Dodaj do ulubionych

Widziane 10.07.2003

10.07.03, 08:01
Rano na ciągu Starowiślna - Krakowska - Limanowskiego, tramwaje kursowały bez
zakłóceń. Moja "13" jechała OK.
Ponadto dziś wieczorem na "16" będzie jechać Telegrosik (610+609).
727+726 na dwóch patykach kursuje na "13" - bleeeee.

Ufoki na "13" !!!
Obserwuj wątek
    • hyrek Re: Widziane 10.07.2003 10.07.03, 10:54
      adas29 napisał:

> Rano na ciągu Starowiślna - Krakowska - Limanowskiego, tramwaje kursowały bez
      > zakłóceń. Moja "13" jechała OK.
      > Ponadto dziś wieczorem na "16" będzie jechać Telegrosik (610+609).
      > 727+726 na dwóch patykach kursuje na "13" - bleeeee.

Wypadek na Wielickiej
      Zablokowane torowisko
      Szczegóły na www.komunikacja.krakow.pl
      • Gość: mouset Re: Widziane 10.07.2003 IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 10.07.03, 13:25
        Grzmotana 132-02 zastępuje MAN 313
    • _hektor Re: Widziane 10.07.2003 10.07.03, 14:37
      adas29 napisał:

> Rano na ciągu Starowiślna - Krakowska - Limanowskiego, tramwaje kursowały bez
      > zakłóceń.

Największe problemy zauważyłem na skrzyżowaniu Starowiślna - Dietla. Od kilku
      dni niestety znów sygnalizacja działa jako zwykła czasówka i nie dostosowuje
      się do ruchu tramwajowego, co miało przedtem miejsce. Szczególnie długi czas
      oczekwiania na zielone światło obserwuje się w tramwajach skręcających ze
      Starowiślnej w Dietla. Oprócz tego na dotąd nie używanych przystankach przed
      ww. skzryżowaniem od strony Dietla pojawiły się tabliczki z liniami "6" i "33",
      które pojutrze będą tam stawać.
      • kalarep Re: Widziane 10.07.2003 10.07.03, 19:47
        Oprócz tego na dotąd nie używanych przystankach przed
        > ww. skzryżowaniem od strony Dietla pojawiły się tabliczki z liniami "6"
        i "33",
        >
        > które pojutrze będą tam stawać.

któe pojutrze jutro będą zdejmować bo naarzie nci tam nei będzie stawać :( ..
        dziś największe kłopoty wg mnei to mieli ludzi ena przystankach z rozkłądami
        jazdy ..te wogóle nei istniały .. albo przez to ranne wszczymanie na
        Wielickiej albo co bo o 11:30 jechały 3 "24" jedna za drógą przez
        Limanowskiego .. a chciwle później pod Cm. Podgórskim widziałem 2 "9" .. mile
        zaskoczyły mnei reakcje ludzi którzy w mojej 24 którą jechałem i "9" którą
        wracałem nie byli zbytnio zaskoczeni zmianami i wygladali na super
        poinformowanych .. motorniczy w obu przypadakach nic nie ogłaszał ...
        • Gość: ADAŚ Widziane 10.07.2003 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 19:51
          Jak jechałem "13" rano i po południu motorwoman przekazywała pasażerom hasło,
          że "jedziemy Krakowską"
    • Gość: Locutus Pochwała i ochrzan MPK IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 10.07.03, 21:05
      1. Pochwała - jadąc #24 (2015 - jednak ma ten dodatkowy wewnętrzny wyświetlacz
      z przodu, nie przywidziało mi się kiedyś) zaobserwowałem, jak na Limanowskiego
      facet przez głośniki coś niewyraźnie zabełkotał. Zrozumiałem tylko jedno
      słowo: "Krakowską". Ludzie się nagle zerwali z miejsc z okrzykami
      przerażenia "Co! Jaką Krakowską???" i pobiegli do motormana... potem część z
      njich wysiadła. MPK przeprogwamowało wyświetlacze skunksów i wyświetlały
      przystanki na faktycznej trasie - Brawa dla MPK!!!

2. Ochrzan - najpierw uciekł mi nadśpieszony o conajmniej dwie minuty #173 spod
      Jubilata (byłem tam o 20:02, widziałem odjeżdżający punktualnie #179 ze
      zwalonym bocznym wyświetlaczem, na wskutek czego o mało nie wsiadłem do środka
      dopiero wyświetlacz tylni rozwiał moje wątpliwości, #173 miał być o 20:03. Nie
      widziałem go w ogóle i pojechałem punktualnym #144 o 20:11). Potem na
      Bieżanowskiej skapnąłem się, że wszystkie autobusy do Bieżanowa odjeżdżają w
      ciągu pięciu minut a potem jest piętnaście minut przerwy do następnej serii -
      brawa za koordynację! Na szczęście #502 się spóźnił o 3 minuty i zdążyłem się
      załapać...

Pozdrawiam wszystkich klubowiczów oraz forumowiczów stowarzyszonych.
      • Gość: mouset Pochwała i ochrzan Lokiego IP: 62.233.183.* 10.07.03, 21:36
        Wiesz że Cię lubię, więc powiem łagodnie: odczep się od kierowców autobusów,
        pokierujesz jakimś wozem po mieście to się przekonasz co znaczy utrzymac czas
        przejazdu, owszem nadspieszenia są wqrwiające, ale czasami winę ponosi
        pomysłodawca rozkładu, np 137 ma 16 minut na przejazd z Kleparza do KK, a 477
        miał 13 , no i efekt jest taki że w obawie o premię kierowca robi z siebie
        debila jadąc na dwójce i wqrwiając pasazerów
        • Gość: Locutus Re: Pochwała i ochrzan Mouseta IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 10.07.03, 22:38
          Mouset... a czy ja opierdalam kierowców? Ja się tylko doczepiłem do zjawiska,
          które ma miejsce a które polega na nadśpieszeniu busów... i nie wskazuję
          winnych... mówię tylko to, że jest to popiedolone i chore jak całe MPK... i
          zapewne jest to faktycznie winą doskonałej koordynacji i ułożenia rozkładów
          przez fachowców z claudią+naj w ręce...

PRECZ Z NADŚPIESZENIAMI!!!
      • kalarep Re: Pochwała i ochrzan MPK 10.07.03, 21:43
        Gość portalu: Locutus napisał(a):

> 1. Pochwała - jadąc #24 (2015 - jednak ma ten dodatkowy wewnętrzny
        wyświetlacz
        > z przodu, nie przywidziało mi się kiedyś) zaobserwowałem, jak na
        Limanowskiego
        > facet przez głośniki coś niewyraźnie zabełkotał. Zrozumiałem tylko jedno
        > słowo: "Krakowską". Ludzie się nagle zerwali z miejsc z okrzykami
        > przerażenia "Co! Jaką Krakowską???" i pobiegli do motormana... potem część z
        > njich wysiadła. MPK przeprogwamowało wyświetlacze skunksów i wyświetlały
        > przystanki na faktycznej trasie - Brawa dla MPK!!!

Ja za to samo daje ochrzan ..
        - jadąc # 24 (24-02) dośc że planowo powinnien być pod Pocztą 11:21 przyjechał
        11:26 (brawo dla MPK co napisało czcionką bodajże 18 że rozkłady pozostają bez
        zmian) motorman nic nie zakomunikował ale ludzie nei wyglądali na zdziwionych
        cio mnei mile zaksoczyło :) .. i przystaki niestetyy wyświetlały się
        następujace... Miodowa .. Wawrzyńca... widać że MPK-owcą nie chciało się
        przeprogamować wszytskich :p ..

• Gość: Locutus Re: Pochwała i ochrzan MPK IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 10.07.03, 22:40
          Podejrzewam, że trasa przez Krakowską została zaprogramowana w komputerze
          pokładowym jako trzeci i czwarty kierunek. I to, że jakiś tram wyświetlał
          niewłaściwe przystanki jest związane wyłącznie z lenistwem/niedoinformowaniem
          motormanów, którzy nadal korzystali z kierunku pierwszego i drugiego zamiast
          trzeciego i czwartego...
    • Gość: mouset Mydlniki stanowczo i oficjalnie protestują IP: 62.233.183.* 10.07.03, 21:40
      Hhehehe, Mydlniki i dzielnica VI oficjalnie wysłały stanowczo protest przeciwko
      pocięciu na wakacje 501, "tym razem MPK przesadziło" mówi Alfred Jakiśtam.

Qrde, Mydlnikom w d..... się przewraca, przegubowiec do centrum i to ścisłego,
      a tym źle, 208 i 228 też im ochoczo w 99 przedłużono zaraz po reformie do Dworca
      A mieszka tam raptem 900 osób
      • kuba203 Re: Mydlniki stanowczo i oficjalnie protestują 10.07.03, 22:33

Dokładnie, takiego wała a nie częstszy 501!!
      • otreb Re: Mydlniki stanowczo i oficjalnie protestują 11.07.03, 00:35
        Gość portalu: mouset napisał(a):

> A mieszka tam raptem 900 osób

Wez pod uwage, ze w Mydlnikach sa 2 wydzialy AR - Mechanizacja Rolnictwa
        (przystanek "Instytut A.R.") i Geodezja ("Mydlniki PKP").

Pozdrawiam (nie z Mydlnik ;)
        • kuba203 Re: Mydlniki stanowczo i oficjalnie protestują 11.07.03, 07:59
          otreb napisał:

> Wez pod uwage, ze w Mydlnikach sa 2 wydzialy AR - Mechanizacja Rolnictwa
          > (przystanek "Instytut A.R.") i Geodezja ("Mydlniki PKP").

Które w czasie wakacji są oblężone przez nadgorliwych studentów ;))
          • Gość: mouset Re: Mydlniki stanowczo i oficjalnie protestują IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 11.07.03, 08:53
            Buachachachachacha! ROTFL, dobre! już widzę nauczycieli akademickich w pracy,
            tjaaaaa dupska niech ruszą to schudną, jeszcze pensje dostają za nieróbstwo p.
            2 miesiace
    • Gość: Clint Re: Widziane 10.07.2003 Jatka w "22" IP: *.ramtel.com.pl / 172.16.6.* 10.07.03, 23:27
      Jechalem dzis do knajpy i udalem sie na #22. Wtedy rowniez rozpetala sie
      zajebista ulewa, musialem przekiblowac w klatce najwiekszy deszcz, o dziwo
      udalo mi sie zlapac moj tramwajek, ale sie zdziwilem bo stal na przystanku juz
      dluzsza chwile na dodatek bez motormana. Ktos spieprzyl drzwi i nie chcialy
      sie zamykac (wagon 166), a on reperowal, w koncu sie poddal wylaczyl drzwi i
      obwiescil ze nici z wysiadania z 2gich drzwi. Kolejne problemy byly pod Tesco,
      wtedy zwalilo sie cosik w drugim wagonie, potem na Szwedzkiej motorowy zostal
      zaatakowany przez bande staruszkow, ze nie otwiera 2gich drzwi !! Najwiekszy
      numer byl dopiero przed nami kiedy na Orzeszkowej wysiadl z 2giego jakis 70-
      paro letni dziadek i zaczal sie wydzierac na motorowego (wygladal na ok. 30lat)
      ze przytrzasnal go drzwiami, spokojny do tej pory nie wytrzymal i zaczal
      objezdzac dziadziora, zeklnal go pieknie, ale tamten nie dawal za wygrana, na
      to motorman odrzekl: "No to chodz KURWA!!", juz myslalem ze sprzeda pare
      plastrow dziadkowi, a on zaprowadzil go do drzwi i pokazywal dzialanie
      fotokomorki, wtedy starzec wymiekl. Wracajac triumfalnie do wagon "prowadzacy
      go" powiedzial na caly wagon: "pieprzony przedwojenny zabytek".
      • Gość: Locutus Re: Widziane 10.07.2003 Jatka w '22' IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 11.07.03, 00:31
        MEGA ROTFL!!! Takich motormanów nam potrzeba!
      • Gość: mouset Re: Widziane 10.07.2003 Jatka w '22' IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 11.07.03, 08:54
        ROTFL po trzykroć!
        Tropimy tego motorniczego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka