Dodaj do ulubionych

kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w Krakow

27.11.07, 16:40
sprawdziliście umowę przedwstępną??
Obserwuj wątek
    • Gość: massud Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.ghnet.pl 01.12.07, 12:33
      o którą lokalizację pytasz
      • Gość: Klient z Wrocławia Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.anonymouse.org 02.12.07, 13:38
        W temacie Atalu i Wrocławia: Klienci Atalu z ulicy Trawowej nie otrzymali
        jeszcze aktów notarialnych (10 miesięcy od odebrania mieszkań). Ponadto Atal
        przysłał "Plan Gospodarczy", wg którego np opłaty za sprzątanie terenów wg
        budynków mieszkańcy mają płacić w sumie ponad 12 tyś zł miesięcznie. Wg tego
        "Planu" czynsze wzrosły o kilkadziesiąt procent. Po akcji zbierania podpisów,
        słania reklamacji itd z części podwyżek Atal się wycofał, jednak zarządca wciąż
        przysyła faktury z zawyżonym czynszem.

Jak sytuacja z aktami notarialnymi na osiedlu "Cichy Zaułek" możecie poczytać tutaj:
        anonymouse.org/cgi-bin/anon-www.cgi/https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=69971469&a=72266899
        Radzę się zastanowić przed podpisaniem jakiejkolwiek umowy z tą firmą.
    • Gość: JOLKA Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 19:31
      CZY TO WSPÓLNOTA MIESZKNIOWA? TO TRZEBA ZWOŁAĆ ZEBRANIE CZŁONKÓW I
      ODWOŁAĆ STARY ZARZĄD,KTÓRY POZWALA NA SAMOWOLĘ ZARZĄDCY, NATYCHMIAST
      ZERWAĆ UMOWĘ Z ZARZĄDCĄ I ZATRUDNIĆ NOWEGO . BARDZO PROSTA SPRAWA.
      MY TAK WŁAŚNIE POZBYLIŚMY SIĘ ADMINISTRACJI Z 'NAMASZCZENIA'
      DEVELOPERA( ICH SPÓŁKA ZALEŻNA). CO PRAWDA W UMOWIE MIELIŚMY
      PARAGRAF, ŻE ZARZĄDZAJĄ NAMI DWA LATA, ALE PO TAKICH NUMERACH JAK
      OPISAŁEŚ, PRZECZYTALIŚMY USTAWĘ O WSPÓLNOTACH I ZROBILIŚMY , AK
      WYŻEJ PO PÓŁ ROKU. I CO, I NIC . DEVELOPER TROCHĘ NA GROZIŁ, ALE
      SZYBKO DAŁ SPOKÓJ, BO USTAWA TO JASNO PRECYZUJE. PRAWO JEST PO
      STRONIE WSPÓLNOT, TYLKO TRZEBA SOBIE TROCHĘTRUDU ZADAĆ I I BYĆ RAZEM.
      • Gość: Klient z Wrocławia Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.anonymouse.org 02.12.07, 20:13
        Przecież nie mamy aktów notarialnych... Czekamy już od 10 miesięcy i wciąż
        słyszymy, że mamy być cierpliwi.
        • Gość: JOLKA Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 10:46
          MOŻNA ICH WEZWAĆ SĄDOWNIE DO NATYCHMIASTOWEGO PODPISANIA AKTÓW
          NOTARIALNYCH. TYLKO MUSICIE ZNALEŹĆ DOBRĄ KALNCELARIĘ. JAKIE MACIE
          UMOWY PRZEDWSTĘPNE CYWILNE CZY NOTARIALNE, TAM NA PEWNO MACIE
          OKREŚLONE WARUNKI PRZYSTĄPIENIA DO AKTU . NIE MOGĄ SIĘ UCHYLAĆ,
          JEŻELI SPEŁNILIŚCIE WARUNKI, A MIESZKANIA SĄ ODEBRANE. POZA TYM, NA
          PEWNO CZĘŚĆ Z WAS MA KREDYT , WIEC KAZDY BANK POSTAWIŁ WARUNEK
          DOSTARCZENIA AKTÓW I PRZENIESIENIA WŁASNOŚCI,W KRÓTKIM CZASIE OD
          ODBIORU LKOALU, BO BEZ TEGO NIE MOŻNA USTANOWIĆ HIPOTEKI. JAK SIĘ
          NIE WYWIĄŻECIE MOGĄ MIEC PODSTAWĘ WYPOWIEDZENIA KREDYTU. KONIECZNY
          PRAWNIK W TAKIEJ SYTUACJI.
          • unterboot Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K 03.12.07, 11:16
            Ciszej proszę!
            Czemu się wydzierasz?
      • Gość: Protestant Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.08, 22:44
        W K-wie Atalowcy mają kiepską sprzedaż. Inwestycja ruszyła pełną
        parą a 85% mieszkań nawet nie jest zarezerwowanych. Dodam, że ceny
        mają konkurencyjne na naszym centusiowsko-krakowskim rynku. Jeżeli
        tak będzie dalej to WSPÓLNOTA MIESZKANIOWA będzie grać jak
        największy udziałowiec czyli Atal zaśpiewa. Dopóki Atal nie będzie
        miał mniej niż 50% "udziałów" we wspólnocie, ciężko będzie prowadzić
        zarządzanie nieruchomością wspólną na poziome średnich cen
        rynkowych. A wszystko zgodnie z ustawą o własności lokali :)
    • Gość: mar Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.devs.futuro.pl 21.01.08, 14:23
      Szukam kontaktu z osobami które podpisały umowę przedwstępną
      szczególnie z krakowa ale i nie koniecznie
      • Gość: mytlin Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: 62.121.129.* 22.01.08, 13:00
        podaj maila
        • Gość: mar Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.markom.krakow.pl 24.01.08, 00:38
          mój adres to student12@poczta.onet.pl
      • Gość: brygamic Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.08, 23:21
        zarezerwowałam mieszkanie w Krakowie ale jeszcze nie podpisałam
        umowy przedwstępnej bo jest ona trochę "podejrzana".
        podaj maila..:)
        • Gość: Gość Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.de.ibm.com 07.05.08, 11:26
          Jak każda umowa, pisana pewnie na szybko.
          Umowę można zapewne jednak negociować
          • Gość: zuza Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.08, 10:46
            można negocjować ale nie w firmie ATAL!!!! LUDZIE TO OSZUŚCI - NIE
            KUPUJECIE TAM MIESZKAŃ!!!!!! Umowa przedwstępna to skandal!!! Nie
            podają terminu podpisania aktu notarialnego. Gwarancja na 12
            miesięcy!!! Dramat!!!
    • Gość: brygamic Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.08, 23:25
      sprawdzam i mi się nie podoba
      • Gość: mar Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.devs.futuro.pl 04.04.08, 08:54
        ja odstapilem od podpisania umowy
        • Gość: Gregorius Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.08, 20:16
          Dlaczego zrezygnowałeś z podpisania umowy? Byliśmy na targach mieszkaniowych i w
          sumie ich oferta jest bardzo interesująca. Mieszkania ciekawie zaprojektowane,
          miejsce w porządku. Czyżby były jakieś kruczki w umowie? Dostaliśmy na razie do
          ręki umowę rezerwacyjną.
          • Gość: kamelka Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.range81-159.btcentralplus.com 30.05.08, 15:49
            Ja wlasnie zastanawiam sie nad kupnem mieszkania w Krakowie przy ul.
            Radzikowskiego ale teraz tyle sie zlego slyszy o nowych inwestorach
            ze troche sie martwie czy bedzie ok do momentu odebrania kluczy od
            mieszkanka, pierwsza inwestycje ktora wypatrzylam w necie byla na
            ul.Zdunow w Krakowie i wiecie co, dobrze ze nie co sie wstrzymalam z
            pochopna decyzja ( jakby nie bylo to jednak inwestycja na dluzszy
            okres, byc moze na cale zycie bo przeciez to nie kupno np. tv )
            pozniej dowiedzialam sie ze nagle robotnicy z budowy zaczeli powoli
            schodzic wiec wszyscy zaczeli sie zastanawiac co sie dzieje okazalo
            sie ze problem jest taki, że firma SolInvest nie zapłaciła wykonawcy
            (tj. firmie AW-BUD) faktury na kwotę ok. 100 000 zł za wykonane
            prace od lipca 2007 do grudnia 2007.

Natomiast SolInvest twierdzi, że wykonawca AW_BUD nie dostarczył jej
            wymaganych do odbioru technicznego wykonanych robót dokumentów,
            swiadectw kontroli jakosci materiałów itp... i dlatego nie zapłaciła.

Firma AW-BUD pozwała więc SolInvest do sądu o uregulowanie
            należności, a budowę zają komornik.
    • Gość: tyi Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 16:37
      ...
    • Gość: coni Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.08, 21:58
      Zastanawiam sie nad kupnem mieszkania na ul. Radzikowskiego w
      Krakowie od firmy ATAL. Jezeli ktos juz mial do czyniuenia z ta
      firma,podpisal umowe prosze o opinie. Czytam na forum i troche sie
      wystraszylam. Ale z drugiej strony co nie wypatrze jakiejs fajnej
      inwestycji to i tak na forum jest ona krytykowana. Prosze o
      obiektywne opinie.
      • Gość: kr Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.range86-149.btcentralplus.com 28.09.08, 19:17
        ja niepolecaqm to OSZUSCI !!!!!!!!!!!!! ale zrobisz jak chcesz
        jednak to inwestycja na cale zycie wiec dobrze sie zastanow
        • Gość: jasiek Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.08, 21:23
          czy możesz podać szczegóły? Dlaczego uważasz, że Atal to oszuści?
          • Gość: lola Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 19:51
            Zarezerwowałam mieszkanie w Atalu, ale zrezygnowałam tylko dlatego
            ponieważ obok tej inwestycji były już gotowe mieszkania pod klucz od
            firmy Agmen.Ceny w Atalu są konkurencyjne, w Agmenie jest drożej,
            ale jestem tego zdania że lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu.
            Negocjowałam cene i za metr płacilam teraz w paździeniku 7300 zł.
            piętro
            • Gość: lola Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 19:54
              drugie piętro, cena też jest zależna od piętra, parter jest chyba
              najtańszy oczywiście mówie o firmie Agmen
              • Gość: Johnny Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: 82.160.10.* 15.11.08, 13:46
                Agmen nie cieszy sie dobra opinia. Mam nadzieję ze ATAL będzie
                lepszy.
                • Gość: lola Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 18:52
                  Johnny sądze, że nie miałes kontaktu z firmą Agmen tylko sugerujesz
                  się zasłyszaną opinią.Powiem tak, po zapłaceniu całej kwoty za
                  mieszkanie czyli 15 października br., 22 października podpisałam akt
                  notarialny, czyli tydzień po odebraniu kluczy. Mieszkanie mi sie
                  podoba, jest bardzo ciepłe, solidnie zrobione, wszyscy byli bardzo
                  mili, więc nie mam co narzekać. Zadowolona jestem z obsługi mnie
                  jako klienta. Na dzień dzisiejszy Atal ma konkurencyjne ceny ale nie
                  wiadomo jaka będzie cena tych mieszkań już gotowych do odbioru.
            • Gość: amatorski_analityk Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.chello.pl 19.11.08, 11:13
              > Negocjowałam cene i za metr płacilam teraz w paździeniku 7300 zł.
              > piętro

Aż 7300 ?!? W czasach kryzysu finansowego? Za rok twoje mieszkanie będzie warte
              najwyżej 5000 zł/m kw.
              • Gość: Hans Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 12:56
                Mylisz sie analu!!! ;) Mieszkanie Loli bedzie tyle warte ile bedzie
                w stanie dac za nie kupujacy!!! Zebys nie przespał dolka, bo pewnie
                na niego czekasz! Moim zdaniem ten pseudo kryzys rozejdzie sie po
                kosciach, bo jest wola pomocy ze strony Panstw.
                • Gość: amatorski_analityk Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.chello.pl 07.12.08, 18:25
                  Gość portalu: Hans napisał(a):

> Mylisz sie analu!!! ;) Mieszkanie Loli bedzie tyle warte ile bedzie
                  > w stanie dac za nie kupujacy!!!

Słusznie.
                  Obecnie popyt zacznie się jeśli ceny spadną do 4 tys./m kw.
              • Gość: lola Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 18:44
                Kupiłam mieszkanie i już, nie zastanawiam się ile będzie kosztowało
                za rok czy dwa, a jak spadnie do 5 tysięcy w co analityku wątpię to
                kupię sobie jeszcze jedno.
                • Gość: mytlin Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: 62.121.129.* 21.11.08, 09:10
                  ktoś negocjował ceny z Atalem ?? ilę można dostać upustu ??
                  • Gość: lola Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 15:39
                    Negocjowałam cenę mieszkania z agmenem we wrześniu br. i dostałam
                    16.000 tys. upustu. Myślę że im większe mieszkanie i cena większa to
                    ten upust może być większy. Chociaż widzę że ceny średnio potaniały
                    o 500 zł na metrze od października.
                    • Gość: mytlin Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: 62.121.129.* 27.11.08, 09:12
                      ale ja pytam o firme atal czy ktoś dostał w niej konkretny upust. ciekaw jestem
                      ile moga zejść z ceny
                      • Gość: lola Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 19:25
                        Gdy rozmawiałam we wrześniu w biurze w Atalu, to upusty były od ceny
                        podstawowej w zalezności od tego ile wpłacisz na mieszkanie np. gdy
                        wpłacisz 90 % wartości mieszkania masz 5% upustu, 70% masz 3%
                        upustu , gdy wpłacisz 50 % wartości mieszkania masz 2% upustu. Wtedy
                        cena mieszkania, którym byłam zainteresowana wynosiła 6700 zł. za
                        metr.
                        • Gość: lukasz Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.236.spine.pl 28.11.08, 21:20
                          I cen, przynajmniej tych podstawowych, nie zmienili.

Mnie załamała znajmość, a dokładniej to jej brak, podstawowych instrumentów finansowych. Rozmowę rozpocząłem od tego, iż wpłacanie 90% wartości mieszkania w obecnych czasach to jest jawne proszenie się o kłopoty. Słowa dewelopera, że będzie dobrze i nie ogłosi bankructwa to za mało, gdy inwestuje się pieniądze życia. Zabezpieczenia pośrednie takie jak ujawnienie roszczeń w hipotece to żadna gwarancja. Na pytanie czy mogę sfinansować zakup z użyciem rachunku powierniczego na początek zapanowała konsternacja, potem Pani podjęła walkę, ale jak się zreflektowała że chyba błądzi to poprosiła o telefon. Do dziś nie oddzwoniła - nie wiem czy jej było głupio czy firma musi dojrzeć do takich produktów.

Jak widzę jakie problemy niektórzy "deweloperzy" gotują swoim klientom, to nie zamierzam kupować inaczej. Przy braku skutecznego systemu sprawiedliwości i dochodzenia swoich racji jest to jedyne narzędzie.

Na chwilę obecną znalazłem jednego dewelopera na terenie Krakowa, który rozumie te obawy - NordicHouse. Ciekawe ile będę czekał nim reszta zrozumie czego obawia się część klientów. W obecnej sytuacji daje im pół roku na wsłuchanie się potrzeby rynku:)

• morfinka_12 łukaszu?!?!?!?!? 29.11.08, 15:04
                            czyli chcesz powiedzieć że osobomszukającym mieszkań w bronowicach
                            polecach wolę duchacką w tej samej cenie? Chyba trzeba na głowę
                            upaść aby za mieszkania na Kurdwanowie, woli Duchackiej Czy Ruczaju
                            płacić tyle samo co na Bronowicach.
                            • Gość: lukasz Re: łukaszu?!?!?!?!? IP: *.eranet.pl 29.11.08, 15:37
                              Ależ nic takiego nikomu nie proponuję. Wręcz wyraźnie piszę, ile będę
                              czekał, aż deweloperzy po tej stronie Wisły pójdą po rozum do głowy.

Ja niestety nie mogę sobie pozwolić na ryzyko i muszę kupić
                              inwestycję zabezpieczoną w 100%. Na chwilę obecną ubolewam, że
                              NordicHouse, jedyny zidentyfikowany przeze mnie oferujący
                              powiernictwo, buduje na Podgórzu, a nie na Krowodrzy.
                              • Gość: lola Re: łukaszu?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.08, 18:50
                                Możesz kupić sobie mieszkanie od agmenu już gotowe, obok inwestycji
                                atalu.
                                • Gość: ja Re: łukaszu?!?!?!?!? IP: *.chello.pl 01.12.08, 18:49
                                  Od Agmenu za taaaaką kasę buahaha nie żartuj. Chyba ich pogięło. Cena
                                  wybudowania 1m2 wraz z działką w Krakowie to ok. 2000 zł/m2 a ty chcesz płacić
                                  po 7300 czy 8000 zł. Puknij się w głowę. Na szczęście czas robienia ludzi w
                                  bambuko przez deweloperów minął.
                  • Gość: BZX Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.multi-play.net.pl 11.01.09, 13:52
                    WITAM
                    CZY KTOS NEGOCJOWAŁ Z ATALEM WARUNKI UMOWY? ZWŁASZCZA SPRAWĘ
                    USTALENIA TERMINU PODPISANIA AKTÓW KOŃCOWYCH-PRZENIESIENIA
                    WŁASNOŚCI. ZAMIERZAM KUPIĆ OD NICH MIESZKANIE I BARDZO PROSZĘ O
                    WSZELKIE INFORMACJE. JEZELI KTOŚ PODPISAŁ LUB ZAMIERZA PODPISAĆ Z
                    NIMI UMOWĘ PROSZĘ PODAĆ MAILA W CELU WYMIANY INFORMACJI. DZIĘKUJĘ.
                    • Gość: lkkl Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.236.spine.pl 11.01.09, 18:55
                      Tak z innej beczki, po ile teraz (po negocjacjach) liczą sobie za
                      metr?

Pozdrawiam,
                      lkkl
                      • Gość: BZX Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.multi-play.net.pl 11.01.09, 20:33
                        WSZYSTKO ZALEŻY OD WKŁADU PROCENTOWEGO DLATEGO NIE CHCĘ MYLNIE
                        ODPOWIEDZIEĆ,BO PRZY ROZNYCH OPCJACH SĄ ROZNE CENY ZA M.,ALE OD
                        LISTOPADA CENY SIĘ NIE ZMIENIŁY.
                        • koziorozec13 Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K 28.01.09, 11:05
                          hej, ja wlasnie ogladalam te mieszkania i budynek B1 - bardzo
                          atrakcyjne i atrakcyjna jest cena (5700 - 6700), i to na pewno tez
                          do negocjacji. Zmartwily mnie tylko negatywne opinie na tym forum,
                          choc nie znalazlam w sumie zadnego konkretnego zarzutu. jesli ktos
                          ma jakies informacje to bardzo prosze o informacje n amiala, bede
                          bardzo bardzo zobowiazana, bo to w tym momencie inwestycja numer 1
                          dla mnie i jestem mocno zainteresowana zakupem.
                          Bede wdzieczna za odzew, moj mail: koziorozec13@op.pl.
                          Dziekuje bardzo!
                • Gość: ja Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.chello.pl 01.12.08, 18:53
                  A wiesz ile kosztuje wybudowanie 1m2 w Kraku? ok. 2000 zł/m2. Dajcie dalej
                  nabijać się deweloperom w butelkę to ceny będą jakie będą. Głupich nie sieją.
                  Lolu przez swoją głupotę dałaś się skroić na ok. 350% zysku jaki wycisnął z
                  ciebie deweloper. Jesteś genialna buahaha.
                  • Gość: do ja ja, jesteś idiotą, IP: *.centertel.pl 01.12.08, 22:41
                    jesli potrrafisz budować mieszkania po 2000 PLN to na poproszę od
                    razu kilka tysięcy metrów, koszt budowy poniżej 4000 PLN to cud, a
                    dochodzi działka i inne koszty, więc na ceny dużo poniżej tych
                    obowiązujących na nowych inwestycjach w okolicy bym nie liczył, 6000
                    to minimalna marża dewelopera i cięcia w standardzie bo za tanio są
                    sprzedawane.

naprawdę mogę załatwić ci roboty na kilka lat jeśli wiesz jak
                    budować po 2000 PLN/m2
    • Gość: lola Do " ja" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 17:58
      odpisuję Tobie bezimienny " Ja" . Widzę, że spadłeś z księżyca. Może
      mi podasz adres to z ochotą kupię sobie mieszkanie w krakowie po dwa
      lub trzy tysiące za metr. Jestem zainteresowana
      • Gość: amatorski_analityk Re: Do " ja" IP: *.chello.pl 07.12.08, 18:27
        Gość portalu: lola napisał(a):

> odpisuję Tobie bezimienny " Ja" . Widzę, że spadłeś z księżyca. Może
        > mi podasz adres to z ochotą kupię sobie mieszkanie w krakowie po dwa
        > lub trzy tysiące za metr. Jestem zainteresowana

Poczekaj jeszcze rok. Zimą 2009 w Nowej Hucie będą po 4 tys.
        Kombinat zwalnia 20% załogi, ok. 1000 ludzi.
        Kto będzie chciał mieszkać w Hucie?

• Gość: zaniepokojona Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: 62.121.129.* 03.02.09, 13:51
      Czy mi się wydaję, ale chyba budowa staneła w miejscu. Po rozmowie z
      p.Szymonem już dawno powinne być zaczęte tynki zewnętrzne a
      wewnętrzne już być skończone w budynku nr 1 i 2, ale nie są. Czyżby
      Atal miał kłopoty ?? ludzi też na budowie nie ma za wiele . ok wiem
      że jest zima, ale to nie przeszkadza przy wykonywaniu prac na
      zewnątrz do minus 4 stopni a zima nie jest jszcze taka straszna
      (chyba ze sie mylę bo w tym temacie do ekstertów nie należę ale
      czytać na forach to umiem)) po tym co zrobił leopard, providentia i
      jeszcze jakiś deweloper w krakowie zaczełam się obawiać. Może ktoś z
      was ma informajce co się dzieję bo zaczynają mnie nerwy ponosić.Jak
      można odstąpić od umowy - wie ktoś ???
      • Gość: Michal Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.silesia-region.pl 23.02.09, 13:49
        Kupilem mieszkanie w Katowicach od ATALA i narazie wszystko jest w
        porzadku. Jedyne czego sie boje to paniki ludzi, ktorzy sami sie
        nakrecają a to w zasadzie stanowi najwieksze zagrożenie. Jak czytam
        o tym, że ATAL to oszusci z uzasadnieniem takim, że cena metra
        wynosila 7200 zł/m2 to nie ATAL oszust tylko kupujący trąba bo ze
        tyle dał wcześniej kiedy teraz cena jest o 20 % nizsza. Nie ma mowy
        o oszustwie. Ja podpisalem umowe przedwstepna w formie aktu
        notarialnego i teraz czekam az inwestycja sie skonczy. A jak sledze
        na miejscu roboty budowlane to praca idzie szybko i sprawnie.
        • Gość: zaniepokojona Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: 62.121.129.* 23.02.09, 15:01
          Dzięki za odpowiedź. Z tych nerwów nie mogłam usiedzieć i też już
          byłam na budowie i widziałam,że ocieplają budynek nr 1 to mi kamień
          z serca spadł.Oby tak dalej.To teraza Atal sprzedaje swoje
          mieszkania taniej o 20 % ????
          • Gość: asiaaiuto na budowie pracują IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.09, 15:06
            witajcie, pracuję tuż obok tych bloków i z okna codziennie widzę
            postęp prac na budowie, ostatnio coś spowolniło się, ale może to
            przez mrozy i śniegi, ale fakt - ocieplają jeden blok.
          • Gość: mat Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 23:54
            Niestety widzę że większość z Was daje ponieść się panice. Tak
            naprawdę ten kryzys to fikcja, gdyż zapotrebowanie na rynku
            mieszkaniowym w Polsce jest ogromne, nie takie jak w niemczech gdze
            stoi pełno pustostanów!!!!! Oczywiście problemy z kredytami
            spowalniają koniunktórę, ale doprowadzi to do tego, że w ciągu 3-4
            lat ilość nowych mieszkań gotowych do zamieszkania spadnie blisko do
            zera. Oczywiście trzeba wystrzegać się inwestycji na etapie "dziura
            w ziemi", ale te o których piszecie są już zawansowane. Radze jednak
            podpisywać umowy przedwsępne poświadczane notarialnie, w razie
            problemów syndyk lub inny likwidator musi je uwzględnić.
            • Gość: mat Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 00:16
              Sorry za orty, jestem strasznym dyslektykiem!!:)Oczywiści są to
              tylko moje poglądy na obecną sytuację!! CZytałem że wiele osób ma
              zastrzeżenia do umów jakie proponują deweloperzy. Myślę że wydająć
              kilka set tysięcy to może warto byłoby poradzić się jakiegoś
              prawnika, który zawsze coś doradzi.
              • Gość: lola Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 15:23
                Wykańczają elewacje budynków, pięknie, bardzo mi sie podoba
      • Gość: konstanty Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 15:32
        widać, że nie bardzo znasz się na pogodzie. mrozy były w styczniu
        dość poważne - wtedy większość firm zawiesza prace do
        marca/kwietnia. nikt nie porusza się po budowie ruchem konika
        szachowego obserwując termometr - dzisiaj robimy a jutro nie,
        pojutrze tak a w czwartek za zimno. ogranicza temperatura na
        przestrzeni CAŁEJ doby. zima w tym roku spowolniła wiele prac bo
        JEST to zima. pozdr.
    • Gość: bajbus Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.13, 23:29
      tu piszą, że dali im certyfikat wiarygodności
      property24.com.pl/atal-sa-z-certyfikatem-wiarygodnosci-biznesowej
      • Gość: A TY to odkryłeś po czterech latach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.13, 15:59
        Prawda?
      • Gość: Agnieszka Re: kto zarezerwował mieszkanie w firmie Atal w K IP: *.stavanger.kommune.no 19.09.13, 10:51
        Wiarygodność biznesowa nie równa się wiarygodności w stosunku do Klientów. Przykładem Osiedle Mieszczaǹskie I i Osiedle Mieszczaǹskie 11 we Wrocławiu i tamtejsza walka Właścicieli z deweloperem o usunięcie wad budowlanych, które powodują systematyczną i bardzo szybką degradację nowych przecież budynków. Więcej na stronie: om.wroclaw.pl/watek-osiedle-mieszczanskie-ii-usterki.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka