Dodaj do ulubionych

Dobry hipermarket

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 12:18
co sądzicie o krakowskich hipermarketach?
Który uważacie za najlepszy?
Ja mam najblizej do Carrefour'a, ale wg mnie cieniutki asortyment, wielu
rzeczy mi tam brakuje :((( I te kasjerki, które nie mają wydać reszty :(((

podzielcie sie doswiadczeniami
Obserwuj wątek
    • trudny2002 Do hipermarketów to lubię mniej... 12.09.03, 12:51
      najbliżej mam większy od standardowego sklep, tzw. supermarket Krakchemia
      dawniej a dziś ALMA.
      Czy lubię? Nie zastanawiam się ale ponieważ mam niezwykle blisko to korzystam i
      raczej mnie to nie martwi. kasjerki , a i reszta personelu jest OK, i ma taką
      cechę że od kilku lat sa to ci sami ludzie...to sympatyczniej, bo daje takie
      poczucie swojskości...tak powiedziałbym po domowemu i cieplej...
      pozdrawiam
      trudny
      • Gość: kaska Re: Do hipermarketów to lubię mniej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 12:54
        hipermarkety sa ohydne. Ale lubie supermarket Intermarche. MNa szczescie
        mieszkam przy targu;-)
        • trudny2002 Re: Do hipermarketów to lubię mniej... 12.09.03, 13:31
          Oczywiście przy Nowym. Targu oczywiście...
          trudny
          A koty rano biegną po bułeczki do piekarni...
          • Gość: kaska Re: Do hipermarketów to lubię mniej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 13:37
            targ jest fajny i nieduzy. Koty sa 3 wiec jeden biegnie do piekarni, drugi po
            pomidory a trzeci po gazete........
      • otreb Re: Do hipermarketów to lubię mniej... 12.09.03, 14:53
        Ja tez najblizej mam do Kra.... Almy znaczy sie ;) A poniewaz moje lenistwo
        przewyzsza inne cechy, tam kupuje najczesciej. Czasami tez bywam w Geancie, ale
        to juz bez przyjemnosci - tlum, szum, przepychanie, poszturchiwanie...
    • Gość: Kobita1 Re: Dobry hipermarket IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 12.09.03, 15:03
      Stary Kleparz + makro
      • Gość: ciekawość Re: Dobry hipermarket IP: *.warlock.pl 12.09.03, 15:16
        tak, stary kleparz o poranku,ew.plac imbramowski-świeże pyszne jedzonko
        M1-kosmetyki i dom,ew.bazar tomex-duzo kosmetyków i łezka sie w oku zakręci na
        wspomnienie Giganta
        • Gość: nowa Re: Dobry hipermarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 16:13
          generalnie tez nie przepadam za hiper'ami, ale jakos tak z wygody :((
        • Gość: nowa Re: Dobry hipermarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 16:24
          no wlasnie, swieze pyszne jedzonko to jest to czego szukam.
          Bo generalnie niedawno sie przeprowadzilam do Kraka i nie znam go jeszcze :(((
          gdzie szukac pl. imbramowskiego ?
    • peteen dobry hipermarket, to martwy hipermarket... 12.09.03, 16:44
      poza tym co kwartał ten temat wraca jak bumerang...
      poszukaj sobie, słonko, w archiwum...
      • Gość: nowa Re: dobry hipermarket, to martwy hipermarket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 16:55
        no dobra poszukam ;)
        • Gość: Ewa Re: dobry hipermarket, to martwy hipermarket... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 23:16
          Dla mnie DH "Gigant" był najlepszy, szkoda go.
    • Gość: iberka Re: Dobry hipermarket IP: w3cache.* / 192.168.3.* 12.09.03, 23:42
      a ja lubie Carrefour'y,bo tam maja wiekszy asortyment francuskosci:-) niz np w
      TESCO:-),poza tym KFC;-),sklep CHICCO,apteka ze swietnymi kosmetykami.Alme
      lubie za to,ze zawsze jak szukam butow to w koncu i tak tam je kupuje:-
      ).Mieszkam najblizej Hypernovej i chociaz jej nie znosze to robie zakupy,bo
      blisko a ja z dzieciakiem w wozku to raczej malo mobilna jestem:-).Tesknie do
      M1 ale nie wiem dlaczego,hihihi.Inter marche jst male i jakies takie ciasne
      ale za to swietny wybor serow i win maja:-).poza tym sa w Plazie gdzie jest
      Smyk:-))))))
      iza
      • kuba203 Re: Dobry hipermarket 13.09.03, 19:09
        Gość portalu: iberka napisał(a):

> poza tym KFC

To nie hipermarket chyba, ROTFL:)
        A tak w ogóle, to NIE MA dobrych hipermarketów, wszystkie bym zrównał z ziemią.
        A Kalafior sprzedaje zielone mięso.
        • Gość: verte Re: Dobry hipermarket IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.03, 19:19
          Osobiście nie znoszę blaszaków z przeterminowanym jedzeniem 3 kategorii.
          Jeśli mam wymieniać najlepszy to Tesco.Powód jeden czynny całą dobę i po
          23 można zrobić spokojnie zakupy bez tej całej podnieconej nie wiadomo czym
          tłuszczy.Myślałem,że się te markety wreszcie ludziom znudzą ale gdzie tam...
        • Gość: mikolaj Re: Dobry hipermarket IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 13.09.03, 19:34
          chodzilo o to, ze kfc jest w kerfurze... btw. mogliby otworzyc jakies w centrum..;)
          • Gość: p79 Re: Dobry hipermarket IP: *.net.autocom.pl 13.09.03, 20:20
            no nie do końca - w tej chwili kfc jest na zewnatrz w przyczepie :)))

popieram pomysl! kfc przydaloby sie gdzies w centrum, chociazby razem z pizza
            hut na grodzkiej...
        • Gość: iberka P.S. IP: w3cache.* / 192.168.3.* 13.09.03, 22:25
          w hipkach kupuje kosmetyki,pieluszki,zabawki etc etc ale nie miesko czy
          wedliny,o nigdy w zyciu.
          a co do KFC to napisalam,bo carerfour jako kompleks ujelam
          • kuba203 Re: P.S. 13.09.03, 23:16
            Gość portalu: iberka napisał(a):

> w hipkach kupuje kosmetyki,pieluszki,zabawki etc etc ale nie miesko czy
            > wedliny,o nigdy w zyciu.

W sumie to chyba jedyne rzeczy, które tam spokojnie można kupić bez żadnych
            obaw :)

> a co do KFC to napisalam,bo carerfour jako kompleks ujelam

Tak, teraz zajarzyłem :)
          • Gość: nowa Re: P.S. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.03, 00:20
            no wlasnie, a gdzie dobre miesko kupic, bo w marketach tez nie kupuje, brrrr
    • kriss.forum Re: Dobry hipermarket 14.09.03, 12:26
      Nie lubię hipermarketów - za duży ruch, z głośno, po jakimś czasie robię się
      senny a wychodzę z tamtąd zmęczony. Męka! Na szzęście zakupy robią moi rodzice,
      ale drgawek dostaję gdy trzeba kupić coś w stylu buty/garniak, ale to na
      szczęście nie tylko w hyperach się kupuje :) Chociaż w ogóle nie lubię gonić za
      czymś (szukanie butów czy garniaka i w ogóle ubrań to chyba najgorsza rzecz).

Dla poprawienia humoru (było chyba już kiedyś :) ):
      1. Weź 24 pudełka z prezerwatywami i wrzucaj po jednym do koszyków innych ludzi.
      2. W dziale elektronicznym ustaw budziki tak, by dzwoniły co pięć minut.
      3. Zrób smugę z soku pomidorowego prowadzącą do toalet.
      4. Podejdź do jednego z pracowników i powiedz mu oficjalnym tonem: "Kod 3 w
      dziale AGD". Zobacz jak zareaguje.
      5. Podejdź do okienka ratalnego i poproś o raty na paczkę M&M-sów.
      6. Przesuń znak "Uwaga. Mokra podłoga" na wykładzinę.
      7. Rozbij namiot w dziale kempingowym i powiedz innym klientom, że ich wpuścisz
      pod warunkiem, że przyniosą poduszki .
      8. Kiedy ktoś z obsługi spyta cię, czy może ci jakoś pomóc, załkaj "Czy nie
      możecie po prostu zostawić mnie w spokoju" i rozpłacz się.
      9. Spójrz prosto w kamerę ochrony i potraktuj ją jak lustro dłubiąc sobie w
      nosie.
      10. Oglądając broń w dziale myśliwskim, spytaj sprzedawcę czy wie, gdzie możesz
      kupić leki antydepresyjne.
      11. Biegaj po sklepie z dziwną miną, nucąc motyw z "Mission Impossible".
      12. W dziale samochodowym pozuj na Madonnę, używając lejków różnej wielkości.
      13. Ukryj się za wiszącymi ubraniami. Kiedy klienci będą je przeglądać,
      wykrzykuj "WEŹ MNIE! WEŹ MNIE!" .
      14. Kiedy z głośników podawać będą jakiś komunikat, upadnij na ziemię,
      przybierz pozycję embrionalną, chwyć się za głowę i krzycz: "O nie, to znów te
      głosy!".
      15. Wejdź do przymierzalni i krzyknij naprawdę głośno: "HEJ, papier toaletowy
      się skończył!!!".

--
      www.kazimierz.com

Paaanie, daj pan spokój! :D
    • Gość: HansKloss Re: Dobry hipermarket IP: *.n4u.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 14.09.03, 20:53
      Otóż wg mnie skala wygląda tak:
      1. Carrefour, ale ten przy Zakopiance, drugi w Hucie jest tylko jego namiastką.
      2. Geant i Alma, traktuje je razem bo są blisko siebie i sie uzupełniają. W
      Almie kupisz naprawdę dobre wędliny i super mięso u miłych, dobrze
      doradzających panów. To samo tyczy sie żóltych serów. W Geancie natomiast
      kupisz więcej rzeczy taniej, niemniej jednak nie mają tak bogatego wyboru jak
      Alma. I Geant nie nadaje sie na zakupy mięsa, wędlin i warzyw.
      3. Tesco - czynne cała dobę i nawet wybierzesz fajne rzeczy. Gorsze to Tesco,
      które pwstało na miejscu Hit-a.
      4. M -1, ale głównie zuwagi na fajny pasaż, Real wewnątrz jest bardzo średni.
      5. Cała reszta - szkoda n anich czasu :-)
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka