Gość: Joanna IP: proxy:* / 10.48.109.* 18.08.03, 13:35 Widzialam na forum niepochlebne inforcje na temat BUDREM-u. Czy jego niesolidnosc dotyczy tylko terminu oddania mieszkan czy tez moze cos jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anka Re: BUDREM IP: 217.98.98.* 18.08.03, 16:01 A co chcesz u nich kupić, jeśli wolno zapytać. Ja się miałam wprowadzić w grudniu zeszłego roku.(kupiłam TBS, więc mam siedzieć na d... i czekać) Może wprowadzę się w styczniu 2004. Firma jest, buduje. Terminów nie dotrzymuje na pewno i boje się, że będziesz miała problem z ewentualnymi zmianami w ustawieniu ścian (coś wyburzyć, coś zamurować). W TBS-ie tego nie zrobisz na pewno. I nie patrz na to, że przy podpisywaniu umowy Pan Prezes zapewni Cię, ze na pewno, wszystko jest do zrobienia. Bzdura. Jeśli chcesz kupić coś na os.Oświecenia (termin oddzania IV kwartał 2004) to nie miej złudzeń. Nawet łopaty tam nie wbili. Jeszcze nie wiem jak u nich z wykończeniem mieszkań, ale myśle, że tak jak w większości przypadków, czyli niejedno trzeba będzie poprawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nova Re: BUDREM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.03, 16:14 Potwierdzam - w przypadku TBSu nie ma mowy o jakichkolwiek zmianach przed wprowadzeniem sie do mieszkania (mimo wczesniejszych zapewnien prezesa). Nawet przesuniecie kibla o pol metra nie wchodzi w gre, nie mowiac o wyburzaniu scian. Jak jest potem (po wprowadzeniu sie) - nie mam pojecia, nie czekalam :- ). Jak wplacisz im pieniadze, to odsyskanie ich potem (w razie gdybys zmienila zdanie) nie bedzie latwa sprawa. No, ale ostatecznie buduja, choc z poslizgiem ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: BUDREM IP: proxy:* / 10.48.109.* 18.08.03, 16:22 Mam zamiar kupic mieszkanie wlasnosiowe - w tym momencie jest do odbioru. Interesuje mnie czy nie byly wczesniej u nich problemy z hipoteka, stan mieszkan itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nova Re: BUDREM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.03, 17:04 Jesli budynek juz stoi i mieszkanie jest do odbioru - to moze ktos juz tam mieszka. Najlepszym zrodlem informacji sa Twoi przyszli ewentualni sasiedzi :- ). Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze warto z nimi porozmawiac. Oni beda najlepiej zorientowani i byc moze podpowiedza na co nalezy uwazac w przypadku konkretnej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??????? Re: BUDREM IP: *.net.pl / 62.233.211.* 01.03.04, 08:20 witam,dosc pozno ale wazne ze w ogole.Sluchajcie firma BUDREM to zaklamana po uszy "spoldzielnia"Szok.Nic nie ida na reke,na jaka kolwiek prosbe o np.przyslanie kogokolwiek do naprawy czego kowliek trwa parenascie tyg.Szok.Ja mieszkam w tbs-sie w Budremie.I powiem wam ze jakbym wiedzial cos wczesniej o zarzadzie tego tbsu,i innych ludziach zarzdadu i w jaki sposob rzadza to na pewno bym sie nie wprowadzil.Pol osiedla jest zdruzgotane tym wszusykim.Tak samo pilnujcie swoich czynszy.Mieszkamy 3 osoby a czynsz policzyli mi na 4 s.Wszystko sobie musze przekiczac zanim cokolwiek zaplace,Tak robia ludzi w balona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: BUDREM IP: 62.233.163.* 03.03.04, 16:48 Od kiedy w TBS-ach płaci się za ilosć osób zameldowanych ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: BUDREM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.04, 21:30 Nie chodziło chyba o sam czynsz ale o media. Patrzy się ile osób jest zameldowanych gdy wlicza się przecież wywóz smieci, może wode, czy winde Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: BUDREM IP: 62.233.163.* 04.03.04, 12:42 Chyba ze tak, dane byle niesprecyzowane :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? Re: BUDREM IP: *.net.pl / 62.233.211.* 08.03.04, 08:43 niestety placi sie.Wkleila bym ci aneks do czynsz,ale niestey nie mam skanera.Przez "pomyłke" moj aneks byl wyliczony na 4 osoby i kwota byla wyzsza od faktycznego stanu osob zameldowanych.Zreszta wszedzie tak jet ze placi sie czynsz -czyli za wode,CO,smieci itp od osob ile jest zamelodwanych.Chyba widze ze mieszkasz jeszce z mama skoro nie wiecie o tym .Pozdrawim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: BUDREM IP: 62.233.163.* 08.03.04, 14:44 cyt. "Mieszkamy 3 osoby a czynsz policzyli mi na 4" Z tego co wiem to czynsz to jedno - placi sie za metraż, a media (woda, gaz, prąd, śmieci itp.)to drugie i płaci się za ilość osób zameldowanych i mieszkając " u mamy" wiem to od dawna :-) Może lepiej precyzuj swoje wypowiedzi :-) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: BUDREM IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.03.04, 11:21 jezus maria od kiedy media to smieci??? hahaha ale sie usmialam.to ze telewizor,radio to wiem ale ze smieci to media?no czegos bardziej absurdalnego nieslyszalam.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: BUDREM IP: 62.233.163.* 09.03.04, 11:57 Czytaj całe wątki to zrozumiesz o co chodzi - smieci byly tylko przykladem dotyczące głównego wątku - jest chyba oczywste że smieci to nie media chodzilo tylko o rozgraniczenie co to jest czynsz a co media i .... ITP. !!!. Pozdr. Akurat w TBS placi sie sie osobno za metraż a osobno za resztę (nie pisze juz co bo znowu sie doczepisz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ten co sie czepa Re: BUDREM IP: *.net.pl / 62.233.211.* 10.03.04, 11:19 No to sam tytaj mi wypominasz ze zle konstrułuje pytania a ty lepszych przydkladow tez nie uzywasz.Co to za przykład ze smieci sa mediami?Dobra [pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: BUDREM IP: 62.233.163.* 10.03.04, 18:32 o co te złości ??? nikt nie jest nieomylny :-) Odpowiedz Link Zgłoś