Dodaj do ulubionych

Sol Invest

IP: *.ghnet.pl 04.09.07, 23:18
ku przestrodze tych którzy nie mieli doczynienia z tymi oszustami.
nie kupujcie a tym bardziej nie rezerwójcie mieszkań na zdunowie
ponieważ pani Prezes w swojej ładnej i narzucającej sie przemowie
bedzie Was zwodzić i wmawiać ,że wszystko bedzie ok. Jak zapłacicie
bedziecie złem koniecznym dla nich.
Obserwuj wątek
    • Gość: wujo Re: Sol Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 12:02
      No dobra ale co takiego zrobili, że ostrzegasz przed nimi?
      • Gość: Jurek Re: Sol Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.08, 17:41
        Raczej czego nie zrobili - na stronie sciema iz trwaja prace
        poprawkowe przed odbiorem budynku a realia sa takie iz sa juz pol
        roku po terminie w przypadku bloku A i zanosi sie spokojnie na rok
        opoznienia lub wiecej. Deweloper ktory sprzedaje mieszkania bez
        posiadania zadnych pozwolen na przylacza mediow to nie jest firma
        godna polecenia, a wrecz odradzenia. Proces sprzedazy tej inwestycji
        to juz okolo 3 lata i w tym czasie deweloper powinnien zagwarantowac
        sobie odpowiednie pozwolenia - jak juz wpedzili ludzi w maliny - bo
        oczywiscie przy podpisywaniu umow wszystko bylo cacy... Niestety
        oszukali wielu ludzi narazajac ich na ogromne koszty (np kredyty
        itp).
        Przepraszam ze bez pl znakow.
        • Gość: Karen Re: Sol Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.08, 15:05
          Już sama nie weim co o tym myśleć... Ludzie na forum o tej
          inwestycji (polana borkowska - wcześniej chyba jakas inna nazwa -
          zaborze czy jakoś tak) piszą już o sądach..
          (forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=48202) Chyba nie zdecyduję
          się na nich choć poważnie o tym myślałam.
          Pozdrawiam
          • Gość: Karen Re: Sol Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.08, 15:06
            Sorry link oczywiście bez ) na końcu czyli:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=48202
    • Gość: Robert Koss Re: Sol Invest IP: *.chello.pl 04.02.09, 23:26
      Witam! Jestem po rozmowie z Panią prezes i zastanawiamy się z żoną
      czy nie kupić u nich mieszkania (planowany termin oddania grudzień
      2009). Wahamy się, Pan już kupil???
      • Gość: lokator Re: Sol Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 00:51
        ja kupiłem, końcem zeszłego roku. Na razie ok, budowa idzie do przodu. Wiem, że
        były problemy z mediami do pierwszego bloku, ale kanalizacja została już
        doprowadzona, co widać jadąc ulicą Zdunów (mam nadzieje, że te wyrwy w asfalcie
        naprawią na wiosne).
      • Gość: agnieszka Re: Sol Invest IP: *.chello.pl 16.02.09, 19:38
        czy coś o nich wiadomo? ceny mają przystępne
        • Gość: miki Re: Sol Invest IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.02.09, 19:11
          tez sie zastanawiam, ale raczej kupie bo budowa idzie calkiem do
          przodu a cena dobraaa
          • Gość: lucjannna Re: Sol Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.09, 13:50
            my też z mężem kupiliśmy dwa tygodnie temu... klatka "D", może jakichs sąsiadów
            znajdę ;)?
            • minus76 Re: Sol Invest 25.02.09, 21:28
              Witam
              Też przyglądam się tym mieszkaniom i w zasadzie teraz wszystko wygląda nieźle. Pomimo śniegu ktoś na budowie cały czas pracuje, dźwig też, zaczynają już budować ściany 6 kondygnacji. Wyjaśnienia solinvest też brzmią wiarygodnie, ale...
              to co piszą na innych forum brzmi trochę przerażająco, a ja nie znam tych starszych historii o wodzie stojącej w piwnicach, komorniku i sądach.
              A tak przy okazji, czy ktoś wie coś bliższego na temat sposobu ogrzewania tych budynków. Ponoć nie ma być z MPECu, tylko własny piec gazowy
              Pozdrawiam
              • Gość: klient Re: Sol Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 21:45
                Ma być w bloku kotłownia gazowa, tak więc budynek będzie niezależny od MPEC.
                • minus76 Re: Sol Invest 27.02.09, 08:58
                  Czy wiecie coś na temat umów? Czy stosują standardowe zapisy, czy zdarzają się jakieś "haki"?
                  • anek0304 Re: Sol Invest 18.03.09, 17:50
                    Witam ,ja z mężem również ostro przymierzamy się do zakupu
                    mieszkania. Jeżeli ktoś z osób, które już kupiły mieszkanie moga
                    podzielić się wrażeniami - będę wdzięczna.
                    • minus76 Re: Sol Invest 18.03.09, 18:56
                      My jeszcze nie kupiliśmy, wahamy się, a wątpliwości trochę jest. Niestety to forum jest trochę martwe, a szkoda, bo możnaby czegoś się dowiedzieć i poznać przyszłych (być może) sąsiadów...
                      • anek0304 Re: Sol Invest 18.03.09, 20:55
                        też właśnie jestem zdziwiona że tak mało osób udziela się na forum - najbardziej interesuje mnie czy są jakiekolwiek przesłanki ze mogliby nie dokończyć inwestycji - obserwujemy jakiś czas co dzieje się na budowie i jak dla mnie wygląda wszystko ok - budowa idzie pełną parą, okolica jak dla mnie jest fajna a i mieszkania niczego sobie. Trochę osób już kupiło tam mieszkania, może ktoś podzieli się jednak swoim doświadczeniem. Jeżeli masz jakieś uwagi to zapraszam również do korespondencji mailowej - mój mail anek0304@o2.pl
                        • minus76 Re: Sol Invest 19.03.09, 21:22
                          Niestety, zawsze jest prawdopodobieństwo, że nie dokończą inwestycji, szczególnie, że w tamtym roku mieli jakiś poślizg i problemy. Z drugiej strony, jeśli już mieli problemy i poradzili sobie z nimi to może już z górki....
                          • Gość: adi Re: Sol Invest Zachodnia 21 IP: *.net.autocom.pl 23.11.09, 14:47
                            Hejka,

Czy ktos z was juz kupil mieszkanie na rozpoczetej iwestycji na ul
                            Zachodniej 21 na Ruczaju ?? Chcialbym nawiazac kontakt z takimi
                            osobami, sam zarezerwowalem mieszkanie. I sie zastanawiam czy dobrze
                            zrobilem czy nie, bo narazie jest tam dziura, a nie wiadomo jak moze
                            byc z deweloperem !! Prosze o kontakt
                            • Gość: x Re: Sol Invest Zachodnia 21 IP: 188.33.110.* 23.11.09, 20:36
                              mają chytry plan że wybudują wszystko z pieniędzy od klientów ze sprzedaży
                              mieszkań. A co jeśli nie sprzedadzą?
                              • Gość: xyz Re: Sol Invest Zachodnia 21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.09, 20:46
                                a skąd masz takie informacje?
                              • Gość: adi Re: Sol Invest Zachodnia 21 IP: *.net.autocom.pl 27.11.09, 03:07
                                sprzedali juz 23 mieszkan w ciagu prawie 3 miesiacach ! Zle czy
                                dobrze ?
                                • Gość: sads Re: Sol Invest Zachodnia 21 IP: 188.33.151.* 27.11.09, 23:32
                                  sprzedali czyli co podpisali tylko umowy a pieniądze później. A za te pieniądze
                                  to nawet działki nie spłacą. Leopard chyba nie nauczył cóż nie mówie żeby nie
                                  kupować ale trzeba mieć gwarancje odzyskania kasy. wiem coś o tym!!!
                                  • Gość: xyz Re: Sol Invest Zachodnia 21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.09, 23:58
                                    tylko, że działka jest własnością spółki, tak przynajmniej wynika z odpisu z
                                    księgi wieczystej.
                                    Umowa w formie aktu i roszczenie do KW to podstawa.
                                    • Gość: sl Re: Sol Invest Zachodnia 21 IP: *.chello.pl 21.12.09, 20:30
                                      również jestem zainteresowany zakupem mieszkania przy zachodniej, na dzień dzisiejszy mam rezerwację, w niedługim czasie przymierzam się do podpisania umowy przedwstępnej. Chętnie nawiąże kontakt z innymi osobami zainteresowanymi zakupem innych mieszkań.
                                      • Gość: jl Re: Sol Invest Zachodnia 21 IP: *.xdsl.centertel.pl 28.12.09, 20:12
                                        Jestem w podobnej sytuacji.
                                        W jaki sposób możemy się skontaktować
                                        • Gość: sl Re: Sol Invest Zachodnia 21 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.10, 14:41
                                          s-lenart@o2.pl
                                      • Gość: margoth Re: Sol Invest Zachodnia 21 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.10, 15:04
                                        jestem umówiona na podpisanie umowy przedwstępnej. Czy Ty juz
                                        podpisywałeś?
                                        • Gość: EW Re: Sol Invest Zachodnia 21 IP: *.gal.pl 20.01.10, 15:52
                                          Czy ktoś już podpisał umowę przedwstępną u notariusza.
                                          • Gość: 2jor Re: Sol Invest Zachodnia 21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 18:36
                                            witam ,
                                            też mam zamiar zakupić mieszkanie w klatce C , ale nie wiem czy umowa jest
                                            standardowa , czy dotrzymają terminu i wiele innych pytań, ale nie mam znajomych
                                            , którzy kupowaliby mieszkania u tego developera ...więc nie mam opinii ani
                                            dobrych ani złych na ich temat ...
                                            czy ktoś już podpisał?
                                            • Gość: klatka C Re: Sol Invest Zachodnia 21 IP: 212.160.172.* 24.02.10, 10:55
                                              Witam,
                                              Mam rezerwację na Zachodniej 21 w klatce C i zastanawiam się nad
                                              dalszym losem.
                                              Czy osobna kotłownia to dobra rzecz? Z MPEC naprawy są szybkie a tu
                                              może być problem.
                                              Czy ktoś z was ma z tym doświadczenie?
                                              Czy ktoś podpisał już umowę i może się wypowiedzieć?
                                              • Gość: gość Re: Sol Invest Zachodnia 21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.10, 06:25
                                                przyłącz będzie z MPEC. Bez lokalnej kotłowni.
                                                • Gość: tomek Re: Sol Invest Zachodnia 21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 17:20
                                                  Kupuję mieszkanie na zachodniej i założyłem forum z myślą o nawiązaniu lepszego kontaktu między nami - przyszłymi sąsiadami. Wymiana informacji w jednym miejscu będzie chyba lepsza, poza tym może nawiążemy wcześniej znajomości. Zapraszam do dyskusji i wymiany informacji.

www.zachodnia21.fora.pl
                                                  (tego samego posta dałem w drugim wątku dotyczącym bloku na zachodniej 21: forum gazety).
    • aga0706k Re: Sol Invest 10.04.09, 19:29
      Witam
      Ja już kupiłam mieszkanie na Zdunów dwa miesiące temu:) Oczywiście mocno się zastanawiałam czy kupić, gdyż deweloper faktycznie miał spore opóźnienie, ale moi znajomi już tam mieszkają i są zadowoleni, a ja widząc jak budowa szybko postępuje mam nadzieję, ze wszystko będzie ok.Pozdrawiam
    • Gość: b jaggi Re: Sol Invest IP: *.dip.t-dialin.net 02.11.10, 20:32
      jestem zupelnie innego zdania----goraco polecam SOLINVEST.!!!!Nie znam innego developera, ktory tak fantastycznie i kompetentnie laczy interesy firmy z interesami kilenta. Planuje u nich zakup kolejnego mieszkania ......B.J.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka