Dodaj do ulubionych

Halaśliwi Cyganie

17.07.07, 22:34
Ostatnio przy ulicy Raciborskiej / Szuwarowej roi się od Cyganów. Osobiście
jestem tolerancyjny, ale do pewnego stopnia. Nie chodzi tu o rasę tych ludzi,
ale spośród tych którzy są to jest zwykła swołocz, która zaśmieca klatki
schodowe, hałasują, otwierają do późnych godzin wieczornych swoje samochody i
uszczęśliwiają inych mieszkańców osiedla głośną muzyką. Zresztą jak się nie
pracuje to nie trzeba iść w końcu wcześnie spać... Co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • vmx Re: Halaśliwi Cyganie 17.07.07, 22:47
      dzwon do straszakow miejskich, tylko uwazaj, bo za nadgorliwosc moga cie
      wsadzic na 48h :)
    • blackolive Re: Halaśliwi Cyganie 19.07.07, 13:39
      witam, temat cyganow byl poruszany na forum wolna europa-o.europejskiego pod
      watkiem "progi zwalniajace". zanim wezweisz straz zastanow sie, zanim nedziesz
      sam interweniowal tez sie zastanow. ja to przerabialam. przez 3 lata mieszkalam
      z nimi przez sciane... Pozostaje mi tylko powiedziec -wspolczuje!
      • palio73 Re: Halaśliwi Cyganie 19.07.07, 16:50
        Uwaga bo zaraz pojadą a rasizmem itp. ale prawda jest taka, że p....ne brudasy i
        złodzieje i w tym temacie tyle.
    • mis82 Re: Halaśliwi Cyganie 19.07.07, 19:51
      To nie ma nic wspolnego z rasizmem. Niedaleko mnie mieszkaja Murzyni, calkiem
      prawdopodobne ze takze obywatele innych Panstw niz Polska. Cieszy mnie ten
      fakt, bo o ile uczciwie zarabiaja to stajemy sie jako kraj bogatsi kulturowo.
      Natomiast przyklad Cyganow jest inny. To jest banda halasliwych nierobow.
      wszedzie ich pelno, glosno, brudza niesamowicie. Kurcze - co za akcja. wydawalo
      mi sie ze mieszkam na spokojnym, fajnym osiedlu a tu naraz mieszkam na
      Brooklynie wsrod najgorszej halastry. Dzieci lepiej juz z domu nie
      wypuszczac...
      • palio73 Re: Halaśliwi Cyganie 19.07.07, 22:10
        Co racja to racja kwestia kultury bo Oni mają we krwi obiboctwo.Tylko patrzyć
        jak z...ą wózek, rower a stary, spasiony obładowanyn goldem zaparkuje 15
        letniego merca.A jego grube lancpudry w 4 spódnicach założonych na cebulkę
        wysypią się z bandą rozdartych bąbli.
        • zosiewa Re: Halaśliwi Cyganie 26.07.07, 14:39
          Witajcie mieszkańcy Raciborskiej,
          Czy ktoś wczoraj słyszał awanturę cyganów w bloku 15d?
          Mieszkają chyba na 1 pietrze w 2 klatce.Współczuję lokatorom tej klatki bo ja
          mieszkam w bloku po drugiej stronie i przy zamkniętych oknach było ich słychać.
          Skandal żeby ktoś wynajmował takim ... mieszkanie. Co na to wspaniała
          administracja.Moze ktoś z Was interweniował u ochony osiedla, było juz przecież
          po 22.Mam nadzieje ze to jednorazowy incydent,ale jeśli się powtórzy jestem za
          tym by pisać do administracji.Znam sytuację z osiedla europejskiego i wiem jak
          sobie z nimi administracja poradziła.. Pozdrawiam i życzę Wam i sobie
          spokojnych wieczorków..
          • mis82 Re: Halaśliwi Cyganie 26.07.07, 20:13
            Witam,
            Najwidoczniej jestesmy sasiadami bo ja tez mieszkam naprzeciw. Wczoraj jesli
            chodzi o te dzike ryki po 22 (ktore nie sa odosobnionym zjawiskiem) myslalem ze
            kogos ze skory odzieraja... a to nasi wspaniali romscy sasiedzi. Tez sie
            zastanawiam - co za madra osoba wynajela im mieszkanie??!! POzwolilem sobie
            zadzwonic na policje bo miarka sie juz pomalu przebiera. Mam propozycje. Jesli
            komus to towarzystwo przeszkadza - niech tez dzwoni. Od tego placimy podatki
            zebysmy mieli po 22 spokoj. Jesli bedzie nas wiecej - takich dzwoniacych to
            moze policja sie tym towarzystwem zajmie albo choc czasem prowizorycznie tu
            zajrzy. Podaje numer do naszego dzielnicowego 6152916.

Poza tym nie wiem czy ktos slyszal o takim incydencie... Sasiad zwrocil uwage
            Cyganom na niestosownosc zachowania. I to byl jego blad. Bo nastepnego dnia
            jego samochod byl przerysowany jakims zelastwem. Oczywiscie monitoring wskazal
            sprawcow i nie byl to bynajmniej Sw. Mikolaj a nasi biedni dyskryminowani ze
            wzgledu na rase nierobscy przyjaciele. Nie wiem jak sie historia skonczyla, ale
            szczerze mam dosc juz takich historii
            • zosiewa Re: Halaśliwi Cyganie 27.07.07, 10:05
              Witam,
              Dzięki serdeczne za namiary na dzielnicowego i za interwencję. Będę dzwonić. Ja
              mam tylko cichą nadzieję że może w niedługim czasie wyprowadzą się z tego
              mieszkania. Wiesz, że ta sama "rodzinka" mieszkała w zeszłym roku (też w lecie)
              w bloku 15b i na jesień się wyprowadzili? NIe jest to zbyt pocieszające bo
              pewnie znajdą lokum w pobliskim bloku ale może wtedy trochę odetchniemy. Na
              razie (oby jak najdłużej) jest spokój. Może wspólnymi siłami kiedys pozbędziemy
              się tego "zjawiska" - czyżby tojakiś urok nowych osiedli, na Chmieleńcu i
              Europejskim też pomieszkiwali ale z tego drugiego skuteczne się ich pozbyli.
              Pozdrawiam
              • mis82 Re: Halaśliwi Cyganie 01.08.07, 16:25
                Dziś zostałem w domu na zwolnieniu lekarskim, przyznam że źle mi się wypoczywa
                przy asyście hałasu tych nierobów, leniów a zwłaszcza ich bachorów. Puszczali z
                samochodu piosenki cygańskie i sami sie darli w jej akompaniament... (pomijam
                hałasliwe bitewki między bachorami w międzyczasie) Pozwoliłem sobie zadzwnić
                pod numer dzielnicowego. Okazuje się że zmieniła się trochę organizacja w
                Policji. Od dziś numer to 012 615 20 48. Dzielnicowym jest p. Szczeboński. w
                nagłych sprawach można rzecz jasna dzwonićpod 112. Trzeba zrobić z nimi w końcu
                porządek, bo to przestaje być śmieszne.
            • olo2k Re: Halaśliwi Cyganie 26.08.07, 22:26
              mis82 napisał:

> Poza tym nie wiem czy ktos slyszal o takim incydencie... Sasiad
              zwrocil uwage
              > Cyganom na niestosownosc zachowania. I to byl jego blad. Bo
              nastepnego dnia
              > jego samochod byl przerysowany jakims zelastwem. Oczywiscie
              monitoring wskazal
              > sprawcow i nie byl to bynajmniej Sw. Mikolaj a nasi biedni
              dyskryminowani ze
              > wzgledu na rase nierobscy przyjaciele. Nie wiem jak sie historia
              skonczyla, ale
              >
              > szczerze mam dosc juz takich historii

Witam!
              Tak sie sklada ze znam osobe ktorej porysowali ten samochod. Wcale
              im nie zwracal na nic uwagi. Po prostu maly gowniarz pozostawiony
              bez opieki urzadzil sobie zabawe i porysowal mu pol samochodu. Potem
              przez 3 dni chodzil do nich zeby sie dogadac ale ci ludzie sa po
              prostu nie do zycia. Jak powiedzial ze gnojek porysowal mu samochod
              bo byl bez opieki to odpowiedzieli ze po co go maja pilnowac jak tu
              nie jezdza pociagi. Ty do nich mowisz a oni smieja ci sie w twarz.
              Oczywiscie sprawa skonczyla sie na policji.
              Tez mam juz powyzej uszu tych ich zjazdow "rodzinnych" w niedziele,
              muzyki itd itp. Nie mowiac juz jak oni jezdza samochodami po
              osiedlu. Wczoraj widzialem jak jeden z nich w srebrnym merolu jechal
              spod Pasazu i tak docisnal gaz ze jakby mu jakies dziecko wyskoczylo
              to pozamiatane. Jadno jest pewne - jak bedziemy dzialac wszyscy
              razem to uda nam sie cos osiagnac - w pojednyke bedzie o wiele
              ciezej. Trzeba przede wszystkim zmobilizowac nasza "kochana"
              administracje zeby zaczela dzialac EFEKTYWNIE a nie tylko suszyc nam
              glowe jakimis obietnicami. Juz od nich slyszalem ze ma ich nie byc
              do konca lipca - a tu prosze... Nic sie nie zmienilo. PAMIETAJCIE!
              Jak tylko macie jakiec obiekcje np. glosna muzyka czy krzyki po 22
              to dzwoncie na policje!!! Im wiecej zgloszen tym mamy wieksze szanse
              cos zdzialac. Sama policja bedzia miala dosc tych wezwan i moze tez
              zacznie wspierac nas w naszych dzialaniach. MUSIMY DZIALAC WSPOLNIE
              TO BEDZIEMY MIELI DUZO WIEKSZE SZANSE!!!!

Pozdrawiam wszystkich niezadowolonych z ich "towarzystwa"
              • xezaq Re: Halaśliwi Cyganie 27.08.07, 08:54
                > (...) Potem przez 3 dni chodzil do nich zeby sie dogadac ale
                > ci ludzie sa po prostu nie do zycia. (...) Ty do nich mowisz
                > a oni smieja ci sie w twarz.
                Tak, są nie do życia, co gorsza - kultywują tą "tradycję".
                Wiesz skąd się wzięli cyganie w Polsce (w Europie, w Ameryce)? otóż
                za dawnych czasów, jakieś 1000-1200 lat temu Hindusi wy*bali ten
                dziwny lud ze swojego kraju, bo... nie nadawali się do życia w
                zorganizowanym społeczeństwie. I tak jest nadaol - dokładnie jak
                napisałeś, są nie do życia.
                Zaraz ktoś zrobi ze mnie rasistę - proszę bardzo, jednak zarzut
                proszę umotywować.
        • palio73 Re: Halaśliwi Cyganie 28.08.07, 19:37
          Temat wraca jak bumerang.
          Osmoleni żelowi boys cygańscy jak nie poczują bata to się rozbrykają.Dlatego
          jedyna rada jak się tylko pojawiają na widoku to trzeba trzymać się za kieszenie
          dzwonić do odpowiednich organów. Oni znają tylko język siły bo inny jak
          obcowanie jest Im obcy. Dlatego jak sie wchodzi miedzy wrony to .......Jest to
          inna kultura i inne społeczeństwo dlatego rozmowy, tłumaczenie potwierdzają
          tylko słabość.
          • berberys66 Re: Halaśliwi Cyganie 28.08.07, 21:07
            zatem po jednej stronie Cygany, po drugiej Komunalne Getto Biedy
            im.JM.
            piekna dzielnica nam się robi. NH będzie przy Ruczaju oazą spokoju

Co na to radni ? wciąż pieją z zachwytu nad swoją dzielnicą?
            • noemio Re: Halaśliwi Cyganie 28.08.07, 22:03
              a czy ktokolwiek i kiedykolwiek powiedział że ta sypialnia,
              dzielnica pozbawiona komunikacji, reprezentująca bezład
              architektoniczo urbanistyczny jaką jest RUCZAJ jest fajna? płacenie
              za mieszkania tam po 7000 za m2 jest przesadą, a śmiać mi się chce
              jak widze idiotów wystawiających mieszkania (apartamenty ha ha ha)
              po 10.000 i więcej tysięcy, a jeszcze bardziej z tych którzy im za
              to płacą. Za tę kasę można mieć milusie mieszkanko w Łobzowie 15
              minut spacerem wśród zabytków do centrum! to co reprezentuje sobą
              RUCZAJ to dno, żenua, masakra piłą łańcychową. Totalny chaos! kto
              pieje z zachwytu? NIKT - bo nie ma nad czym. Ruczaj już przegonił
              NH, nawet wola duchacka ma tramwaj, kurdwanów, bieżanów i prokocim
              są lepsze niż Ruczaj. "Nowoczesna" peryferyjna sypialnia tyle i
              tylko tyle, nie dziwne że w takich miejscach pojawiają się różni
              osobnicy!
              • berberys66 Re: Halaśliwi Cyganie 29.08.07, 08:53
                mam wrażenie że jeden jednak pieje z zachwytu - Jacek M.

takie bagno zrobił z tej dzielnicy że Getto Biedy w sam raz teraz tu
                pasuje.
                patologia nie bedzie miała czym wyjechać stad do innych dzielnic -
                chyba że ukradną auto komercyjnemu, naiwnemu klientowi developerow
                lub wyrwą rowerek kilkuletniemu dziecku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka