Dodaj do ulubionych

A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ...

27.07.07, 19:25
forumowicze.. ? No jakie ? Piwo , wino , szampany , nalewki , likiery a
może wódki i wódki czyste czy rozcieńczane i czym rozcieńczane , a może
fikołki , a może gatunkowe , śliwowica , czy krupnik , zołądkowa albo
orzechówka , a może koniaki , winiaki albo bimber ? No to co sobie lubicie
wypić na imprezie a co w domu w kameralnym gronie.. co smakuje
najlepiej....))
Obserwuj wątek
    • mrug Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 27.07.07, 19:38
      Pyfko, rzecz jasna...
      Pieniste, ale nie za bardzo.
      Zimne, z delikatną mgiełką na kufelku.
      Nie za bardzo nagazowane.
      Złociste, ale w różnych odcieniach brązu też może być.
      No i w upał, choć w zimne dni też nie pogardzę...;)
      • gosia.43 Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 27.07.07, 19:49
        No fajnie , ze chociaz Ty mówisz otwarcie - co lubisz... ))
        Myslisz , ze inni forumowicze nie trunkuja. No tak chociazby dla zdrowia..)
        gosia
        p.s. a tak swoją drogą - dawno Cie nie było..))
        • mrug Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 27.07.07, 19:53
          Jestem w mentalnej izolacji...;)
          Poza tym upał i życie mnie wykańczają.;)

Ale wątku o piwie nie mogłem przegapić...
          • gosia.43 Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 27.07.07, 20:05
            Od czasu do czasu każda izolacja wskazana... , ba , wręcz konieczna..))
            upał tak - ale życie - wykańcza - eee - przesada..))

p.s. piwa nie piję od miesiąca - odkąd zobaczyłam , ze dziwnie powłoka
            brzuszna daje znać o sobie. ))
      • laenia Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 27.07.07, 19:52
        Retsina - moge ją wypić w każdej ilości :)
        I jeszcze mojito.
        Ale wódka też może być.
        • gosia.43 Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 27.07.07, 20:00
          No .. to wino mozemy razem pić. Dla mnie moze być tez jeszcze czerwone -
          niekoniecznie greckie..)). Byle wytrawne .. nie lubę słodkiego alkoholu ,
          zadnego słodkiego alkoholu..brrrrrrrrrr
          A co do rumu - osobiście lubię z kawą lub herbatą - zwyczajnie - nie
          przepadam za miętą..)
          • kowaliska Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 27.07.07, 21:42
            Lubię piweczko.
            Pewnie wino bardziej wskazane (wspomniany już brzuszek), ale jakoś nie lubię. Od
            szampana też mnie wzdrrrrryga.... Taka prostaczka ze mnie?
            No i rum w herbatce może być.
            • wampir35 Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 27.07.07, 21:49
              Eee tam, prostaczka od razu. Ja uwielbiam Chianti - Sensi, Rufino itd. i
              czerwone wina z chilijskiej Echeverii, carmener szczególnie pyszny , ni wino w
              ogóle, ale piwkiem też nie pogardzę i żadnego prostactwa w popijaniu złocistego
              trunku nie dostrzegam. A juz lato bez piwa to katastrofa.
    • wij.paszczak Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 27.07.07, 21:53
      Generalnie ja jestem amatorem piwa...Tak jak Mrug napisał: schłodzone,z mgiełką
      i ten tego...nutką dekadencji..;)
      Osobiście bardzo smakuje mi czerwone wino ,słodkie..no ostatecznie półsłodkie..;)
      To dla relaksu i kontemplacji;)

A na spotkaniach ze znajomymi to przeważnie walimy dobrą czyściochę:]
      I to w dużych,niepodzielnych ilościach:]...

he,he,sami alkoholicy..;)
      • wampir35 Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 27.07.07, 22:17
        A wiesz Wiju, ja czyściochę też lubię pod lody waniliowe. Pycha!
        • wij.paszczak Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 27.07.07, 22:24
          wampir35 napisała:

> A wiesz Wiju, ja czyściochę też lubię pod lody waniliowe. Pycha!

Hmm....lody ja lubię z likierem,albo jakimś kremem..:)
      • gosia.43 Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 27.07.07, 22:19
        eeeeeeeeee . tam zaraz alkoholicy... odważni i tyle ; mało tego -
        degustatorzy , smakosze... i normalni ludzie - powiedziałabym ..)))
        • wij.paszczak Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 27.07.07, 22:27
          gosia.43 napisała:

> eeeeeeeeee . tam zaraz alkoholicy... odważni i tyle ; mało tego -
          > degustatorzy , smakosze... i normalni ludzie - powiedziałabym ..)))

określenie >alkoholicy< tyczy się grupki moich znajomych,którzy umawiając się na
          jakąś nasiadówę mówią coś takiego:"To ja przydę z moją i litrem,Miećkow też
          będzie miał litra,ty masz barek,to co to niepodzielne jest?"

:)))
        • wampir35 Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 27.07.07, 22:30
          Kiedyś mój ojciec przywiózł od jakiegos kuzyna bimber z palonym cukrem. Miał
          konsystencję ulepku, wię trafił do zamrażarki i zapomniany przeleżał tam ze
          trzy lata. To był najlepszy alkohol jaki zdarzyło mi się pić. Strasznie mocny -
          przy każdym łyku drapał w oczy, ale i delikatny, bo w gardło już nie. A smak
          miał jak czekolada z orzechami. Lubię takie wynalazki.
    • emelem1 Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 27.07.07, 22:26
      wszystko, zależy kto co postawi
      • emelem1 Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 27.07.07, 22:28
        a piwo smakuje mi ze szklanki lub z butelki-żadne puszki czy kufle
        • wampir35 Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 27.07.07, 22:32
          A ja austriacki gosser pijam tylko z puszki.
      • gosia.43 Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 27.07.07, 22:33
        podzielić zawsze się można ( a szególnie jak tę druga sie trzyma w lodówce )
        0...)))
        Litr na pół - to półlitra - przecież ..))

a co do tych połówek " innych " - ale bardzo , bardzo ważnych - mniemam -
        to już . że tak powiem , rzecz upodobań i gustu - a re podobno świat
        wszelakie ma ...))
        • polski0001 Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 27.07.07, 23:06
          Ja uwielbiam Chianti i Bianco Toscano Lubie tez drineczki fajnie zrobione na
          słodko ale w małych ilosciach Browarek tak ale AMSTEL (czekam na piwko od
          boldheada Ponoc ma dobre) Czysta tez ale od okazji Przepadam tez za espresso z
          grappą Bo sama grappa mi nie podchodzi
          • zielonki Re: A ciekaw jestem - jakie przywieziesz? 27.07.07, 23:17

Cysterna juz podstawiona?
            • polski0001 Re: A ciekaw jestem - jakie przywieziesz? 27.07.07, 23:29
              zielonki napisał:

>
              > Cysterna juz podstawiona?

Czeka na zatankowanie i na Polen :-))
              • zielonki Re: A ciekaw jestem - jakie przywieziesz? 27.07.07, 23:31
                A już wymyslono cysterny czteropaki, czy jeszcze nad tym pracują?
                • polski0001 Re: A ciekaw jestem - jakie przywieziesz? 27.07.07, 23:33
                  zielonki napisał:

> A już wymyslono cysterny czteropaki, czy jeszcze nad tym pracują?

U mnie sa trzypaki wiec mysle ze bedzie OK :-)) ??
                  • zielonki Re: A ciekaw jestem - jakie przywieziesz? 27.07.07, 23:34
                    Włochy to postępowe ludki. Juz doszli do trzech!
          • wampir35 Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 27.07.07, 23:37
            Polski, a gdzie w Polsce Amstel kupujesz?
            • zielonki Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 27.07.07, 23:38
              w Pewexie.
              • wampir35 Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 27.07.07, 23:39
                Ooo, a w Baltonie nie ma?
                • zielonki Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 27.07.07, 23:46
                  W Baltonie jest tylko full jasne pełne eksportowe z krakowiaczkami.
                  • wampir35 Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 27.07.07, 23:49
                    Jaka szkoda.
                    • zielonki Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 27.07.07, 23:52
                      A masz jeszcze bony?
                      pO 11 centów, jak jest.
                      • wampir35 Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 27.07.07, 23:55
                        Mam bon - 20-centowy, wystarczy!
                        • zielonki Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 27.07.07, 23:57
                          Super!
                          • wampir35 Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 27.07.07, 23:58
                            A ja Twoje. Dzięki.
                            • zielonki Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 28.07.07, 00:00
                              ja dzis piję faxem.
                              • wampir35 Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 28.07.07, 00:02
                                Ja Zipferem.
                                • zielonki Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 28.07.07, 00:05
                                  A pamiętam. W minionej epoce sobie przywiozłem kartonik.
                                  Do dziś smak pamiętam, choć lekko droźdzami było czuć. Ale ponoć te typy tak mają. A Ty w jakimś landzie na delegacji?
                                  • wampir35 Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 28.07.07, 00:12
                                    Nie, już w domu. Po powrocie ze stolicy CK monarchii - Zipfer też austriacki,
                                    ale rzeczywiście niepopularny u nas.
                                    • zielonki Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 28.07.07, 00:17
                                      Trzeba go też do Polski przenieść. To się zpopularyzuje.
                                      • wampir35 Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 28.07.07, 00:22
                                        Ja zawsze taszczę produkty regionalne do ojczyzny, ale pochłaniam natychmiast
                                        po popowrotnej drzemce.
            • polski0001 Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 28.07.07, 22:08
              wampir35 napisała:

> Polski, a gdzie w Polsce Amstel kupujesz?
              Problem w tym ze w polsce nie ma :-(( A pijam w upalnej Itali a jak jestem w
              Polsce to mi importuja z grecji :-))
              Z chcecia bym sie dowiedzial gdzie mozna kupic w Krakowie !!
              • wampir35 Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 28.07.07, 23:02
                I ja :) Gdyby ktoś gdzieś wypatrzył poproszę o cynk.
                • polski0001 Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 28.07.07, 23:05
                  wampir35 napisała:

> I ja :) Gdyby ktoś gdzieś wypatrzył poproszę o cynk.
                  Niby tyle tu piwoszy i nikt nie wie ??!!
                  • wampir35 Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 28.07.07, 23:08
                    Wygląda na to, że nie ma Amstela w naszej ojczyźnie, a szkoda.
                    • gosia.43 Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 28.07.07, 23:13
                      Ja też nie spotkałam... ale jak wypatrzę - dam znać..))
                      • joanna2002 Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 28.07.07, 23:59
                        ja mogę tak prywatnie?
                      • joanna2002 Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 29.07.07, 00:03
                        nie śpisz a ja pukam,masz słuchawki,czy co?
                    • polski0001 Gdzie w kraku kupie Amstela 28.07.07, 23:14
                      wampir35 napisała:

> Wygląda na to, że nie ma Amstela w naszej ojczyźnie, a szkoda.
                      No ja je uwielbiam Moze ktos napisze jak bedzie wiedzial Poczekajmy :-))
                      • joanna2002 Re: Gdzie w kraku kupie Amstela 29.07.07, 00:12
                        nie kupisz--najbliżej w Hiszpani
    • weronka77 Herbatę z cytryną. 27.07.07, 23:40
      najlepiej Twinnings.A w gronie przyjaciół wszystkie trunki smakują
      szczególnie.A zwłaszcza w takiej jednej kameralnej piwniczce na ul.Tomasza;-)))
      • zielonki Re: Herbatę z cytryną. 27.07.07, 23:42
        Na Boga!
        Z cytryną?
        Toż to profanacja.
        Z trzma krplami mleczka, to jeszcze rozumiem, ale z cytryną?
        • weronka77 Re: Herbatę z cytryną. 27.07.07, 23:51
          tudzież z limonką.No ale przecież jeszcze piwo z sokiem imbirowym lubię;-
          ),fakt;-)
          • zielonki Re: Herbatę z cytryną. 27.07.07, 23:54
            Piwo z sokiem imbirowym jest wybaczalne, bo przypomina Guinesa, ale herbatke poleciłbym Ci "bawarkę".
            • weronka77 Re: Herbatę z cytryną. 27.07.07, 23:59
              pijam owszem.Ale w stanie odmiennym;-) Li i jedynie;-)
              • zielonki Re: Herbatę z cytryną. 28.07.07, 00:01
                Bez stanów odmiennych też jest zalecane.
    • dudek852 Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 27.07.07, 23:52
      logowanie.forsafon.pl/Rejestracja.aspx
      Zaloguj się tam a doladują Ci konto na komie (wszystkie sieci). Podczas
      rejestracji w polu "Skąd się o nas dowiedziałeś" wybierz "od znajomego" i wpisz
      mój numer: 788709746 zaloguj się i rozsyłaj dalej
      • wampir35 Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 27.07.07, 23:57
        A jakim rodzajem trunku uraczą mój telefonek, spamerze przebrzydły?
    • boldhead Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 28.07.07, 00:11
      pyfko tylko, czeskie najlepiej lub bawarskie albo wirtemberskie Hefeweizen,
      np.Herbsthauser
      • zielonki Re: Twoja postawa lękiem mnie napawa. 28.07.07, 00:13
        kompletny brak patryjotyzmu, w epoce jak wojskowy orzeł na powrót w prawo swój zwrok czujny odwrócił.
        • gosia.43 Widzę , ze forumowicze zacni.. 28.07.07, 15:03
          w zdecydowanej większośći wybierają piwo.. Ale w lecie to chyba nie dziwi - w
          zimie to chyba tylko grzaniec...))
          A przeciez pozostale , ze tak powiem " procenty " też są niczego sobie. No moze
          tylko tyle , ze większe procenty...
          p.s. a piwo to nawet gorzkie czasami bywa..))
          gosia
          • laenia Re: Widzę , ze forumowicze zacni.. 28.07.07, 15:21
            E tam, piwo, piwo. Drzewiej to się owszem, pijało w dużych ilościach, ale teraz
            dwa człowiek wypije i jest nawalony jak stodoła. A jak mocno nagazują, to
            jeszcze mu się odbija i dwutlenek węgla nosem wypuszcza. Same minusy.
            • joanna2002 Re: Widzę , ze forumowicze zacni.. 29.07.07, 00:14
              i.....brzuch rośnie!!!!!!!!!!!!!
              • zielonki Re: Widzę , ze forumowicze zacni.. 30.07.07, 00:34
                Damskie brzuchy to podono z czego innego.
                Ale może tot tylko plotki?
                • gosia.43 Re: Widzę , ze forumowicze zacni.. 30.07.07, 03:10
                  Z plotek to podobno puchną - ale uszy .. ale żeby brzuszki ? he , he...))
    • klaczkafiglaczka Re: A ciekawa jestem - jakie lubicie trunki ... 28.07.07, 18:58
      Wino półwytrawne - najlepiej we dwoje.
      Lubię czasem tzw. "Ostatnie Wspomnienie": zmrożona duża wódka z wyciśniętą połówką cytryny i lodem.
    • tgif Obijetnie co, aby sponiewieralo 29.07.07, 06:30
      Obojetnie co, aby sponiewieralo, ale pod warunkiem ze, w dobrym towarzystwie.
      • jilia1 Re: Obijetnie co, aby sponiewieralo 30.07.07, 21:23
        Stary ze mnie pijok to nie jest, ale powiem jedno tylko vóda ostatnio
        posmakowała mi ,,siwucha'' polecam ,używana jest do drinków, uważam najlepiej
        smakuje bez dodatków,przypomina smakiem bimber,kolor niebieskawy jak dykta,to
        znakomita voda nie doceniana, przez szerszą kliętele no i nie droga
        • laenia Re: Obijetnie co, aby sponiewieralo 30.07.07, 21:44
          Noo, po wypowiedzi widać, żeś przed chwilą obalił całą flaszkę.
          • gosia.43 Re: Obijetnie co, aby sponiewieralo 30.07.07, 21:48
            a czy "siwucha" to jest ten " napój " co podobno " smakuje " najlepiej po
            prefiltrowaniu przez kromkę chleba ? - Nawet na czczo...))
            • xxtoja Re: Obijetnie co, aby sponiewieralo 30.07.07, 22:50
              a ja lubię szampana czy wino musujące z truskawkami.
              • polski0001 Re: Obijetnie co, aby sponiewieralo 30.07.07, 22:51
                xxtoja napisała:

> a ja lubię szampana czy wino musujące z truskawkami.
                Z tego co lubisz to lubie tylko truskawki ale co do gustow sie nie dyskutuje :-
                ))
                • xxtoja Re: Obijetnie co, aby sponiewieralo 30.07.07, 22:53
                  bo tego nie prubowałeś, tak samo jak winiak z jabłkami
                  • polski0001 Re: Obijetnie co, aby sponiewieralo 30.07.07, 22:55
                    xxtoja napisała:

> bo tego nie prubowałeś, tak samo jak winiak z jabłkami
                    Z jabłek to kiedys wino popijałem ale to stare czasy :-))
                    • xxtoja Re: Obijetnie co, aby sponiewieralo 30.07.07, 23:17
                      kurcze to zobacz jak się pije te winoo czy szmpan z truskawkmi i zapamietasz
                      smak waginy, albo pępka.
                      • laenia Re: Obijetnie co, aby sponiewieralo 30.07.07, 23:36
                        Ty też już jesteś lekko nawalona?
                      • polski0001 Re: Obijetnie co, aby sponiewieralo 30.07.07, 23:38
                        xxtoja napisała:

> kurcze to zobacz jak się pije te winoo czy szmpan z truskawkmi i zapamietasz
                        > smak waginy, albo pępka.

Nie musze tego pic zebym poczuł smak :-))
                        • gosia.43 Re: Obijetnie co, aby sponiewieralo 31.07.07, 01:15
                          Ależ się państwu kojarzy... alkohol i seks - no proszę..))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka