IP: proxy:* / 10.48.109.* 18.08.03, 13:35
Widzialam na forum niepochlebne inforcje na temat BUDREM-u. Czy jego
niesolidnosc dotyczy tylko terminu oddania mieszkan czy tez moze cos jeszcze?
Obserwuj wątek
    • Gość: anka Re: BUDREM IP: 217.98.98.* 18.08.03, 16:01
      A co chcesz u nich kupić, jeśli wolno zapytać. Ja się miałam wprowadzić w
      grudniu zeszłego roku.(kupiłam TBS, więc mam siedzieć na d... i czekać) Może
      wprowadzę się w styczniu 2004. Firma jest, buduje. Terminów nie dotrzymuje na
      pewno i boje się, że będziesz miała problem z ewentualnymi zmianami w
      ustawieniu ścian (coś wyburzyć, coś zamurować). W TBS-ie tego nie zrobisz na
      pewno. I nie patrz na to, że przy podpisywaniu umowy Pan Prezes zapewni Cię, ze
      na pewno, wszystko jest do zrobienia. Bzdura. Jeśli chcesz kupić coś na
      os.Oświecenia (termin oddzania IV kwartał 2004) to nie miej złudzeń. Nawet
      łopaty tam nie wbili. Jeszcze nie wiem jak u nich z wykończeniem mieszkań, ale
      myśle, że tak jak w większości przypadków, czyli niejedno trzeba będzie
      poprawić.
      • Gość: nova Re: BUDREM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.03, 16:14
        Potwierdzam - w przypadku TBSu nie ma mowy o jakichkolwiek zmianach przed
        wprowadzeniem sie do mieszkania (mimo wczesniejszych zapewnien prezesa). Nawet
        przesuniecie kibla o pol metra nie wchodzi w gre, nie mowiac o wyburzaniu
        scian. Jak jest potem (po wprowadzeniu sie) - nie mam pojecia, nie czekalam :-
        ). Jak wplacisz im pieniadze, to odsyskanie ich potem (w razie gdybys zmienila
        zdanie) nie bedzie latwa sprawa. No, ale ostatecznie buduja, choc z
        poslizgiem ;-).
      • Gość: Joanna Re: BUDREM IP: proxy:* / 10.48.109.* 18.08.03, 16:22
        Mam zamiar kupic mieszkanie wlasnosiowe - w tym momencie jest do odbioru.
        Interesuje mnie czy nie byly wczesniej u nich problemy z hipoteka, stan
        mieszkan itd.
        • Gość: nova Re: BUDREM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.03, 17:04
          Jesli budynek juz stoi i mieszkanie jest do odbioru - to moze ktos juz tam
          mieszka. Najlepszym zrodlem informacji sa Twoi przyszli ewentualni sasiedzi :-
          ). Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze warto z nimi porozmawiac. Oni beda
          najlepiej zorientowani i byc moze podpowiedza na co nalezy uwazac w przypadku
          konkretnej firmy.
    • Gość: ??????? Re: BUDREM IP: *.net.pl / 62.233.211.* 01.03.04, 08:20
      witam,dosc pozno ale wazne ze w ogole.Sluchajcie firma BUDREM to zaklamana po
      uszy "spoldzielnia"Szok.Nic nie ida na reke,na jaka kolwiek prosbe o
      np.przyslanie kogokolwiek do naprawy czego kowliek trwa parenascie tyg.Szok.Ja
      mieszkam w tbs-sie w Budremie.I powiem wam ze jakbym wiedzial cos wczesniej o
      zarzadzie tego tbsu,i innych ludziach zarzdadu i w jaki sposob rzadza to na
      pewno bym sie nie wprowadzil.Pol osiedla jest zdruzgotane tym wszusykim.Tak
      samo pilnujcie swoich czynszy.Mieszkamy 3 osoby a czynsz policzyli mi na 4
      s.Wszystko sobie musze przekiczac zanim cokolwiek zaplace,Tak robia ludzi w
      balona.
      • Gość: ??? Re: BUDREM IP: 62.233.163.* 03.03.04, 16:48
        Od kiedy w TBS-ach płaci się za ilosć osób zameldowanych ?
        • Gość: Anna Re: BUDREM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.04, 21:30
          Nie chodziło chyba o sam czynsz ale o media. Patrzy się ile osób jest
          zameldowanych gdy wlicza się przecież wywóz smieci, może wode, czy winde
          • Gość: ??? Re: BUDREM IP: 62.233.163.* 04.03.04, 12:42
            Chyba ze tak, dane byle niesprecyzowane :-)
        • Gość: ???? Re: BUDREM IP: *.net.pl / 62.233.211.* 08.03.04, 08:43
          niestety placi sie.Wkleila bym ci aneks do czynsz,ale niestey nie mam
          skanera.Przez "pomyłke" moj aneks byl wyliczony na 4 osoby i kwota byla wyzsza
          od faktycznego stanu osob zameldowanych.Zreszta wszedzie tak jet ze placi sie
          czynsz -czyli za wode,CO,smieci itp od osob ile jest zamelodwanych.Chyba widze
          ze mieszkasz jeszce z mama skoro nie wiecie o tym .Pozdrawim.
          • Gość: ??? Re: BUDREM IP: 62.233.163.* 08.03.04, 14:38
          • Gość: ??? Re: BUDREM IP: 62.233.163.* 08.03.04, 14:44
            cyt. "Mieszkamy 3 osoby a czynsz policzyli mi na 4"

Z tego co wiem to czynsz to jedno - placi sie za metraż, a media (woda, gaz, prąd, śmieci itp.)to drugie i płaci się za ilość osób zameldowanych i mieszkając " u mamy" wiem to od dawna :-)
            Może lepiej precyzuj swoje wypowiedzi :-)
            Pozdr.
            • Gość: ??? Re: BUDREM IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.03.04, 11:21
              jezus maria od kiedy media to smieci??? hahaha ale sie usmialam.to ze
              telewizor,radio to wiem ale ze smieci to media?no czegos bardziej absurdalnego
              nieslyszalam.Pozdr.
              • Gość: ??? Re: BUDREM IP: 62.233.163.* 09.03.04, 11:57
                Czytaj całe wątki to zrozumiesz o co chodzi - smieci byly tylko przykladem dotyczące głównego wątku - jest chyba oczywste że smieci to nie media chodzilo tylko o rozgraniczenie co to jest czynsz a co media i .... ITP. !!!.
                Pozdr. Akurat w TBS placi sie sie osobno za metraż a osobno za resztę (nie pisze juz co bo znowu sie doczepisz :-)
                • Gość: ten co sie czepa Re: BUDREM IP: *.net.pl / 62.233.211.* 10.03.04, 11:19
                  No to sam tytaj mi wypominasz ze zle konstrułuje pytania a ty lepszych
                  przydkladow tez nie uzywasz.Co to za przykład ze smieci sa mediami?Dobra
                  [pozdrawiam.
                  • Gość: ??? Re: BUDREM IP: 62.233.163.* 10.03.04, 18:32
                    o co te złości ??? nikt nie jest nieomylny :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka