Dodaj do ulubionych

Widziane 25.06.2003

25.06.03, 09:06
Dziś jechałem "13" #865+866+863. Też pustawa, ale jak dla mnie może być.
Przynajmniej dupę mogę usadowić, gazetkę poczytać. Jedzie w miarę szybko.
Natomiast niech Bieżanów i Kurdwanów się gniotą. Wszystkie stamtąd jadące
tramy zaprane, a więc to trzeci z kolei dzień, który udowadnia słuszność
istnienia ufoków na "4" i "13" w okresie letnim.
No i w końcu zdążyłem na "204" i nie żałuję, bowiem w Scanii widziałem bardzo
fajną kobitkę, która zdaje się jeździć tym autobusem regularnie. I potem
idzie w tę samą stronę co ja. Czyżby kolejny mój autobusowy (a
nawet "dwieścieczwórkowy" romans ??? Już jeden taki zaliczyłem. Tych
przelotnych mam więcej na koncie, ale już prawie o nich zapomniałem hihihi.
Obserwuj wątek
    • adas29 2016 na trasie "24" 25.06.03, 11:04
      Z ostatniej chwili - autor Kuba 203
      Szukać brygady 24-11.
      • kalarep Re: 2016 na trasie '24' 25.06.03, 12:23
        adas29 napisał:

> Z ostatniej chwili - autor Kuba 203
        > Szukać brygady 24-11.

Kurde obliczył bym sobie o kórej jedzie ze Starowiślnej .. ale nie wiem jak to
        zrobić ...
        • adas29 Re: 2016 na trasie '24' 25.06.03, 12:49
          kalarep napisał:

> Kurde obliczył bym sobie o kórej jedzie ze Starowiślnej .. ale nie wiem jak
          to zrobić ...

Zwróć się do rady dzielnicy Zbydniowice hihihihi
    • Gość: Lifeform Re: Widziane 25.06.2003 IP: *.net.autocom.pl 25.06.03, 12:56
      Witam Wszystkich serdecznie, czytam forum juz dosc dlugi czas, ale odzywam sie
      po raz pierwszy. A z dzisiejszych ciekawostek to na linii 24 przed godzina
      smignela mi nasza 102N #203. Czy ktos wie z jakiej to okazji? Pozdrawiam.
      • Gość: Clint Re: Padaczki czesc 2 IP: *.ramtel.com.pl / 172.16.6.* 25.06.03, 13:17
        qrwa, czekam sobie dzis na 128 mial byc o 10:59, przyjechal, ale z 10 min
        opoznieniem i byla do jeszcze rezerwa DF301, tlok porownywalny z tym
        z "wiankow". Bardzo sie ucieszylem troche pozniej jak w drodze powrotnej
        trafilem na ten sam autobus ludzi jeszcze wiecej.

Kto chcial zawieszac na wakacje 511??? Podjechal dzis na Mogilskie i nie dalo
        wsiasc do niego, kierman ledwo zamknal drzwi.

Oprocz tego, standardowe stadko #9 i #11 oraz "zelazo" kursujace juz jakis
        czas na #18.
        • Gość: Clint Re: Padaczki czesc 2 IP: *.ramtel.com.pl / 172.16.6.* 25.06.03, 13:18
          Jeszcze jedno, jedynie na pochwale zasluguje praca kiermana DF301, grzal
          niesamowicie probujac nadrobic spoznienie, z korkami poradzil sobie
          perfekcyjnie, wiecej takich kierowcow.
      • adas29 Re: Widziane 25.06.2003 25.06.03, 13:58
        Gość portalu: Lifeform napisał(a):

> Witam Wszystkich serdecznie, czytam forum juz dosc dlugi czas, ale odzywam
        sie po raz pierwszy. A z dzisiejszych ciekawostek to na linii 24 przed godzina
        smignela mi nasza 102N #203. Czy ktos wie z jakiej to okazji? Pozdrawiam.

No witamy Lifeforma i zapraszamy do naszego Klubu 428, którego prezesem jestem
        ja. Nasze hasło to "428 DO PIACHU, 192 NA MISTRZEJOWICE, DAWAC 12".
        Hihihihi

A co do Twojego pytania.
        Kanciak na "24" kursujący od poniedziałku wozi ludzi na tej trasie i zbiera
        pieniądze na leczenie chorej dziewczynki.
        I warto zwrócić uwagę na to, że po raz pierwszy od dłuższego czasu taka akcja
        nie jest prowadzona na trasie "8".
        • Gość: aa Re: Widziane 25.06.2003 IP: *.um.krakow.pl 25.06.03, 14:37
          ktoś tu szukał bareizmów?? jest nastęny:

na naklejkach rozlepianych w autobusach i tramwajach o kanarach, tam gdzie jest
          narysowana legitymacja i tym podobne pierdoły jest na dole drobnym druczkiem
          podstawa prawna i co ciekawego:

Uchwała RMK z dnia 18 grudnia 2003r.!!!!!!!

przeczytalem to dwa razy, ale niechce być inaczej.

A mówili, ze prawo nie działa wstecz, no cóż widocznie w Krakowie jest
          inaczej...
          • Gość: mouset Re: Widziane 25.06.2003 IP: 62.233.183.* 25.06.03, 20:58
            hehehehe, tzn że gapa jest legalna, to się chyba nazywa vacatio legis
            • Gość: Misiek K Re: Widziane 25.06.2003 IP: *.chello.pl 25.06.03, 21:10
              > hehehehe, tzn że gapa jest legalna, to się chyba nazywa vacatio legis

no literowka jest, powinni poprawic
              Vacatio legis to troche co innego - to okres miedzy uchwaleniem danego aktu
              normatywnego a jego wejsciem w zycie.
              tu mamy date (bledna) uchwalenia.
              • Gość: mouset Re: Widziane 25.06.2003 IP: 62.233.183.* 25.06.03, 21:14
                Tak czy tak plama
    • Gość: ADAŚ 14-06 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 25.06.03, 20:08
      Dziś #794+795.
      Fajnie wyglądają podgórskie reklamy na "14".
    • kuba203 Re: Widziane 25.06.2003 25.06.03, 20:58
      Ale fajny dzień dzisiaj :))
      Zacząłem rano od polowania na kanciaka, w tym celu podjechałem do Płaszowa
      pociągiem z Wieliczki, był to wagon 1172, czyli jedyny krakowski żółto-
      czerwony kibel, oczywiście znów się nabrałem i z daleka myślałem (i już się
      zdążyłem podniecić ;)) ), że to ED72 jedzie. Kanciaka złapałem na Dworcowej po
      10 minutach czekania, czyli nieźle. Pojechałem nim do Bronowic i z powrotem.
      Potem w Płaszowie zakupiłem sobie bilet do Limanowej (okazało się, że
      pociągiem to jest 146km i ponad 4 godziny jazdy). Wsiadam do osobowego do
      Suchej Beskidzkiej (EN57-866, obleśny, w środku capiło na przemian to kiblem,
      to starymi skarpetkami), i patrzę, wjeżdża osobowy z Zakopanego, EN71
      ciągnięty przez SM42!! Potem lokomotywa podpięła się do osobowego do
      Oświęcimia, a my ruszyliśmy. Jakoś tak cicho było i nie szarpało. I patrzę na
      zakręcie, a tu przed nami też stonka raźno pomyka :)) Spytałem konduktora, co
      się dzieje, ale ten coś odburknął pod nosem. Tak więc pierwszy raz jechałem
      spalinowym kibelkiem ;)) Stonkę odczepili nam w Swoszowicach, i z tej okazji
      staliśmy tam 15 minut, a ludzi szlag trafiał. Na szczęście osobowy Sucha
      Beskidzka - Zakopane na nas zaczekał, więc po ekspresowej przesiadce, a
      właściwie przebieżce z peronu na peron mogłem odetchnąć świeżym powietrzem w
      EN57-1294 (rewizję miał w tym roku). Dojechałem nim do Rabki, gdzie miałem 10
      minut na przesiadkę, więc jedyne, co tam zobaczyłem, to stado busów,
      grrrrrr... No i przyjechała SM42-750+dwie bonanzy, frekencja mizerna, może z
      10 osób (ale w Mszanie Dolnej fajna laska wsiadła, hihi), konduktor spisywał
      bilety (liczył pasażerów) i powiedział, że na razie nie planują cięć na tej
      trasie (podobno w ogóle nie będzie cięć na razie!!!) :)) Brawo!! Ta linia ma
      klimat, w czasie jazdy do wagonów włażą przez otwarte okna gałęzie drzwe,
      piękne widoczki, opuszczone i rozebrane stacje, unieważnione i rozbite
      semafory i takie tam :)) Co prawda kiedyś tamtędy jechałem, ale to było w
      czasach, kiedy standardowy pociąg składał się z 7-8 wagonów (w tym pierwszej
      klasy) i parowozu :)) W Tymbarku zawiadowca podał maszyniście jakieś papiery
      do podpisania, więc staliśmy tam 5 minut (skąd my to znamy). Właściwie
      jedynymi czynnymi stacjami są Mszana Dolna, Dobra i Tymbark, reszta to ruina :
      (( Na dworcu w Limanowej stał sobie SA104+SA122. Na tej stacji w ogóle nie ma
      peronów! Wysiada się na tory... Potem udałem się na dworzec PKS, mijając po
      drodze stada busów. Do Krakowa wracałem zmodernizowanym Autosanem H9 z PKS
      Kraków, muszę naprawdę pochwalić nasz PKS za tą linię, co prawda jak to PKS
      nie jedzie najkrótszą drogą, za to kosztuje tylko 6zł i zatrzymuje się
      wszędzie na żądanie (oczywiście nie na zakazie, jak busy). Jedyny "numer" po
      drodze wyciął kierowca, który w jakiejś wiosce zatrzymał się i poszedł do
      sklepu na zakupy :DD Wysiadłem sobie na Rżące na tymczasowym przystanku 204 i
      podreptałem do domu :))
      • Gość: mouset Czemu nic nie powiedziałeś??? IP: 62.233.183.* 25.06.03, 21:05
        A ja wybrałem się do Szczawnicy z nudów. Byłem po drodze w Mszanie, wjeżdżała
        jakaś bonanza zapowiadana aż 3 razy
        • kuba203 Re: Czemu nic nie powiedziałeś??? 25.06.03, 21:40
          Gość portalu: mouset napisał(a):

> Byłem po drodze w Mszanie, wjeżdżała
          > jakaś bonanza zapowiadana aż 3 razy

O qrde, nie wiedziałem... :(( Tośmy się prawie spotkali...
          Ale być może będzie powtórka, jak Adaś będzie miał urlop :))
          • Gość: mouset Re: Czemu nic nie powiedziałeś??? IP: 62.233.183.* 25.06.03, 21:42
            Adaś kiedy masz urlop? hihihi
            • Gość: ADAŚ Re: Czemu nic nie powiedziałeś??? IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 25.06.03, 21:46

> Adaś kiedy masz urlop? hihihi

Planuję na pierwszą połowę sierpnia - hihihi
              • Gość: mouset Re: Czemu nic nie powiedziałeś??? IP: 62.233.183.* 25.06.03, 21:49
                To coś wymyślimy
                • kuba203 Re: Czemu nic nie powiedziałeś??? 25.06.03, 22:55

> To coś wymyślimy

No mam nadzieję :))
                  Zapomniałem jeszcze dodać, że przejazdu kolejowego w Mszanie Dolnej pilnuje...
                  kamera! :))
                  • Gość: ADAŚ Re: Czemu nic nie powiedziałeś??? IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 25.06.03, 22:57
                    kuba203 napisał:

> Zapomniałem jeszcze dodać, że przejazdu kolejowego w Mszanie Dolnej
                    pilnuje... kamera! :))

To ciekawe, że jeszcze jej nie zdemolowali albo ukradli.
                    • kuba203 Re: Czemu nic nie powiedziałeś??? 26.06.03, 15:32
                      Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> To ciekawe, że jeszcze jej nie zdemolowali albo ukradli.

To jest takie zadupie, że nawet złodzieje tam nie zaglądają ;))
                      Aha, i podobała mi się stacja w Osielcu (to na linii Sucha - Chabówka),
                      odnowiona i zadbana, aż miło popatrzeć :))
                      • adas29 Re: Czemu nic nie powiedziałeś??? 26.06.03, 15:34
                        kuba203 napisał:

> To jest takie zadupie, że nawet złodzieje tam nie zaglądają ;))
                        > Aha, i podobała mi się stacja w Osielcu (to na linii Sucha - Chabówka),
                        > odnowiona i zadbana, aż miło popatrzeć :))

To ewenement w skali kraju !!!
                        • kuba203 Re: Czemu nic nie powiedziałeś??? 26.06.03, 17:17
                          adas29 napisał:

> To ewenement w skali kraju !!!

Dokładnie, dlatego o tym piszę :))
                    • Gość: mouset Re: Czemu nic nie powiedziałeś??? IP: 62.233.183.* 26.06.03, 20:20
                      Przed czym/kim pilnuje?
                      • Gość: kuba203 Re: Czemu nic nie powiedziałeś??? IP: *.biezanow.net 26.06.03, 23:05

> Przed czym/kim pilnuje?

Przed samochodami :DD
                        • Gość: mouset Re: Czemu nic nie powiedziałeś??? IP: 62.233.183.* 26.06.03, 23:07
                          O Mszanie Dolnej nie mam dobrego zdania, przypomina upadły PGR, ale skoro
                          kupili kamerę to przyznaje im certyfikat ISOMouset
    • Gość: luqazs Re: Widziane 25.06.2003 IP: *.pradniki.sdi.tpnet.pl 25.06.03, 23:08
      Dzis okolo 22 awaryjny zjazd "4", widzialem pod dworcem udajaca sie w strone
      mogilskiego eskortowana przez 2 samochody mpk z wlaczonymi kogutami, czy ktos
      wie co sie stalo? Aha mijajac ten tramwaj strasznie zasmierdzialo spalenizna
      wiec pewnie cos sie palilo. Prosze o info,

Druga sprawa ciekawe ze w wakacje kursuja potrojne "4" i "13" do poznych godzin
      wieczornych(po 22) a w nie-wakacje jezdza dwojki;

luqazs
      • Gość: ADAŚ Re: Widziane 25.06.2003 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 25.06.03, 23:10
        Gość portalu: luqazs napisał(a):

> Druga sprawa ciekawe ze w wakacje kursuja potrojne "4" i "13" do poznych
        godzin wieczornych(po 22) a w nie-wakacje jezdza dwojki;

Muszę to zobaczyć - super widok musi być.
        I to już w najbliższy piątek mam zamiar uczynić, co nie Mouset ???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka