Dodaj do ulubionych

Stałe dyżury - KMKM

03.09.03, 10:10
Może tytułem próby wprowadzić stałe cotygodniowe spotkania miłośników
komunikacji miejskiej.
Wystarczy tylko wybrać lokal i ustalić dzień tygodnia i godzinę.
Kto będzie mógł to przyjdzie - obecność nieobowiązkowa.
Nie ma to jak bezpośrednia wymiana poglądów i doświadczeń.
Mógłby tam też funkcjonować podstolik Klubu 428.
Co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • Gość: mouset Re: Stałe dyżury - KMKM IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 03.09.03, 10:39
      A nie ma stałych spotkań? Czy też nie jest to ten KMKMKM...?
    • jot11 Re: Stałe dyżury - KMKM 03.09.03, 10:52
      Owszem są stałe spotkania różnych klubów.
      Ale mi chodzi o zupełnie nową jakość - niesformalizowane spotkania forumowiczów.
      Tego skrótu użyłem przykładowo - można wymyślić inny,który lepiej oddawałby
      charakter i atmosferę spotkań.
      No chyba ,że większości kolegów i koleżanek wystarczy tylko postukiwanie w
      klawisze.
      • Gość: mouset Re: Stałe dyżury - KMKM IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 03.09.03, 10:57
        Aaaaaaa o to chodzi, ja jestem za, ale uważam że co tydzień to jest po pierwsze
        niemożliwe, a po drugie za szybko się znudzi, tak co miesiąc to spoko,

A dla klubu 428 nie podstolik tylko długa ława, hihihihhii

Jeszcze oczywiście musi pan prezes Adas wyrazić zgodę a loki zatwierdzić
        papierki
        • jot11 Re: terminy do ustalenia 03.09.03, 11:09
          Nie każdy musi przychodzić co tydzień,jak ma czas i ochotę to przyjdzie,jak nie
          to nie.
          Ale oczywiście interwał spotkań można ustalić dowolnie.
          Założenia trzeba wypróbować w praktyce,jeśli to wszystko nie będzie
          interesujące i zajmujące to i tak umrze śmiercią naturalną.
          Warto spróbować!
          • Gość: mouset Re: terminy do ustalenia IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 03.09.03, 11:13
            Jasne że trzeba spróbować
            • Gość: Locutus Re: terminy do ustalenia IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 04.09.03, 01:46
              Papierki gotowe, czekają tylko na podpis prezesa Adasia... aha... jest tam taki
              mały aneks specjalnie do naszego wiceprezesa - coby się nie migał jakimiś
              dyżurami tak jak zwykle :-P

nie ma to jak spotkania FMKM (Forum MKM) w realu :->

Pzdr.
              LOKI (Pierwszy Sekretarz)
              • Gość: mouset Re: terminy do ustalenia IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 05.09.03, 09:20
                Możemy się spotkac u mnie na dyżurze, hihihihi
                • Gość: Locutus Re: terminy do ustalenia IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 06.09.03, 02:06
                  No to daj znać, kiedy dyżurujesz, a ja przyjdę do Ciebie ze złamanym sercem -
                  dodam, że złamanie jest wieloodłamkowe i z przemieszczeniami :-P

Pzdr.
                  LOKI
    • jot11 Re:Czy są chętni? 03.09.03, 15:36
      Zobaczymy jaki będzie odzew.
      Jak nie będzie chętnych,to ze spotkań nici.
      Myślę.że skrótn KMKM nie zmyli potencjalnych uczestników zaproponowanych posiad.
      • pavlack Re:Czy są chętni? 03.09.03, 16:30
        Myslę, że takie spotkania są niepotrzebne, bo są w Krakowie już 2 kluby, które
        mają swoje spotkania, wystarczy przyjść i porozmawiać :-) I nie nalezy sądzić,
        że jeśli jest to klub, to koniecznie musi być to bardzo formalnie :-)

A jeśli ktoś zaproponuje jakiś termin, miejsce; to ja jestem zawsze chętny,
        jeśli tylko mi będzie pasować :D
        • yogy Re:Czy są chętni? 03.09.03, 16:32
          pavlack napisał:

> Myslę, że takie spotkania są niepotrzebne, bo są w Krakowie już 2 kluby,
          które
          > mają swoje spotkania, wystarczy przyjść i porozmawiać :-) I nie nalezy
          sądzić,
          > że jeśli jest to klub, to koniecznie musi być to bardzo formalnie :-)
          >
          > A jeśli ktoś zaproponuje jakiś termin, miejsce; to ja jestem zawsze chętny,
          > jeśli tylko mi będzie pasować :D

No tak, ale klub to klub. A tu chodzi o to, żeby się spotakć, napić czegoś i
          pogadać o tramach. Luz-blues:-)
          • pavlack Re:Czy są chętni? 03.09.03, 16:54
            yogy napisał:

> No tak, ale klub to klub. A tu chodzi o to, żeby się spotakć, napić czegoś i
            > pogadać o tramach. Luz-blues:-)

No tak, ale w klubie też możesz się spotkać i pogadać o tramach, zupełnie na
            luzie, no może bez napojów :-)

Ale nieważne, tak jak pisałem - niech ktoś termin zaproponuje ;-)
            • Gość: mouset Re:Czy są chętni? IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 03.09.03, 20:36
              pavlack napisał:

no może bez napojów :-)
              >
              no napój szefostwa klubu 428 podają tylko w knajpach
              • Gość: Locutus Re:Czy są chętni? IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 04.09.03, 01:48
                Tylko znowu nie poprzyjeżdżajcie samochodami... bo skończy się to tak, że napój
                szefostwa dostępny będzie wyłącznie dla Pierwszego Sekretarza :-P

Pzdr.
                LOKI

PS. A termin - sugeruję piątek, godzina 17:00. Miejsce do ustalenia (może
                Voyage? ROTFL).
                • kuba203 Re:Czy są chętni? 04.09.03, 08:47
                  Gość portalu: Locutus napisał(a):

> PS. A termin - sugeruję piątek, godzina 17:00. Miejsce do ustalenia (może
                  > Voyage? ROTFL).

Ale nie jutro, tylko za tydzień, wtedy to bym nawet może wpadł :)
                  • Gość: Locutus Re:Czy są chętni? IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 05.09.03, 02:15
                    No w ten piątek to ja nie dam rady... za tydzień też może być cienko... :-/

Pzdr.
                    LOKI
                • adas29 Re:Czy są chętni? 04.09.03, 09:04
                  Bąku - Adaś ma pracę, pamiętasz ???
                  • Gość: Locutus Re:Czy są chętni? IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 05.09.03, 02:14
                    A to już problem szanownego prezesa-lowelasa :->

Pzdr.
                    LOKI
      • yogy Re:Czy są chętni? 03.09.03, 16:30
        I tutaj zgadzam się z kolegą jot11 w 100%. Tak jak forumowicze forum_kraków
        spotykają się dość często gdzieś "na mieście", tak i miłośnicy mogliby się
        spotykać. Tutaj jot11 wyskoczył z b.dobrym pomysłem. Spotkania nie muszą się
        przecież odbywć regularnie, można się np. umówić na forum. Tymbardziej, że
        teraz skończą się codzienne spotkania przy remoncie.

Tylko miałbym prośbe, żeby te spotkania, (o ile w ogóle będą) odbywały się o
        jakiejś sensownej porze - dnia! Nie nocy...

JESTEM ZA!!!
        • yogy Re:Czy są chętni? 03.09.03, 18:05
          Termin i miejsce pierwszego spotkania niech wynaczy jot11. Czekamy...
    • Gość: kuba203 Re: Stałe dyżury - KMKM IP: *.crowley.pl 03.09.03, 19:29
      Chcecie się spotkać - ok. Ale przecież są kluby, więc nie trzeba od razu
      tworzyć nowej organizacji :)
      • yogy Re: Stałe dyżury - KMKM 03.09.03, 20:12
        Gość portalu: kuba203 napisał(a):

> Chcecie się spotkać - ok. Ale przecież są kluby, więc nie trzeba od razu
        > tworzyć nowej organizacji :)

Ale tu przecież nie chodzi o tworzenie nowej organizacji, bo to bez sensu.
      • Gość: mouset Re: Stałe dyżury - KMKM IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 03.09.03, 20:36
        Przychodzisz regularnie na zebrania klubu 428 i dziwujesz się
        biurwokracji???????
        • kuba203 Re: Stałe dyżury - KMKM 03.09.03, 21:28
          Gość portalu: mouset napisał(a):

> Przychodzisz regularnie na zebrania klubu 428 i dziwujesz się
          > biurwokracji???????

No tak, w Klubie jest ona największa ;P
    • jot11 Re:Termin spotkania 04.09.03, 10:13
      Cieszę się,że koledzy właściwie zrozumieli istotę tych spotkań - nieformalnych
      i w luźnej atmosferze.
      To w zamiarze miały być spotkania towarzyskie w lokalu,gdzie można podyskutować
      i przećwiczyć jednocześnie nereczki i wątrobę.
      Chociaż wystąpiłem z tą inicjatywą,nie chciałbym proponować terminu i miejsca.
      Myślę,że koledzy,którzy już wcześniej uczestniczyli w takich posiadach coś
      zaproponują.
      Ja mogę tylko sugerować,żeby był to w zasadzie stały dzień tygodnia i np godz.
      17.00 lub 18.00 - co do lokalu to nie mam jakiś specjalnych preferencji.
      • kuba203 Re:Termin spotkania 04.09.03, 10:49
        Trochę później, bo rzeczywiście, niektórzy pracują, a jeszcze innym za miesiąc
        się wakacje skończą i nie będzie tak wesoło :)
        • yogy Re:Termin spotkania 04.09.03, 16:04
          kuba203 napisał:

> Trochę później, bo rzeczywiście, niektórzy pracują, a jeszcze innym za
          miesiąc
          > się wakacje skończą i nie będzie tak wesoło :)

Ja jestem za 17.00. Przecież jeżeli się już spotykać, to w łikend, więc według
          mnie, to wystarczy.
          • Gość: Locutus Re:Termin spotkania IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 05.09.03, 02:16
            No ja też popieram... a więc piątek czy sobota oto jest pytanie...

Pzdr.
            LOKI
            • Gość: mouset Re:Termin spotkania IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 05.09.03, 09:22
              26 wrzesnia zaczynam urlop, będę bardziej dyspozycyjny
              • yogy Re:Termin spotkania 05.09.03, 16:50
                Mówimy oczywiście o przyszłym tygodniu...?
                • kuba203 Re:Termin spotkania 05.09.03, 18:14
                  yogy napisał:

> Mówimy oczywiście o przyszłym tygodniu...?

Tak, bo 26.09. jest w przyszłym tygodniu ;P
                  • yogy Re:Termin spotkania 05.09.03, 21:49
                    Ja jestem za niedzielą, bo w sobotę nie mogę i nie jest to zależne ode mnie:-(
                    • Gość: mouset Re:Termin spotkania IP: 217.96.109.* 05.09.03, 23:09
                      A ja nie mogę w żadną niedzielę do końca października
                      • Gość: Locutus Re:Termin spotkania IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 06.09.03, 02:08
                        Ja w niedzielę nie dam rady - zawsze wtedy odwiedzam swoją schorowaną babkę, a
                        ponadto przygotowuję się na poniedziałek do szkoły - a że teraz matura na karku
                        to będzie się czego uczyć :-(

Soboty mam ZAWSZE wolne.

Piątki - różnie - jeżeli akurat nie mam jakiegoś pilnego wypracowania tudzież
                        nie wybieram się do Rotundy na rockotekę, to zazwyczaj mam luz.

Pzdr.
                        LOKI (maturzysta)
                        • yogy Re:Termin spotkania 06.09.03, 10:17
                          To w takim razie proponuję piątek:-p
                          • Gość: Locutus Re:Termin spotkania IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 07.09.03, 01:20
                            Okej.

Pzdr.
                            LOKI
                            • yogy Termin spotkania 07.09.03, 20:22
                              No to jak się umawiamy?
                              Stawiamy na PiąteK, tylko która godzina?
                              • Gość: Locutus Re: Termin spotkania IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 08.09.03, 02:22
                                No ja już mówiłem, że nie wiem, czy dam radę w ten piatek, bo chciałbym się
                                wybrać ze znajomymi na rockotekę i trochę wyszaleć... tak więc sami między sobą
                                ustalcie godzinę, a ja w razie czego się dostosuję...

Pzdr.
                                LOKI
                                • Gość: mouset Re: Termin spotkania IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 08.09.03, 11:52
                                  A który piątek?
                                  • yogy Termin spotkania 08.09.03, 15:58
                                    Myślałem o 12.09.2003.
                                    • yogy Słomiany zapał!!! 11.09.03, 16:39
                                      No tak, jot11, inicjator całego pomysłu rzucił hasło: "spotkanie" i zostawił
                                      nam psom na pożarcie. Wszyscy tacy chętni byli, a teraz co? Weekend się zbliża
                                      i g(ł)ówno.

Jeszcze raz: proponuje NIEDZIELĘ 14.09 w jakiejś knajpce od ok. 17.00. Mam
                                      nadzieje, że jeżeli to dojdzie do s(k)utku, to nie będzie tak, że przyjdzie
                                      tylko stała ekipa, czyli kuba203&2Michały!
                                      • kuba203 Re: Słomiany zapał!!! 11.09.03, 18:49
                                        Jestem za, przyjdę :)
                                        • Gość: Locutus Re: Słomiany zapał!!! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 12.09.03, 02:37
                                          Też jestem za i przyjdę.

Niedziela 14.09.2003. godzina 17:00 we Voyage (ul. Szeroka 7 albo 8).

Pozdrawiam.
                                          LOKI
                                          • yogy Słomiany zapał!!! 12.09.03, 16:07
                                            W razie czego Kuba - ślij esesmany!:-)
                                            • kuba203 Re: Słomiany zapał!!! 12.09.03, 16:41
                                              yogy napisał:

> W razie czego Kuba - ślij esesmany!:-)

Z informacją o spotkaniu? To myślę wystarczy wątek osobny założyć, co zaraz
                                              zrobię :)
    • Gość: nnn Re: Stałe dyżury - KMKM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.04, 22:55
      nnn

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka