Dodaj do ulubionych

Widziane 28.07.2003

28.07.03, 08:16
Nieciekawie mi się dzień zaczął, pomimo że jechałem ze swoją ulubioną Gwiazdą.
Widziałem skutki potrącenia na przejściu dla pieszych na wysokości pętli
tramwajowej w Prokocimiu. Ofiara śmiertelna - schowana w foliowym worku, brrr
naprawdę niemiłe.
Obserwuj wątek
    • Gość: mouset Re: Widziane 28.07.2003 IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 28.07.03, 09:39
      To przejście pochłonęło juz mnóstwo istnień ludzkich, chęć złapania tramwaju
      jest wieksza od zdrowego rozsądku
      • Gość: HW Re: Widziane 28.07.2003 IP: 195.116.223.* 28.07.03, 09:57
        Ja nie wiem, jak teraz, ale kiedyś światła tam działały pół na pół, czyli jedna
        nitka zielone, druga czerwone światło. Ludziska nie patrzą i idą prosto pod
        kółka. Pewnie to jest tego powodem.
        • adas29 Re: Widziane 28.07.2003 28.07.03, 10:17
          Gość portalu: HW napisał(a):

> Ja nie wiem, jak teraz, ale kiedyś światła tam działały pół na pół, czyli
          jedna nitka zielone, druga czerwone światło.

Nadal tak jest.
        • Gość: mouset Re: Widziane 28.07.2003 IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 28.07.03, 10:38

> Ja nie wiem, jak teraz, ale kiedyś światła tam działały pół na pół, czyli
          jedna
          >
          > nitka zielone, druga czerwone światło. Ludziska nie patrzą i idą prosto pod
          > kółka. Pewnie to jest tego powodem.

Dalej , tak jest, a co gorsza, ludzie wiedząc o tym pierwszą nitkę starają się
          przejść na czerwonym. podobne światła są na Opolskiej przed kładką, ale nie
          można tego zmienić, ponieważ zakłóciłoby to zielona falę na obu ulicach.
          • adas29 Re: Widziane 28.07.2003 28.07.03, 10:41
            Na Wielickiej z tą zieloną falą jest coś nie tak.
            Jak jeżdżę swoją brygadą 339-05 to ruszam spod Hita i najczęściej staję pod
            pętlą w Prokocimiu (a nie jadę szybko - FOTORADAR !!!). Fala się zaczyna na
            Wlotowej i kończy pod Kablem - tam też się stoi. O Powstańców Wlkp. to już nie
            wspominam. Tam ostatnio ogonek obowiązkowy.
            • Gość: mouset Re: Widziane 28.07.2003 IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 28.07.03, 11:02
              Ale ruszasz z HITA ze sklepu czy od strony Wieliczki?

Zapomniałem: dziś PS148 na 115
              • adas29 Re: Widziane 28.07.2003 28.07.03, 11:11
                Gość portalu: mouset napisał(a):

> Ale ruszasz z HITA ze sklepu czy od strony Wieliczki?

Of corz, że z solnego miasta
                • Gość: mouset Re: Widziane 28.07.2003 IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 28.07.03, 11:37
                  Ale z HITa jest zielona fala
              • Gość: PR110 Re: Widziane 28.07.2003 IP: *.crowley.pl 28.07.03, 20:56

> Zapomniałem: dziś PS148 na 115

PS150 też.
    • Gość: ADAŚ Re: Widziane 28.07.2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.03, 18:29
      Feralny dzień na światłach pod pętlą w Prokocimiu.
      Rano ofiara śmiertelna, po południu karambol 6-7 aut.
      Jakieś fatum ???
      • Gość: Clint Re: [DP] Wielicka tylko dla ryzykantow IP: *.ramtel.com.pl / 172.16.6.* 28.07.03, 21:46
        Jak wynika z półrocznej policyjnej drogowej statystyki, po Krakowie jeździ i
        chodzi się coraz bezpieczniej - liczba zdarzeń drogowych spadła do poziomu z
        1989 roku. Mimo to w minionych 6 miesiącach w ponad 4700 wypadkach zginęło 12
        osób i 758 zostało rannych, a najniebezpieczniejszą ulicą w Krakowie jest
        zdecydowanie Wielicka.

- Rok temu do końca czerwca mieliśmy aż 555 zdarzeń więcej, ten dość
        znaczący tegoroczny spadek to efekt zarówno coraz lepszej infrastruktury
        drogowej w mieście, większej dyscypliny kierowców i naszej pracy - uważa
        podinspektor Ryszard Grabski, naczelnik Sekcji Ruchu Drogowego Komendy
        Miejskiej Policji w Krakowie. - Nadal wśród przyczyn takich zdarzeń w Krakowie
        zdecydowanie przoduje nieprzestrzeganie pierwszeństwa przejazdu. To powód
        blisko 1/3 wypadków.

To nie jedyny powód drogowych zagrożeń w Krakowie - do znaczących należy
        jazda po kilku głębszych. W minionych sześciu miesiącach funkcjonariusze
        ujawnili na ulicach miasta 409 nietrzeźwych prowadzących swe pojazdy. Jednak
        więcej, bo aż 36 wypadków zawinili pijani piesi. Niestety, dzieje się tak,
        mimo że w tym roku w Krakowie nałożono w sumie aż 11 400 mandatów karnych, a
        sprawy 448 kierowców i 54 pieszych trafiły do sądu.

Pewne zmiany w statystykach drogowych nie ominęły w tym roku także miejsc
        szczególnie zagrożonych wypadkami i kolizjami. Wśród skrzyżowań rekordzistą
        nie jest jak zwykle rondo Mogilskie, gdyż wyprzedził je tzw. węzeł
        opatkowicki, na którym doszło do 36 kolizji i 1 wypadku. Niebezpiecznie było
        także na dwóch innych rondach: Kocmyrzowskim i Polsadu. Do zdarzeń dochodzi
        nie tylko z powodu nieustąpienia pierwszeństwa przejazdu, ale przede wszystkim
        niezachowania bezpiecznej odległości od poprzedzających pojazdów.

Jedno jest w krakowskich, policyjnych statystykach drogowych niezmienne od
        lat - najniebezpieczniejsza z ulic to zdecydowanie Wielicka. W tym roku doszło
        na niej do 28 wypadków, w których dwie osoby zginęły, a 29 zostało rannych.
        Zanotowano tam aż 159 kolizji. Na innych miejskich trasach jest już
        spokojniej: ul. Okulickiego (13 wypadków, 1 zabity, 14 rannych, 34 kolizje),
        al. Jana Pawła II (11, 1, 11, 51), ul. Opolska (12, 0, 12, 96), al. Pokoju (9,
        0, 15, 34) i ul. Kamieńskiego (10, 0, 10, 38).

- Przewaga ul. Wielickiej jest wprost porażająca i obawiam się, że budowa
        estakady na skrzyżowaniu z ul. Powstańców Wielkopolskich niewiele tutaj
        zmieni - do większości zdarzeń dochodzi bowiem na dalszym odcinku tej arterii -
        od ul. Kamieńskiego do samej Wieliczki - uważa podinsp. R. Grabski. (MADE)

• wuju1986 w dupach sie przewraca 28.07.03, 19:26
      Qrwa każdy trąbi o kulutrze (HW IH pavlack Michał Wojtaszek kuba203 Misiek K.)
      ale nikomu z Was nei przeszkadza jakiś kutas ?? nie wiem moze to jeden z Was
      ale napewno tym debilnym sposobem nie nauczycie Lockiego jakiś innych
      wypowiedzi.. a zaśmiecane jest 50% forum którego co 2 zdanie sie nie nadaje do
      czytania ... w sumie to moze jakieś zachęcanie do form HW które jest
      moderowane i jakiegoś chu..ostwa nie da sie wypisywac tam ... pozdrawiam ...
      • milosnik_komunikacji Re: w dupach sie przewraca 28.07.03, 21:21
        wuju1986 napisał:

> Qrwa każdy trąbi o kulutrze (HW IH pavlack Michał Wojtaszek kuba203 Misiek
        K.)
        > ale nikomu z Was nei przeszkadza jakiś kutas ?? nie wiem moze to jeden z Was
        > ale napewno tym debilnym sposobem nie nauczycie Lockiego jakiś innych
        > wypowiedzi.. a zaśmiecane jest 50% forum którego co 2 zdanie sie nie nadaje
        do
        > czytania ... w sumie to moze jakieś zachęcanie do form HW które jest
        > moderowane i jakiegoś chu..ostwa nie da sie wypisywac tam ... pozdrawiam ...

To forum na EKK nie jest moderowane
        Mozna wpisac sobie wszystko co sie chce - sprawdziłem to już

Pozdr.
        Gilbert
        • Gość: mouset Re: w dupach sie przewraca IP: 62.233.183.* 28.07.03, 21:44
          > To forum na EKK nie jest moderowane
          > Mozna wpisac sobie wszystko co sie chce - sprawdziłem to już

nie no skądże, niewidzialna ręka Boga je moderuje, jak tylko założyłem wczoraj
          o 11 rano wątek o NGT6 na 13 tak zaraz pan HW go skasował i założył bana na
          dostęp z pracy, rozumiem że taką wieść mógł dostarczyć jedynie prawomyślnie
          dyskutujący
          • Gość: HW Re: w dupach sie przewraca IP: *.zine.net.pl 28.07.03, 21:58

> > To forum na EKK nie jest moderowane
            > > Mozna wpisac sobie wszystko co sie chce - sprawdziłem to już
            >
            > nie no skądże, niewidzialna ręka Boga je moderuje, jak tylko założyłem
            wczoraj
            > o 11 rano wątek o NGT6 na 13 tak zaraz pan HW go skasował i założył bana na
            > dostęp z pracy, rozumiem że taką wieść mógł dostarczyć jedynie prawomyślnie
            > dyskutujący

Autor: werner (217.96.109.---)
            Data: 27-07-03 16:55

Dziś jedna, a może więcej 13-ek obsługiwana jest przez NGT6

Tematy Autor Data
            NGT6 na 13
            werner 27-07-03 16:55
            Re:
            Lestat 27-07-03 17:06
            Re:
            Zbigniew 27-07-03 17:51
            Re: nowe
            BENNY 27-07-03 19:31
            Kermit 27-07-03 20:58
            saper 28-07-03 09:33
            Kermit 27-07-03 20:59
            Zbigniew 28-07-03 10:17

Mówisz o tym?
            Chyba Tobie też sie przewróciło w dupie
            Nie widze żadnego powodu do kasowania jakich kolwiek postów. Jedynym wyjątkiem
            będą posty ubliżające personalnie. Nie macie prawa nikomu personalnie ubliżać.
            Nawet rzecznikowi MPK.
            • Gość: mouset Re: w dupach sie przewraca IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 29.07.03, 09:19

> Chyba Tobie też sie przewróciło w dupie
              > Nie widze żadnego powodu do kasowania jakich kolwiek postów. Jedynym
              wyjątkiem
              > będą posty ubliżające personalnie. Nie macie prawa nikomu personalnie
              ubliżać.
              > Nawet rzecznikowi MPK.

Człowieku, Ty się opanuj! Znajdź jeden post z moim IP z ubliżeniami
              • Gość: HW Re: w dupach sie przewraca IP: *.zine.net.pl 29.07.03, 09:40

> Człowieku, Ty się opanuj! Znajdź jeden post z moim IP z ubliżeniami

Ale ja nie mówie że tam jest jaki kolwiek z Twoim IP, szpitala czy UJ-tu
                Jest tam jeden post ukryty, nie wyrzucony prze ze mnie przez 7 miesięcy jak
                działa tamto forum. I nie wciskaj mi takich rzeczy że ja coś wyrzucam z niego
                • Gość: mouset Re: w dupach sie przewraca IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 29.07.03, 10:27
                  Przykro mi ale postu wernera nie znalazłem
      • locutas Re: w dupach sie przewraca 29.07.03, 00:12
        wuju1986 napisał:

> Qrwa każdy trąbi o kulutrze (HW IH pavlack Michał Wojtaszek kuba203 Misiek
        K.)

Spadaj, bo nie na temat piszesz, a chamstwem odpowiadamy na chamstwo, i nie
        broń lokiego.
        • locutas_reloaded Re: w dupach sie przewraca 29.07.03, 00:22
          locutas napisał:

> Spadaj, bo nie na temat piszesz, a chamstwem odpowiadamy na chamstwo, i nie
          > broń lokiego.

TAK JEST!! CHAMSTWO ZA CHAMSTWO
        • wuju1986 Re: w dupach sie przewraca 29.07.03, 11:11
          Sam stąd spadaj !! .. a ty piszesz na temat ??!! jak chamstewm odpowiadamy na
          chamstwo to o.k. wiec moze przestaniesz robic burdel tutaj ?? bo ja zyje w
          wolnym kraju i kazdy tutaj piszacy i moge klnac na kogo chce a jak ci nie pasi
          to czytaj sobie stronki o bajkach... albo idz robic laurki zarzadowi MPK i
          wladza miasta bo mi kitu nikt nie wcisnie ze to nie od nich zalezy co i jak
          jeździ po miescie
          • Gość: mouset Re: w dupach sie przewraca IP: *.cm-uj.krakow.pl 29.07.03, 14:19
            O widzę że wuju'86 nalezy do tej "nieprawomyslnej" części pasażerów
            • kuba203 Re: w dupach sie przewraca 29.07.03, 21:34
              A ja widzę, z nie mamy co z nim gadać, skoro podstawowych kwestii nie rozumie,
              niech przyjdzie, jak przeczyta regulamin forum.
              • Gość: mouset Re: w dupach sie przewraca IP: 62.233.183.* 29.07.03, 21:44
                A kto urodził się w 1986?
          • locutas Re: w dupach sie przewraca 29.07.03, 22:09
            Spadaj chuju, przepraszam, wuju i nie rób bydła, przylazła jakaś łajza i się
            przypierdala!
    • kuba203 Re: Widziane 28.07.2003 29.07.03, 00:22
      Do Nowej Huty jechało dziś NBC 1114 :) Co ciekawe, w Bieżanowie zapowiedzieli
      ten pociąg jako OSOBOWY z Krakowa do Podłęża :)
    • Gość: Locutus Re: Widziane 28.07.2003 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 29.07.03, 01:02
      Jadę tramwajką (trzynastką). Na starowiślnej jakaś babka w średnim wieku chce
      wysiąść. Stoi przed drzwiami i modli się, żeby zostały otwarte... ponieważ
      modlitwy nie zostały wysłuchane, a baba zauważyła ludzi wysiadających z
      pierwszego wagonu, rozejrzała się po okolicy drzwi, przegapiła
      napis "otwieranie drzwi" i zaczęła gorączkowo naciskać "alarm"... baba klnie
      pod nosem, tramp zapalił awaryjne, ja leję po nogach... baba klnie coraz
      bardziej... wstałem, nacisnąłem jej ten nieszczęsny przycisk... baba wysiadła,
      patrząc się dziwnie, jakby UFO ujrzała (i nie chodzi mi o trójskład), po czym
      doskoczył do niej motorman... opierdolił ją ostro za nieuzasadnione zatrzymanie
      ruchu, puścił komentarz na temat jej inteligencji, pokazując stosowny przycisk
      i wpierdolony na maxa wsiadł do pierwszego wozu...

Pozdrawiam.
      LOKI
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka