Dodaj do ulubionych

Akademia Jasia i Małgosi

17.01.08, 13:54
Witam serdecznie,
mam pytanie do mam dzieci tam uczęszczających. Jakie są Wasze opinie
o tym przedszkolu? Jesteście zadowolone z opieki, zajęć? Interesują
mnie wszytskie informacje. Od września chcę tam zapisać moją
córeczkę, bedzie miała wtedy 2,5 roku.
Obserwuj wątek
    • oliwka1233 Re: Akademia Jasia i Małgosi 23.01.08, 12:44
      Witaj, ponieważ jak na razie żadna z mam nie podjęła tematu, mogę podzielić się
      spostrzeżeniami koleżanek (moje dziecko jest w państw. poza osiedlem). Pierwsza
      sprawa, która sie powtarza w opowieściach to odrażająca, antypatyczna
      dyrektorka, którą jednak nie trzeba sie zrażać...ważniejsza sprawa to ciekawe
      zabawy, również edukacyjne, czyli program mają ambitny. Nie jest to jednak na
      pewno najważniejsza sprawa dla 2,5- letniego bąbla.. nie słyszałam narzekań na
      wychowawczynie,
      wiec pewnie są w porządku, miłe, ale dzeici ponizej 3-ch lat przyjmują podobno
      niechętnie - spytaj. Jedzonko dzieci mają dowożone, jest to jedno z droższych
      prywatnych przedszkoli - ok. 550/ m-c, tyle wiem pozdrawiam i powodzenia
    • blackolive Re: Akademia Jasia i Małgosi 23.01.08, 15:05
      witam , proponuje wejsc na stronke przedszkola. Jest tam tekst "pierwszy dzien
      dziecka w przedszkolu- debiut przedszkolaka" czy cos w tym stylu. po
      przeczytaniuu go jakos mnie do siebie zrazili. Niby to sa cenne rady dla mam aby
      pomoc dzieciom w oswojeniu sie z przedszkolem ale ja odnioslam wrazenie, ze mama
      takiego malucha to intruz, histeryczka itp. a dziecko powinno sie "hartowac" w
      byciu samodzielnym ( 3 latkiem...). Faktycznie, bylo cos o 2.5 latkach i chyba
      rzeczywiscie takie maluchy nie sa zbyt milo widziane. W kazdym razie polecam
      stronke. Pozdrawiam
      • vanilia25 Re: Akademia Jasia i Małgosi 23.01.08, 20:44
        Bo 2,5 latek to tak naprawde powienien isc do zlobka a nie
        przedszkola.
        • czesia24 Re: Akademia Jasia i Małgosi 24.01.08, 08:15
          2,5 latek szanowna Pani powinien zrobić wszystko, aby nie iść do
          żłobka. Kto chce pozbyć się dziecka, byla jak najwcześniej - niech
          go lepiej nie planuje..Co do Jasia i Małgosi oraz tym podobnych
          przedsięwzięć : jeszcze się takie miejsce nie ' narodziło, aby
          sprostało matkom - karierowiczkom lub przewrażliwionym na punkcie
          swych pociech'
          • blackolive Re: Akademia Jasia i Małgosi 24.01.08, 10:59
            witam, a Pani do ktorych matek sie zalicza? do karierowiczek czy do
            przewrazliwionych? A moze do tych, ktore wylacznie z egoistycznych pobudek
            dziecka miec nie chca? Do karierowiczek nie naleze na pewno (zanim zaszlam w
            ciaze juz wiedzialam, ze najblizsze 3 lata zycia dziecka chce spedzic z nim w
            domu). Do przewrazliwionych moze troche- ale bez przesady. Prawda jest taka, ze
            kazda normalna matka chce dla swojego dziecka jak najlepiej ( czy to w kwestii
            przedszkola,szkoly czy pediatry, dentysty itp.) Dla mnie matka, ktora w ogole
            nie przejmuje sie pojsciem swego dziecka do zlobka czy przedszkola ( poryczy i
            mu przejdzie) to po prostu niewrazliwy babsztyl). pozdrawiam. p.s. a co do
            matek ktore sla dzieci do zlobka - nie ktore po prostu nie maja innego wyjscia i
            do pracy musza wrocic, dziadkowie tez dzieckiem zajac sie nie moga a na nianie
            danej osoby moze najnormalniej w swiecie nie stac...
            • oliwka1233 Re: Akademia Jasia i Małgosi 24.01.08, 12:40
              Popieram przedmówczynie :) czesia sie po prostu ośmiesza!
              Nie warto się tłumaczyć, niektórzy (powstrzymam sie od epitetów :/) nie
              zrozumieją...

pozdrawiam wszystkie myślące i troskliwe mamy!
      • maja2081 Re: Akademia Jasia i Małgosi 26.01.08, 22:35
        witam, strone pzredskzola odwiedizłam, chciałam jednak dowiedzieć
        się czegoś z "pierwszej ręki". Rozmawiałam z jedną z Pań z
        przedszkola i faktycznie powiedziała mi, że 2,5 letnie dzieci
        przyjmują jeśli sa miejsca i jeżeli dziecko jest w miarę samodzielne
        i przygotowane emocjonalnie do rozlaki z mamą. Mówiła, ze w ubiegłym
        roku po kilku dniach kilkoro 2,5-latków musiało zrezygnować z
        przedszkola gdyż nie mogły się przyzwyczaić.
        Zobaczymy czy moja mała będzie zadowolona, Jeśli nie to będę się
        zastanawiała co dalej robic.
        • blackolive Re: Akademia Jasia i Małgosi 28.01.08, 11:02
          witam. ale kilka dni to zamalo na oswojenie sie maluszka z inna sytuacja.
          Widaje mi sie,ze trzeba dac sobie i dziecko minimum miesiac i wtedy ocenic, czy
          taki 2.5-latek nadaje sie juz do przedszkola czy jeszcze nie.Pytanie tylko czy
          panie w przedszkolu wytrzymaja (chca wytrzymac) miesiac proby-czy wola po paru
          dniach powiedziec mamie, ze niestety trzeba malucha zabrac... Nie mniej zycze
          powidzenia!!!
          • parys11 Re: Akademia Jasia i Małgosi 28.01.08, 15:36
            Witaj,moja córka poszła do przedszkola w wieku 2 lat na ul.Zamiejską.
            Pierwsze 2 tygodnie chodziła bardzo chętnie,później miała 3
            tygodniowy kryzys.Po kryzysie było dobrze.W przedszkolu nauczyła się
            samodzielności,Paniom nie przeszkadzało,że jest to dziecko
            z "pampem", powoli cierpliwie uczyły ją korzystania z toalety,
            samodzielnego jedzenia,itp.
            Dla mnie ważne jest,że codziennie mam informację zwrotną na temat
            postępów dziecka.
            Obecnie jesteśmy już 2 rok w tym przedszkolu i mała uwielbia tam
            chodzić.
            • blackolive Re: Akademia Jasia i Małgosi 28.01.08, 17:06
              witaj, bardzo Ci dziekuje za post na temat przedszkola na zamiejskiej. Wyglada
              na to, ze chyba synek bedzie tam chodzil- szczegolnie, ze na kazdym spacerze
              usiluje sie dostac do srodka:).pozdrawiam
            • maja2081 Re: Akademia Jasia i Małgosi 28.01.08, 22:08
              witam, więc muszę zastanowić się jeszcze nad Zamiejską.
              W domu już nie używa pampersa, tylko na spacery, dłuższe wyprawy,
              jeśli chodz o jedzenie to też nie ma problemu, samodzielnie zajada i
              zupy i kanapki.
              |Mozesz powiedzieć ile dzieci jest w grupie?
              • parys11 Re: Akademia Jasia i Małgosi 29.01.08, 09:11
                Witam,na Zamiejskiej w grupie maluszków jest ok.15 dzieci i dwie
                Panie opiekunki.
                dzieci maja dużo ciekawych zajęc: 2x w tygodniu j.
                angielski,gimnastykę korekcyjną,rytmikę, raz w tygodniu zajęcia
                taneczne oraz dla chętnych dzieci jest organizowany basen -
                oczywiście dodatkowo płatny.Ważne jest też to ,że posiłki są
                przygotowywane na miejscu.Moja córka należała do niejadków w
                przedszkolu się to zmieniło,je bez problemów ( może to wpływ innych
                dzieci...)
                • blackolive Re: Akademia Jasia i Małgosi 29.01.08, 12:20
                  witaj, z tego co sie odwiadywalam w przedszkolu sa jeszcze dodatkowo (
                  odplatnie ) zajecia z ceramiki. Czesne to 420zl, wysokosc wpisowego 300 zl (
                  bezzwrotne). jedzonko domowe- 3 posilki. Mozna zadeklarowac, ze dzecko bedzie
                  jadlo np. tylko obiadek bo bedzie przychodzic juz po sniadaniu. od ilosci
                  posilkuw zalezna jest cena za miesiac. Nie ma tradycyjnego "lezakowania" nawet w
                  najmlodszej grupie. dzieci sie wyciszaja ale nie musza spac (trwa to chyba pol
                  godziny- dla porownania na strakowej 1.45 minut). Jedna rzecz,ktora bardzo mi
                  sie spodobala, to to, ze przedszkole jest czynne w wakacje i mozna przyjsc z
                  malym debiutantem zanim zacznie chodzic "na serio" do przedszkola. dzieki temu
                  dziecko ma szanse oswoic sie z miejscem. pozdrawiam
                  • blackolive Re: Akademia Jasia i Małgosi 29.01.08, 12:21
                    p.s.oczywiscie posilkow a nie posilkuw... literowka, przepraszam:)
                    • maja2081 Re: Akademia Jasia i Małgosi 29.01.08, 21:24
                      Dziękuję bardzo za wszystkie informacje.
                      Jutro muszę zadzwonić lub podjechać do przedszkola,obejrzeć,
                      porozmawiać i dowiedzieć się od kiedy są zapisy.
                      Co decyduje o przyjęciu dziecka do pszedszkola? W Jasiu i Małgosi
                      kolejność zgłoszeń a na Zamiejskiej?
                      • blackolive Re: Akademia Jasia i Małgosi 30.01.08, 10:43
                        witaj, wyglada na to, ze o przyjeciu dziecka decyduje kolejnosc. ja zapisalam
                        synka niecaly miesiac temu. I stalo sie tak tylko dlatego, ze jadac w autobusie
                        z pewna pania z dzieckiem, mieszkajaca niedaleko nas, dowiedzialam sie , ze
                        dziewczynka zostala zapisana na zamiejska juz w wakacje... Troche sie
                        przestraszylam, ze juz moze nie ma miejsc a to przedszkole w zasadzie mi
                        odpowiadalo. Niestety nie wiem ile dzieci jest juz zapisanych i czy sa ( a jesli
                        tak to ile) miejsca wolne. w gupie jest max 15.dzieci wiec jezeli decydujesz sie
                        na to przedszkole to radzie sie pospieszyc. Najlepiej przyjsc do przedszkola w
                        godzinach pracy w-ce dyrektorki- Pani Beaty czyli miedzy 8 a 15. Ona poda
                        wszelkie informacje i zapisuje dzieci. pozdrawiam i zycze powodzenia w wyborze
                        najlepszego przedszkola.
                        • maja2081 Re: Akademia Jasia i Małgosi 30.01.08, 13:20
                          Niestety na Zamiejskiej na najbliższy rok szkolny już miejsc wolnych
                          nie ma. Zapisałyśmy się na listę rezerwową i zobaczymy co będzie. W
                          takim razie czekamy na zapisy w Akademii Jasia i Małgosi i szukamy
                          dalej.
                          • justyna.ruczaj Zamiejska 30.01.08, 14:44
                            Dziewczyny, przedszkole na Zamiejskiej jest tuż przy ruchliwej Kobierzyńskiej.
                            Mikroskopijny ogródek, spaliny aut, autobusów,
                            czy naprawde jest takie NAJ??? MOże się okazać, że dziecko po krótkim czasie
                            takiego wdychania zacznie chorować i w swoim "najlepszym przedszkolu" spedzi
                            niewiele czasu...lokalizacja uważam fatalna :(
                            • blackolive Re: Zamiejska 30.01.08, 14:48
                              witaj, faktycznie usytuowanie przedszkola nie jest najszczesliwsze... w taki
                              razie , ktore przedszkole ty bys polecala?
                              • justyna.ruczaj Re: Zamiejska 31.01.08, 09:28
                                z ogrodami w prywatnych jest problem, z tego co wiem tylko Jaś i M.
                                ma więcej miejsca...A trzeba pamiętać, że w pogodne dni od wiosny do jesieni dni
                                dzieci są na powietrzu ok. 2h, muszą sobie pobiegać, pooddychać. Każde państwowe
                                ma kawał ogrodu, ale wiem, ze cudem jest sie dostać :( i bądź tu mądry!
    • slonic Re: Akademia Jasia i Małgosi 04.02.08, 16:51
      Przedszkole Akademia Jasia i Małgosi polecam
      czasne 400 zł+ 9 zł za wyżywienie dzienne
      Śniadanie Obiad podwieczorek)
      w cenie czesnego wszystkie zajęcia dodatkowe takie jak :
      Gimnastyka ogólnorozwojowa
      Zajęcia muzyczne - rytmika
      Edukacyjne zajęcia komputerowe ( dzieci starsze)
      Język angielski 5x w tyg
      Religia ( dla chętnych, dzieci starsze)
      Przedstawienia teatralne w przedszkolu 1 x w mies.
      Opieka logopedy
      Opieka psychologa
      więc sporo tego dodatkowo płatne są tylko zajęcia z tańca ale to
      jest 50 zł / semestr
      grupy liczą co prawda 25 dzieci ale w każdej grupie sa po dwie
      osoby a w najmłodszej nawet trzy przez cały dzień , z praktyki wiem
      ze frekfencja nie przekracza 18 - 20 dzieci na grupe .(choroby
      wyjazdy itp) Szczegułowe informacje można się dowiedziec ze strony
      www.przedszkole.nef.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka