Dodaj do ulubionych

Pomocy !!!!

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.03, 22:16
Witam wszystkich !
Jestem tutaj poraz pierwszy i już mam problem w odszyfrowaniu niektórych
zagadnień np. Co to jest NBC lub przedszkolak, bo kibelek to już wiem, lub co
oznaczają )))) lub rotfl i inne takie internetowe oznaczenia. Za wyczerpujące
informację wielkie dzięki.
P.S. Proszę nie śmiać się ze mnie, wprawdzie nie jestem blondynką, ale
dopiero wchodzę w świat internetu i dlatego moja wiedza jest niedostateczna.
Obserwuj wątek
    • kuba203 Re: Pomocy !!!! 02.07.03, 22:48
      Gość portalu: Iwona25 napisał(a):

> Co to jest NBC

To jest kibel w wersji luksusowej, z miękkimi siedzeniami, z zewnątrz są
      pomalowane na niebiesko-biało, a drzwi są czerwone :))

> lub przedszkolak

To jest kibel z takimi okropnymi krótkimi plastikowymi ławeczkami, na których
      nie da się wysiedzieć dłużej niż 10 minut :))
      Ale te nazwy funcjonują tylko na tym forum :))
    • Gość: Locutus Re: Pomocy !!!! IP: *.lama.net.pl 03.07.03, 00:07
      ROTFL - Rolling On The Floor Laughing
      ROTFLAHMS - Rollin On The Floor Laughing And Holding My Side
      BTW - By The Way
      IMHO - In My Humble Opinion

a :))))))) to po prostu wzbogacona wersja :-)

:-P
    • Gość: mouset Re: Pomocy !!!! IP: 62.233.183.* 04.07.03, 21:31
      Jeszcze jest brzydkie określenie chujnia - oznacza czasopisma kobiece o niskim
      poziomie
      • Gość: ADAŚ Re: Pomocy !!!! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 21:51
        Gość portalu: mouset napisał(a):

> Jeszcze jest brzydkie określenie chujnia - oznacza czasopisma kobiece o
        niskim poziomie

Np. NAJ + CLAUDIA
      • Gość: Locutus Re: Pomocy !!!! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 04.07.03, 23:03
        Zaraz, zaraz... Mosuet, co Ty mówisz??? W szkole na biologii uczyli mnie, że
        narządy rozrodcze gametofitów niższych organowców (mszaki, paprotniki) to
        właśnie odpowiednio u osobników żeńskich rodnie, a męskich chujnie... ;-)
        • Gość: mouset Re: Pomocy !!!! IP: 62.233.183.* 05.07.03, 11:12
          A umiesz cykl mszaka albo paprotnika?
          Jak nie to już się zabieraj do nauki!!!!!!!
          • Gość: Iwona 25 Re: Podziękowanie !!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.03, 21:10
            Witam.
            Bardzo Wam dziękuje za info, nawet za info biologiczne, ale chciałabym Was
            jeszcze raz wykorzystać (hihi), bo nadal nie wiem co oznaczają takie znaki : :
            (( lub : )).
            • Gość: mouset Re: Podziękowanie !!!! IP: 62.233.183.* 05.07.03, 21:12
              :) - uśmiech (do Ciebie hihi) lub uśmieszek
              :( - smutna informacja
              ;) - z przymrużeniem oka
              :-> - a tego używa Locutus, to może wyjaśni
            • Gość: Iwona 25 Re: Podziękowanie i prośba !!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.03, 21:15
              Ze znaków to jeszcze jestem ciemna z :
              :-)

Jak są jeszcze jakieś to proszę o info !
              WIELKIE DZIĘKI !!!!!!!!!!!!
              • Gość: mouset Re: Podziękowanie i prośba !!!! IP: 62.233.183.* 05.07.03, 21:32
                Gość portalu: Iwona 25 napisał(a):

> :-P to jest pokazywanie języka
                > :-) uśmiech nr 2

Mam pytanie: jaką linią najczęściej jeździsz i czy jesteś z niej zadowolona?
                • Gość: Iwona 25 Re: Podziękowanie i prośba !!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.03, 21:56

> Mam pytanie: jaką linią najczęściej jeździsz i czy jesteś z niej zadowolona?

Najczęściej jeżdżę linią prywatną (blachosmrodem), a czasami można mnie spotkać
                  w autobusie 138. Z pierwszej jestem bardzo zadowolona bo jeździ bardzo
                  punktualnie i tam gdzie chcę, natomiast druga jeździ jak chce tzn. do du... .
                  Mam do Ciebie ja pytanie. Czy kolega pyta tylko z ciekawości, czy kolega może
                  chciałby nawiazać bliższy kontakt ?
                  • Gość: mouset Re: Podziękowanie i prośba !!!! IP: 62.233.183.* 05.07.03, 22:03
                    Pytam z obu powodów, hihihi
                    Jeśli czytasz tutejsze wpisy to zapewne wiesz o istnieniu klubu 428 którego
                    zadaniem jest walka z idiotyzmami w krakowskiej komunikacji miejskiej, a
                    szczególnie: rozkład jazdy, tabor, trasy
                    Co do linii 138 uważamy ze powinna kursować częściej lub powinny ją obsługiwać
                    wozy przegubowe, ale wówczas wiązałoby się to ze zmianą trasy, co Ty na to?
                    • Gość: Iwona 25 Re: Podziękowanie i prośba !!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.03, 22:12
                      Ja na to jak na lato hihihi. A tak poważnie, to prawda, że powinny kursować
                      częściej i bardziej punktualnie. Natomiast co do Klubu 428 to życzę Wam
                      wszystkiego najlepszego, bo jak znam życie to nikt nie jest w stanie nic
                      zmnienić w naszym MPK. Ale jak Klub 428 urośnie do rangi partii to może coś
                      wtedy uda się zmienić, choć jest to optymistyczna prognoza. Partia ta miałaby
                      logiczne żądania, ale wszystko to co logiczne nie jest do zrealizowania w
                      Krakowie. Coś wiem na ten temat. Odrazu zastrzegam, że nie pracuję w MPK. A
                      kolega jaką najczęściej jeździ linią, bo być może kiedyś byśmy się spotkali ?
                      • Gość: mouset Re: Podziękowanie i prośba !!!! IP: 62.233.183.* 05.07.03, 22:26
                        Najczęściej jeżdżę 137, ale z uwagi na "wspaniały" rozkład korzystam z tzw.
                        wsioków 2x7, a 138 podjeżdżam do pracy 1-2 przystanki

Zastrzeliłaś mnie wywodem o logice, z miejsca przyjmuję Cie do klubu, nawet nie
                        pytając prezesa Adasia, hihi
                        • Gość: Iwona 25 Re: Podziękowanie i prośba !!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.03, 22:29
                          Czuję się zaszczycona!!!!! Wiwat Klub 428, ale w jakiej roli będę tam służyła ?
                          • Gość: mouset Re: Podziękowanie i prośba !!!! IP: 62.233.183.* 05.07.03, 22:33
                            Nie, nie , no służenie to złe słowo zdecydowanie, zaraz poszukam spisu naszych
                            postulatów, generalnie tropimy idiotyzmy, napuszczamy prasę na MPK, jesli
                            zauważysz np że 138 jedzie 2 minuty po 132, a potem pół godziny dziury to zgłoś
                            to, kropla drąży skałę!!!
                          • Gość: ADAŚ Re: Podziękowanie i prośba !!!! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 05.07.03, 22:50

> Czuję się zaszczycona!!!!! Wiwat Klub 428, ale w jakiej roli będę tam
                            służyła ?

O mało co się nie zakrztusiłem jak to przeczytałem.
                            Iwona, zabrzmiało to tak jakbyś miała być naszą niewolnicą.
                            Nic z tych rzeczy. Prezes Adaś mianuje Cię na osobistą asystentkę hehehe.
                            • Gość: mouset Re: Podziękowanie i prośba !!!! IP: 62.233.183.* 05.07.03, 22:55
                              Asystentka to jak podwładna, zobaczymy jeszcze ile postulatów zaakceptuje
                  • Gość: ADAŚ Re: Podziękowanie i prośba !!!! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 05.07.03, 22:48
                    Czy kolega pyta tylko z ciekawości, czy kolega może
                    > chciałby nawiazać bliższy kontakt ?

Mouset - Ty erotomanie !!!
                    A potem gadają, że Adaś to taki lowelas hihihi.
                    • Gość: mouset Re: Podziękowanie i prośba !!!! IP: 62.233.183.* 05.07.03, 22:54
                      Tu wszystko jest upublicznione, aby nie było żadnych Rywinów z tego, a Ty się
                      kryjesz co tam robisz w tym 204
                      • Gość: ADAŚ Re: Podziękowanie i prośba !!!! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 05.07.03, 22:56
                        Prezesi, a więc CI NA GÓRZE mają prawo do swoich tajemnic hihihi
                        • Gość: mouset Re: Podziękowanie i prośba !!!! IP: 62.233.183.* 05.07.03, 22:57
                          Hmmmmmmm, może stworzymy coś na kształt biurwa z Brożka 3 , na dzień dobry
                          proponuję abyś chamstwu udzielał audiencji w piąty wtorek miesiąca od 14 do
                          14.15, i koniecznie zaprenumeruj dla biurwa Naj+Claudię
                          • Gość: ADAŚ Re: Podziękowanie i prośba !!!! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 05.07.03, 23:02

> Hmmmmmmm, może stworzymy coś na kształt biurwa z Brożka 3 , na dzień dobry
                            > proponuję abyś chamstwu udzielał audiencji w piąty wtorek miesiąca od 14 do
                            > 14.15, i koniecznie zaprenumeruj dla biurwa Naj+Claudię

Ma się rozumieć !!!

W tym celu aby zapewnić dojazd dla petentów skrócimy "134" do ZOO.
                            • Gość: mouset Re: Podziękowanie i prośba !!!! IP: 62.233.183.* 06.07.03, 12:01
                              No i zainstalujemy telefon interwencyjny wg Twojego pomysłu
              • Gość: Locutus Re: Podziękowanie i prośba !!!! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 07.07.03, 03:01
                Wystarczy te znaki obrócić o 90 stopni i od razu widać, o co chodzi...
                przypatrz się na taki :-) co widać, jak się go przekrzywi? Ano uśmiechniętą
                mordkę... z innych stosowanych przeze mnie emotów są:

:-> - złośliwy uśmiech
                ]:-> - szatański uśmiech
                ;-( lub też :,-( - płacz
    • Gość: mouset Paczka klubowych dla Iwonki IP: 62.233.183.* 05.07.03, 22:39
      • poprawione 20 klubowych adres: *.szpitaljp2.krakow.pl
      Gość: mouset 06-06-2003 10:03 odpowiedz na list odpowiedz cytując

> 1. 428 do piachu (cel statutowy)
      > 2. dawać 12!!!
      > 3. wydłużyć 192 do Mistrzejowic
      > 4. ufoki na 13!!!!!!
      > 5. 133 do Łagiewnik i Bieżanowa
      > 6. 287 do piachu, 115 do Marszowca
      > 7. Scanie Omni ze 172 na 173!!!
      > 8. 137 cały dzień!!!
      > 9. wybudować pętlę na Górce dla 164!
      > 10. przystanek dla 502 pod Geantem
      > 11. 228 do piachu (chociażby przez zbieżność numeracji hihi)
      > 12. wieczorem podmiany na 139
      > 13. zamienić 439 ze 114 od al. 29 listopada
      > 14. wyremontować Pleszów
      > 15. cięcia na 16 z koordynacją rozkładów linii 16, 17, 20 i 21
      > 16. estetyczne składy i ufoki (kolejne numery, całe reklamy)
      > 17. 135+155 połączyć
      > 18. więcej taboru, wyciągnąć stojący w zajezdniach
      > 19. 152 do Olszanicy
      > 20. 124 do Skotnik
      • Gość: Iwona 25 Re: Paczka klubowych dla Iwonki IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.03, 09:21

Postulaty od 1 do 9 BARDZO SŁUSZNE !!!!
        > 10. przystanek dla 502 pod Geantem
        a nie lepiej już na Olszy ? Dość tym skur.... nabijać klientów !!!!!!!

> 11. 228 do piachu (chociażby przez zbieżność numeracji hihi)
        Ja proponuję zostawić tą linię tylko wydłużyć do Nielepic a jak Wam przeszkadza
        numer to zmienić na 268

> 12. wieczorem podmiany na 139
        ok

POSTULATY 13 - 20 OK

Adaś mam nadzieję, że nie będę wykorzystywana jak inne asystentki w innych
        firmach, chyba, że zaproponujesz coś sensownego ?!
        • kuba203 Re: Paczka klubowych dla Iwonki 06.07.03, 10:11

> a nie lepiej już na Olszy ? Dość tym skur.... nabijać klientów !!!!!!!

O, słuszna uwaga :)) Jak Geant chce mieć klientów, to niech zapłaci za ten
          przystanek, wtedy można im go utworzyć. A na Olszy stają 501 i 511.
          • Gość: Iwona 25 Re: Paczka klubowych dla Iwonki IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.03, 10:19
            kuba203 napisał:

A na Olszy stają 501 i 511.

Małe sprostowanie. Na Olszy 511 się nie zatrzymuje a po reformie 184 to żaden
            autobus nie jedzie przez Wielicką i wogóle nie ma połaczenia z Bieżanowem a
            drałowanie dwóch przystanków na 502 zwłaszcza wieczorową porą nie należy do
            przyjemności.
            • kuba203 Re: Paczka klubowych dla Iwonki 06.07.03, 10:27

> Małe sprostowanie. Na Olszy 511 się nie zatrzymuje

Oupss, przepraszam :))

> a po reformie 184 to żaden
              > autobus nie jedzie przez Wielicką

Aha, autobus, który nie jedzie przez Wielicką to żaden autobus? :)) To mało
              autobusów mamy... :))

> i wogóle nie ma połaczenia z Bieżanowem a
              > drałowanie dwóch przystanków na 502 zwłaszcza wieczorową porą nie należy do
              > przyjemności.

Można podjechać inną linią te 2 przystanki, zwłaszcza, że karty na 502 są
              ważne. To jest właśnie specyfika lini pospiesznych :))
              • Gość: ADAŚ Re: Paczka klubowych dla Iwonki IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 06.07.03, 10:30
                kuba203 napisał:

> > a po reformie 184 to żaden autobus nie jedzie przez Wielicką

> Aha, autobus, który nie jedzie przez Wielicką to żaden autobus? :)) To mało
                > autobusów mamy... :))

Pan chyba jeszcze nie wstał.
                Iwonka nie napisała, że "184" to żaden autobus tylko, że po reformie już nic
                stamtąd nie jedzie na Wielicką. A to chyba jest różnica.
                POBUDKA !!!
                • kuba203 Re: Paczka klubowych dla Iwonki 06.07.03, 10:31
                  Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> POBUDKA !!!

A faktycznie, sorry :)) Źle zrozumiałem :))
          • Gość: ADAŚ Re: Paczka klubowych dla Iwonki IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 06.07.03, 10:24
            kuba203 napisał:

> O, słuszna uwaga :)) Jak Geant chce mieć klientów, to niech zapłaci za ten
            > przystanek, wtedy można im go utworzyć.

Kasa Ci w głowie i tyle, przeciwniku hiperów.
            Tu się liczą ludzie a nie jakieśtam pieniądze.
            Co do Olszy i przystanku wg pomysłu Iwonki - mojej słodkiej limonki jestem za.
            • kuba203 Re: Paczka klubowych dla Iwonki 06.07.03, 10:30

> Tu się liczą ludzie a nie jakieśtam pieniądze.

Ludzie mogą zrobić zakupy równie dobrze gdzie indziej, a jak koniecznie chcą
              do Geanta, to dobrowolnie godzą się na trudności z dojazdem :)) Można na
              Rondzie Mogilskim (jadąc z drugiej strony przy Wiślickiej) przesiąść się na
              501 i 511, które się tam zatrzymują.

> Co do Olszy i przystanku wg pomysłu Iwonki - mojej słodkiej limonki jestem
              za.

A ja przeciw, po to są linie pospieszne, żeby nie miały przystanków, już ten
              błąd raz popełniliśmy i dobrze, że MPK wyciągnęło z tego wnioski.
              • Gość: ADAŚ Re: Paczka klubowych dla Iwonki IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 06.07.03, 10:33
                Kobietom się ustępuje, jeszcze takim jak Iwonka
                Ale z Ciebie gentleman hihihi !!!
              • Gość: ADAŚ Re: Paczka klubowych dla Iwonki IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 06.07.03, 10:36
                A z tym przystankiem przy Geancie to przesadzacie. Mogłby tam być i tyle.
                Niczego nie pogorszyłby w kursowaniu "502". W zamian za to mógłbym pójść na
                kompromis i zlikwidować postój "511".
                Jednak ja wyłączam się z dyskusji, bo moje zdanie znacie i uważam, że mam rację.
                Papa
              • Gość: Iwona 25 Re: Paczka klubowych dla Iwonki IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.03, 10:44
                kuba203 napisał:

> A ja przeciw, po to są linie pospieszne, żeby nie miały przystanków, już ten
                > błąd raz popełniliśmy i dobrze, że MPK wyciągnęło z tego wnioski.

O ile mi wiadomo drogi Kubo to w Krakowie nie ma linii pospiesznych a są tylko
                przyspieszone a to jest zasadnicza różnica. Dlatego jak MPK wprowadzi linie
                pospieszne to niech się zatrzymują co piętnasty przystanek !!!!!!!
                • Gość: ADAŚ Re: Paczka klubowych dla Iwonki IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 06.07.03, 10:45

> O ile mi wiadomo drogi Kubo to w Krakowie nie ma linii pospiesznych a są
                  tylko przyspieszone a to jest zasadnicza różnica. Dlatego jak MPK wprowadzi
                  linie pospieszne to niech się zatrzymują co piętnasty przystanek !!!!!!!

Iwonka - jesteś debeściara !!!
                  Ale mu utarłaś nosa.
                  Masz już premię w Klubie 428 na "Dzień dobry" od Adasia.
                • kuba203 Re: Paczka klubowych dla Iwonki 06.07.03, 11:06

> O ile mi wiadomo drogi Kubo to w Krakowie nie ma linii pospiesznych a są
                  tylko
                  > przyspieszone a to jest zasadnicza różnica.

No, inaczej się nazywają :))

> Dlatego jak MPK wprowadzi linie
                  > pospieszne to niech się zatrzymują co piętnasty przystanek !!!!!!!

Przecież to SĄ de facto linie pospieszne, i nawet to, że nazywają się inaczej
                  nie przeszkadza, że spełniają taką właśnie funkcję. Ich zadaniem jest łączenie
                  w szybkim tempie odległych punktów miasta, jak będziemy mnożyć przystanki w
                  nieskończoność, to będzie to bez sensu (tak stało się w przypadku linii B i C,
                  które były droższe od innych, a wcale nie jechały szybciej, bo każdy chciał
                  mieć przystanek pod domem.
                  Jak dojeżdżałem do szkoły 502, to chodziłem do niego 10 minut na piechotę, i
                  nie narzekałem.
                  • Gość: Iwona 25 Re: Paczka klubowych dla Iwonki IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.03, 11:13
                    kuba203 napisał:

Ich zadaniem jest łączenie w szybkim tempie odległych punktów miasta.

Ciekawe 502 z Bieżanowa do Pl. Centralnego jedzie w szczycie 61 minut a 163 ok.
                    40 minut. No fakt przyspieszony jedzie dwadzieścia minut dłużej, ale wg Ciebie
                    łączy Bieżanów z Hutą w szybkim tempie. Brawo kolejna wypowiedź wzięta z rodu
                    MPK.
                    • kuba203 Re: Paczka klubowych dla Iwonki 06.07.03, 11:29

> Ciekawe 502 z Bieżanowa do Pl. Centralnego jedzie w szczycie 61 minut a 163
                      ok.
                      >
                      > 40 minut. No fakt przyspieszony jedzie dwadzieścia minut dłużej, ale wg
                      Ciebie
                      > łączy Bieżanów z Hutą w szybkim tempie. Brawo kolejna wypowiedź wzięta z
                      rodu
                      > MPK.

Ten autobus jeździ na Pl. Centralny tylko po to, że gdzieś musi zawrócić,
                      służy do szybkiego skomunikowania Bieżanowa i Nowej Huty z centrum, a nie
                      Bieżanowa z Nową Hutą...
                      A poza tym, policz kilometry i zobaczysz, który autobus jedzie szybciej.
                      • Gość: Iwona 25 Re: Paczka klubowych dla Iwonki IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.03, 11:49
                        kuba203 napisał:

> A poza tym, policz kilometry i zobaczysz, który autobus jedzie szybciej.

A Ty porównaj czas przejazdu 163 i 502 i zobaczysz który jedzie szybciej, a co
                        do szybkiego połączenia Bieżanowa z centrum to czas przejazdu do Dworca jest
                        porównywalny z tramwajem. Bardzo szybkie połączenie !!!! :-)
                        • kuba203 Re: Paczka klubowych dla Iwonki 06.07.03, 17:25

> A Ty porównaj czas przejazdu 163 i 502 i zobaczysz który jedzie szybciej,

Hmmmm, mnie zawsze uczono, że jedzie szybciej ten, który w krótszym czasie
                          pokonuje większą ilość kilometrów...

> a co
                          > do szybkiego połączenia Bieżanowa z centrum to czas przejazdu do Dworca
                          jest
                          > porównywalny z tramwajem.

A do Bagateli? A do Filharmonii i Wolnicy, gdzie tramwaje z Bieżanowa nie
                          docierają? A z Rżąki, gdzie jest to jedyna linia jadąca do centrum (nie licząc
                          144 na Aleje)? A z Olszy? Z Wiślickiej? Czekam na porównania :))
                          > Bardzo szybkie połączenie !!!! :-)
                          • Gość: Iwona 25 Re: Paczka klubowych dla Iwonki IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.03, 18:01
                            kuba203 napisał:

> Hmmmm, mnie zawsze uczono, że jedzie szybciej ten, który w krótszym czasie
                            > pokonuje większą ilość kilometrów...

Powinni Cię też nauczyć, że pod uwagę trzeba wziąć wiele innych czynników jak
                            np. natężenie ruchu.

> A do Bagateli? A do Filharmonii i Wolnicy, gdzie tramwaje z Bieżanowa nie
                            > docierają? A z Rżąki, gdzie jest to jedyna linia jadąca do centrum (nie
                            licząc
                            > 144 na Aleje)? A z Olszy? Z Wiślickiej? Czekam na porównania :))

Porównanie os. Rżąka dokonam po wybudowaniu torowiska biegnącego koło tego
                            osiedla, jedynie pod Bagatelę można dojechać szybciej i tylko z pętli
                            autobusowej na Bieżanowie, bo z Ćwiklińskiej lub Teligi to szybciej jest tylko
                            tramwajem. 502 wygrywa znowu tylko z Wiślickiej bo na Olszy się nie zatrzymuje
                            i dlatego z tego pzrystanku jest tylko 152 do centrum lub 501.
                            • Gość: ADAŚ Re: Paczka klubowych dla Iwonki IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 06.07.03, 18:09
                              Kuba, ale ta Iwona jeździ po Tobie !!!
                              Rezolutna z niej kobitka. Więcej nam takich trzeba.
                            • kuba203 Re: Paczka klubowych dla Iwonki 06.07.03, 18:15

> Powinni Cię też nauczyć, że pod uwagę trzeba wziąć wiele innych czynników
                              jak
                              > np. natężenie ruchu.

Hę? To jest czynnik, który powoduje, że można w tym samym czasie pokonać mniej
                              lub więcej kilometrów, jednak prędkość niezmiennie obliczamy dzieląc drogę
                              przez czas :))

> Porównanie os. Rżąka dokonam po wybudowaniu torowiska biegnącego koło tego
                              > osiedla,

Takiego torowiuska nie ma nawet w planach, zresztą dla tego osiedla nie ma co
                              robić porównań, bo to jedyna linia stamtąd do ścisłego centrum.

> jedynie pod Bagatelę można dojechać szybciej i tylko z pętli
                              > autobusowej na Bieżanowie, bo z Ćwiklińskiej lub Teligi to szybciej jest
                              tylko
                              > tramwajem.

Masz rację, bo 502 tymi ulicami nie jeździ, tak się składa.

> 502 wygrywa znowu tylko z Wiślickiej

A dlaczego wygrywa? Ano dlatego, że nie zatrzymuje się na Olszy, przy Geancie,
                              przy Rondzie Młyńskim, przy Narzymskiego... Zatrzymuje się przy Krakchemii, to
                              już nie jest Olsza?
                              Poza tym uważam, że obecnie jest ten system naprawdę nieźle rozwiązany, bo na
                              każdym przystanku jednak jakiś pospieszny staje, więc nie ma co narzekać.
                              • Gość: Iwona 25 Re: Zakończenie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.03, 18:39
                                Ty wiesz swoje, a ja pozostanę przy swoim (jeszcze się nauczysz, że teoria to
                                jedno, a praktyka to drugie).
                                • Gość: ADAŚ Re: Zakończenie IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 06.07.03, 19:07

> Ty wiesz swoje, a ja pozostanę przy swoim (jeszcze się nauczysz, że teoria to
                                  > jedno, a praktyka to drugie).

Oj Kuba - zmiażdżyła Cię totalnie, nie zostawiła nawet kawałka suchej nitki.

VIVA IWONA !!!
                                  • Gość: mouset Viva Iwona IP: 62.233.183.* 06.07.03, 19:21
                                    Śledziłem ten pojedynek jak dobry mecz, nie podoba mi się w wypowiedziach Kuby
                                    zapatrzenie w teoretyczne sukcesy tych rozwiązań, w praktyce jest inaczej np w
                                    piątek godz 14, dwa 502 jeden za drugim
                                    • kuba203 Re: Viva Iwona 06.07.03, 22:42

> w praktyce jest inaczej np w
                                      > piątek godz 14, dwa 502 jeden za drugim

Eeeee, yyyyy, a czy przystanek przy Geancie czy na Olszy zmieniłby coś w tej
                                      kwestii? :))
                                      Owszem, ta linia miała zawsze kłopoty z punktualnością (a to głównie z powodu
                                      źle ułożonych rozkładów), temu nie da się zaprzeczyć :(( Choć jak żegnałem się
                                      z tą linią rok temu, było i tak o wiele lepiej niż na samym początku.
                                      • Gość: mouset Re: Viva Iwona IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 07.07.03, 11:45
                                        Właśnie o to chodzi że nic by nie zmienił, a idiotinterwencja sugeruje że
                                        potrzebny jest dodatkowy wóz, nawet Misiek K sugerował abyśmy policzyli czasy
                                        czy nie potrzeba tego wozu, ROTFL
                                  • kuba203 Re: Zakończenie 06.07.03, 22:42

> Oj Kuba - zmiażdżyła Cię totalnie, nie zostawiła nawet kawałka suchej nitki.
                                    >
                                    > VIVA IWONA !!!

Ale się podlizujesz :))
                                    • Gość: Locutus Re: Zakończenie IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 07.07.03, 03:18
                                      Mów, co chcesz, Kubuś, ale Iwonka wykazała się elastycznością... i siłą
                                      argumentów, której nie mogły podołać Twoje slogany... ROTFL

Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony naszą nową klubową koleżanką...

Pozdrowienia dla klubowiczów od Pierwszego Sekretarza, który właśnie powoli
                                      wraca do siebie*... nie pytajcie lepiej po czym (nie, nie miało to nic
                                      wspólnego z alkoholem, ani innymi używkami, było za to nieprzyjemnym przeżyciem
                                      emocjonalnym... a tera został kac... moralny), ale od wczoraj (gdzieś tak od
                                      16:00 w Katowicach) miałem taką jazdę, że nadal mam ochotę walić łbem w stół...
                            • Gość: mouset Re: Paczka klubowych dla Iwonki IP: 62.233.183.* 06.07.03, 19:19

502 wygrywa znowu tylko z Wiślickiej bo na Olszy się nie zatrzymuje
                              > i dlatego z tego pzrystanku jest tylko 152 do centrum lub 501.

Yeah! jesteś mistrzynią w wyszukiwaniu kretyństw MPK
                    • Gość: mouset Re: Paczka klubowych dla Iwonki IP: 62.233.183.* 06.07.03, 12:06

No fakt przyspieszony jedzie dwadzieścia minut dłużej, ale wg Ciebie
                      > łączy Bieżanów z Hutą w szybkim tempie. Brawo kolejna wypowiedź wzięta z rodu
                      > MPK.

Brawo Iwona!!!!!!!!!!! Jesteś idealna na pierwszy front walki z pierdolonymi
                      wymówkami MPK, przekazywanymi cholernie czepialskim pasażerom ustami pani Serwin
                      • Gość: Locutus Re: Paczka klubowych dla Iwonki IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 07.07.03, 03:19
                        Znając tryb życia pana PREZESA sugeruję komisyjne odebranie mu osobistej
                        asystentki... jako Pierwszy Sekretarz mam dla Iwony akurat jeden wolny wakat do
                        obsadzenia w klubie - wakat RZECZNIKA PRASOWEGO. Co na to Mouset?
                  • Gość: Locutus Re: Paczka klubowych dla Iwonki IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 07.07.03, 03:09
                    Ożeż stary... przywaliłeś, jak łysy grzywą o kant kuli... szybciej dotrzeć
                    przyspieszonymi... błuhhuhuhahahahaha... zwijam się po ziemi... primo: linie
                    jadące przez Dobrego Pasterza są częstokroć szybsze od obsługiwanej świniakami
                    pięćsetjedynki, która przecia jeździ krótszą trasą... a secundo: do szkoły
                    dojeżdżam #173 - jadę nim pół godziny... #502 jechał dłużej o jakieś pięć
                    minut... te linie są tak przyspieszone że szok...

A BAREIZMOM NASZ KLUB MÓWI NIET!
                    • Gość: mouset Re: Paczka klubowych dla Iwonki IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 07.07.03, 11:49
                      Ale my jesteśmy niekreatywni Loki! Tylko wyszukujemy bareizmy na przystankach
              • Gość: mouset Re: Paczka klubowych dla Iwonki IP: 62.233.183.* 06.07.03, 12:03
                kuba203 napisał:

> A ja przeciw, po to są linie pospieszne, żeby nie miały przystanków, już ten
                > błąd raz popełniliśmy i dobrze, że MPK wyciągnęło z tego wnioski.

Tu się zgodzę , B i D to były karykatury pospiesznych, ale 5-tki są odchyłem w
                drugą stronę, jak na razie to 152 musi się męczyć na pozostałościach B, D
        • Gość: ADAŚ Prezes Adaś do Iwonki - mojej słodkiej limonki. IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 06.07.03, 10:20

> Adaś mam nadzieję, że nie będę wykorzystywana jak inne asystentki w innych
          > firmach,
          Co raz bardziej jestem pod Twoim wrażeniem. Jesteś niesamowita, więc na pewno
          tego co myślisz (i może się obawiasz) w moim przypadku nie będzie. Ja
          rozdzielam obowiązki służbowe od "uciech prywatnych". Sam sobie będę nawet
          robić kawę i przynosić do biura najnowsze numery Naj+Claudia. Chujnia musi być
          hihihi.

>chyba, że zaproponujesz coś sensownego ?!

hę - a co masz dokładnie na myśli? Sprecyzuj - BŁAGAM !!!
          • Gość: Iwona 25 Re: Prezes Adaś do Iwonki - mojej słodkiej limonk IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.03, 10:57

> hę - a co masz dokładnie na myśli? Sprecyzuj - BŁAGAM !!!

Przecież sam napisałeś, że rozdzielasz obowiązki służbowe od uciech prywatnych
            tak więc sam się domyśl co miałam na myśli ! Liczę na twoją kreatywność !
            • Gość: ADAŚ Re: Prezes Adaś do Iwonki - mojej słodkiej limonk IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 06.07.03, 12:33

Liczę na twoją kreatywność !

Ooo - ta jest szalenie duża.
              • Gość: mouset Re: Prezes Adaś do Iwonki - mojej słodkiej limonk IP: 62.233.183.* 06.07.03, 12:39
                Wiceprezes Serwin potwierdza
                • Gość: Locutus Kreatywny Prezes Adaś... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 07.07.03, 03:22
                  Pierwszy Sekretarz - Locutus Serwin Drugi również potwierdza tego no...
                  ekhem... KREATYWNY tryb życia pana prezesa (za moich czasów to się trochę
                  inaczej nazywało, ale niech wam stoi, znaczy tego... niech wam świeci).
    • Gość: ADAŚ Do Iwony IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 06.07.03, 10:51
      Moja droga Iwonko - słodka limonko !!!
      Co powiesz na spotkanie w gronie Klubu 428 w celu omówienia szczegółów pracy na
      najbliższy okres. W końcu musimy się poznać.
      No to kiedy masz czas ???
      Czekam(y) na Twoje sugestie !!!
      • Gość: Iwona 25 Re: Do Iwony IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.03, 11:00
        Bardzo chętnie, ale nie wiem jak będę miała czas w przyszłym tygodniu, bo ja
        niestety mam nienormowany czas pracy, ale jak zanjdę chwilę czasu to Wam
        zaproponuję konkretny termin. Musicie wykazać się cierpliwością.
        • Gość: mouset Re: Do Iwony IP: 62.233.183.* 06.07.03, 12:06
          Na Ciebie zawsze będziemy czekać, Adamie! wymyśl no legitymację klubową
          • Gość: ADAŚ Re: Do Iwony IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 06.07.03, 12:43

> Na Ciebie zawsze będziemy czekać, Adamie! wymyśl no legitymację klubową

Panie Vice Prezesie Mousecie Serwinie Wielki !!!

Mnie się wydaje, że legitymacje nie są konieczne. Koszty należy ograniczać a
            przecież trzeba zamówić prenumenaratę Naj+Claudia dla naszych petentów jak będą
            czekać w kolejkach na wizyty. Ponadto musimy wykupić reklamę na co najmniej
            dwóch tramwajach.
            A legitymacja kojarzy mi się z komuną, partią i pierd**** biurwokracją.
            • Gość: mouset Re: Do Iwony IP: 62.233.183.* 06.07.03, 12:50
              Masz rację , precz z biurestwem! Bedziemy prowadzić wirtualną rejestrację
              • Gość: Locutus Re: Do Iwony IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 07.07.03, 03:24
                A kiedy się rejestrujemy? :->

Sugeruję spotkanie zarządu odbyć w jakiejś przytulnej lodziarni... takie upały
                ostatnio ]:->
        • Gość: ADAŚ Re: Do Iwony IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 06.07.03, 12:32

> Musicie wykazać się cierpliwością.

Dla kobiet jestem zawsze jestem cierpliwy - tym na Ciebie będę czekać wieczność
          i jeden dzień dłużej. Nawet jak jakaś mnie oleje to ja i tak się nie zrażam, bo
          kobiety różne rzeczy niepotrzebnie robią.
          Aha - i nie jestem żadnym lowelasem czy podrywaczem.
          Jestem ... jaki jestem hihihi.
          • Gość: mouset Re: Do Iwony IP: 62.233.183.* 06.07.03, 12:38
            Pokaż swoją twarz! hehehe
            • Gość: ADAŚ Re: Do Iwony IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 06.07.03, 12:40

> Pokaż swoją twarz! hehehe

Przecież widziałeś !!!
          • krzysiek164 Re: Do Iwony 06.07.03, 12:41
            No no widzę na forum kolejną kobietę. Tak trzymać dalej !!!!
            • Gość: ADAŚ Re: Do Iwony IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 06.07.03, 12:44
              krzysiek164 napisał:

> No no widzę na forum kolejną kobietę. Tak trzymać dalej !!!!

Kobiety są gorące - ehe ehe
              • Gość: mouset Re: Do Iwony IP: 62.233.183.* 06.07.03, 12:49
                Zwłaszcza nasza, hehe
          • Gość: Locutus Napisać "ROTFL" to za mało... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 07.07.03, 03:26

> Aha - i nie jestem żadnym lowelasem czy podrywaczem.

Błuhhuhuhahahahahaha hahaha eeee... ehhhehehehehehe... hihihihi.... uuuu huhu-
            huhu...

Niech mnie ktoś pozbiera z ziemi... i niech posprząta, bo się aż posikałem ze
            śmiechu...

Adaś przebił w tej chwili nawet Ciotkę Filkę i Gazetę Krakowską...

Idę się dalej pozwijać pod stołem... hihihihihi iiiihhihihihieahahahaha...
            • adas29 Re: Napisać 'ROTFL' to za mało... 07.07.03, 08:08
              Bąku !!!

A chcesz dostać wpier*** od Prezesa Adasia hihihi ???
              • Gość: Locutus Demaskujemy tow. Prezesa IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 08.07.03, 01:16
                Pewno, że nie... stary, jesteś tak napakowany, że jak się Ciebie widzi w tej
                dwa numery za małej koszulce, to jedyną sensowną dyscypliną sportową pomocną w
                samoobronie staje się bieg na 400 metrów... ;-)

• adas29 Re: Demaskujemy tow. Prezesa 08.07.03, 08:08
                  Loki - Ale Ty kurwa pierdolisz hehehehe
                  • Gość: Locutus Re: Demaskujemy tow. Prezesa IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 08.07.03, 23:48
                    Uwierz mi stary - to że ty ciągle jakąś laskę pierdolisz, nie znaczy, że ja też!

Więc NIE PIERDOLĘ! :-P
    • Gość: ADAŚ Nominacja Iwony IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 06.07.03, 20:01
      "Prezes Klubu 428 Adam Serwin I
      mianuje Iwonę na
      Rzecznika Prasowego tegoż klubu"

(jednak pełnić nadal będzie obowiązki osobistej asystentki - ja jej dużo pracy
      nie będę zadawał)

A więc Iwono Serwin do dzieła !!!
      Uświadamiach i nawracaj zabłądzonych w myśleniu, że MPK jest cacy zawsze i
      wszędzie.

Mam nadzieję, że członkowie nie mają nic przeciwko tej nominacji.
      • Gość: mouset Re: Nominacja Iwony IP: 62.233.183.* 06.07.03, 20:03
        wręcz przeciwnie: pochwalam, bedzie naszą Filką z uwagi na cięty język, jeszcze
        jedno: daj znac mailem Iwonko na: klub428@wp.pl
        • Gość: ADAŚ Re: Nominacja Iwony IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 06.07.03, 20:13

> wręcz przeciwnie: pochwalam, bedzie naszą Filką z uwagi na cięty język,

Tak też przypuszczałem, ale wszelkie dezyje (zwłaszcza kadrowe) będziemy
          konsultować ze sobą wspólnie podczas posiedzeń zarządu. Pierwsze proponuję
          odbyć w linii "16" o godz. 21.00. Będziemy mogli sobie rozprostować kości
          biegając w międzyczasie.
          • Gość: mouset Re: Nominacja Iwony IP: 62.233.183.* 06.07.03, 20:37
            A w przyczepie zagramy w kosza
        • Gość: Locutus Re: Nominacja Iwony IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 07.07.03, 03:31
          Ponieważ jest to na dole - przeczytałem ten post na końcu - i jak zapewne
          widzicie, samodzielnie zaproponowałem dokładnie to samo stanowisko dla Iwonki!
          Pełna zgoda wśród zarządu - tak właśnie powinno to wyglądać!

Tak 3mać!!! Takich członków nam potrzeba...

A Kuba203, który przedwczoraj na imprezie trochę się podśmiechiwał z liczby
          naszych członków* i nie wróżył nam zbyt szybkiej rejestracji niech się
          ugryzie ;-) Jak tak dalej pójdzie, to przed gwiazdką się jednak oficjalnie
          zarejestrujemy!!!

* - nie chodzi tu brońboże o znaczenie biologiczne użytego wyrazu.
          • Gość: mouset Re: Nominacja Iwony IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 07.07.03, 11:47
            Gość portalu: Locutus napisał(a):

> A Kuba203, który przedwczoraj na imprezie trochę się podśmiechiwał z liczby
            > naszych członków*

Ja mu dam podśmiechujki
            • Gość: Locutus Re: Nominacja Iwony IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 08.07.03, 01:17
              Daj, daj...

BAREIZMOM MÓWIMY NIET!!!

I BĘDZIEMY KREATYWNI!!!

I NAS NIE DOGONJAT`!!!

• Gość: mouset Re: Nominacja Iwony IP: *.cm-uj.krakow.pl 08.07.03, 15:31
                Kto nas nie dogoniat'? Na pewno nie ciocia, hihi
                • Gość: ADAŚ Re: Nominacja Iwony IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 08.07.03, 18:42

> Kto nas nie dogoniat'? Na pewno nie ciocia, hihi

No ma pecha biedaczka. A to wszystko przez tę kolizję na Robotniczej !!!
                  • Gość: mouset Re: Nominacja Iwony IP: 62.233.183.* 08.07.03, 19:15

> No ma pecha biedaczka. A to wszystko przez tę kolizję na Robotniczej !!!

Gdyby wsiadła w 502 byłaby szybciej, hihi
                    • Gość: ADAŚ Re: Nominacja Iwony IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 08.07.03, 19:23

> Gdyby wsiadła w 502 byłaby szybciej, hihi

Ale nie zrobiłaby zakupów w Geancie - wszystko przez ten brak taboru !!!
                      • Gość: mouset Re: Nominacja Iwony IP: 62.233.183.* 08.07.03, 19:26
                        To zrobi zakupy w GS ZBydniowice, czekając na przywrócenie ruchu z powodu
                        zwrotnicy
                        • Gość: ADAŚ Re: Nominacja Iwony IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 08.07.03, 19:41
                          A jak sklep zamkną wcześniej niż ona dojedzie?
                          Przecież zawsze może być korek na 29 Listopada !!!
          • Gość: ??? Re: Nominacja Iwony IP: 62.121.128.* 26.12.03, 13:35
            Gość portalu: Locutus napisał(a):

> A Kuba203, który przedwczoraj na imprezie trochę się podśmiechiwał z liczby
            > naszych członków* i nie wróżył nam zbyt szybkiej rejestracji niech się
            > ugryzie ;-) Jak tak dalej pójdzie, to przed gwiazdką się jednak oficjalnie
            > zarejestrujemy!!!
            No i co? Zarejstrowaliście się?
            • Gość: mouset Re: Nominacja Iwony IP: 217.96.109.* 26.12.03, 21:35
              Dobrze że wyciągnąłeś ten wątek, mialem szukać postulatów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka