Dodaj do ulubionych

Internet przez UPC

09.08.03, 09:53
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z korzystania z Internetu przez UPC?
Konkretnie chodzi mi o to, czy UPC przestrzega limitów ilości danych
odebranych i czy wyciąga konsekwencje w razie przekroczenia tych limitów.
Trochę pokrętnie napisałem, ale jeżeli ktoś ma regulamin to wie o co chodzi.

Pozdrawiam, Fugazzi...
Obserwuj wątek
    • fassi Re: Internet przez UPC 09.08.03, 10:01
      limit 15 Gb na miesiąc, w razie przekroczenia jest ograniczana prędkość
      • fugazzi Re: Internet przez UPC 09.08.03, 10:13
        fassi napisał:

> limit 15 Gb na miesiąc, w razie przekroczenia jest ograniczana prędkość

Problem jest w tym, że nie mam chello, a coś o nazwie Internet 128. I tam jest
        limit tylko 5 Gb. I straszą, że wyłączą całkiem w razie przekroczenia. I pytam,
        czy naprawdę monitorują przepływ i czy wyłączają.

Pozdrawiam, Fugazzi...
        • fassi Re: Internet przez UPC 09.08.03, 10:52
          niom to napisałem ze w CHELLO masz limit 15 Giga, a jak przekroczysz to masz ograniczenie że ledwo chodzi, ale chelo nie wyłącza całkiem :) poczte zawsze sprawdzisz, zresztą 15 giga na miesiąc to już sporo
          • Gość: Nike Re: Internet przez UPC IP: 62.181.178.* 10.08.03, 01:48
            Najlepiej dogadać się po sąsiedzku i stworzyć sieć LAN. Wybrać dobrego dostawcę
            netu i bawić się bez ograniczeń za niewielką opłatą. Oczywiście należy wybrać
            admina, który będzie czuwał nad pracą serwera i całej sieci. Dodatkowym plusem,
            poza niewielkimi kosztami jest to,że na serwerze każdy może mieć własne konto
            pocztowe. Ja od lat płacę 38 zł/miesiąc, a dostawcą naszego Internetu jest
            Crowley (<http://www.crowley.pl/mainpage.dhtml>).
            • Gość: Zbigniew Nike a ilu Was jest w tej sieci? IP: 80.48.20.* 10.08.03, 13:17
              Bo takie rozwiązanie jest w miarę opłacalne jak jest kilkunastu chętnych, przy
              kilku osobach to raczej ciężko za 40 zł. To jest najczęstsze ograniczenie:(
              • Gość: Nike Re: Nike a ilu Was jest w tej sieci? IP: 62.181.178.* 11.08.03, 01:13
                Teraz ok. 130 osób, ale było nas kiedyś nieco ponad 20 i też płaciliśmy tyle
                samo. Trzeba jednak wcześniej zainwestować w urządzenia, okablowanie itd., a
                potem już jest tanio i jesteśmy "na swoim" :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka