viking73 20.06.03, 00:00 Kolorowych snów wszystkim:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ksymenka Re: Dobranoc! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.06.03, 00:06 peteen napisał: > tia, kolorowych, jak na polu pada... > :c( Jejku!Wreszcie!A na dworze ciagle nie pada i musze podlewac trawnik.Moze nadciagnie z poludnia? Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Dobranoc! 20.06.03, 00:23 ja bardzo lubie jak pada:) w lecie.. albo jak jest taka pogoda jak dzisiaj - cieplo, ale nie jest parno, czy goraco... duzo chmur i czasem lekko pokropi wtedy da sie zyc po prostu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksymenka Re: Dobranoc! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.06.03, 00:41 A tu susza - chociaz pod wieczor troche pokropilo-z lasu przylatuja dzwonce ,szpaki i sikorki i pluskaja sie w kroplach wody podlewajacej ogrod.Swiezosc nocy MIkolaju opisales tak zachecajaco,ze chyba pojde na spacer:) Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Dobranoc! 20.06.03, 00:45 uaauuu... masz las niedaleko domu? ale Ci zazdroszcze:)) no niby ja tez tu mam pare drzew niedaleko, ale to ciagle centrum krakowa, tuz przy ruchliwej ulicy;( a na spacerze uwazaj na dresiarzy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksymenka Re: Dobranoc!Dziendobry IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.06.03, 12:58 Mam Mazowiecki park krajobrazowy,a wlasciwie jego otuline za oknem,stad widok na mazowieckie sosny,a dresiarzy mam na peczki,bo obok osrodek sportowy ,korty i silownia na ktorej cwicza miejscowi policjanci,tak ze bardzo ci dresiarze grzeczni i oswojeni:)A w nocy spadl rzesisty deszcz na polu i w lesie i teraz na dworze mila swiezosc:} Odpowiedz Link Zgłoś
peteen na polu, na boga, na polu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.06.03, 13:00 jakżeś wszedł między wrony... ;c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksymenka Re: na polu, na boga, na polu !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.06.03, 13:12 peteen napisał: > jakżeś wszedł między wrony... > ;c)No pewno ze na polu.Na dworzu tez moze byc. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen co ????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.06.03, 15:39 formy "na dworzu" nie ma, nie było i nie będzie w naszym pięknym języku... tak nie wolno mówić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: co ????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!! IP: *.tele2.pl 20.06.03, 15:43 peteen napisał: > formy "na dworzu" nie ma, nie było i nie będzie w naszym pięknym języku... > tak nie wolno mówić... ja jestem na polu i smieja sie ze mnie w warszawie, gdzie pracuje ale wole pole niz ich :dwor!" Dzieki Bogu, moze bedzie padac.......na polu, oczywiscie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksymenka Re: co ????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.06.03, 20:11 peteen napisał: > formy "na dworzu" nie ma, nie było i nie będzie w naszym pięknym języku... > tak nie wolno mówić... kiedys Krzys Litwin spiewal w Piwnicy taka piosenke:wyszedem sobie na przechadzke,wyszedem na przechadzke sam,tak cudnie bylo na tym dworzu,a ksiezyc zamiast przyswiecal.Wyszedem sobie uzbrojony,rewolwer trzymam w reku juz,ujrzalem cudny kwiat dziewczyny ,jak zbojca trzymal nad nia noz.{itd}no i co,czy juz poczucie humoru opuscilo moje ukochane miasto?A myslalam ze filolog to juz specjalnie pozna sie na zarciku slownym.\Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen przypominam, że na tym forum jest młodzież... 21.06.03, 21:37 ona się uczy, ona nie wie co dobre, a co nie... ;c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksymenka Re: przypominam, że na tym forum jest młodzież... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.06.03, 22:08 ach,dotknales mnie bolesnie...chyba przejde do forum dla dziewczyn po trzydziestce! Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: przypominam, że na tym forum jest młodzież... 21.06.03, 22:10 pamiętaj, że starasz sie inkorporowac na krakowski rynek sformułowania rodem z mazowsza... nie uchodzi... ;c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksymenka Re: przypominam, że na tym forum jest młodzież... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.06.03, 22:25 Ach ,kocham krakow,bom nie od kamieni przykrosci doznal,lecz od zywych ludzi (Stanislaw Wyspianski).A ja sie tylko wzruszam tym polem... Odpowiedz Link Zgłoś