Dodaj do ulubionych

Rusza nowa kolejka na Kasprowy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.07, 00:10
No to teraz tysiące " turystów " w półbutach, z chipsami z rozwrzeszczaną
dzieciarnią, śmiecących i hałasujących zadepcze Kasprowy z przyległościami.
Gratulacje za wspaniały pomysł.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kot Rusza nowa kolejka na Kasprowy IP: 57.66.197.* 15.12.07, 05:28
      Ale śmieszą mnie takie protesty

Od 30 lat chodzę po Tatrach a w zimie jeżdżę na nartach - i jedyną grupą
      społeczną która szkodzi przyrodzie są ekolodzy.
      Największy śmietnik zostaje po nich w miejscach protestu.
      Najwięcej zadepczą poza szlakami podczas protestów
      Najwięcej puszek po piwie wyrzucą podczas protestów

itd itp

W zimie oprócz narciarzy nie wyjeżdża praktycznie nikt z chipsami czy obcasami
      żeby deptać po górach - a narciarz jest najmniej szkodliwym elementem przyrody

A w lecie - wystarczy kilku strażników, którzy zostaną po tygodniu milionerami
      za mandaty za zejście ze szlaku

takie to trudne ?
      • Gość: depreściara Re: Rusza nowa kolejka na Kasprowy IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.07, 11:08
        Gość portalu: Kot napisał(a):
        > W zimie oprócz narciarzy nie wyjeżdża praktycznie nikt z chipsami czy obcasami
        > żeby deptać po górach - a narciarz jest najmniej szkodliwym elementem przyrody

W lato natomiast żaden niedzielny turysta nie pokusi się o spacery po górach,
        zaczynając od Kasprowego. Pochodzi chwilę w koło i nazad do Kuźnic kolejką.
        • ajmax A nie można tych ekologów zamknąć w ZOO? 15.12.07, 17:22
          A nie można tych ekologów zamknąć w ZOO?
          Razem z ich świstakami i kozicami?
          • Gość: Mis Co zrobic z ekologami? IP: 208.243.49.* 15.12.07, 19:39
            Pomysl zamkniecia ekologow w ZOO razem z kozicami nie jest zly. Ale
            praktycznie nie da sie go zrealizowac. Najlepiej jest ignorowac tych
            ekologow co tylko krzycza. A tych co podkladaja bomby to trzeba
            niestety zamykac w wiezieniach.

Sam uwazam, ze gory powinny byc dla wszystkich - nie tylko dla kozic
            i ekologow. Ale wielu ludzi jest zachlannych i agresywnych. Tzw.
            ekologowie rowniez.
        • rainzug Hahahaha 16.12.07, 11:06
          Najmniej szkodliwy element przyrody :D Ah co bezszelestni nie dotykający ziemi
          niezauważalni w swoich moro narciarze :P
      • Gość: kasia Re: Rusza nowa kolejka na Kasprowy IP: *.chello.pl 15.12.07, 12:38
        Może nie mam takiego doświadczenia jak Ty, ale rok temu jak ostatnio szusowałam
        na Kasprowym, za każdym razem czekałam około CZTERECH godzin w kolejce
        do...kolejki. Tak więc nie posiadam się z radości, że będzie się dało normalnie
        wjechać. I niech mi nikt nie mówi, że mogę wziąć narty w ręce i zasuwać na górę
        na piechotę. Bo nie mogę.

Co do karania "turystów": jestem jak najbardziej za. Dyscyplina, dyscyplina i
        jeszcze raz dyscyplina.
        • pkulkov Re: Rusza nowa kolejka na Kasprowy 15.12.07, 13:12
          Nie wiem dlaczego Ty nie mozesz podejsc do Goryczkowej, a potem elegancko
          krzeselkiem - zajmuje to okolo 35-45 minut i zapewniam, ze jest swietna
          rozgrzewka przed zjazdami... No i nie czeka sie 4h.
          Rozumiem, ze ktos moze byc slabszy, wtedy moze isc np 1h, a nie czekac 4h. A
          jezeli w ogole nie moze podejsc, to nie wiem, czy jazda na Kasprowym to
          najlepsze rozwiazanie...
          Pozdrawiam i zycze udanych zjazdow
          • Gość: sven Re: Rusza nowa kolejka na Kasprowy IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.07, 15:10
            Trafna uwaga, ale 45 min. raz się udało i to na dużym gazie bez przystanków. Ale
            to zdecydowanie ciekawszy pomysł(także widokowo, choć więcej tam leśnych
            zakamarków, niż panoram).
        • Gość: dedee Re: Rusza nowa kolejka na Kasprowy IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.07, 15:27
          Gość portalu: kasia napisał(a):

> Może nie mam takiego doświadczenia jak Ty, ale rok temu jak ostatnio szusowałam
          > na Kasprowym, za każdym razem czekałam około CZTERECH godzin w kolejce
          > do...kolejki.

Chyba musiałbym być nienormalny, żeby tyle stać.
      • Gość: jan.grz Re: Rusza nowa kolejka na Kasprowy IP: *.se 15.12.07, 23:49
        Kocie. Ladny tekst, z ktorym sie w pelni zgadzam, bo sam zadeptuje i
        zajezdzam Kasprowy i okolice od 60 lat. Jestem pewien, ze zaden
        zaslepiony ekolog nie pamieta okresu stalinowskiego, kiedy to co
        roku pedzono w Tatry wiele tysiecy ludzi, w tym mlodziezy szkolnej z
        tornistrami, w mundurkach i lichych skorzanych butach, aby spelnic
        patriotyczny obowiazek i podeptac troche Tatry szlakami Lenina.
        Wtedy niewielu, dzisiaj mam nadzieje wiekszosc wiem kim byl pan L. i
        na czyja czesc pedzono te masy ludzi.
    • Gość: A Lawina Rusza nowa kolejka na Kasprowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 06:03

A co z KOLEJKĄ DO KOLEJKI ??? pozdrawiam AL.
      • camelot Re: Rusza nowa kolejka na Kasprowy 15.12.07, 10:28
        Ja proponuję zamknąć całe Tatry na kłódkę z ekologami w środku.
        • p26 Re: Rusza nowa kolejka na Kasprowy 15.12.07, 10:36
          Tak, zabrać im też przy okazji buty, żarcie, ubrania..nie sobie nago hasają z
          kozicami po halach.
          • Gość: dede Re: Rusza nowa kolejka na Kasprowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 10:55
            może ci durni ekolodzy zajmą się tym czym powinni? W gigantycznych świniarniach
            zwierzęta są hodowane w urągajacych wszystkiemu warunkach, myśliwi stali się de
            facto kłusownikami sprzedajacymi ubita zwierzynę po znajomości - gospodarka
            łowiecka to w rzeczywistości fikcja bo myśłiwych z powołania jest garstka.
            Większosć to zwykli mordercy zabijający dla zysku i zabawy.
            Gospodarka leśna od chwili wstapienia polski do Unii jakoś dziwnie się
            przeobraziła. Jadąc po lasach widzę sterty drewna, gołe zrębowiska i opuszczone
            nory lisów i innej zwierzyny. Europa potrzebuje drewna jak się okazuje które
            jest masakrycznie tanie w tym kraju
            Poszukiwacze jelenich trofeów zaganiają zwierzynę tak ze pada ze zmęczenia bo
            jelen naje się dopiero na wiosnę a ganiaja go w zimie - jak jest głodny.
            Pytam się - czemu żaden z ekologów nie protestuje przeciw takim nadużyciom?
            Czemu oni bronią rzeczy które i tak są w jakiś sposób bronione a tysiace
            zwierząt, obszarów leśnych rabuje się na potęgę.
            Moze w końcu zrobiliby coś dobrego i spacyfikowali jakaś swiniarnię w której
            świnie karmi się jakimś dziadostwem a większosć z nich zanim skończy na stole
            już ma raka?
            • borrus Lubię takich niepełnosprawnych jak dede 15.12.07, 11:25
              przynajmniej jest z kim dyskutować. Świnie tuczy sie w wielkich fermach nie dla
              przyjemności- ale dla ceny ( koszty produkcji kilograma żywca są tam znacznie
              mniejsze)Niska cena fermowego tuczu ma wpływ na cenę żywca na rynku- likwidacja
              ferm spowodowała by wzrost cen mięsa o kilkanaście do kilkadziesiąt procent (
              ale co obchodzi dede że kiełbasa w sklepie miast 12 kosztować by miała 20 zł za
              kilogram?)

Dalej lasy- od kilku lat toczy sie wojna niemal na noże - przedsiębiorcy
              drzewni walczą o wzrost produkcji drewna o 2- 3 mln m3 - bo taki jest deficyt
              drewna na rynku ( argumentem jest tu kilkadziesiąt tysięcy miejsc pracy w
              przemysłach- np meblowym) Lasy pozostają jednak nieugięte i wycinają corocznie
              90 parę procent tego co przyrasta ( takie są standardy najlepszych gospodarek
              leśnych- w tym skandynawskich). Natomiast gospodarkę zrębową prowadzi sie
              wszędzie tam gdzie z powodów przyrodniczych ( zbyt małe opady, słabe gleby )
              nie można stosować innych form gospodarowania zasobami lasu.
              • Gość: redaktorki witam zakompleksionego kolege borrusa IP: *.244.149.234.ostrow2.tnp.pl 15.12.07, 13:33
                gdzie on napisał że są tuczne dla przyjemności?

czy ja się czepiam?!
                Niee!
            • Gość: j_a Re: Rusza nowa kolejka na Kasprowy IP: *.lei3.cable.ntl.com 15.12.07, 13:39
              Gość portalu: dede napisał(a):

> może ci durni ekolodzy zajmą się tym czym powinni? W gigantycznych świniarniach
              > zwierzęta są hodowane w urągajacych wszystkiemu warunkach...
              ...Pytam się - czemu żaden z ekologów nie protestuje przeciw takim nadużyciom?
              Zanim oskarżysz sprawdź. Pomijając fakt, że bezsensownie zmieniasz temat, to
              jeszcze się mylisz. Otóż protestują przeciwko wszystkim wymienionym przez ciebie
              nadużyciom. Jakiś tydzień temu, na przykład, pod wschodnią granicą rozpoczęła
              się akcja przeciwdziałania kłusownictwu. Również temu "legalnemu" - wśród myśliwych.
              Są osoby, które zajmują się tym, a inne tamtym. Teraz jest mowa o "tym", więc
              "tamtego" nie ma co się czepiać.
            • Gość: Menschenfresser Re: Rusza nowa kolejka na Kasprowy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.12.07, 20:01
              > Jadąc po lasach

:))) !
    • Gość: DARIUSZ Rusza nowa kolejka na Kasprowy IP: *.nsm.pl 15.12.07, 10:47
      Dobrze późno niż wcale, czekam na modernizacje zakopianki-może wtedy odwiedzę
      Zakopane i tatry, a nie stoki Austrii czy Włoch.
    • Gość: jan Rusza nowa kolejka na Kasprowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 11:05
      Tacy z nich "ekolodzy", jak z alterglobalisów "ekonomiści", a ze
      mnie arcybiskup! Ekolog to jest naukowiec zajmujący się ochroną
      środowiska, a nie amator przywiązywania się do drzewa. Jedyne
      wyjście do wsadzić wszystkich tzw. "ekologów" do czubków!
      • Gość: p01i Re: Rusza nowa kolejka na Kasprowy IP: *.icpnet.pl 15.12.07, 12:11
        oj chlopaki... abc w skrocie:
        eklologia - nauka o wspolzaleznasciach w ekosystemach
        sozologia - nauka o ochronie srodkowiska
        a tak btw - zbrylowana selekcją PAPka bzdur
        • piss.doff Re: Rusza nowa kolejka na Kasprowy 15.12.07, 14:40
          czy mozesz poddac temat jakiemus sozo- czy tez eko-logowi zeby zajal
          sie problemem pszczol? Temat nie jest skomplikowany i wymaga tylko
          jednego: IQ wyzszego od pszczol u badacza, co nie jest takie proste
          do znalezienia jakby sie na pierwszy rzut oka moglo wydawac.
          Dziekuje :)
    • Gość: narciarz ekofil Re: Krajowy debilizm IP: *.chello.pl 15.12.07, 11:25
      Jak można modernizować kolejkę do stanu 360 osób na godzinę w XXI
      w.? Przecież takie przepustowości budowano w latach 60 tych
      ubiegłego stulecia. Co z tego, że wygląda nowocześnie jeżeli
      zredukuje kolejkę do kolejki tylko o połowę (z 5 godz. stania do
      2,5). Czy zaczniemy wreszcie być cywilizacyjnie częścią Europy? A co
      do ekologii, w lecie trzeba skanalizować ruch na kopule szczytowej
      Kasprowego z przyległościami, za pomocą barierek i chodników
      granitowych i erozja turystyczna z głowy. Przepędzenie ludzi to
      jakieś komunistyczne myślenie. Pozdrawiam ekologów.
    • calcinus Jacy znowu "ekolodzy"??? 15.12.07, 11:30
      czy oni studiowali ekologie? Wbijcie sobie redaktorki w koncu do glowy ze
      "ekolog" to ktos kto studiowal ekologie. Jak ktos dyskutuje o Sluzbie Zdrowia to
      wg. Was automatycznie jest lekarzem? :D
      • Gość: redaktorki Re: Jacy znowu "ekolodzy"??? IP: *.244.149.234.ostrow2.tnp.pl 15.12.07, 13:29
        oczywiście pan calcinus nigdy w życiu nie posługiwał się nazwami potocznymi w mowie i piśmie i jeszcze doskonale wie co studiowały te osoby, więc w teksie trzeba od teraz zamieszczać wszystkie zawody postaci wymienionych w tekście

może się okaże że któraś jest sezologiem
        • calcinus Re: Jacy znowu "ekolodzy"??? 15.12.07, 15:48
          Bla bla bla, tu chodzi o nadanie autorytetu tej bandzie zmanipulowanych nieukow
          co to nie wiedza nawet jak dziala elektrownia atomowa. "Ekolodzy" hehe, no to ja
          jestem astronautą, lekarzem, prawnikiem i chemikiem, skoro te przyglupy to
          "ekolodzy".
          A nazwy potoczne pozostawmy plebsowi, Gazeta aspiruje do miana powaznego
          dziennika wiec niech sie nazwami potocznymi nie posluguje.
          • Gość: Adam Re: Jacy znowu "ekolodzy"??? IP: *.gdynia.mm.pl 15.12.07, 16:14
            Dziwna jest tylko niekonsekwencja mediów. Dlaczego antyglobalistów
            nie nazywają ekonomistami?
    • zima0001 Kolejna ekologiczna pokazówka bandy fanatyków 15.12.07, 12:16
      natomiast kiedy trzeba pomóc w czyszczeniu Wisły, to ekolodzy olewają sprawę -
      robota ciężka, brudna, niemedialna.
      Nie to co łażenie po drzewach w dolinie Rospudy.
      • p26 Re: Kolejna ekologiczna pokazówka bandy fanatyków 15.12.07, 16:06
        Niektóre "zielone ludki" tak się zapędziły w uwalnianiu świata od ludzi , że
        swego czasu zażądali nawet skazania białego niedźwiadka na śmierć -byle by go
        człowiek w "sztucznym" środowisku nie wykarmił.

Banda frajerów.
    • Gość: rydzyk Rusza nowa kolejka na Kasprowy IP: *.chello.pl 15.12.07, 12:21

nie cierpię radia maryja i ekologów - i jedni i drudzy zyją z manipulacji

fuj
    • Gość: antynarciarz Re: Rusza nowa kolejka na Kasprowy IP: *.chello.pl 15.12.07, 12:38
      No tak, bo prawo wjazdu ma tylko jolka i jej narty...
      • Gość: jolka Re: Rusza nowa kolejka na Kasprowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.07, 23:16
        Antynarciarz . Nie jeżdżę na nartach, natomiast już widzę ten tłum na szczycie
        Kasprowego i Ciebie jako jego element. Miłego wypoczynku w towarzystwie stonki.
    • Gość: wasz lord Ludzie stworzeni przez naturę - niszczeni przez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 12:39
      ekoterroryzm . Jeżeli człowiek został stworzony przez naturę to
      znaczy ,że sam jest naturą ,więc ma prawo robic co chce ,dopóki
      natura sama tego nie wyreguluje . Już jest dowiedzione naukowo ,że
      ROŚLINY też odpowiadają za globalne ocieplenie . Czy dinozaury też
      wymarły przez człowieka ,a może dinozaury zniszczyły przyrodę i
      natura ich wyeliminowała ? A może jak nie wiadomo o co chodzi to
      chodzi o pieniądze ? Czy ekolodzy mają pracę ? Czy żyją z
      ekoterroru ? Gdyby natura nie chciała ludzi tzw. przez
      ekologów "pasożytów" to dawno by ich wybiła . CZŁOWIEK TO NATURA !!!
      • Gość: wp Bredzisz jak potłuczony... IP: 217.153.207.* 15.12.07, 13:51
        Dawno temu nie czytałem tak idiotycznych wywodów. Według twojej teorii ludzie
        mogą niszczyć otoczenie dopóki nie zniszczą sami siebie. A gdzie
        odpowiedzialność? JAKO NAJBARDZIEJ INTELIGENTNE ISTOTY NA ZIEMI MAMY BYĆ JEJ
        PANAMI A NIE PASOŻYTAMI. Słowo PAN oznacza WŁADZĘ, ODPOWIEDZIALNOŚĆ I TROSKĘ.
        Przykro mi że tylu głupich ludzi żyje niszcząc naturę.
        • Gość: Gonia Re: Bredzisz jak potłuczony... IP: 195.90.102.* 15.12.07, 15:44
          Zasadniczo mylisz się w jednym. Człowiek nie jest panem natury. Jest
          odwrotnie natura jest naszym panem. Czyli włada nami odpowiada i
          troszczy się - parafrazując. Zaręczam Ci, że nawet jeżeli mienisz
          się Panem dla natury, to tylko i wyłącznie złuda Twojego umysłu i
          zabobon wszczepiony Ci przez wychowanie katolickie.
          A ponieważ nasz ludzki umysł jeszcze nie zgłębił natury śmiemy
          nazywać się w swojej głupocie jej panem.
          • Gość: łomatko Re: Bredzisz jak potłuczony... IP: *.chello.pl 15.12.07, 19:32
            > zabobon wszczepiony Ci przez wychowanie katolickie

Pewnie nawet w wątku o defekacji dorzuciłabyś coś o katolikach. Ale
            to wszczepione Ci przez Gabzdetę Wybiórczą...
            • Gość: prekognita Czyńcie sobie Ziemię poddaną - czy to nie z Bibli? IP: *.ztpnet.pl 15.12.07, 20:40
              >Pewnie nawet w wątku o defekacji dorzuciłabyś coś o katolikach. Ale
              >to wszczepione Ci przez Gabzdetę Wybiórczą...

A może Tobie matołko (nie mogłem powstrzymać się przed tym
              anagramem...)nawszczepiał czegoś jakiś "Nasz Nocnik"?

Przecież właśnie katolicy/chrześcijanie uważają, że zostali
              stworzeni na obraz i podbieństwo samego Boga i dostali od niego
              zezwolenie na "czynienie sobie Ziemi poddaną". O ile dobrze pamiętam
              Bóg kazał chyba tak napisać natchnionym autorom Biblii na samym jej
              początku (Księga Rodzaju). Więc nie ma się czemu dziwić: jak ktoś
              uważa że jest jak Bóg i w dodatku ma od Niego licencję na "czynienie
              sobie Ziemi poddaną" to uskutecznia wolę bożą. I tak ludzie za bożym
              zezwoleniem, by nie rzec nakazem: ryją powierzchnię Ziemi,
              rozgrzebują ją od środka i do woli eksploatuują wszystkie gatunki,
              które tę planetę zamieszkują (wszak one nie są stworzone na
              podobieństwo Boga, tylko na użytek ludzi).

To tyle w kwestii religinej ideologii ukutej przez gatunek pewnego
              zarozumiałego dwunożnego superdrapieżnika zamieszkujący dzięki
              nieprzeciętnemu zbiegowi okoliczności okolice pewnej przeciętnej
              gwiazdy - jednej z setek miliardów w pewnej przeciętnej galaktyce -
              jednej z setek miliardów w widzialnym wszczechświecie - być może
              jednym z wielu wszechświatów.

Tatry, świstaki, ekolodzy, turyści, kolejki górskie - to wszystko
              jest bez znaczenia. Do końca istnienia tej planety będzie jeszcze
              całe mnóstwo takich Tatr - bedą się wypiętrzały, a czas będzie je
              scierał na piasek. I nie będzie w nich żadnych turystów, górskich
              kolejek etc. Po prostu nie będzie już wtedy na Ziemi ludzi.
              Więc wyluzujcie - jesteśmy częścią natury. Teraz mamy swoje
              bezmyślne pięć minut, ale prędzej czy później skończymy jak amonity,
              trylobity czy dinozury.
              Jako warstewka w kopalnym zapisie kilkumiliardowej historii tej
              planety.
              • Gość: sven Re: Czyńcie sobie Ziemię poddaną - czy to nie z B IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.07, 22:56
                Wizjoner - bajdurzysz, za bardzo się pobudziłeś.
              • rainzug I co z tego że z bibli 16.12.07, 11:20
                piszą tam też o końcu świata... jedynym pocieszeniem wtedy będzie rozkosz
                patrzenia na debili pokroju wszystkich którzy twierdzą że są najważniejsi na
                ziemi że ziemia jest dla nich że każdy nie finansista czy przemysłowiec żyje na
                ich koszt etc
                • Gość: sven Kilka faktów IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.07, 13:01
                  Nie napotkałem jeszcze konkretów: jazda po grubej warstwie śniegu nie powinna
                  przynosić szkody przyrodzie. Ale zdarza się kaleczyć wystającą kosówkę. W
                  stromych miejscach łatwo czasem napotkać na odsłoniętą ziemię/kamień, co szkodzi
                  narto, ale pewnie nie tylko. Prowadzone badania stwierdziły jej ubytek na
                  trasie, lecz przyrost poza nią. Ogólnie bilans dodatni. Nie przewiduje się
                  sztucznego śnieżenia, ale czy grubsza warstwa śniegu nie poprawiłaby sytuacji
                  wyżej opisanej? Zwłaszcza po opadach deszczu zdarzających się czasem w środku
                  sezonu, które drastycznie pogarszają warunki na trasie.

Moim zdaniem zwiększenie przepustowości wyciągu TYLKO w zimie nie przyniesie
                  szkody. Więcej - jeśli zastój i koszmarna przepustowość Goryczkowej, a także
                  CODZIENNE UCZCIWE przygotowanie tras (czy coś się zmieniło od 3 lat? Nie bywam,
                  bo znudziło mi się tępienie krawędzi po kilku zjazdach) Zakopane nie zapobiegnie
                  odpływowi narciarzy (bo w góry prawdziwi turyści zawsze będą przyjeżdżać). Parę
                  lat temu pisał o tym ś.p. Andrzej Ziemilski. Lepiej poświęcić (racjonalnie) dla
                  sportów zimowych ten i tak już wykorzystywany zakątek - może nowy mniejszy
                  wyciąg, choćby orczyk - inaczej Podhale ma szansę stać się niczym nie
                  wyróżniającym się regionem z (nawet) małym przemysłem i handlem, jako podst.
                  działalnością.

A ekologów zachęcam - przypatrzcie się, czym choćby w Zakopanem się pali w
                  piecach - człowiek z elektrowni opowiadał, że przy odczycie licznika przedziera
                  się przez stosy butelek PET - opał na zimę. Szkodzą "trochę" bardziej, niż PETy
                  na wysypisku albo kolejka na Kasprowy. Absurdalna polityka cenowa - nabici w
                  butelkę ogrzewający domy olejem lub przez geotermię montują z powrotem piece na
                  węgiel. Co z tego, że nowoczesne i sterowane procesorem. Niedaleko ujęć wody
                  dzikie wysypiska śmieci - sami mieszkańcy potem topiją .Mój sąsiad czasem na
                  parę godzin włącza silnik w swojej zabytkowej ciężarówce, stare autobusy całe
                  lata w chmurach dymu dojeżdżały do Kuźnic. Samochód to nadal marzenie, standard
                  lub oznaka prestiżu, choć mądrzejsze o swoje doświadczenia państwa zachodnie
                  promują MPK czy choćby rower: często szybszy, tańszy i wygodniejszy w mieście.

Zamiast przykuwać się łańcuchami do wyciągów, zmieńcie szanowni ekolodzy (ja Was
                  szanuję) także swój wizerunek: ludzi rzucających się bez zastanowienia na każdą
                  inwestycję albo wymuszających "opłaty" za odstąpienie od protestu. Lepiej
                  uświadamiać i wychowywać - choćby i następne pokolenia.
    • Gość: souls_hunter Re: Rusza nowa kolejka na Kasprowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 12:42
      > No to teraz tysiące " turystów " w półbutach, z chipsami z rozwrzeszczaną
      > dzieciarnią, śmiecących i hałasujących zadepcze Kasprowy z przyległościami.

tak, w zimie po co najmniej metrowej warstwie sniegu i przy temperaturach czesto grubo ponizej -10C. Wez sie walnij kobito w pusty lepek i naucz czytac z tzw "zrozumieniem"

• Gość: jolka Re: Rusza nowa kolejka na Kasprowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.07, 23:30
        souls_hunter. Jak Cię ta stonka zadepcze to zrozumiesz, że miałam rację.
    • mamgotamgo Rusza nowa kolejka na Kasprowy 15.12.07, 13:00
      Jestem za tym, aby pod Tatrami wydrążyć tunel, który będzie łączył Polskę ze
      Słowacją i Czechami. Kolejka linowa powinna być również na Giewont i Rysy.
      Nikomu to nie będzie przeszkadzało a ludziom będzie się żyło wygodniej. W końcu
      ten świat jest dla człowieka czy dla aniołów. Przepraszam. Chciałem napisać
      ekologicznych matołów.
      • Gość: sven Re: Rusza nowa kolejka na Kasprowy IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.07, 15:21
        mamgotamgo napisał:
        Kolejka linowa powinna być również na Giewont i Rysy.
        > Nikomu to nie będzie przeszkadzało a ludziom będzie się żyło wygodniej.

A ja jestem za tym, żeby tacy wygodni w ogóle tam nie docierali: TOPR będzie
        miał mniej do roboty, a ja nie będę ich musiał słuchać i oglądać. Nie raz
        słyszałem w ogonie wycieczki prowadzonej przez przewodnika: na ch... on nas tu
        zabierał? a na końcu doliny będzie McDonald?
        • Gość: tragedia Re: Rusza nowa kolejka na Kasprowy IP: 212.191.172.* 15.12.07, 19:28
          współczuję ci.kolejka na rysy.to może ruchome schody na orlej perci jeszcze?to
          są góry-jedyne takie w polsce.zaśmiecone i zadeptane przez takich wygodnych
          pseudoturystów jak ty i inni którzy mają podobne pomysły
    • Gość: Pawel.Bruksela Re: Rusza nowa kolejka na Kasprowy IP: *.153-241-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 15.12.07, 13:17
      Nie ma nic gorszego w polityce niż ekolodzy, nie maja żadnych konkretnych
      propozycji a tylko krytykują, tak jest wszędzie. środowisko środowiskiem, ale
      postępu nie można wstrzymywać, trzeba go tylko kanalizować. Potrzebujemy
      odpoczynku, potrzebujemy sportu. Ekolodzy najlepiej udostępnili by tatry tylko
      dla posiadaczy zielonej legitymacji partyjnej! jeśli kolejka już jest każdy ma
      prawo wjechać nią i obejrzeć góry, a nie stać 6 godzin w kolejce lub kupować
      bilety po zawyżonej cenie od konikow
      • dzikowy Re: Rusza nowa kolejka na Kasprowy 15.12.07, 13:42
        O jakim Ty postępie mówisz? Przecież chodzi o to, żeby trochę krawatów
        pojeździło sobie na deskach po śniegu!
        • p26 Re: Rusza nowa kolejka na Kasprowy 15.12.07, 16:15
          I niech jeżdżą! mają do tego prawo! ty jako ekoterrorysta nie będziesz mu mówił
          gdzie i kiedy sobie ma jeździć na narty.

Ps. Zanim zaczniesz krytykować krawatów to weź mydło i się umyj a potem idź do
          fryzjera żeby ci obciął te obleśne, zasyfione dredy. No chyba że mydła też nie
          używasz w trosce o środowisko :-)))
    • Gość: Michał Dobre miejsce do przypinania tyle IP: *.aster.pl 15.12.07, 14:09
      słupów.

A tu skecz o ekologach
      www.youtube.com/watch?v=WqDGGp3P5Tw
    • Gość: maria pytanko do ekologów IP: *.lama.net.pl 15.12.07, 14:34
      Jeżeli są tacy proekologiczni za jakich się uważają, to ja pytam : W
      czym myją naczynia -w płynie ?/ toć to chemia !/czy w samej
      wodzie ?/, kąpią się z użyciem płynu do kąpieli i używają mydła ?-
      toć to sama chemia!, czy w samej wodzie?, sprzątaja przy użyciu
      detergentów? czy bez nich się obywają,? a dezodoranty ? Acha i
      jescze jedno - chciałam zapytać czy jeżdżą samochodami czy chodzą na
      piechotkę . A gdzie ochrona środowiska przed spalinami. Kochani
      ekolodzy nie przesadzajcie, bo będziecie śmieszni.
      • calcinus Re: pytanko do ekologów 15.12.07, 15:50
        Jak tak na nich patrze to chyba rzeczywiscie nie uzywaja ani mydla ani dezodorantow.
    • piss.doff stary ostal sie jeno sznur 15.12.07, 14:35
      na ktorym powiesic sie powinien polpismienny redaktor tego artykulu.
      Ty chodzil do gminnej szkoly wiejskiej, aa?
    • mil1231 Je$ba@ć sqrwyekologów!spałować zielona hołotę!! 15.12.07, 14:49
      • Gość: xxx Re: Je$ba@ć sqrwyekologów!spałować zielona hołotę IP: 212.191.172.* 15.12.07, 19:32
        ty buraczany debilu, spałuj się sam prostaku pospolity
      • Gość: jolka Re: Je$ba@ć sqrwyekologów!spałować zielona hołotę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.07, 23:38
        Jak się wysypie z wagonika paru takich debili to zrozumiecie co grozi Kasprowemu
    • Gość: Gonia Re: Rusza nowa kolejka na Kasprowy IP: 195.90.102.* 15.12.07, 15:34
      Szanownych ekologów zapraszam do Sierra Newada w Hiszpanii. To co
      zrobiono tam z okolicznymi dolinami otaczającymi szczyt Velete
      zakrawa na prawdziwy horror. Zapewne wszystko za zgodą UE.
      Oczywiście turystów typu "chodzących po górach" tam się nie
      uświadczy, wiec może i dlatego nasi ekolodzy zostaliby kompletnie
      niezrozumiani. Widok z drugiego co do wielkości szczytu w Europie
      przypomina sceny wyjęte żywcem z jakiegoś koszmarnego filmu sience
      fiction. Stoki usiane są wyciągami i olbrzymich rozmiarów armatkami
      naśniezającymi - zamontowanymi tam na stałe. Dla wygody narciarzy
      większość stoków zostało przeoranych i zniwelowanych, zbudowano nowe
      drogi zjazdowe i uwaga ! kanalizację. Na terenie kilkudziesięciu
      kilometrów nie zaobserwowałam ani jednego potoku, ponieważ większość
      została skanalizowana. W dolinach wybudowano koszmarne hotele, które
      nie prezentują sobą żadnego stylu a większość przypomina nasze bloki
      mieszkalne.
      Cieszmy się z naszych Tatr i pokazujmy je całemu światu, bo naprawdę
      jest co.
      • Gość: chris30 Re: Rusza nowa kolejka na Kasprowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 19:41
        Maleńkie pytanie: a ile dolin i szczytów typu Velete ma Hiszpania w Sierra
        Nevada, Pirenejach i innych górach? Jeśli ktoś ma sto pałaców, to jeden z nich
        może oddać na hotel i to nie jest żaden horror. My musimy bardziej uważać, bo
        Tatry są jedne, więc dla narciarzy zostaje tylko Kasprowy i dwie z kilkunastu
        dolin. Dlatego więcej nie można budować, ale właśnie kolejka podwajająca liczbę
        narciarzy jest rozsądnym kompromisem.
        • Gość: Narciarz profie Re: Rusza nowa kolejka na Kasprowy IP: *.hist.uj.edu.pl 15.12.07, 20:13
          Boze , wreszcie jeden rozsadny glos!!!!!!!!!!!!!! Dzieki Chris30!
    • Gość: hary Jesteśmy jednym z najdzikszych krajów Europy IP: *.tsi.tychy.pl 15.12.07, 15:58
      a mimo to ekolodzy protestują.Praktycznie jedyna polska kolejka w Tatrach,gzie
      staliśmy po bilet od 5 rano przez 5 godzin, po to aby o 15.00 wyjechać i zjechać
      sobie raz na dół.Niestety trzeba pogodzić cywilizacje i ekologie, ale nie
      przesadzajmy. Prawda jest zawsze po środku!
    • Gość: as ekolodzy ruszcie sie trochę w Świat IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.07, 16:06
      W Brazylii wycinają rocznie lasy o powierzchni całej Polski, kominy
      w Unii Europejskiej i USA plują dymem i siarką, odpady radioaktywne
      Niemcy, Francja, USA i inni zatapiają w oceanach, zakopują w
      kopalniach. A cóż znaczy kawałek wyciągu w górach
    • Gość: Adam Re: Rusza nowa kolejka na Kasprowy IP: *.gdynia.mm.pl 15.12.07, 16:11
      GW pisze: ekolodzy protestują.
      Prawda brzmi: ekoterroryści znowu próbują wymusić łapówkę.
    • Gość: HH A ekoszołomki znowu swoje, ech.... IP: *.swietochlowice.net.pl 15.12.07, 16:16
      Tych "zielonych" darmozjadów, oszustów i wyłudzaczy naszej kasy, powinno się
      "eksportować" na Syberię - tam mieliby dostęp do pięknej przyrody, nikt by im
      nie jeździł samochodem, nikt by im tam prądu nie produkował, nikt by im tam
      wiatraków nie stawiał, które rzekomo zabijają ptaki i zmieniają mikroklimat,
      nikt by im nie budował dróg przez dolinki, stawy, pola, lasy.
      I wreszcie mogliby sobie tam mieszkać w jaskiniach przy świeczce (oj, a może i
      nie, bo to przecież dodatkowe CO2), i mogliby podziwiać tą piękną, nie tkniętą
      przez człowieka przyrodę.
      • kozaki_wiesi Re: A ekoszołomki znowu swoje, ech.... 15.12.07, 16:22
        Z tym CO2 to ci światli ekolodzy mają rację. Spójrz chociażby jak
        przez ten gaz ocieplił się klimat tysiąc lat temu - wówczas
        Wikingowie pewną wyspę nazwali "Zieloną" (Grenlandia). To dopiero
        były czasy braku poszanowania dla przyrody! A w Polsce nie było
        wcale lepiej - tyle CO2 emitowaliśmy, że do XIII wieku uprawialiśmy
        na naszych terenach pomarańcze. Na szczęście potem się opamiętaliśmy
        ale widzę, że ponownie chcemy popełnić ten sam błąd i ocieplić
        klimat.
        • mil1231 Idioto!nie masz żą 15.12.07, 18:27
        • mil1231 Idioto, nie masz żadnego wpływu na ocieplanie 15.12.07, 18:29
          klimatu!!nie ma żadnych naukowych dowodów na to!Zmiany temperatury
          na świecie były od zawsze i nic nie jesteśmy w stanie z tym
          zrobić...ekogowna zrobiły ludziom wodę z mózgu...
          • Gość: btr Re: Idioto, nie masz żadnego wpływu na ocieplanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.07, 19:54
            A umiesz ty pacanie rozpoznać żart?
    • Gość: zielony_matoł nie potrzebujemy elektrowni - mamy prąd w gniazdku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 17:12
      ;-)
    • bydlo_prof_wb Pognać terrorystów batem albo i psami poszczuć... 15.12.07, 17:13
      Noc spędzona na wysokim świerku też by im dobrze zrobiła. Zakichani terroryści
      współcześni. Zacząłbym od sprawdzenia tego towarzystwa który z nich papierochy
      pali i gdzie śmieci wysypuje, czy aby nie pod lasem...

Cóż to, zamordowaliście w swoich sumieniach Boga i myślicie że ujdzie to wam
      bezkarnie? (F.W. Nietzsche)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka