Gość: gratka IP: *.ists.pl 11.05.08, 22:20 a o usłanym potluczonym szkłem Rynku to juz nie zmiescilo... za daleko od siedziby radakcji, tak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zizi Tak się bawi złota Wisła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 22:25 Dopóki piłka nożna będzie sportem dla bandytów na trybunach z jednej strony oraz dla działaczy-łapówkarzy z drugiej, to powinna być bojkotowana we wszystkich mediach. A tak to tylko utrwala sie wątpliwą "chwałę" tego niby-sportu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tedan Więcej szkła pozostawiły po sobie IP: *.chello.pl 12.05.08, 00:10 nasze "kwiaty inteligencji" - studenci niż krakowscy "kibole" jak ich nazywacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczurek Re: Więcej szkła pozostawiły po sobie IP: *.autocom.pl 12.05.08, 06:56 To, że listkiewicz nie przyjachał, to żadna strata, a niektórym żal pupcie ściska i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Tak się bawi złota Wisła IP: 212.160.172.* 12.05.08, 08:09 zlota wisla? dzicz szczajaca na zabytki i rozbijajaca butelki i szyby. bydlo powinno sie wypasac na bloniach, a nie wpuszczac na rynek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dostuffca Re: Tak się bawi złota Wisła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 08:46 masz rację! rzygający do skarbonki, srający na miejsce hołdu pruskiego i rzucający butelkami w tłum debile powinni być pałowani i odstawiani na 48 na izbę! Tylko szkoda, że powyższy opis dotyczy przyjezdnych studentów "świętujących" juvenalia, którzy tylko opić się potrafią, a nie KIBICÓW świętujących mistrzostwo! www.wislakrakow.com/www/picture/galerie/20080510/norek/58.jpg - tu w pierwszym rzędzie masz morderców www.wislakrakow.com/www/picture/galerie/20080510/norek/62.jpg - tu łysego troglodydę,który pewnie jednego zdania poprawnego nie potrafi sklecić www.wislakrakow.com/www/picture/galerie/20080510/norek/63.jpg - tu widać jak ludzie obrzucają autobus butelkami (do tego wielu świętuje "rasistowsko" - wyciągając w górę białą pięść) www.wislakrakow.com/www/picture/galerie/20080510/norek/68.jpg a tu rzucamy zasłonę milczenia na Rynek - po to tylko, by GW nie widziała szkła i brudu. Oraz byśmy spokojnie mogli szcz.. na zabytki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianin Rynek nie dla kibiców-von i na Błonia IP: *.n4u.airbites.pl 12.05.08, 09:54 Rynek Krakowa to salon- który nie powinien byc przedmiotem profanacji przez cuchnących piwskiem kibiców.Należałoby wytłumaczyć to m.in. prowokacyjnie zachowujacemu się spikerowi, który winien po"imprezie" posprzątać płytę Rynku także z butelek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dostuffca Rynek nie dla Rubika, studentów, Sylwestra, gejów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 10:15 Rynek dla sztuki wysokiej i czystego powietrza! Rynek dla zmarłych królów i żywych poetów! Rynek dla Anglików i Amerykanów! Mam nadzieję, że masz jakoś nagrania z "prowokacyjnego spikera" bo jakoś nie mogę sobie przypomnieć. "Każdy to powie"? "Ciiii"? "Jak długo na Wawelu"? To które z tych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianin Re: Rynek nie dla Rubika, studentów, Sylwestra, g IP: *.n4u.airbites.pl 12.05.08, 10:35 Zgoda: dla gejów zupełne VON!!!.A spiker? ? słowami" ..a teraz na Rynek! "- a zatem: dlaczego nie było:" na Błonia!"- przecież blizej stadionu i nie tak uciązliwe dla mieszkańców Krakowa rynsztokowe zachowanie pseudo kibiców.Widziałeś na Rynku(na stadionie tez) ojców- kibiców z dziecmi nie wspominając o żonach kibiców? -a tak kiedyś było.Teraz to tak jak bys sie znalazł między bojówkami faszystowskimi czy tez kuklux klanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dostuffca Re: Rynek nie dla Rubika, studentów, Sylwestra, g IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 11:01 Widziałem ojców z dziećmi (małymi i średnimi). Widziałem kobiety z mężami oraz kobiety solo (>30letnie, dobrze ubrane i w szalu na szyji). Widziałem rodzinę z dzieckiem w wózku, która nie pojawiła się tam przypadkiem bo szła w pochodzie już od Muzeum Narodowego. A Ty widziałeś te faszystowskie bojówki? Widziałeś facetów z KKK? Byłeś na stadionie na meczu, albo na Rynku na fecie? Nie? To się nie wypowiadaj. Tak? To jako kto faszysta, kibol, dzicz czy też pijak? Ja byłem i czułem się dużo bezpieczniej niż na Juvenaliach czy na Sylwestrze. A czemu nie na Błonia? Bo to Rynek jest centrum Krakowa. Bo to na Rynku zawsze się świętuje nie zależnie czy to Barcelona, Madryt czy Ateny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiśl@k Re: Rynek nie dla Rubika, studentów, Sylwestra, g IP: *.technika.net.pl 12.05.08, 11:05 nie wytłumaczysz gościowi, bo on obraz stadionu zna tylko z felietonów rAfała sTeca, który widzi wszędzie skinów i bandytów, ja chodząc na mecze już długie lata widzę normalnych ludzi, rodziny z dziećmi, kobiety osoby niepełnosprawne na wózkach i nic się nikomu nie dzieje. Oczywiście jak w każdej grupie znajdują się jakieś tępaki na podstawie których buduje się obraz "kibola", ale porównując juwenalia i fetę to uważam że wśród studentów swołocz jest znacznie większa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ypeeh Re: Tak się bawi złota Wisła IP: 194.181.2.* 12.05.08, 10:56 Na fecie byłem, na rynek poszedłem, dobrze się bawiłem i w mordę nie dostałem. Tak samo jak tysiące wiślaków. Były rodziny z dziećmi, kibice młodzi, starsi i najstarsi. A że brudno było? A po jakiej imprezie brud nie zostaje? Wszystkich "kulturalnych" ludzi krytykujących fetę i kibiców Wisełki serdecznie... zapraszam na mecz w przyszłym sezonie. Wypadało by chociaż poznać to, co się tak zawzięcie krytykuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike Re: Tak się bawi złota Wisła 12.05.08, 11:31 no i co będą krytykować? sens życia chcesz ludziom zabrać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ypeeh Re: Tak się bawi złota Wisła IP: 194.181.2.* 12.05.08, 11:38 Nie pomyślałem o tym :( Przepraszam :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duma Krakowa Tak się bawi złota Wisła IP: *.tktelekom.pl 12.05.08, 13:33 Ci krytykanci to kibice pewnego małego prowincjonalnego klubiku (chociaż z tego samego miasta) całe swoje życie na kolanach przed Wisłą z gulem pikającym z zazdrości. Nie dociera do nich, że kto sie kanarkiem urodził orłem nie umrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pav Re: Tak się bawi złota Wisła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 15:18 wybaczcie,ale ja nie jestem fanem futbolu, bylem na rynku w czasie "fety",nie jestem zacofanym dziadkiem ani babcia, pracuje tu na codzien i wciskanie kitu ze strony kibicow,ze bylo to mile i dynamiczne widowisko fanow pilki noznej mnie smieszy?zenuje? owszem,bylo wielu normalnych kibicow, ale ton calej imprezie nadawaly grupki po 20-30 dresiarzy,nawalonych glupkow z butelkami w rekach dracymi ryje przechodniom do uszu, zaczepiajacy dziewczyny niewybrednymi metodami, kopiacymi wszystko co popadnie,wliczjac rusztowania,taksowki(w ruchu!), sikajacy na plantach,na ulicach pod scianami budynkow...jesli to jest fajna impreza kibicowska to ja to pie....e tym razem szczesliwie skonczylo sie na kilkunastu mordobiciach nie bylo ofiar wsrod cywili i nie polecialy witryny ewentulanie zaden samochod nie splonal...fajnie, bawcie sie dalej,gratuluje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłem, widziałem Re: Tak się bawi złota Wisła IP: *.chello.pl 12.05.08, 16:59 Jasne, że były takie przypadki. To zdarza się na każdej imprezie masowej. Krzyki, zaczepki wobec dziewczyn, plenerowy pissing- to można, niestety, zobaczyć na Rynku w zwykły weekend. Wymienione przez ciebie atrakcje, z paleniem samochodów łącznie, zdarzają się podczas Juwenaliów- święta młodej "inteligencji". W każdej grupie znajdzie się ktoś robiący bydło; ale mamy już dosyć przypisywania wszystkiego co najgorsze kibicom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizi Re: Tak się bawi złota Wisła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 17:01 Sami sobie jesteście winni. Oczyśćcie swoje szeregi z bandytów, to będziecie kibicami. Jak na razie to oni nadają ton. Zwykli bandyci, nożownicy, narkomani, debile. Prawdziwi kibice to dziś gatunek na wymarciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dostuffca Re: Tak się bawi złota Wisła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 17:14 ba, że narkomani. przed wejściem na stadion ludzie dają sobie żyłę na zasadzie "ja tobie, ty mi, a strzykawkę zakop tam gdzie wtedy, to będzie na następną kolejkę". zapomniałeś wymienić jeszcze pedofilii - tych też jest sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizi Re: Tak się bawi złota Wisła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 17:45 Poczytaj trochę - skąd najczęściej werbowane są grupy handlujące narkotykami. Podpowiem Ci: z nieformalnych, bandyckich grup stadionowych. Wielu z nich także bierze, choćby przed tzw. "ustawkami". Powiadasz pedofile? Nie znam aż tak dobrze środowiska kibiców, ale skoro tak twierdzisz jako znawca to nie będę polemizował. Pewnie masz rację w tej kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: specjalista Re: Tak się bawi złota Wisła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 19:50 "Podpowiem Ci: z nieformalnych, bandyckich grup stadionowych." Bardzo grubo się mylisz. Dealerów werbuje się zupełnie w innych miejscach, subkultura kiboli nie jest nastawiona na dragi, a na wódzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dostuffca pewna nieścisłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 00:29 Pav, gdzie Ty pracujesz Zakładam, że w knajpie, ale zestaw: taksówki w ruchu, rusztowania, planty nie pasuje mi raczej nie wygląda do okolice Sukiennic gdzie to feta się odbywała :> Na płycie Rynku też nie widziałem przechodniów - jakoś tak wyszło :) a jakbyś mógł potwierdzić dane o mordobiciach (też byłeś, tez widziałeś?) tak wyglądała feta z Sukiennic - www.youtube.com/watch?v=-hZI_z-5iXY - nieźle jak na kilku normalnych. Odpowiedz Link Zgłoś