym > dniu > > na Biezanowie ..... > > Hehe, ja aparatu ze sobą nie noszę zawsze, jak wychodzę z domu :)) > "No to leżysz Pan" ;-P > > Wal smialo, ja wszystkiego nie czytam bo bym sie nie wyplacil szanownej TP > , > ale > > > > tym razem mozesz sie podzielic. > > Zaraz zalinkuję do odpowiedniego postu, bo pisać na pewno mi się nie chce > jeszcze raz :)) A teraz przechodzę do Twojego projektu: 1. Zgadzam się - czesciowo, ponieważ 30 minut dla Pleszowa to trochę jednak mało. Weź pod uwagę, że jednak ktoś na Kombinacie pracuje, dlatego w szczycie zostawił bym 15,20 i 21 co 20 minut. Pech chce, że niestety na wysokości B-1 wsiada (z kierunku Kombinatu i wysiada z kierunku pl. Centralnego) dużo młodzieży, a niestety pętli w tym rejonie nie przewidziano. Mniemam, że załatwiłoby to sprawę. 2. Zgadzam się, ale zostawiamy 20 w szczycie. 3. Też się zgadzam. 4. Patrz punkt 1. Pl. Centralny to zamało dla tych, którzy jadą do B-1. Zresztą kiedyś jeżdziło 46 i przestało. 5. Co do linii 25, na odcinku pl. Centralny - Kopiec Wandy byłaby mało atrakcyjna. 6. OK 7. Nie jestem zbytnim zwolennikiem taryfy czasowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikolaj Re: syndrom IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 23.06.03, 22:39 kuba203 napisał: > adas29 napisał: > > > Z tym, że NIE ZAWSZE jest puste. > > A takie np 2 ZAWSZE jest pełne. dobrze mowisz, stad prosty wniosek - trzeba zwiekszyc czestotliwosc!!! kazdy kurs do godzin popoludniowych jest wypelniony emerytami jezdzacymi od cmentarza do cmentarza (albo nawet tylko na cmentarz rakowicki), poza tym to jedyna linia skrecajac przy filharmonii pod bagatele... ciekawe tylko kto to w koncu zauwazy! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: syndrom 23.06.03, 22:41 Stąd prosty wniosek - trzeba zwiększyc pojemność taboru. Mam nadzieję, że po dostawie 6 ostatnich GT6 z Norymbergi cała 7 i 2 będzie obsługiwana GT6 :D Odpowiedz Link Zgłoś
adas29 Re: syndrom 24.06.03, 08:22 pavlack napisał: Mam nadzieję, że po > dostawie 6 ostatnich GT6 z Norymbergi cała 7 i 2 będzie obsługiwana GT6 :D JA TEŻ, a składy w całości na "5". Odpowiedz Link Zgłoś