Dodaj do ulubionych

Wczoraj demonstrowałam w Warszawie !!!

01.10.03, 14:01
Nienawidzę wszelkiej masić socjalizmu, dlatego wsparłam taksiarzy w proteście
przeci kasom fiskalnym, więc wsiadłam wczoraj w swojego merca i pojechałam do
Warszawy. Było bardzo dużo taxi z Krakowa, najwięcej widziałam z Barbakanu.
Do kolumny krakowskich taksiarzy dołączyłam w Jankach pod Warszawą.
Warszawa (aleje ujazdowskie, Nowy świat i okolice) były totalnie zablokowane.
Ja zostawiłam swojego merca na parkingu na Brackiej, 100 m. od palmy, i
dołączyłam do pikietujących - wspierających taksiarzy pod Radą Ministrów.
Było świetnie.
Poniżej załączam link - możecie sobie obejrzeć film o wczorajszym proteście,
oraz zobaczyć jak wyglądam - macham flagą pod Radą Ministrów - ja to ta
najładniejsza dziewczyna, która krzyczy "wolność, własność,
sprawiedliwość", "kara śmierci dla morderców", "niższe podatki-bandyci za
kratki", "więcej kasy dla policji".
[policja nas popiera ! po zakończeniu demonstarcji pod Radą Ministrów -
dowodzący policją - osobiście do nas podszedł i podziękował !!!]

- pozdrawiam.

mazowsze.k-raj.com.pl/1064942963,42335,.shtml

Niestety dzien nieobecności w mojej firmie, spowodował że dopiero teraz
nadrobiłam wczorajsze zaległości i dlatego tak póżno was informuję o
wczorajszej demonstracji

Obserwuj wątek
    • Gość: nitro4 Re: Wczoraj demonstrowałam w Warszawie !!! IP: 81.210.17.* 01.10.03, 14:28
      Gratuluje spektakularnej kompromitacji - krzyczeć "bandyci za kratki" biorac
      udział w manifestacji bandytów - złodziei okradających ludzi w biały dzień.
      Udział UPR w tej manifestacji ostatecznie kompromituje kuglarza Mikke i jego
      trupę. Żałośniutkie !!!
      • sabbina Re: Wczoraj demonstrowałam w Warszawie !!! 01.10.03, 15:21
        Ależ niezrozumienie !
        Popieraliśmy nie rząd, który codzienie nas okrada, lecz taksówkarzy, którzy
        działając w warunkach wolnej konkurencji pracują i płacą podatki.
        Oczywiście im bardziej będą "kombinować", żeby płacić mniej podatków, tym
        lepiej dla gospodarki !!!

Wszystkich was zachęcam, starajcie się płacić jak najmniej podatków, nie
        deklarujcie dochodów, kupujcie bez faktur. Ubezpieczjcie się w KRUS (ja tak
        zrobiłam:))), nie w ZUS-ie (im szybciej zbankrutuje tym lepiej. Bo czyż
        oszukiwanie rządzących nami złodziei można nazwać oszustwem ???

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

powyższe nie dotyczy bezrobotnych, bezrobotnych studentów, pozostających na
        utrzymaniu mamy i taty,

pozostających na utrzymianiu państwa (w Polsce jest blisko pół miliona
        biurakratów, którzy kosztują budżet 13 mld zł !!!),

etatowych pracowników - żle wam ? - załóżcie sobie firmy !!!

• Gość: Nitro4 Re: Wczoraj demonstrowałam w Warszawie !!! IP: 81.210.17.* 01.10.03, 17:29
          Niezrozumienie - owszem, ale z Twojej strony. Twoi przyjaciele taryfiarze
          okradają mnie (i innych) podwójnie. Po pierwsze tną nas na lewych wskazaniach
          taksometrów (to chyba oczywiste i nikt przy zdrowych zmysłach nie zaprzeczy)
          po drugie korzystając z budżetu, na który nie płacą. Jeśli popierasz takie
          kombinowanie to polecam wizytę u psychologa społecznego. Co innego poruszać
          się w granicach prawa i płacić jak najmniejsze podatki, po drugie kraść - nie
          bójmy się tego słowa!
          • sabbina Re: Wczoraj demonstrowałam w Warszawie !!! 01.10.03, 17:54
            Ależ z Ciebie komunista wyszedł ! :)))

1. komuniści też swoim oponentom zalecali badania psychiczne, ba, niektórych
            nawet w takich zakładach zamykali...

2. w normalnym państwie trzeba udowodnić złodziejstwo. Ty jako komunista z góry
            zakładasz, że jesteś okradany i nawet nie chce ci się tego udowadniać,

3. taryfiarze bardzo dużo płacą do budżetu (akcyza na paliwa),

4. kto ci każe jeździć taxi ? jeźdź, autobusem, tramwajem, hulajnogą, albo na
            rowerze...

• Gość: Nitro4 Re: Wczoraj demonstrowałam w Warszawie !!! IP: 81.210.17.* 01.10.03, 18:39
              1)Komuniści nic nie zalecali, zamykali w szpitalu i tyle. Ja Ciebie ani nie
              zamykam ani Ci nie zalecam badań, nie mówię nawet o chorobie psychicznej tylko
              o socjopatii.
              2)Dowód? proszę bardzo: Kurs - Dworzec Główny w Krakowie - C.H.Zakopianka - 47
              PLN (słownie: czterdzieści siedem złotych polskich), powrót tą samą trasą - 23
              PLN ta sama pierwsza taryfa, żadnych kart rabatowych, upustów etc. To jeden z
              ostatnich przypadków (innymi służę na zamówienie).
              3)Hehehe, ale argument, ja też wyjeżdżam służbowo ok 70000 km. rocznie i płacę
              dużo akcyzy. A piekarz też pewnie nie musi płacić podatku dochodowego, bo
              płaci VAT co?
              4)Niestety - czasami muszę.

Realia, Panie i Panowie, realia !!!
              Pozdrawiam
              • sabbina Re: Wczoraj demonstrowałam w Warszawie !!! 01.10.03, 19:56
                Jak wprowadzą kasy cena wzrośnie za taxi bo trzeba będzie sobie odbić kasę na
                klientach.
                O piekarzach zły przykład. Znam takiego, który dostarcza chleb do HIT-u (teraz
                chyba inaczej się ten sklep nazywa). Owszem płaci VAT, ale tylko wtedy gdy
                sprzedaje na faktury :))) A w koszta to sobie nawet prywatnego jeepa
                wrzucił :)))

Ale do meritum;
                VAT to jeden z najbardziej kryminogennych podatków. Zarabiają na nim Gawroniki
                oraz doradcy podatkowi.
                Cel UPR - znieść ten podatek.
                Ale należy robić co się da. Jak w przyszłym roku wejdzie VAT 22 % na wszystko,
                gdzie go obecnie nie ma też będziemy przeciw.

Ja wiem, że taksiarze sami sobie są winni, bo większość z nich głosowała na
                SLD...

Acha - obecnie VAT na prasę wynosi 7 %, ale jak od 1 maja (wejście do UE),
                wzrośnie do 22 % to będzie larum w prasie :)))
    • Gość: sk Kiedy wreszcie zaczną działac te kasy. IP: *.sawan.com.pl 01.10.03, 14:39
      Widać chodzi tu o grube przekręty taksiarzy i ich wspólników, że tak sie bronia.
      ja bym też chciał nie płacic podatku od wiekszj części mojego dochodu. Może też
      bym zaczął demonstrować. Kto ze mną.
      • sabbina Re: Kiedy wreszcie zaczną działac te kasy. 01.10.03, 15:24
        Już nie długo zaczną.
        Wszak producenci kas fiskalnych dawno zapłacili łapówkę !!!

a jak klient taxi nie będzie chciał faktury, czy paragonu, to te kasy i tak nie
        będą potrzebe :)))))))))))))
    • kustosz.m Re: rewolucjonisci w mercedesach 01.10.03, 18:27
      i lewacy w mercedesach wszystkich krajow laczcie sie!!!

PS
      przcz z trockistami w cadilacach!!!
      • kajtek43 Re: rewolucjonisci w mercedesach 02.10.03, 16:54
        Czy wyście zwariowali z tym złodziejstwem taksówkarzy?! Nigdy nie jeździ się
        takimi spod Dworca, tylko zawsze radio taxi, jeśli masz wątpliwości, bierzesz
        RACHUNEK i zawsze możesz iść z tym rachunkiem do rzecznika praw konsumenta,
        zawsze wygrasz, każde radio taxi ma też prezesa, do niego składasz skargę
        (panienki dyspozytorki poinformują Cię jak do niego dotrzeć). Jeśli Ty zostałeś
        okradziny, taksówkarz ma sąd koleżeński i bardzo nieprzyjemne konsekwencje. Jak
        ktoś się da rżnąć na własne życzenie... A poza tym taksówkarz płaci wszelkie
        podatki i wysoki ZUS itp. Nieraz dwa tygodnie trzeba jeździć na opłaty, a
        dopiero potem na siebie... Za kasy fiskalne zapłaci SPOŁECZEŃSTWO, wątpię, żeby
        ceny za przejazd wzrosły wobec totalnego marazmu i walki o klienta.
        Ktoś zrobi cudny interes na kasach, bo potem co jakiś czas trzeba je
        legalizować, a to wspaniały grosz. Ktoś z byłego rządu dobrze się urządził:)
        Nie wspomnę już o nieuczciwych klientach, wieziesz pijanych gnojków, bo
        wyczekałeś się parę godzin na postoju, a oni dają szpula... w domu żona,
        dzieci, taksówkarze to normalni ludzie i nie tylko głosują na SLD:)
        • sabbina Re: rewolucjonisci w mercedesach 02.10.03, 17:11
          Wczoraj wieczorem jak przeczytałam Rzepę o tych kasach fiskalnych to dopiero
          się wkurzyłam !!!
          Okazuje się, że jest 114 tys. taxi z tego tylko 1 tys. ma kasę fiskalną. Jedna
          kasa kosztuje 2 - 3 tys. zł, a każdemu taksiarzowi ma Państwo zwracać do 79 %
          wartości zakupionej kasy :)))
          Czyli my podatnicy, fundujemy taksiarzom kasy fiskalne, bo ich producenci
          wiedzieli komu dać łapówkę !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka