Dodaj do ulubionych

Nocny Koszmar

IP: *.gemini.net.pl / 192.168.20.* 26.06.03, 11:39
Komunikacja Nocna w kraku to istny koszmar. Zupełnie jakby parodia. Czy nie
można by było np. rozpisać rozkładu 612 co 20 minut godząc się jednocześnie z
niemożliwością rentowności takich linii ? Przeciez w Wawie nocne autobusy
kursują prawie jak w dzień i nikt nie lamentuje że są nieopłacalne. Straty
nocnych linii mozna przeciez kompensować dziennymi, ja jestem nawet zapłacić
odrobinę więcej za bilet.
Drugim aspektem są trasy linii nocnych. Zupełnie bez sensu. Na co komu Nysa
na 611 do Azorów ? Nielepiej ustalić, aby 172 kursował np. całą dobę, z
nocnym f= 30 minut ?
Obserwuj wątek
    • adas29 Re: Nocny Koszmar 26.06.03, 11:42
      ciiii - MPK jest COOL
      • Gość: mouset Re: Nocny Koszmar IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 26.06.03, 11:51
        Najpierw należy skoordyniowac nocne a potem się zastanowic dalej
    • Gość: pudel25 Re: Nocny Koszmar IP: *.whitemouse.com.pl / 192.168.1.* 26.06.03, 23:39
      Gość portalu: qbott napisał(a):

> Komunikacja Nocna w kraku to istny koszmar. Zupełnie jakby parodia. Czy nie
      > można by było np. rozpisać rozkładu 612 co 20 minut godząc się jednocześnie z
      > niemożliwością rentowności takich linii ? Przeciez w Wawie nocne autobusy
      > kursują prawie jak w dzień i nikt nie lamentuje że są nieopłacalne. Straty
      > nocnych linii mozna przeciez kompensować dziennymi, ja jestem nawet zapłacić
      > odrobinę więcej za bilet.
      > Drugim aspektem są trasy linii nocnych. Zupełnie bez sensu. Na co komu Nysa
      > na 611 do Azorów ? Nielepiej ustalić, aby 172 kursował np. całą dobę, z
      > nocnym f= 30 minut ?

Przecierz nocne a w szczególności 611, to nie dla zwykłych mieszkańców Krakowa,
      tylko dla pracowników MPK (przejeżdza obok dwóch zajezdni).
      To wszystko to paranoja, bo przecierz bardziej potrzebny był by nocny na trasie
      np. Dw. Główny - Al przyjaźni po trasie lini 152.
      • Gość: Locutus Nocne - Alien Paranoja ;-P IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 27.06.03, 01:10
        O nocnych nawet nie warto dyskutować... nic nie jest tak idealnie ZJEBANE i DO
        DUPY jak właśnie nocna pseudokomunikacja w Kraku...
        • Gość: mouset Re: Nocne - Alien Paranoja ;-P IP: 62.233.183.* 27.06.03, 02:29
          Ja już gorszej sobie nie wyobrażam
          • Gość: Yasioo Re: Nocne - Alien Paranoja ;-P IP: *.ramtel.com.pl / 172.20.6.* 27.06.03, 09:59
            Mam gorszą wizję - brak nocnych!
            • Gość: Locutus Re: Nocne - Alien Paranoja ;-P IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 28.06.03, 23:41
              Nie dostrzegam znaczącej różnicy...
          • Gość: wpk Re: Nocne - Alien Paranoja ;-P IP: 213.17.234.* 28.06.03, 02:53
            Gość portalu: mouset napisał(a):

> Ja już gorszej sobie nie wyobrażam

Przyjedź do GOPu i zobacz jak może być jeszcze gorzej ;-P
    • Gość: życzliwy Re: Nocny Koszmar IP: *.ramtel.com.pl / 192.168.2.* 27.06.03, 11:04
      W nocy każdy normalny człowiek śpi, a niewłóczy się po mieście, zlikwidować
      nocną komunikację!
      • Gość: Yasioo Re: Nocny Koszmar IP: *.ramtel.com.pl / 172.20.6.* 28.06.03, 07:48
        Taaak? Ciekaw jestem czym dojechałbym do pracy w Nowej Hucie na 4:30, gdyby nie
        było nocnych. Wyobraź sobie, że nie wszyscy śpią, sporo ludzi pracuje, a więc
        dojeżdża do i wraca z pracy w godzinach nocnych. Kraków to już nie jest Pcim
        Dolny, to metropolia, w której życie i praca toczy się 24 h/dobę, 7 dni w
        tygodniu.
        Nota bene czyżby pojawił się u nas, jak ja to nazywam, syndrom warszawski, tzn.
        objawy niezadowolenia u ludzi z miasta jako takiego, obecności w nim
        samochodów, ruchu, ciągłego życia i całodobowych przejawów aktywności ludzkiej?
        Metoda leczenia analogiczna do warszawskiej - zapraszamy na wieś, dużo miejsc
        wolnych :)
        • Gość: mouset Re: Nocny Koszmar IP: 62.233.183.* 29.06.03, 08:52
          U nas nawet wieś ma nocki: 209 i 229 startują przed 4.00
          • Gość: qbott co za tumen IP: *.gemini.net.pl / 192.168.20.* 01.07.03, 14:06
            Jakiś tuman napisał że w nocy normalny człowiek śpi. Jesteśmy w demokratycznym
            kraju jak ci sie nie podoba włóczyć w nocy to nie włócz się, ale nie zabraniaj
            innym!
            Byłeś kiedyś na rynku o 1:00 ? Wiesz jak zajebiście / ale jak wrócić ? taxi ?
            • Gość: mouset Re: co za tumen IP: *.cm-uj.krakow.pl 01.07.03, 14:28
              Był to życzliwy tuman, no cóż jak ktoś nie rozumie po co jest nocna komunikacja
              to trudno

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka