Dodaj do ulubionych

Widziane 11.09.2003

IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 11.09.03, 13:36
DA104 na 137 zwalił rano na Mackiewicza, sprowadzono holownik
Na 164 mega opóźnienia, DD452 jako 164-06 przyjechał i natychmiast odjechał,
ale planowo, strasznie mnie to wqrzyło gdyż polowałem na ikara na 164, a z
tego wynika ze po przyjechaniu z Piasków ikar gdzieś zmyka, nie widziałem
dokładnie ponieważ przedzierałem się przez Bory Kołłątajowskie
Obserwuj wątek
    • Gość: misiek Re: Widziane 11.09.2003 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.03, 17:01
      Gość portalu: mouset napisał(a):

> strasznie mnie to wqrzyło gdyż polowałem na ikara na 164, a z
      > tego wynika ze po przyjechaniu z Piasków ikar gdzieś zmyka, nie widziałem
      > dokładnie ponieważ przedzierałem się przez Bory Kołłątajowskie

jechałem nim dziś ( 7:54 z przystanku Bociana ) jest to 164-04A - co
      najciekawsze zmiana druga ( 164-04B ) w całości obsługuje 129... na który
      wyjeżdża ok godz. 12. Ze 164 ok 11 zjeżdzą do zajezdni by na ok. 12:40 być na
      Czyżynach..... kompletny bezsens.....
    • Gość: misiek Re: Widziane 11.09.2003 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.03, 17:32
      total paranoja:
      164-04:
      brygada A - ok 11 zjeżdża do zajezdni
      brygada B - w całości bosługuje linię 129

129-06:
      brygada A - ok 10 zjeżdża do zajezdni
      brygada B - od 11:40 obsługuje w całości linię 132

130-04:
      brygada A - całość 130
      brygada B - kurs na 164 ( w tym czasie na kurs 130 wyjeżdża ikarus z zajezdni
      na 130 )

hmm......................
      nie dało się prościej???
      • Gość: misiek Re: Widziane 11.09.2003 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.03, 22:22
        jeszcze jedna ciekawostka -
        PE 085 rano na 130 , przed 30 min widziany na 124... ( czyżby kolejna
        zmiksowana brygada ?? )
      • Gość: mouset Re: Widziane 11.09.2003 IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 15.09.03, 11:34
        Ikar na 130 to planowy 130-07, po 130-04
    • kuba203 Re: Widziane 11.09.2003 11.09.03, 18:41
      Hehe, koduktorka w pociągu z Wieliczki przez 8 minut nie była w stanie wypisać
      mi biletu z Bieżanowa do Bielska Białej, pytała, dlaczego nie mogłem w kasie
      kupić (uświadomiłem ją, że kasy nie ma, ale się uparła, że jest), w końcu
      musiałem wysiadać, a ona dalej nie mogła porachować tych kilometrów, więc ten
      odcinek przejechałem za darmo :))
      Za Kalwarią jechaliśmy po zardzewiałym (!!) torze, nie mam pojęcia dlaczego,
      widać jakaś ulewa musiała przejść... Stacja w Kalwarii przedstawia obraz nędzy
      i rozpaczy, podobnie w Kleczy Górnej (jak w Kalwarii chociaż były resztki
      torów, to w Kleczy wszystko jest zaorane) :( Stacja w Wadowicach jest duża,
      wyremontowana i prawie nieużywana, z 3 peronów tylko chyba 1 jest używany,
      poza tym stały 2 węglarki z złomem i na odciętym kawałku toru 3 cysterny, na
      oko wyglądały całkiem nieźle, więc chyba nie stoją tam długo. Śladów linii z
      Suchej nie odnalazłem, tor w kierunku Spytkowic ma sieć trakcyjną, i wygląda
      na jeżdżony. W Kętach odchodzi dwutorowa (!!) bocznica do jakiegoś zakładu
      widocznego w oddali, niestety nieużywana.
      Do Bielska dojechałem planowo, i tu się mocno wqrwiłem. Zapomniałem sobie, o
      której mam pociąg z Żywca do Suchej (był o 15:17), więc spytałem o to w
      informacji, a tu baba mi odpowiedziała, że po 15 w ogóle nic nie jedzie,
      dopiero 16:31. To było trochę późno, więc musiałem jechać z Bielska o 13:24 (z
      Żywca o 14:23), i zrezygnować z wyjścia na miasto, po czym w Żywcu się
      okazało, że jest pociąg o 15:17, a o takim o 16:31 nikt w ogóle nie słyszał!!!
      Zaorać tą informację, co takie bzdury podaje...
      Odkryłem ślady łącznicy (prawdopodobnie) pozwalającej ominąć stację w Żywcu
      jadąc z Suchej do Bielska, tor jeszcze jest, ale nieco zjechał z nasypu :DD
      Z Żywca do Suchej pociąg się wlecze straszliwie (jedyny odcinek w miarę szybki
      to do pierwszej stacji Żywiec-Sporysz). Jedyne czynne stacje to właśnie
      Sporysz i Jeleśnia (reszta jest zaorana). A plenery są bardzo ładne, duża
      część trasy biegnie przez lasy, i w ogóle ładne widoczki itd :)) No i podobał
      mi się przystanek Pewel Wielka-Centrum, położony w szczerym polu :D Z Suchej
      wracałem EN57-1087, te siedzonka to masakra, dłużej niż pół godziny się nie da
      na nich wysiedzieć, co gorsze, zamontowali je też w EN71-14 (dorobił się też
      wyświetlacza). I chyba tyle, aha, bocznica do Solvaya nadal istnieje
      (oczywiście tylko do bramy), wymontowano tylko zwrotnicę :)
      • kuba203 Re: Widziane 11.09.2003 11.09.03, 18:47
        Ach, a pociąg Katowice - Zwardoń w składzie nie miał ani jednej bonanzy!!
        Skandal, musiałem przedziałowcem jechać... ;))
        A w przeciwną stronę mijaliśmy piękny skład 6 bonanz, potem 4 piętrowce, a na
        koniec jeszcze podwójnego kibla, widać miałem pecha...
        Tuż za Bielskiem jest fajny tunel, tylko szkoda, że nikt nie raczył światła w
        pociągu włączyć, klimatycznie się jechało w całkowitej ciemności...
        A całą inspekcję mam nadzieję powtórzymy w klubowym gronie kiedyś, bo warto!
        • Gość: mouset Re: Widziane 11.09.2003 IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 15.09.03, 11:35
          Mouset zawsze chętny do inspekcji
      • Gość: autocom Re: Widziane 11.09.2003 IP: *.net.autocom.pl 11.09.03, 21:01
        kuba203 napisał:

> Za Kalwarią jechaliśmy po zardzewiałym (!!) torze, nie mam pojęcia dlaczego,
        > widać jakaś ulewa musiała przejść... Stacja w Kalwarii przedstawia obraz
        nędzy
        > i rozpaczy, podobnie w Kleczy Górnej (jak w Kalwarii chociaż były resztki
        > torów, to w Kleczy wszystko jest zaorane) :( Stacja w Wadowicach jest duża,
        > wyremontowana i prawie nieużywana,

A czy z Kalwarii do Wadowic nie jechałeś szybciej niż rozkładowo, bo jak ja
        jechałem to musiał odstać w Kleczy Grn 4 minuty

> Z Żywca do Suchej pociąg się wlecze straszliwie (jedyny odcinek w miarę
        szybki
        > to do pierwszej stacji Żywiec-Sporysz). Jedyne czynne stacje to właśnie
        > Sporysz i Jeleśnia

jeszcze Lachowice

• kuba203 Re: Widziane 11.09.2003 11.09.03, 21:16
          Gość portalu: autocom napisał(a):

> A czy z Kalwarii do Wadowic nie jechałeś szybciej niż rozkładowo, bo jak ja
          > jechałem to musiał odstać w Kleczy Grn 4 minuty

Faktycznie, staliśmy, załoga wyszła na peta :D

> jeszcze Lachowice

Tory owszem są, ale czy jest obsada? Qrcze, nie pamiętam :)
    • Gość: ADAŚ No wreszcie jakaś nowa reklama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 19:47
      dziś na 15-07 - wóz nr 180.
      SKOK - Kraków (tonacja biało - zielona).

Ponadto #454 znów w ufoku na "4". Uwielbiają kabelki w Ujastkowicach.
      Proponuję, aby pokochali równie mocno ściąganie zbędnych i paskudnych kikutów
      hihihi.
      BTW - oczyścili z tego paskudztwa przód #380. Tyłu już nie było łaska.
      • pigi07 Re: No wreszcie jakaś nowa reklama 11.09.03, 20:50
        Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> dziś na 15-07 - wóz nr 180.
        > SKOK - Kraków (tonacja biało - zielona).
        >
        > Ponadto #454 znów w ufoku na "4". Uwielbiają kabelki w Ujastkowicach.
        > Proponuję, aby pokochali równie mocno ściąganie zbędnych i paskudnych kikutów
        > hihihi.

o nienienie, jestem przeciwna. Jak to ma wygladac bez kukutów ? Jak ty bys sie
        czuł bez kukuta, ha ;-)) ?

pa Adaś
        Pigi07
        • Gość: ADAŚ Re: No wreszcie jakaś nowa reklama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 20:56
          pigi07 napisała:

> czuł bez kukuta, ha ;-)) ?

Kochanie !!!

Mojego "kikuta" nie eksponuję jak to robi MPK na dachach tramów hihihi.
          I w tym właśnie tkwi różnica. Mój "kikutek" nie jest na pokaz.
          • Gość: Fassi Re: No wreszcie jakaś nowa reklama IP: *.chello.pl / *.chello.pl 11.09.03, 21:01
            oświećcie mnie kto robi za Pigi ???

a co do eksponowania "kikutka" .... oj Adaś Adaś, nie chce nawet komentować Twojego "zdrobnienia" bhehehe
    • Gość: autocom Serwis z Zakopanego IP: *.net.autocom.pl 11.09.03, 21:17
      Qrde w stolicy Tatr ruch jak w szczycie sezonu. Nie chciałem jechać z kuzynem
      Szwagropolem o 15:25 i pojechałem kiblem o 14 z czymś. Trzeba przyznać, że
      tłucze się to ponad 4 godziny, ale i tak skrócili mu czas jazdy o pół godziny w
      stosunku do zeszłego roku. Niestety po dotarciu na dworzec w Zakopanem kuzyn
      orzekł, że czeka tu na mnie już od godziny. Do Kuźnicy jeżdżą dwa ładne
      niskopodłogowe merole (duży Citaro i mały Cito), jeżdżą też L11. Busiarnia
      posiada bardzo różnorodny tabor, głównie stare Mercedesy 207D, gdzie sufit jest
      tak nisko, że szyi nie można wyprostować, trafiła się też jedna Nyska! Jeden z
      busów jeździł z folią zamiast jednej z szyb. W drogę powrotną kuzyn pojechał
      szwagropolem o 18:10, ja zaś Podhalaninem o 17:40. Do Nowego Targu pociąg pruje
      stówą wzdłuż zakopianki zostawiając w tyle pasożyty kołowe. Niestety w Chabówce
      kuzyn wysłał smsa, że widzi mój pociąg z wiaduktu, a kiedy opuszczałem Suchą
      Beskidzką, ten orzekł, że już jest w Krakowie (i jak tu jeździć pociągiem do
      Zakopca)
      • kuba203 Re: Serwis z Zakopanego 11.09.03, 21:20
        To chyba na 2 dni byłeś, inaczej nic do kupy nie pasuje w tym opisie :)
        • Gość: autocom Re: Serwis z Zakopanego IP: *.net.autocom.pl 11.09.03, 22:05
          kuba203 napisał:

> To chyba na 2 dni byłeś, inaczej nic do kupy nie pasuje w tym opisie :)
          Dokładnie niecałą dobę. Od wtorku do środy
          • kuba203 Re: Serwis z Zakopanego 11.09.03, 22:11
            Gość portalu: autocom napisał(a):

> Dokładnie niecałą dobę. Od wtorku do środy

No to teraz wszystko jasne :)
    • Gość: Locutus Re: Widziane 11.09.2003 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 12.09.03, 02:19
      Widziałem dzisiaj jakąś obleśną reklamę łazienek, która zajmowała sporą część
      szyb w tramwaju... jakbym dorwał idiotę, który zgodził się na takie osranie
      tramwaju, to bym go w podobną reklamę wymalował...

Pzdr.
      LOKI
      • adas29 Widziane 11.09.2003 12.09.03, 08:18
        Ta ŁADNA reklama to Ideal Standard na 770+771.
        Ja bym dorwał tego, kto ją niszczy. Efektem są strzępy zwisające na szybach.

WIĘCEJ REKLAM - ZDOBYWAĆ KASĘ !!!
        • Gość: Clint Re: Widziane 11.09.2003 IP: *.ramtel.com.pl / 213.241.90.* 12.09.03, 10:57
          10:04 H.Targowa jazda probna 834 (folia na siedzonkach)
          10:07 R.Grzegorzeckie jazda probna 798+799
          21:30 Łagiewniki jazda probna 792+793
          • adas29 Re: Widziane 11.09.2003 12.09.03, 11:19
            Gość portalu: Clint napisał(a):

> 10:04 H.Targowa jazda probna 834 (folia na siedzonkach)

No to teraz proponuję zabrać się za 827+828 i zrobić im NG.
        • Gość: Locutus Re: Widziane 11.09.2003 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 13.09.03, 08:35
          A ja bym temu, kto to gówno zasłaniające widok i powodujące, że tramwaj
          wygląda, jakby się na niego ktoś zesrał, zdejmuje, zaprosił na piwo albo nawet
          dwa.

Pzdr.
          LOKI
          • Gość: mouset Widziane nocą 11.09.2003 IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 15.09.03, 11:38
            2007 na Al. pokoju jako nauka jazdy, tyle że instruktor siedział,,,,,, na
            ostatnim krześle, a cały tram oswietlony jak choinka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka