Dodaj do ulubionych

Widziane 27.08.2003

27.08.03, 08:12
Jak zwykle piszę nonsensy w pracy, jak co po niektórzy sądzą, ale boszeeee,
nie interesuje mnie to, więc podaję to co następuje.

Dziś widziane "13" to:

13-01 945+946+947
13-02 792+793
13-03 852+853+854
13-05 796+797
13-08 729+730+731
(w tej ostatniej było rzeczywiście pusto, siódma rano pod Dworcem do
Bronowic - jednak jechała zaraz za "24". Przypuszczam, podkreślam
PRZYPUSZCZAM, że pustki widziane wczoraj w "13" przez Michała były
spowodowane tym samym).

Na "103" pierwszy raz na tym kursie, co mi jedzie, gdy czekam na "204" była
stara Scania PS054.

WSZYSTKIM PRACUJĄCYM ŻYCZĘ SPOKOJNEGO DNIA !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Clint Re: [DP] Start Kocmyrzowskiej IP: *.ramtel.com.pl / 172.16.6.* 27.08.03, 09:42
      W sobotę rano tramwaje linii 1 oraz 5 nie pojadą już - od ronda
      Kocmyrzowskiego w stronę skrzyżowania z ulicą Łowińskiego. Jeśli nic nie
      stanie na przeszkodzie - w tym dniu pojawi się tam bowiem ekipa Zakładu
      Infrastruktury Miejskiej i rozpocznie się remont torowiska. Jazda w tamtym
      rejonie stała się niebezpieczna, odnotowano już bowiem przypadki wykolejenia
      wagonów (tramwaje muszą tamtędy jechać powoli), gdyż torowisko - w części -
      jest w katastrofalnym stanie.
      - To awaryjna naprawa. Obejmie około kilometrowej długości odcinek
      torowiska (podwójnego toru) na ulicy Kocmyrzowskiej - od rejonu ulicy
      Bulwarowej do Wąwozowej (przystanek "Wiadukty"). Chcielibyśmy przy tej okazji
      wyremontować też zniszczony przejazd w innej części tej ulicy - na wysokości
      ul. Obrońców Krzyża; ten przejazd ma około 20 metrów długości, a dodatkowo
      naprawiono by torowisko - po około 15 metrów z każdej strony przejazdu -
      poinformowano nas w Zarządzie Dróg i Komunikacji.

Kilometrowy odcinek torowiska na ul. Kocmyrzowskiej jest w bardzo złym
      stanie technicznym - w większości szyny są już maksymalnie zużyte (starte),
      szczególnie w rejonie łuków. Zniszczeniu uległo również sporo drewnianych
      podkładów, które właściwie nie trzymają już śrub, którymi przymocowane są
      szyny. - Jeśli chodzi o koszty tego przedsięwzięcia, na razie trudno je
      dokładnie ocenić, gdyż właściwie pełny zakres robot będzie znany, gdy będzie
      rozbierane torowisko; być może podkładów do wymiany będzie więcej niż
      przewidujemy, a może niektóre mogą zostać; może część szyn uda się przełożyć
      na drugą stronę, albo więcej należałoby wymienić... Tu są jeszcze niewiadome -
      usłyszeliśmy.

Wstępne plany zakładają, że remont rozpocznie się 30 sierpnia, a ponowne
      otwarcie przejazdu dla tramwajów nastąpiłoby po trzech tygodniach - około 20
      września. Wprawdzie początkowo planowano, by starać się utrzymać przez
      większość tego okresu ruch tramwajowy, ale mogłoby to jednak przedłużyć
      roboty, więc ten pomysł zarzucono.

W związku z remontem - tramwaje linii 1 oraz 5 będą, od najbliższej soboty,
      przez trzy tygodnie jeździły od ronda Kocmyrzowskiego (w obu kierunkach) -
      przez al. Andersa, pl. Centralny, al. Solidarności, do Centrum
      Administracyjnego Huty im. Sendzimira, ul. Ujastek, Kocmyrzowską - na Wzgórza
      Krzesławickie. Także od soboty MPK uruchomi zastępczą linię autobusową 305 na
      trasie - od ronda Kocmyrzowskiego, przez ul. Kocmyrzowską, Poległych w
      Krzesławicach, Architektów, na Wzgórza Krzesławickie, następnie wozy pojadą
      ul. Kocmyrzowską do ronda Kocmyrzowskiego.

Przypomnijmy, iż we wrześniu czeka nas z kolei remont ulicy Kalwaryjskiej
      (w tym głównie torowiska); ponieważ oferty, które nadejdą na trzeci już
      przetarg (dwa poprzednie unieważniono) będą otwierane dopiero 4 września -
      początku robót nie należy się spodziewać wcześniej niż 13 września, a
      planowane są na dwa miesiące.

(J.ŚW)
      • Gość: mouset Coś dla Adasia IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 27.08.03, 12:27
        na 13-07 ufok 864+5+6

cieszyłem się jak dziecko okrywszy ze do Brzoskwini zamiast omni jedzie 142-02
        • Gość: ADAŚ A jednak o jedno więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.03, 19:27
          Kolejny ufok więcej na "13" #811+812+813 na 13-06.
    • Gość: Michał Wojtaszek Re: Widziane 27.08.2003 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.03, 20:56
      > Jak zwykle piszę nonsensy w pracy, jak co po niektórzy sądzą, ale boszeeee,
      > nie interesuje mnie to, więc podaję to co następuje.

No a nie. Mówisz, że w MPK nikt nie pracuje, a ja w życiu nie widziałem nikogo
      czytającego jakie kolwiek forum internetowe w godzinach pracy.

> (w tej ostatniej było rzeczywiście pusto, siódma rano pod Dworcem do
      > Bronowic - jednak jechała zaraz za "24". Przypuszczam, podkreślam
      > PRZYPUSZCZAM, że pustki widziane wczoraj w "13" przez Michała były
      > spowodowane tym samym).

Zgadza się, MPK jest złe i niedobre, pracują tam sami kretyni, bo nie umieją
      skomunikować linii kursującej co 10 i 15 minut.

A ja dalej udowadniam, że UFA na trzynastce w wakacje nie były potrzebne ;P

Dzisiaj mam dwa kursy około godziny 18 na przystanku Dworcowa, jeden w stronę
      miasta, drugi w stronę Bieżanowa, oba puste ;D

Pozdrawiam wszystkich malujących w tym tygodniu wóz 527, którzy nie wzieli za
      to ani złotówki i poświęcają swój wakacyjny czas!

Michał Wojtaszek
      "A dwunastka i tak była by pełna!"

• Gość: ADAŚ Re: Widziane 27.08.2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.03, 21:18
        Gość portalu: Michał Wojtaszek napisał(a):

> No a nie. Mówisz, że w MPK nikt nie pracuje, a ja w życiu nie widziałem
        nikogo czytającego jakie kolwiek forum internetowe w godzinach pracy.

Bo może im się nie chce po prostu. Druga sprawa to umiejętność organizacji
        pracy. Mając ponad czteroletni staż udało mi się to wypracować. Przyznaję,
        czasem trudno, ale raczej wychodzi.
        Ponadto od swoich naprawdę dobrych źródeł wiem, że naszym forum interesuje się
        bardzo dużo osób z MPK, w tym ciotka śledząca jej non stop, którą pozdrawiam po
        wakacjach, bo chyba była na urlopie.

> Zgadza się, MPK jest złe i niedobre, pracują tam sami kretyni, bo nie umieją
        > skomunikować linii kursującej co 10 i 15 minut.

Przepraszam, a czy ja napisałem coś o skomunikowaniu tych linii. Po co dodajesz
        coś czego nie zamieściłem. Po prostu podaję ewentualną przyczynę tego stanu
        rzeczy. A Ty już niczym przekupa na placu sensację robisz.
        Jednak 10 minut dla "24" było dla mnie bzdurą, ale wracać do tego nie będę.

> A ja dalej udowadniam, że UFA na trzynastce w wakacje nie były potrzebne ;P
        > Dzisiaj mam dwa kursy około godziny 18 na przystanku Dworcowa, jeden w stronę
        > miasta, drugi w stronę Bieżanowa, oba puste ;D

A ja jechałem dziś 13-07 do domu po pracy (około 17). Ścisku owszem nie było,
        ale gdyby było to dwuskład to na pewno wąchałbym czyjeś pachy. Nie chodzi o to,
        aby zapchać skład ludźmi, nie na tym sztuka polega.

> Pozdrawiam wszystkich malujących w tym tygodniu wóz 527, którzy nie wzieli za
        > to ani złotówki i poświęcają swój wakacyjny czas!

No i kolejny raz udowadniasz swoją niedojrzałość. A czy robisz to bo ktoś Ci
        każe ??? Nie - dla Ciebie to pasja i wiadomo, że nie robisz tego dla kasy. Ja
        też miałem takie hobby w Twoim wieku. Opowiem Ci w realu na czym polegało.
        Jednak pewnego dnia uprzytomnisz sobie, że malując sobie wagony nie zarobisz
        pieniędzy na swoje utrzymanie i rodziny, którą pewnie założysz.
        Ja pracuję, bo chcę - owszem, ale i muszę. Niestety nie mam szczęścia - moi
        rodzice nie są bogaci, nie mam farta do Toto Lotka. Pasja jest nadal i mam
        swoje zainteresowanie, ale praca to mus - przecież kraść nie będę.
        I na tym polega różnica - bawisz się (bo tak to trzeba nazwać) i masz to tego
        prawo. Za to Cię podziwiam, bo widzę ile chęci w to wkładasz. MPK dużo Tobie
        będzie zawdzięczać. Jednak to ciągle coś innego. Zrozumiesz jak zaczniesz być
        samodzielny - zobaczysz Michał. Nie piszę tego złośliwie, ale tak po prostu
        jest.

Gdybym był bogaczem dipidipdipidip. Oj chciałbym - pieniądze szczęścia nie
        dają, ale szczęściu pomagają. Takie jest moje zdanie.
        • Gość: Misiek K Re: Widziane 27.08.2003 IP: *.chello.pl 27.08.03, 21:39
          > Gdybym był bogaczem dipidipdipidip. Oj chciałbym - pieniądze szczęścia nie
          > dają, ale szczęściu pomagają. Takie jest moje zdanie.

hehe, to mi sie podoba ;)

ja zawsze mowie, ze szczescia nie daja, ale tak samo nie mozna byc szczesliwym
          bez nich.
          zeby byc, trzeba tez troche miec ;)
      • Gość: mouset Re: Widziane 27.08.2003 IP: *.cm-uj.krakow.pl 28.08.03, 15:38

> No a nie. Mówisz, że w MPK nikt nie pracuje, a ja w życiu nie widziałem
        nikogo
        > czytającego jakie kolwiek forum internetowe w godzinach pracy.
        W Twojej pracy? no na zajezdni to jeszcze chyba laptopów nie mają, a raczej nie
        towarzyszysz kilkusetosobowej grupie pracowników administracji MPK , każdemu z
        osobna?

> Pozdrawiam wszystkich malujących w tym tygodniu wóz 527, którzy nie wzieli za
        > to ani złotówki i poświęcają swój wakacyjny czas!
        Zwróć się z tym problemem do rady dzielnicy
      • Gość: Fassi Re: Widziane 27.08.2003 IP: *.chello.pl 28.08.03, 21:51

> No a nie. Mówisz, że w MPK nikt nie pracuje, a ja w życiu nie widziałem nikogo
        > czytającego jakie kolwiek forum internetowe w godzinach pracy.

Ty nie widziałeś, ale ja widziałem... jeszcze mało widziałeś :P
        • Gość: ADAŚ Re: Widziane 27.08.2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.03, 22:39
          Gość portalu: Fassi napisał(a):

> Ty nie widziałeś, ale ja widziałem... jeszcze mało widziałeś :P

Fassi

Ja to próbuję wytłumaczyć Michałowi cały czas.
          Czegoś się nigdy nie poczuje, jeśli samemu się tego nie zazna.
          Dotyczy to także każdego stanowiska pracy w każdej jednej firmie.
          Jednak Michał sądzi, że jak codziennie bywa w zajezdni, to zna wszystko na
          wylot. W związku z tym niezły jest, bo ja pracuję w jednej firmie cztery lata i
          nie wiem nadal jak funkcjonuje gro moich kolegów i koleżanek. Tego się nie da
          poczuć.I tak przy okazji
          Jednak ISO jest jedno w swoich założeniach - produkcja papieru.
          Jestem tego pewny, że na Brożka w związku z ISO toną w papierach.
          Podkreślam jeszcze raz - JESTEM ABSOLUTNIE PEWNY !!!
          • Gość: mouset Re: Widziane 27.08.2003 IP: 217.96.109.* 28.08.03, 22:58
            Ludzie , którzy sa absolurnie przekonani i nadgorliwi niestety nie są
            dopuszczani do większego głosu przez "górę"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka