Dodaj do ulubionych

tramwaj FAIR PLAY

IP: *.zim.citynet.pl 01.09.03, 22:14
co myślicie o reklamie na składzie 2x105Na (new huta) bodajże 469+468 albo
coś w tym stylu z reklamą MPK : "Dla Klientów Dla Krakowa Dla Pracowników"
albo coś takiego...??!!...
Obserwuj wątek
    • Gość: Fassi Re: tramwaj FAIR PLAY IP: *.chello.pl 01.09.03, 22:16
      dla KLIENTÓW - ZGODA
      dla Krakowa - ZGODA
      dla Środowiska - ZGODA
      dla PRACOWNIKÓW - VETO!!!

a na serio - po cholere ta reklama? :D
      • Gość: ADAŚ Re: tramwaj FAIR PLAY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.03, 22:22
        Jest na składzie 364+365, ładna - ale treścią przesadzona.
        Dziś na 21-04 z pańszczyzną za 4-05
        • kuba203 Re: tramwaj FAIR PLAY 02.09.03, 08:54
          Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> Dziś na 21-04 z pańszczyzną za 4-05

Qrde, niech mi ktoś wreszcie wyłoży te zasady oznaczania kursów, co to znaczy,
          że 21-04 jeździ na 4-05, a 135-02 na 238-03, itd, itp? Bo naprawdę nie znam
          tej metody :)
          • Gość: SW Re: tramwaj FAIR PLAY IP: *.veranet.pl / 192.168.114.* 02.09.03, 09:00
            kuba203 napisał:

> Qrde, niech mi ktoś wreszcie wyłoży te zasady oznaczania kursów, co to
            znaczy,
            > że 21-04 jeździ na 4-05, a 135-02 na 238-03, itd, itp? Bo naprawdę nie znam
            > tej metody :)

jak dla mnie to tez nieco dziwnie koledzy to zapisuja.
            przeciez np 21/04 to praca krótka z wyjazdem z zajezdni (lub inaczej tzw.
            dwurazówka) a np. 4/05 to praca całodzienna. Brygady parzyste to dwurazówki a
            brygady nieparzyste to prace całodniowe z odbiorem na miescie.
            Powiedzmy ze zdarza sie tak ze wyjezdzam z zajezdni na linie 208/01 i gdzies w
            trakcie robie powiedzmy jeden kurs na 228. Ale nie jest wcale powiedziane na
            jakim 228. A i przez radio zglaszam sie jako "208/01 jadacy obecnie na 228".

Zatem ja rowniez czekam na wyjasnienia bo byc moze istnieje jakis inny system
            ktory jest wyzej niz moja wiedza na ten temat.
            Pozdrawiam
            SW
            • kuba203 Re: tramwaj FAIR PLAY 02.09.03, 09:04
              Gość portalu: SW napisał(a):

> przeciez np 21/04 to praca krótka z wyjazdem z zajezdni (lub inaczej tzw.
              > dwurazówka) a np. 4/05 to praca całodzienna. Brygady parzyste to dwurazówki
              a
              > brygady nieparzyste to prace całodniowe z odbiorem na miescie.

Zgoda, ale tylko na autobusach. Na tramwajach nie ma podziału na parzyste i
              nieparzyste, tylko numeracja leci kolejno :)

> Powiedzmy ze zdarza sie tak ze wyjezdzam z zajezdni na linie 208/01 i gdzies
              w
              > trakcie robie powiedzmy jeden kurs na 228. Ale nie jest wcale powiedziane na
              > jakim 228. A i przez radio zglaszam sie jako "208/01 jadacy obecnie na 228".

No więc właśnie, ja też zawsze tym się posługiwałem :)
              • Gość: SW Re: tramwaj FAIR PLAY IP: *.veranet.pl / 192.168.114.* 02.09.03, 09:08

> Zgoda, ale tylko na autobusach. Na tramwajach nie ma podziału na parzyste i
                > nieparzyste, tylko numeracja leci kolejno :)

człowiek uczy sie cale zycie. tramwajami jezdze jedynie jako pasazer, choc
                mialem okazje pomanewrowac kilka razy 105-ką i raz czy dwa norymbergą.
                A czy jest jakis wyroznik ktory mowi nam ze mamy do czynienia w tramwajce z
                praca całodniowa albo dwurazówka? u nas jest to numer brygady a u kolegow
                motorniczych jest to... ? sluzba na dyspozytorni? :)

> > Powiedzmy ze zdarza sie tak ze wyjezdzam z zajezdni na linie 208/01 i gdzi
                > es
                > w
                > > trakcie robie powiedzmy jeden kurs na 228. Ale nie jest wcale powiedziane
                > na
                > > jakim 228. A i przez radio zglaszam sie jako "208/01 jadacy obecnie na 228
                > ".
                >
                > No więc właśnie, ja też zawsze tym się posługiwałem :)

totez trzeba chyba poczekac na wyjasnienai kolegow :)

Pzdr
                SW
                • kuba203 Re: tramwaj FAIR PLAY 02.09.03, 09:14

> A czy jest jakis wyroznik ktory mowi nam ze mamy do czynienia w tramwajce z
                  > praca całodniowa albo dwurazówka? u nas jest to numer brygady a u kolegow
                  > motorniczych jest to... ? sluzba na dyspozytorni? :)

Dokładnie :) Ale na tramwajach dwurazówek prawie nie ma, jest to tylko kilka
                  brygad, więc chyba wszyscy w zajezdni znają to na pamięć. Dwurazowe są chyba
                  tylko linia 16 (oprócz 1 brygady), część 22, i pojedyncze pociągi bodajże na
                  1, 13 i 15 (tu mogę się mylić) :)
                  • Gość: SW Re: tramwaj FAIR PLAY IP: *.veranet.pl / 192.168.114.* 02.09.03, 09:18
                    kuba203 napisał:
                    > Dokładnie :) Ale na tramwajach dwurazówek prawie nie ma, jest to tylko kilka
                    > brygad, więc chyba wszyscy w zajezdni znają to na pamięć. Dwurazowe są chyba
                    > tylko linia 16 (oprócz 1 brygady), część 22, i pojedyncze pociągi bodajże na
                    > 1, 13 i 15 (tu mogę się mylić) :)

czyli koledzy motorniczy nie wiedza co to znaczy wyjechac o 4.15 z zajezdni i
                    zjechac o 8.50 :D i miec caly dzien wolny? :)

pzdr
                    SW
                    • kuba203 Re: tramwaj FAIR PLAY 02.09.03, 09:25

> czyli koledzy motorniczy nie wiedza co to znaczy wyjechac o 4.15 z zajezdni
                      i
                      > zjechac o 8.50 :D i miec caly dzien wolny? :)

Wiedzą, bo jednak kilka takich brygad jest :) Np linia 20, tam się jeździ od 5
                      do 9 (A) i od 13 do 23 (B) :)
                  • Gość: mouset Dla Kuby o brygadach IP: 217.96.109.* 02.09.03, 16:41
                    Tak jak SW mówi tak oznakowane są brygady, co i tak nie przeszkadza jeździć np
                    115-04 do godz. 23, hihi

Duże cyfry w rogu to brygada, tak jak w tramwaju, ma ona tam numery kursów na
                    rozpisce, a dodatkowo wewnętrznie jest opisane np.

238-04 (brygada) jedzie sobie na linii 238, i jest to oznakowane np jako 238-10
                    lub 12
                    • kuba203 Re: Dla Kuby o brygadach 02.09.03, 17:09
                      Gość portalu: mouset napisał(a):

> Tak jak SW mówi tak oznakowane są brygady, co i tak nie przeszkadza jeździć
                      np
                      > 115-04 do godz. 23, hihi

Pewnie jest dwurazowy.

> 238-04 (brygada) jedzie sobie na linii 238, i jest to oznakowane np jako 238-
                      10
                      >
                      > lub 12

Aha, czyli chodzi o numery kursów?
                      • Gość: mouset Re: Dla Kuby o brygadach IP: 217.96.109.* 02.09.03, 18:15
                        To nawet nie są numery kursów tylko oznaczenia kolejnych autobusów jeżdżących
                        na danej linii, a ponieważ oprócz 238-01, 03, 04 jako brygady są jeszcze
                        brygady 248-01 i 03 oraz 258-01 są one oznakowane jako 238-09, 238-10 i 238-12
                        • Gość: SW Re: Dla Kuby o brygadach IP: *.veranet.pl / 192.168.114.* 02.09.03, 21:46
                          Gość portalu: mouset napisał(a):

> To nawet nie są numery kursów tylko oznaczenia kolejnych autobusów jeżdżących
                          > na danej linii, a ponieważ oprócz 238-01, 03, 04 jako brygady są jeszcze
                          > brygady 248-01 i 03 oraz 258-01 są one oznakowane jako 238-09, 238-10 i 238-12

jeju ja sie musze swoim rozkladom zaczac chyba uwazniej przygladac. :)

Generalnie jest taka zasada ze np 115-04 pracuje rano powiedzmy od 4.00 do
                          9.00, a potem wyjezdza ponownie o 13.00 i robi do 23.00. Typowe prace krótkie
                          sa rano - obsluguja tylko poranny szczyt komunikacyjny. Potem wyjezdzaja na
                          szczyt okolopoludniowy i jezdza do pozna, czesto przeskakujac na inne linie.

A co do oznaczen to sie bede musial jutro naprawde szczegolowo w swoj rozklad
                          wpatrzec :) Bo z tego co kojarze to jak mam np. 511-04 to to wlasnie jest
                          wpisane duzymi literami na rozkladzie, a jesli nawet jade na inna linie to
                          nadal moja praca to 511-04 z tym ze np. na linii 152. Nawet jesli sa na to 152
                          jakies inne oznaczenia to w praktyce (przynajmniej od strony kierowcy) sie ich
                          wogole nie uzywa. Juz wczesniej pisalem ze np. zglaszajac awarie na w/w 152
                          zglaszam sie jako '511-04 jadacy jako 152'.

Pozdrawiam i spokojnej nocki :)

SW
                          • Gość: Fassi Re: Dla Kuby o brygadach IP: *.chello.pl 02.09.03, 22:43
                            Mouset co Ty pier****** ???

przez 20 lat w MPQ nie spotakałem się jeszcze z oznaczeniem np. 248-01 jeździ jako 238-03, owszem, może jeździć W ZASTĘPSTWIE za 238-03, bo np. 238-03 uległ awarii, a 248 ma akurat przerwe, wiec jedzie na rozkładzie 238-03, jednak NIGDY nie widziałem podwójnych oznaczeń, wiesz jaki to byłby bałagan???!!!???!!!???!!!

zresztą jak pisał SW - nie ma nic takiego napisane na rozpiskach, a przez radio nawet na zastępstwie zgłasza się np. 153-07 na linii 212 :) a nie 212-03 !!!

nie wiem o co loko i nie rozumiem za Chiny Ludowe co Ty piszesz...
                            • Gość: mouset Re: Dla Kuby o brygadach IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 03.09.03, 10:55
                              Gość portalu: Fassi napisał(a):

> przez 20 lat w MPQ nie spotakałem się jeszcze z oznaczeniem np. 248-01 jeździ
                              jako 238-03,
                              to poczytaj EKK - newsroom, są to wieści dyspozytorskie

NIGDY
                              > nie widziałem podwójnych oznaczeń, wiesz jaki to byłby
                              bałagan???!!!???!!!???!!
                              To ciekawe bo mam to na pismie (kiedy masz czas spotkać się na miescie?) wiesz
                              jak długo ustalałem co to jest np 248-09, a to był po prostu 238-03 wykonujący
                              kursy na 248, kierowcy oczywiście nie mają podwójnych oznaczeń
          • adas29 Re: tramwaj FAIR PLAY 02.09.03, 09:36
            kuba203 napisał:

> Qrde, niech mi ktoś wreszcie wyłoży te zasady oznaczania kursów, co to
            znaczy, że 21-04 jeździ na 4-05

Po ile buraczki masz paniusiu ???
            Ale jesteś upierdliwiec.

Jeśli 21-04 wykonuje kurs między 4-04 a 4-06 to można się domyślić, że odrabia
            pańszczyznę za 4-05, które najpewniej zjechało do zajezdni.
            Czy tak trudno to pojąć ???
            Poza tym użyłem słowa ZA 4-05 a nie NA 4-05. Choć to i tak jeden ch**.
            • kuba203 Re: tramwaj FAIR PLAY 02.09.03, 09:41
              adas29 napisał:

> Po ile buraczki masz paniusiu ???
              > Ale jesteś upierdliwiec.

Qrde, nie jesteś jedyną osobą, która używa takiego oznaczenia, a ja nie jestem
              jedyną, która tego nie rozumie :) Skąd miałem wiedzieć, że to nie jest jakaś
              odmienna filozofia (której zresztą Mouset też używa)?
      • pavlack Re: tramwaj FAIR PLAY 01.09.03, 22:25
        Gość portalu: Fassi napisał(a):

> dla KLIENTÓW - ZGODA
        > dla Krakowa - ZGODA
        > dla Środowiska - ZGODA
        > dla PRACOWNIKÓW - VETO!!!

brakuje "dla MIŁOŚNIKÓW" :D
    • Gość: mouset Re: tramwaj FAIR PLAY IP: 217.96.109.* 02.09.03, 16:35
      Gość portalu: misiek napisał(a):

>coś w tym stylu z reklamą MPK : "Dla Klientów Dla Krakowa Dla Pracowników"
      > albo coś takiego...??!!...

Qrwa dla nikogo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka