Gość: eSBek R.Grabski IP: 62.233.214.* 25.07.07, 00:05 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Fan Szynobusem dalej w 15 minut, ale ekspresowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 00:09 żenujący dziennikarzyno. A co to za słowo: "Wow"? Całe wyrażenie "Wow - pomyślałem" nasuwa niezbyt ciekawe przemyślenia co do stanu umysłu autora i "produkowanych" przez niego myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
grochemosciane No nie rozśmieszajcie mnie! 25.07.07, 07:58 PKP tak sie kompromituje na każdym kroku, a teraz to już ekspresowo się ośmieszyło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: becia szynobusem w 15 minut do Europy ;) IP: 149.156.60.* 25.07.07, 09:54 Mialam okazje jechac tym wynalzkiem i niestety bylam swiadkiem problemow pewnych obcokrajowcow. No coz nie mogli zaplacic w Euro i znakomicie poradzil im kolejarz cytuje "jak dojedziemy na Dworzec Glowny to sobie wymienicie to Euro, zejdziecie na dól do kantoru i wtedy zapłacicie. A moze jakis pasazer od Was odkupi" Bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
mn szynobus 25.07.07, 10:30 Ponieważ w zeszłym tygodniu odlatywałem z Balic, przejechałem się z ciekawości szynobusem - jak widzę jednym z ostatnich za starą cenę. Wrażenia: - pojazd jest klimatyzowany, przestronny i całkiem ładny oraz funkcjonalny; można się czepiać pewnej liczby schodków wewnątrz - niestety po ruszeniu ujawniła się ogromna wada - niewyobrażalny wręcz hałas wyjących silników. Współczuję konduktorowi, który musi to znosić przez kilka godzin; przez 15 minut można wytrzymać - frekwencja (kurs koło południa) - ok. 20 osób - automat na pernonie nie działał; wiele osób kupowało bilet u konduktora za dopłatą 4 zł. - bardzo sprawnie zadziałał transport autobusowy stacja kolejki - lotnisko - autobus podjechał równocześnie z szynobusem i zaraz po przesiadce podwiózł wszystkich pod terminal I jeszcze uwaga co do ceny: - cena 6 zł za dojazd na lotnisko to na europejskie standardy niewiele; ale może skutecznie zniechęcić do wykorzystania połączenia np. krakowian, wolących skorzystać z dużo tańszego autobusu 192 (zwłaszcza po zniesieniu opłat za bagaż); nie pojadę też szynobusem np. odprowadzić znajomych, bo to już koszt 12 zł + 5 zł za dojazd MPK na dworzec i z powrotem. Szkoda, że nadal nie mamy systemu komunikacyjnego obejmującego jednym biletem m.in. MPK i PKP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renegade Re: szynobus IP: 213.134.171.* 26.07.07, 08:54 > - cena 6 zł za dojazd na lotnisko to na europejskie standardy niewiele; ale > może skutecznie zniechęcić do wykorzystania połączenia np. krakowian, wolących > skorzystać z dużo tańszego autobusu 192 Zastanów się tylko ile jedzie z centrum na lotnisko 192, a ile szynobus. 192 z przystanku Dworzec Główny Wschód do Portu Lotniczego jedzie planowo 41 minut, a wiadomo, że szczególnie w szczycie plan ciężko zachować, i zatrzymuje się na 25 przystankach. Szynobus jedzie 15 minut i nie zatrzymuje się wcale. Za ten komfort można zapłacić nieco więcej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: szynobusem w 15 minut do Europy ;) IP: *.amadeus.net 25.07.07, 10:30 To przeciez normalne, ze w Polsce nie akceptuje sie Euro. Pojedz sobie do Londynu i zobacz jak daleko zajedziesz probujac placic w Euro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil teg owinny! kto nim bedzie jedzil-coraz mniej lotow, IP: *.ists.pl 25.07.07, 10:32 z krakowa ucieka skyeurope bo Kamilek wprowadzil za wysokie oplaty i wszyscy uciekaja z krakowa, zostanatylko loty dla sprzataczek do cork i innych dziwnych wiosek w anglii i irlandii. Kamilek polozyl kres low costom w Krakowie. Mam nadzieje ze za to kiedys odpowie. od 10 pazdiernika sky europe wycofuje sie z krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 10:58 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za tanio i tak.... i tak za malo, w lodynie kosztuje 21funtow IP: *.ists.pl 25.07.07, 10:28 i tak za malo, takie autobusy na lotnisko tudziez pociagi maja specjalna cene. Powinien kosztowac minimum 10 zl w jedna strone ! W lodynie tam i z porwotem kosztuje 21 funtow czyli jakies 120 zl. W innych miastach europejskicj okolo 10 Euro w jedna strone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Petra Szynobusem.. IP: 80.51.253.* 25.07.07, 10:44 Nie narzekajcie ideału nigdzie nie ma, możemy sie tylko zblizac do niego. Jechałam ostatnio szynobusem,i nie miałam na co narzekać. Do przystanku szynobusa dowiózł nas autobus-wahadło, nastepnie 15 minut i już Dworzec Gł. i tylko 6 zł. za osobe. Na lotnisko zapłaciłam za taksówke 62 zł.i jechała 30 minut. Odpowiedz Link Zgłoś