Gość: krk IP: *.kolornet.pl 15.03.08, 03:46 Wrocław to tylko nachalny marketing. Nie powinniśmy sie tym przejmowac tylko działać na rzecz miasta i nas jego mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania692i Tadeusiewicz jest spoko gość... 15.03.08, 06:25 Miałam z nim zajęcia.... Odpowiedz Link Zgłoś
crogool Re: Tadeusiewicz jest spoko gość... 15.03.08, 11:54 ania692i napisała: > Miałam z nim zajęcia.... A ja byłem elektorem i uścisnął mi dłoń dziękując za wsparcie. --------------- "- Zaczynamy tracić z tego powodu, że jesteśmy zadowoleni z siebie i pewni, że nam już nic nie zagrozi, bo jesteśmy najlepsi w Polsce. Dziś tak, ale jutro niekoniecznie. Trzeba sobie uświadomić, jak wiele robią inni, aby promować swoje zalety. Powinniśmy to przekuć na plan działania. Mając znacznie więcej atutów niż inni, mamy wręcz moralny obowiązek to zrobić." Święte słowa Panie Profesorze. Dotyczy to nie tylko akademickiego Krakowa ale Krakowa w ogóle. Samozadowolenie władz i sporej grupy mieszkańców staje się nieznośne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eso Re: Tadeusiewicz jest spoko gość... IP: *.net.autocom.pl 15.03.08, 15:56 nie ma sie czym chwalic! Odpowiedz Link Zgłoś
lecoqsportif wrocław przereklamowany? 15.03.08, 17:57 właśnie we wrocławiu otworzyli tunel przy kampusach politechniki, akademii rolniczej i ekonomicznej (więc studenckie centrum) zdjęcia są na wroclaw.fotolog.pl/1474460,komentarze.html nie wiem czy jest taka infrastruktura w krakowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eso Re: wrocław przereklamowany? IP: *.net.autocom.pl 16.03.08, 02:06 A co ma piernik do wiatraka ze tak sie spytam. U nas przy PK jest nowa linia tramwajowa, kolo UE jezdzi autobus, KSW (po znajomosci) ma "swoja" linie. I co? Nie wiem jak we Wrocku, ale u nas wiekszosc glownych czesci uczelni jest w scislym centrum, malo sie da zrobic ale sie robi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student pk Re: wrocław przereklamowany? IP: *.chello.pl 16.03.08, 14:36 Tylko że większość studentów jedzie na Politechnijke na ul. Warszawską z akademików z Czyżyn, albo z wydziału Mechanicznego też Czyżyny, a z tamtąd nie ma żadnego tramwaju na Warszwska tylko trzeba zaiwaniać z Dworca Głownego. Po tym nowym torowisku to jeźdzą tylko tramwaje z Kurdwanowa i Bronowic które wogole nie są studentom PK potrzebne. Powini po tym torowisku 5 puścić, aby można było dojechać z Mechanicznego i z akademików. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eso Re: wrocław przereklamowany? IP: *.net.autocom.pl 16.03.08, 14:58 Tak ale tramwaje nie sa tylko dla studentow. Docelowo do Krowodrzej kolo PK ma jezdzic tramwaj z Kurdwanowa w ramach szybkiego tramwaju. Poza tym spod mechanicznego mozna chyba autobusem, a potejsc od dworca to na prawde nie wiele! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: wrocław przereklamowany? IP: *.chello.pl 16.03.08, 15:33 A co to w Nowej Hucie mało ludzi mieszka, żeby tramwaj z Huty puścić pod politechnike? Więcej tam ludzi mieszka niż na Kurdwanowie. A ten cały szybki tramwaj to pic na wodę. Bo po 1 nie jest wcale szybki, a po 2 jest zbudowany w relacji północ południe, gdzie są małe potoki pasarzerskie. A jest tak zbudowany żeby jeździć pod szkołą Jacka Majchrowskiego KSW. Najbardziej potrzebny był by na lini wschód zachód, czyli ze Wzgórz przez Hutę, Stare Miasto na Ruczaj. Ale tam go nie zbudują bo Jacek Majchrowski nie został rektorem UJ i sie obraził na tą uczelnie wiec im tramwaju nie zbuduje. A to że tam jest też dużo mieszkańców to nie jego problem, mogli nie kupować mieszkań koło UJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eso Re: wrocław przereklamowany? IP: *.net.autocom.pl 16.03.08, 15:53 taaa. Raz ze jak juz piszesz o potokach to wlasnie dlatego tak a nie inaczej sa autobusy, ze potoki sa takie a nie inne! Dwa ze owszem Huta ma wiecej mieszkancow, ale to troche jak miasto w miescie, a komunikacja autobusowa jest tak bardzo dobra (inna rzecz, ze Huta jest wielka, wiec jakbys chcial zweszad z Huty tramwaje pod PK to z 4 by szly, bo z Pleszowa, ze Wzgorz, z Mistrzejowic etc...) Trzy szybkiego tramwaju jeszcze nie ma, ale Ty juz komentujesz - luz! Wschod zachod Bronowice - Huta jest calkiem spoko przez Opolska, Huta do Biezanowa Nowohucka, a do Ruczaju potem nie bardzo daleko! Co wiecej trudno jest zrobic tak zeby kazdy bez przesiadek jechal zwlaszcza jesli trzeba przekroczyc Wisle (a na trasie Huta-Ruczaj trzeba!) wiec takie kierunki sa srednio mozliwe bez przesiadek bo przez mosty musialyby jechac miliony tramwajow/jezdzic miliony autobusow a to srednio mozliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: wrocław przereklamowany? IP: *.chello.pl 16.03.08, 16:23 Po co od razu miliony? Wystarczył by jeden co 7 minut np. ze Wzgórz albo z Mistrzejowic na Ruczaj, tylko naprawde szybki, taki jak w Poznaniu, czyli bez żadnych skrzyżowań, a nie tak jak u nas, że na każdych światłach stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eso Re: wrocław przereklamowany? IP: *.net.autocom.pl 18.03.08, 00:00 > Po co od razu miliony? Wystarczył by jeden co 7 minut np. ze Wzgórz albo z Mist > rzejowic na Ruczaj, tylko naprawde szybki, taki jak w Poznaniu, czyli bez żadny > ch skrzyżowań, a nie tak jak u nas, że na każdych światłach stoi. Wiesz ja w Hucie nie mieszkam wiec nie wiem, ale mi sie wydaje ze komunikacji bardzo zlej nie macie. Fakt trudno zrobic taki tramwaj, ale to dlatego, ze zywcem nie ma jak przejechac bezkolizyjnie (zwlaszcza przekraczajac Wisle), owszem mogliby cos pokombinowac ale nie wiem jakie sa szanse (a na dodatek nie ma sensu dublowac autobusow, ktore jezdza chyba calkiem calkiem). Osobiscie pod domem mam mase tramwajow i jak jeden stanie to odciecie od swiata pelne trzeba isc troche na jakis autobus (a te nie jezdza w kazdym kierunku) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eso Re: Tadeusiewicz jest spoko gość... IP: *.net.autocom.pl 15.03.08, 15:57 WoW normalnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mizantrop Poziom nauczania IP: *.76.classcom.pl 15.03.08, 08:46 Jeśli ktoś chce przekonać się o jakości kształcenia w kierunkach ścisłych, powinien koniecznie uczestniczyć w egzaminowaniu studentów IV lub V roku i zobaczyć co oni mówią. Dzielenie liczby przez wektor będzie jednym z lżejszych momentów tego eksperymentu... Niestety, w pogoni za dotacjami przypadającymi na studenta, zapominamy chyba o tym, że czasami trzeba oblewać. I to już od I roku. A tymczasem młodzi ludzie od samego początku zyskują przekonanie, że "jakoś to będzie". No i faktycznie... jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fsd Re: Poziom nauczania IP: 80.54.10.* 15.03.08, 14:10 Dzielenie liczby przez wektor to chyba jest w liceum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianka_jedna Krakowski syndrom pięknej córki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 13:02 Mizantrop, święta racja. Jestem nauczycielem akademickim (lektorem języka angielskiego) i obserwuję, jak niski poziom prezentują studenci prestiżowej krakowskiej uczelni... naprawdę, pora skończyć z mitem, że młodzi ludzie umieją dzisiaj świetnie języki. Guzik umieją. Pielęgnują za to w sobie przekonanie, że język "Kali jeść, Kali pić" wystarczy im do celów komunikacyjnych, do odnalezienia się w świecie emigracji zarobkowej. A prestiżowe uczelnie dodatkowo obcinają liczbę godzin lektoratów. Do 4 semestrów x 30 godzin... Naprawdę, trzeba zacząć oblewać. I trzeba zacząć myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student23 Re: Krakowski syndrom pięknej córki IP: *.jmdi.pl 15.03.08, 13:52 gość ma całkowicie rację- samouwielienie nigdy nie przyniosłu efektu- konkurencja nie śpi i tylko debile są innego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoyo Re: Krakowski syndrom pięknej córki IP: *.net.autocom.pl 16.03.08, 17:16 Te wielka lektorka jak cie interesuje angielski to se go czytaj mów w nim pisz i co tam chcesz ale nie wpychaj na siłe swoją denną wiedze innym ludziom . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwierzyniecki Re: Krakowski syndrom pięknej córki IP: *.crowley.pl 18.03.08, 15:35 spadaj cwoku skasowac ten post Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eso Krakowski syndrom pięknej córki IP: *.net.autocom.pl 15.03.08, 15:56 A podobno mozna pracowac tylko na dwoch uczelniach - wybiorcza sie tym nie zajmie? Jesli wyklady goscinne to ok ale jesli zatrudnienie to jedziemy ze bezprawie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eso Krakowski syndrom pięknej córki IP: *.net.autocom.pl 15.03.08, 16:02 Piszecie ze Wroclaw to nachalny marketing. A jak jest z tym panem co to wywiadu udzielal - tak salo. Marketing a ludzie sie ciesza ze ich sciskal lub uczyl. A prawda jest taka, ze AGH stoi w miejscu ma staly program, zadnych fakultetow, wszystko stale i przez lata identyczne. Czlowiek nie ma szans na znalezienie swojej sciezki - musi jak wszysyc z roku uczyc sie tych samych, nie zawsze interesujacych go rzeczy! Co wiecej uczelnia malo dba o to zeby studentom bylo latwo, zmieniaja zapisy z czego sie nietlumacza, tylko kiedy przyjezdza komisja akredytacyjna w ogole przypominaja sobie ze sa studenci zeby zale zostaly w murach i nie uslyszala ich komisja, jesli cos jest nie tak to albo trzeba przemilczec albo zdusic w zarodku a potem mowi sie o pieknej pannie na wydaniu (w kontekscie Krakowa), a prawda jest taka ze to AGH ma ten syndrom, a jego patronem na tej uczelni jest pan ktory sie wypowiadal tak w kontekcie Krakowa... widac miastu mozna wypominac ze malo robi dla uczelni, ale majac samemu wladze nie robilo sie za wiele dla tejze uczelni... zal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Skoro Łódź dba o politechnikę to czemu Kraków nie IP: *.autocom.pl 15.03.08, 17:55 dba o Politechnikę Krakowską??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoyo Re: Krakowski syndrom pięknej córki IP: *.net.autocom.pl 16.03.08, 17:20 Przyjeżdzaja te studenty z prowincjów i robią zamieszanie , wieksze koilejki w sklepach wiekszy tłok w tramwajach , hałasy w budynkach mieszkalnych. Poziom studentów jest dramatycznie niski , na uczelniach powinni ich uczyc kultury , jak zachowac sie w miescie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Krakowski syndrom pięknej córki IP: *.chello.pl 16.03.08, 23:25 Tłok w tramwajach jest większy bo Majchrowski za żadko tramwaje puszcza, a kolejki są w sklepach bo za mało kasjerek pracuje, a nie przez studentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :---] Re: Krakowski syndrom pięknej córki IP: *.sferanet.pl 17.03.08, 07:40 Kompleks chama? Odpowiedz Link Zgłoś