Gość: baburiba Wynajęcie całej Polski na rok to będzie coś z 8000 IP: *.acn.waw.pl 03.06.08, 14:31 W promocji za dodatkowe 2000zł możliwość postrzelania do tubylców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Wynajęcie całej Polski na rok to będzie coś z IP: *.chello.pl 03.06.08, 15:20 Czy my zyjemy w Republice Bananowej czy w sredniej wielkosci kraju europejskim? Takie cuda sa mozliwe? wszystko mozna kupic? Pani Wojtowa czy jak zaplace 10 tys to zamkniecie dla mnie Doline na caly tydzien? Tylko ja sam, nawet bez pikniku. Ogrodze i zza plotu bede pokazywal wkurzonym turystom brzydkie gesty. Nie ma co. Umieja zadbac o turystow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imperator Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.t17.ds.pwr.wroc.pl 03.06.08, 14:31 Władze przeprosiły i przynały, że to był błąd, co jest nieczęstym zjawiskiem w naszym pięknym kraju. Myślę, że o całej sprawie można zapomnieć, wpadka każdemu może się zdarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobi Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 14:32 Ludzie są oburzeni ponieważ nie weszli i się nie bawili - taka typowa polska zawiść.Ja nie mogę?Dlaczego ONI mogą??? Typowa ZAZDROŚĆ I ZAWIŚĆ. POLSKA GOLA :-) !!!!!!! Pozdrawiam Wszystkich Zawistnych Polaczków !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sekendlajf Odpowiedzialnośc w Biznesie 03.06.08, 14:55 Kazda duza firma ma taki dział czy innymi słowy obszar aktywnosci. IBM dał tu dupy - bo se jacys w CA i w HR wymyslili, ze rekreacja byłaby fajna w takim miejscu, ale nie skumali, że nie są sami we wszechswiecie...no bywa. Poza tym, ktoś - jakiś pazerny Jasio z działu osobowego ;) nieobyty w polskich stajlach - zapraszając na przetarg agencje, nie wział pod uwagę polskich ciagotek do przekretow. Niestety niska cena nie zawsze = wysoka jakoś. Zazwyczaj jest to jakać ch..wtopa. Niech zgadne agencje X, Y, Z miały równie atrakcyjne propozycje (programowe), ale zadecydowała cena???? No i teraz płacz. BTW Mentalitet (w tym wałkowana tutaj zawiśc maluczkich ) profesjonaliscie biorą pod uwagę. A tylko amatorzy ją olewają. Dlatego profesjonalisci pikniki rodzinne organizują inaczej i gdzie indziej. Jak kogos stac na sprowadzenie prywatnym samolotem dla załogi gwiazdki xyz , to stac go na zaltwienie sobie miłego, fajnego miejsca, bez afer w mediach iściskającego d. zalu opinii publicznej. BTW - ciekaw jestem reperkusji w IBM, ciekaw. Prasa branzowa nie omieszka obsmarowac jako pouczającego case study. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jatonieja brawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 15:18 ... wreszcie sensowne slowa ... a obrazanie sie przez, byc moze tylko "pseudo", ibm'owcow na krytyke powoduje tylko zwiekszenie zlego odbioru FIRMY ... gmina byc moze popelnila przestepstwo /jeszczejak jakies drzewa zostaly wyciete .../ f-ma Hankus jest, jak slyszymy, kiepska ... ale to IBM jest beneficientem zamieszania - a co odpowiada na "zarzuty"? ;-) "ale o co chodzi? to nie my, tylko oni" przecztac mozna w artykule ;-) pozdrawiam cieplo Odpowiedz Link Zgłoś
olias Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem 03.06.08, 15:18 a mawiali starzy ludzie - nie ma nic gorszego niż zrobić pana z chama. bo że to pomysł poslkich chamów to pewne, żadna szanująca się firma nie zrobi sobie takiego PR. No, ale u nas są pany z piewszego pokolenia - wczoraj tatuś budował socjalizm, dzis synek - kapitalizm. ot, cwoki durnowate. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem 03.06.08, 15:21 jakie tam 1200? a zobaczta salon sołtysa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leśnik Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.gprs.plus.pl 07.07.08, 14:21 to skandal, zapewne jesyt drugie dno tej sprawy-1200 za wynajec ie doliny???? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desperado Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.impaq.com.pl 03.06.08, 15:38 a ile wplynelo do kieszeni wojta, ze juz tak sie kaja i przeprasza jak by nie zalezalo mu juz na stanowisku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex-IBMer Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.hsd1.ct.comcast.net 03.06.08, 15:52 wystarczy napisac do centrali w Armonk i naswietlic tlo calej sprawy. IBM bardzo dba o swoja opinie, zarowno w USA jak i za granica. Po prostu gafa i dla firmy i dla gminy. zla wiadomosc przenosi sie o wiele szybciej niz dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykark Zawsze mówiłem, że "karki" to tępaki. IP: *.as.kn.pl 03.06.08, 15:58 Mieli piknować dwóch działek ale widać liczenie do dwóch to problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel z dworca List otwarty do Pana Prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 16:02 Królewskiego Stołecznego Miasta Krakowa. Szanowny Pamnie Prezydencie, Zwracam się z uprzejmą prośbą o użyczenie płyty Rynku Głównego w Krakowie w celu urządzenia zamknietej imprezy, tj. popijawy z udziałem kumpli z dworca i spod mostu Grunwaldzkiego. Oczywiście Pana Prezydenta wraz z rodziną serdecznie zapraszamy. Jednocześnie proszę o zabezpieczenie terenu przez Straż Miejską i Policję przed intruzami. Z wyrazami głębokiego szacunku, Menel Odpowiedz Link Zgłoś
elasmotherium_sibiricum Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem 03.06.08, 16:12 Kto tam pracuje, w tym IBM? Czy oni nie wiedzą komu i co zlecili? Muszą mieć albo niezły bałagan, albo rzeczywiście złe intencje. A tłumaczenie się w stylu "To nie my, to jakaś inna firma co się nazywa IBM, a zresztą proszę mnie nie męczyć bo bardzo boli mnie głowa" raczej chwały im nie przynosi. "Ciężko zrobić zamkniętą imprezę przy otwartej dolinie" - a może nie powinno się takiej robić w ogóle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kulfon widać wchodzimy do ełropy IP: 195.136.143.* 03.06.08, 16:57 pary homoseksualne, doda, lewicowe gazety, a teraz jescze wynajmowanie publicznych terenów zielonych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc zyczliwy Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: 67.130.145.* 03.06.08, 17:07 to wlasnie obrazuje jak w Polsce jest rozumiana wolnosc i podmiotowosc spoleczenstwa, zadna gmina , ani powiat czy inny organ nie jest wlascicielem niczego, wlasnoscia wszsytkiego nie prywatnego jest narod, te urzedu sa z woli narodu i na jego utrzymaniu w celu sprawowania czynnosi gospodarza Odpowiedz Link Zgłoś
amsterfan IBM? 03.06.08, 17:54 a dlaczego wszyscy tak sie uparli na IBMa,wyglada jakby pisaly to osoby ktore nie przeszly w tej firmie rekrutacji wstepnej... jesli przeczytacie uwaznie art. to wyraznie jest w nim napisane ze organizatorem byla agencja Hanke, IBM tak jak zapewne i moja firma wybral oferte najatrakcyjniejsza z zaproponowanych przez rozne tego typu agencje,wiec czemu wszyscy lacza to z lapowkarstwem,z doswiadczenia wiem ze imprezy tego typu robi sie po najnizszych kosztach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raj Re: IBM? IP: *.lama.net.pl 03.06.08, 18:22 > a dlaczego wszyscy tak sie uparli na IBMa [...] > jesli przeczytacie uwaznie > art. to wyraznie jest w nim napisane ze organizatorem byla agencja > Hanke, IBM tak jak zapewne i moja firma wybral oferte > najatrakcyjniejsza z zaproponowanych przez rozne tego typu > agencje, Jezeli ktos wybiera oferte - jakakolwiek i czegokolwiek - nie sprawdzając jej szczegółów, to jest nieodpowiedzialnym idiotą. Przecież chyba ten cały Hankus musiał zamieścić w ofercie tak podstawową informację jak to, gdzie odbędzie się impreza? Więc gdyby tę ofertę w IBM-ie wybierał jakis odpowiedzialny menedżer to już mu sie powinna zapalić "czerwona lampka" w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.bj.uj.edu.pl 03.06.08, 19:14 Rzadzi kasa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtekk Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.net.autocom.pl 03.06.08, 20:12 Niestety nie jest prawdą, że zostało zapewnione "obejście" terenu zamkniętego. Panowie na których się natknęliśmy zasugerowali, że MOŻE da się to obejść górą - trudno powiedzieć, gdzie ścieżka wiodła, bo kilka metrów dalej zeszliśmy do doliny przechodząc w poprzek całą imprezę, dzięki czemu "bez problemów" dostaliśmy się na jej drugi koniec, gdzie mogliśmy się bez problemu wspinać :) Nigdy więcej takich pomysłów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jol234 ...i to komu... ibm bto w krakowie to gowno IP: 85.134.142.* 03.06.08, 22:36 ...i to komu... ibm bto w krakowie to gowno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GallowayGallegher Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.ghnet.pl 03.06.08, 22:43 Nie dajcie sie manipulowac przez media. Myslcie samodzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.autocom.pl 04.06.08, 00:45 Zastanawia mnie nieumiejętność radzenia sobie przez firmę IBM z sytuacją kryzysową. Przecież to należy do podstaw warsztatu PR-owca. Na początku wystarczyłoby wyrazić ubolewanie, że taka sytuacja zaistniała i przygotować plan akcji, które mogłyby zrekompensować nieudaną imprezę, np. wielkie sprzątanie dolinek krakowskich. Przecież większość sytuacji kryzysowych można obrócić na swoją korzyść. Wystarczy szybka reakcja, dobra komunikacja z otoczeniem i empatia (czyli zwykłe "przepraszam, jest nam bardzo przykro" na samym początku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohinor Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.devs.futuro.pl 04.06.08, 10:45 Gość portalu: Hanka napisał(a): > Zastanawia mnie nieumiejętność radzenia sobie przez firmę IBM z sytuacją > kryzysową. Przecież to należy do podstaw warsztatu PR-owca. Na początku > wystarczyłoby wyrazić ubolewanie, że taka sytuacja zaistniała i przygotować pla > n > akcji, które mogłyby zrekompensować nieudaną imprezę, np. wielkie sprzątanie > dolinek krakowskich. Przecież większość sytuacji kryzysowych można obrócić na > swoją korzyść. Wystarczy szybka reakcja, dobra komunikacja z otoczeniem i > empatia (czyli zwykłe "przepraszam, jest nam bardzo przykro" na samym początku) Bo Haniu droga, PR w IBM nadaje sie do wymiany jak przestarzaly procesor ich produkcji. To Everest niekompetencji!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Bo korporacje mają w d... wszystko, liczy sie zysk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 09:07 oczywiscie nei mam nic przeciwko dbalosci o zysk, w koncu taki jest cel dzialalnosci kazdej firmy, ale im wieksza skala dzialalnosci tym wieksze straty dla otoczenai tak afirma powoduje. Wszystko staje sie pseudo: pseudo-ekologia, pseud-zadowolenie pracownikow, pseudo-odpwiedzialnosc spoleczna, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.tktelekom.pl 04.06.08, 09:50 Komuno wróć inaczej nowobogacka hołota zniszczy wszystko ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator stop nagonce !!! IP: *.ghnet.pl 04.06.08, 10:29 www.zabierzow.org.pl/aktualnosci/article.php?id=1323 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Użytkownik Re: stop nagonce !!! - nie ma jej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 12:02 Odpowiedź pan Burmistrza jest nam znana, ale jest nieprawdziwa. Otóż dnem Doliny Kobylańskiej prowadzi (chroniony prawem) znakowany szlak turystyczny i tym samym zamykając dolinę dla osób trzecich doszło do naruszenia prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.ghnet.pl 04.06.08, 10:30 www.zabierzow.org.pl/aktualnosci/article.php?id=1323 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Użytkownik Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 12:03 Ta odpowiedź pan Burmistrza jest nam znana, ale nie jest prawdziwa. Otóż dnem Doliny Kobylańskiej prowadzi (chroniony prawem) znakowany szlak turystyczny i tym samym zamykając dolinę dla osób trzecich doszło do naruszenia prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.autocom.pl 04.06.08, 15:18 Wyjaśnienie Pana burmistrza mogłoby się spokojnie ograniczyć do dwóch ostatnich akapitów. Jeśli chodzi o IBM, to firma mogłaby przynajmniej stworzyć stronkę z przeprosinami (w końcu programistów tam nie brakuje) i umieścić link np. wśród powyższych komentarzy. A tak, to wiemy tylko, że burmistrz wyraził ubolewanie, a firma IBM nie czuje się odpowiedzialna za zaistniałą sytuację. Czytając komentarze zauważyłam, że pracownicy firmy postanowili na własną rękę zająć się "poprawą wizerunku". Czasami jednak warto się ugryźć w język. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soko Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.gawelczyk.com 04.06.08, 14:00 A myślicie że kto wygrał przetarg na wymianę komputerów w gminie i szkołach w tej gminie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: 82.160.10.* 04.06.08, 17:37 spokojnie - tak od lat działa firma w Kryspinowie praktycznie zero inwestycji i kasę trzepią już nie długo nie tylko na weekend ale na stałe wszystkie miejsca gdzie można zarobić będą wynajmowane łącznie plażami nad Bałtykiem my POLACY mamy łeb do interesów -tych lewych....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś miałeś chamie złoty róg... IP: *.kat.3s.pl 04.06.08, 21:36 Kobylany to już zadeptany śmietnik, władze gminy nie nadają się do posiadania takiego skarbu, ja bym ich na zieloną trawkę wysłał, podobnie jest na całej krakowskiej części Jury, potok Racławka w rezerwacie przyrody prowadzi więcej butelek po napojach i baniaków po oleju niż wody, wygląda to tragicznie Odpowiedz Link Zgłoś