Gość: Rafal Probosz zamknął szkołę IP: 195.116.69.* 29.04.08, 11:10 Nic nowego, u mnie w miejscowości też w Małopolsce kilka lat temu było to samo, był obraz - szkoła zamknięta na 3 dni i mieliśmy obowiązek być w kościele 2 razy dziennie. W sąsiednich miejscowościach też tak było. Odpowiedz Link Zgłoś
uyu Re: Probosz zamknął szkołę 29.04.08, 11:52 W normalnym kraju dyrektor szkoly odpowiadalby za wykorzystanie mienia publicznego w celachinnych niz nauczanie, a proboszcz mialby problemy z powodu naduzycia zaufania. No ale to w normalnym kraju. Jak mozna bylo do tego dopuscic? Przez 20 miesiecy pobytu w pl patrzylam jak ludzie boja sie glosno powiedziec, ze maja tego dosyc. Hipokryzja spoleczna kwitnie w najlepsze. Jest gorzej niz za komuny, bo wtedy bylo wiadomo z ktorej strony mozna dostac kopa. Dzis ludzie na wsi ida na msze tylko dlatego zeby im sasiedzi opon nie poprzebijali lub nie narobili innych szkod. Odpowiedz Link Zgłoś
jasio.4 Probosz zamknął szkołę 29.04.08, 12:15 Nienawiść, brak zrozumienia potrzeb innych i nietolerancja! Parada gejów to postęp, peregrynacja obrazu to bałwochwalstwo i wstecznictwo. Czy taki ma być nowy świat "oświeconych"? Kłaniają się klasycy marksizmu-leninizmu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Probosz zamknął szkołę IP: *.hor.brad.ac.uk 29.04.08, 13:30 to nie o to chodzi, jeśli szkoła (dodajmy publiczna z naszych podatków więc z dziećmi katolików i nie katolików) jest nagle zamknieta i nie oferuje żadnej opcji świetlicy to pracujący nie katolicy nie mają żadnej opcji co zrobić z dziećmi mimo że płacą podatek na szkołę która powinna być za nie odpowiedzialna. Poza tym parady równości i inne tego typu eventy nigdy nie równają się zamknięciu szkoły i żadnym zwolnieniom z lekcji. Jakby dzieci były takie wierzące i tak przeżywały ten obraz to ja nie widzę problemu żeby poszły po południu do kościoła we własnym czasie a nie czasie który my opłacamy nauczycielom żeby je uczyli. Więc nie bardzo widze skąd się w ogóle wzięło porównanie do parad równości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x jeszcze nie..po zwyciestwie socjalizmu. IP: *.crowley.pl 29.04.08, 19:59 . Odpowiedz Link Zgłoś
watashi79 jakby figurka smoka wawelskiego przyjechała... 29.04.08, 12:32 ... to też by szkoły pozamykali? XXI wiek, litości... Odpowiedz Link Zgłoś
an59za Probosz zamknął szkołę 29.04.08, 15:10 No to plebana i wójta już mamy. Brakuje tylko pana. Typowe państwo wyznaniowe. Byle klecha, zamiast się modlić za swoje grzechy, wysyła oficjalne pismo, żeby zamknąć szkołę. Ni liczy się z nikim i z niczym. Czy w końcu rząd w Komisji Wspólnej postawi rzeczy na właściwym miejscu? Czy byle proboszcz będzie się szarogęsił? Przypominam: RELIGIA MIAŁA BYĆ NA PIERWSZEJ LUB OSTATNIEJ GODZINIE LEKCYJNEJ - N I E J E S T!!! MIAŁA BYĆ ETYKA W ZAMIAN - N I E M A!!! Skandal goni skandal Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Probosz zamknął szkołę 29.04.08, 19:06 michnikowaszmata najchętniej posłałaby dzieci na paradę gejowską akurat nikt nie zmusza u nas dzieci do uczestnictwa w uroczystosciach religijnych, za to w niektórych krajach UE mozna być represjonowanym za odmowe udziału w paradzie gejowskiej (głosna sprawa brytyjskiego strażaka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x a co to Zydorcza obchodzi? IP: *.crowley.pl 29.04.08, 19:57 nie wasz cyrk nie wasze malpy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x ale jakby mnich buddyjski przyjechal to hohoho!!! IP: *.crowley.pl 29.04.08, 20:00 ale jakby mnich buddyjski przyjechal to hohoho!!! Zydorcza kazalaby ich chlebem i sola witac wojtowi a dzieci ubrala w stroje krakowski i sietowali by "postep" przez tydzien!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra ależ sie kler katolicki rozwydrzył... 29.04.08, 20:10 Może czas zastanowić sie nad opanowaniem rozwydrzonego tałatajstwa? W normalnym cywilizowanym państwie niezawisły sąd przywołałby kleche do porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
hens Re: Probosz zamknął szkołę 29.04.08, 20:42 Takiego pachołka kościelnego, dyrektora szkoły powinno się zwolnić nie z pracy tylko z ROBOTY,,,bo takie coś to powinno wiedzieć że jest urzędnikiem państwowym, a jak do tej pory, to jeszcze kościół nie zaanektował całej Polski.Ja rozumiem że w miastach szerzy się moherstwo, ale to takie zboczenie po 70 roku życia. To przetrwamy.Rok, dwa, może trzy, a jak jeszcze moher przepisze na kosciół majątek to może szybciej. Nie przejmujcie się betoństwo umrze śmiercią naturalną. A tak apro/po........... mam też dużo lat, i żaden klecha nic nie może mi kazać.\ I nie jestem komunistą,i nigdy nim nie byłem,a statuetka PIŁSUDZKIEGO przechowywana w moim domu od przed II wojny światowej, stoi w serwantce do teraz, a szabla ojca wisi na ścianie. I ani komuna nic mi nie przechszciła, i teraz kościół mi też tego nie uczyni.A ten ostatni to mam też w głębokim poważaniu. Wiecie dla czego ?,..........- bo wierze w BOGA,......nie w księdza parafialnego zboczeńca,z czwórką dzieci z gosposią, i będącego przypadkowym biznesmenem pomimo że klechą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opt Probosz zamknął szkołę IP: *.tsi.tychy.pl 30.04.08, 01:12 Po co temu dyrektorowi nawiedzenie on już jest nawiedzony i powqinien być wywalony,bo na funkcjach państwowych nawioedzenmi nie mają czego szukać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 zwolnić dyrektora IP: *.chello.pl 30.04.08, 07:44 idioci nie powinni rządzić w szkołach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek Re: zwolnić dyrektora IP: *.chello.pl 03.05.08, 00:32 Beznadziejna sprawa. Nie dlatego, że wszyscy jesteśmy idiotami, lecz dlatego, że nadal działa nomenklaturowy klucz. Bo ilu jest dyrektorów/-ek szkół publicznych, ktorzy odmawiają uczestnictwa w religijnych obrzędach i nie słuchają grzecznie władzy duchownej? Którzy nie "proszą" nauczycieli, swoich podwładnych, o odprowadzanie uczniów na rekolekcje i pieczę nad nimi? Wszak to ich obowiązek... A do tego: nie zezwalają na urządzanie "opłatków" i innych praktyk religijnych w szkołach jakoby świeckich, bądź w nich nie uczestniczą? Czemu się więc dziwić, że we wszystkich niemal polskich szkołach traktuje się "religię" jak naukę, na co ktoś już zwrócił uwagę? Bez echa, oczywiście. A w tym jest "rzeczy sedno". Nauczać w szkole można wiedzy o religiach/wyznaniach religijnych jak o dziedzinie kultury. Można także uczyć wiedzy o prawie czy polityce, o nauce czy sztuce. Lecz nie o jednym jedynie słusznym prawie jak w Iranie lub w Pakistanie, czy o jednej jedynej formie sztuki - np. abstrakcyjnej czy kontemplacyjnej. W połączeniu z modłami lub ćwiczeniami w owej sztuce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: Probosz zamknął szkołę IP: *.chello.pl 09.05.08, 21:47 Żal mi was ludzie i szkoda czasu czytac bo tylko pare osób wypowiedziało sie w sposób normalny i obiektywny. Zastanawiam sie czy w tym kraju żyją jeszcze normalni ludzie z jakimiś wartościami. Mieszkam w okolicy, chodze do tego kościoła więc może według wypowiadających się jestem zacofana ale trudno. Szkoda że tej gazety nie było kiedy ten dyrektor- idiota walczył latami o utworzenie hali gimnastycznej, która w końcu otwarto.Szkoda że tak jednoznacznie wszystko widzicie.Dodam że jest to bardzo dobra szkoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funia Re: Probosz zamknął szkołę IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.05.08, 19:08 BARDZO DOBRZE! Nauczyciel odetchneli troche od holoty gimnazjalnej!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesia dyrektor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 21:13 Jeśli ktoś zna tego dyrektora to wie,że to porządny gość. Odpowiedz Link Zgłoś