Dodaj do ulubionych

Sensowne działania

IP: *.malopolska.mw.gov.pl 17.07.03, 17:06
Warto stworzyć ranking miast,które w ostatnich - powiedzmy dziesięciu latach-
najwięcej zrobiły dla poprawy funkcjonowania komunikacji miejskiej.
Na początek takie wstępne zestawienie.
Największe osiągnięcia:
Warszawa,Poznań,Kraków,Gdynia,Elbląg - kolejnośc w zestawieniu przypadkowa
Największe osiągnięcia inaczej:GOP,Wrocław,Szczecin,Gdańsk - kolejność za
wyjątkiem GOP-u przypadkowa
KZK GOP należy się pochwała za to,że tramwaje w ogóle na Śląsku i w Zagłębiu
jeszcze jeżdżą :-))
Obserwuj wątek
    • Gość: mouset Re: Sensowne działania IP: 62.233.183.* 17.07.03, 17:40
      Kraków na pewno pierwsze miejsce
    • Gość: Locutus Re: Sensowne działania IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 18.07.03, 00:17
      Niech mi ktoś mądrzejszy z laski swojej wytłumaczy, czym się różni Śląsk od
      Zagłębia... bo mnie się zawsze wydawało, że Zagłębie leży właśnie na Śląsku
      (górnym)... a teraz już od kilku osób słyszałem o takim podziale...
      • Gość: wpk Re: Sensowne działania IP: 213.17.234.* 18.07.03, 08:49
        Gość portalu: Locutus napisał(a):

> Niech mi ktoś mądrzejszy z laski swojej wytłumaczy, czym się różni Śląsk od
        > Zagłębia... bo mnie się zawsze wydawało, że Zagłębie leży właśnie na Śląsku
        > (górnym)... a teraz już od kilku osób słyszałem o takim podziale...

Proponuję zajrzenie to pierwszego lepszego podręcznika historii :-)

Zagłębie Dąbrowskie to jest część Małopolski. Granica jest na Brynicy. Np. W
        okresie międzywojennym Zagłębie (wraz z tramwajami, żeby nie było OT) leżało w
        województwie... kieleckim - dopiero potem jakiś gorol-mądrala ze stolycy wpadł
        na to, żeby to połączyć w jedno województwo, co trwa niestety do dziś.
        • Gość: Locutus Re: Sensowne działania IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 18.07.03, 23:29
          Zara, zara - to w końcu jest jedno województwo (Śląskie), czy nie? Bo chyba
          jest... a jak jest - no to o co biega?
          • Gość: wpk Re: Sensowne działania IP: 213.17.234.* 20.07.03, 08:39

> Zara, zara - to w końcu jest jedno województwo (Śląskie), czy nie? Bo chyba
            > jest... a jak jest - no to o co biega?

A co ma województwo do tego? Mądrale w Warszawie sobie wymyślili takie granice
            województwa "śląskiego" w których 1/3 to nie jest Śląsk. Granice tego
            województwa mają niewiele wspólnego z faktycznymi granicami Śląska (powiaty
            kłobucki, częstochowski, zawierciański, myszkowski, będziński (a także m.n.p.p.
            Czeladź, DG, Sosnowiec i Jaworzno) i częściowo bielski oraz żywiecki to jest
            Małopolska, a nie Śląsk.
            • Gość: Locutus Re: Sensowne działania IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 21.07.03, 01:42
              Ale przecia to jest jedna wielka konurbacja... ludzie z Sosnowca pracują w
              Katowicach i na odwrót... nie rozumiem... ze względu na zaszłości historyczne
              komplikować ludziom życie?

Historia ewoluuje
              Zmieniają się czasy
              Przedtem rządziły chuje
              A teraz rządzą kutasy

Pozdrawiam!
              LOKI
              • Gość: wpk Re: Sensowne działania IP: 213.17.234.* 21.07.03, 08:48

> Ale przecia to jest jedna wielka konurbacja... ludzie z Sosnowca pracują w
                > Katowicach i na odwrót... nie rozumiem... ze względu na zaszłości historyczne
                > komplikować ludziom życie?

A co tu komplikuje życie? Kto broni mieszkańcom Zagłębia pracować na Śląsku i
                odwrotnie? Przecież to nie ma nic do rzeczy.

Btw, www.raslaska.org/ :-)
                • Gość: pudel25 Re: Sensowne działania IP: *.whitemouse.com.pl / 192.168.1.* 21.07.03, 11:24
                  Byłem kiedyś w zagłebiu u znajomego i mówię mu ze wy tu na śląsku to....a on do
                  mnie mówi tak: Nie mów tu tak bo po mordzie dostaniesz jak ktoś usłyszy!!!
                  • Gość: Clint Re: Sensowne działania IP: *.ramtel.com.pl / 172.16.6.* 21.07.03, 16:51
                    Jak bylem ost w Bytomiu moj kolega dostal identyczna odpowiedz od kolezanki
                    jak nazwal okolicznych mieszkancow "hanysami"
                    • Gość: wpk Re: Sensowne działania IP: 213.17.234.* 21.07.03, 21:42
                      Gość portalu: Clint napisał(a):

> Jak bylem ost w Bytomiu moj kolega dostal identyczna odpowiedz od kolezanki
                      > jak nazwal okolicznych mieszkancow "hanysami"

No to przecież ich dobrze nazwał? Chyba, że ci "okoliczni mieszkańcy" to jakieś
                      gorole, które przyjechały do roboty w kopalni z drugiego końca Polski...
                      • kuba203 Re: Sensowne działania 22.07.03, 14:12
                        Gość portalu: wpk napisał(a):

> Chyba, że ci "okoliczni mieszkańcy" to jakieś
                        >
                        > gorole, które przyjechały do roboty w kopalni z drugiego końca Polski...

:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka