Dodaj do ulubionych

Korepetycje

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.03, 17:40
Studentka matematyki udzieli korepetycji najlepiej okolice Nowej Huty.
gosiak_k@poczta.fm
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaśka Re: Korepetycje IP: *.pp.com.pl 05.10.03, 17:44
      wyślij mi SMS ile bierzerz za 45 minut. jestem w maturalnej
      502563566
    • maksym2 Re: Korepetycje 06.10.03, 11:01
      Gość portalu: gość napisał(a):

> Studentka matematyki udzieli korepetycji najlepiej okolice Nowej Huty.
      > gosiak_k@poczta.fm
      A fakturę Pani wystawi?
      Pozdrawiam.
      • sabbina Re: Korepetycje 06.10.03, 11:06
        Wszędzie się te pasożyty o umyśle księgowym muszą wchrzaniać !
        Apeluje nie płaćcie podatków, kombinujcie ile się da !
        kazda złotówka odprowadzona do urzędu skarbowego do 47 grosze zmarnowane
        (pośrednictwo, koszty poboru, redystrybucji, papierki itp.
        Tymczasem jeżeli te same pieniądze np. wydacie na piwo, to tworzycie, lub
        utrzynujecie dotychczasowe miejsca pracy !

• maksym2 Re: Korepetycje 06.10.03, 11:26
          sabbina napisała:

> Wszędzie się te pasożyty o umyśle księgowym muszą wchrzaniać !
          > Apeluje nie płaćcie podatków, kombinujcie ile się da !
          > kazda złotówka odprowadzona do urzędu skarbowego do 47 grosze zmarnowane
          > (pośrednictwo, koszty poboru, redystrybucji, papierki itp.
          > Tymczasem jeżeli te same pieniądze np. wydacie na piwo, to tworzycie, lub
          > utrzynujecie dotychczasowe miejsca pracy !
          Jeśli otrzymam fakturkę, to otrzymam zwrot z podatku i będę mogł sobie to piwko
          strzelić. Ale mówiąc już poważnie: jeśli osoba, która się tu ogłasza, zostanie
          przyłapana na pracy na czarno (a studiując matematykę pewnie myśli o pracy w
          szkole) to z szansą otrzymania pracy w oświacie może się pożegnać.
          PS pasożyta - jak łatwo przychodzi obrażanie, gdy jest się gdzieś na drugim
          końcu kabelka.
          Łączę wyrazy szacunku.
          >
          • sabbina Re: Korepetycje 06.10.03, 11:38
            No zatkało mnie, po prostu zatkało !!!

> Jeśli otrzymam fakturkę, to otrzymam zwrot z podatku i będę mogł sobie to
            piwko strzelić.

Moze i piwko sobie strzelisz, tylko koszt tej lekcji wzrósłby prawdopodobnie o
            wysokość tego podatku !!!
            Wiec po co ta zabawa ?

Ale mówiąc już poważnie: jeśli osoba, która się tu ogłasza, zostanie

> przyłapana na pracy na czarno (a studiując matematykę pewnie myśli o pracy w
            > szkole) to z szansą otrzymania pracy w oświacie może się pożegnać.

Człowieku, to że ktoś chce dorobić parę zł na korepetycjach ma być karalne ?
            Toż to jakieś 80 % zarabiających musiałoby zostać ukaranych :)))

Natomiast dawanie lekcji pozytywnie świadczy, że kol. nie boi się kontaktu z
            uczniem, i że nie obawia sie, że źle uczy, bo jak by źle uczyła nikt by się do
            niej ponownie nie zgłosił !!!

> PS pasożyta - jak łatwo przychodzi obrażanie, gdy jest się gdzieś na drugim
            > końcu kabelka.

to co umawiamy się na solo ???

> Łączę wyrazy szacunku.

Ja Ciebie jako człowieka też szanuję, ale Twoje poglądy są.... (no nie napiszę,
            bo jeszcze się urazisz).
            • maksym2 Re: Korepetycje 06.10.03, 12:39
              To jest karalne. I nie ja to wymyśliłem.
              • sabbina Re: Korepetycje 06.10.03, 13:01
                O'key. Wierzę ci.
                Jakbyś był uprzejmy podaj akt prawny który to karze, jakiś przepis, artykuł itp.
                Po za tym, z tego co ja sie orientuję wszystkie sprawy poniżej 250 zeta,
                trafiają do Sądu Grodzkiego, a tam jestem pewna, że ze względu na "znikomą
                szkodliwość czynu" i niekaralność (korepetytorki - chyba jest niekaralna ???),
                sprawa zostanie umorzona.

• maksym2 Re: Korepetycje 07.10.03, 07:44
                  Jeśli chodzi o akt prawny, to proszę bardzo: "z tego, co ja się orientuję".
                  Pzdr.
              • Gość: gość Re: Korepetycje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.03, 22:15
                Nie zamierzam uczyć w szkole tak dla twojej informacji! A jeśli nie wiesz to
                wielu studentów obecnie dorabia sobie udzielając korepetycji. Dzięki temu może
                troche zarobić a poza tym niektórym osobom pomoc jest potrzebna i my możemy ją
                dać.
                A co jesteś nauczycielem że jesteś przeciwny, może ci co ty uczysz też chodzą
                na dodatkowe bo na lekcjach nie umiesz tłumaczyć?
                • maksym2 Re: Korepetycje 07.10.03, 07:45
                  ...
    • luki761 Ależ ten maksym2 głupoty wypisuje ! :))) 07.10.03, 10:13
      Widać, że chłopak nie ma zielonego pojęcia o systemie oświaty funkcjonującym w
      Polsce, o zasadach przyjmowania do pracy itp.

Idę o zakład, że MAKSYM2 nie pracuje, pozostaje na utrzymaniu innych osób !

Chłopak ostrzegam Cię, nie okazuj swej "mentalności fakturowej" przy
      jakiejkolwiek rozmowie o pracę bo nigdzie cię nie zatrudnią !

• Gość: xx Re: Ależ ten maksym2 głupoty wypisuje ! :))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.03, 22:34
        Pewnie rodzice utrzymują synusia :) . Co za uczciwy obywatel :P hahaha.
        • maksym2 Re: Ależ ten maksym2 głupoty wypisuje ! :))) 08.10.03, 11:29
          Gość portalu: xx napisał(a):

> Pewnie rodzice utrzymują synusia :) . Co za uczciwy obywatel :P hahaha.

Radzę przeczytać wszystkie posty wątku i próbować dociec o czym ta dyskusja.
          Pzdr.
      • maksym2 Re: Ależ ten maksym2 głupoty wypisuje ! :))) 08.10.03, 11:25
        luki761 napisał:

> Widać, że chłopak nie ma zielonego pojęcia o systemie oświaty funkcjonującym
        w
        > Polsce, o zasadach przyjmowania do pracy itp.
        >
        > Idę o zakład, że MAKSYM2 nie pracuje, pozostaje na utrzymaniu innych osób !
        >
        > Chłopak ostrzegam Cię, nie okazuj swej "mentalności fakturowej" przy
        > jakiejkolwiek rozmowie o pracę bo nigdzie cię nie zatrudnią !

Pewnie i nie mam pojęcia o ... itd., ale nie sądziłem, że oświata opierać się
        teraz będzie na korepetycjach. Poza tym sądzę, że aby uczyć, należy najpierw
        posiąść jakieś kwalifikacje.
        Ukłony.
        >
        • sabbina Re: Dp maksym2a ! 08.10.03, 12:31
          Bardzo ciekawe uwagi:
          korepetycje - w przeszłości arystokracja kształciała się praktycznie tylko
          poprzez prywatne korepetycje, mieli prywatnych nauczycieli itp. I byli to
          świetnie wykształceni ludzie, znający kilka języków, historię , literaturę, i
          co najważniejsze - absolutną sztukę panowania nad własnymi emocjami. Zwracam
          uwagę, że jak np. arystokratka urodziła dziecko, to zajmowała się nim niańka,
          bo uznawano,że szkoda, aby tak świetnie wykształcona kobieta marnowała czas na
          pranie i przewijanie pieluch....
          ale to tak na marginesie
          Najciekawsze co napisałeś to KWALIFIKACJE. A cóz to takiego ? czy papier
          ukończenia jakiś studiów onacza, że ktoś ma określone kwalifikacje ?
          Zwóć uwagę ilu to np. poetów, pisarzy,polityków bez formalnego wykształcenia
          pedagogicznego wykładało np. literaturę, historię itp.
          Miłosz, Bartoszewski, Tyrmand, Piotr Nowina - Konopka, Zanussi itp.
          To są głośne nazwiska, które wszyscy znamy, ale ja podejrzewam,że jest więcej
          takich "samorodnych" nauczycieli...
          • maksym2 Re: Dp maksym2a ! 08.10.03, 13:06
            Truizmy.
            Przecież oni nie brali forsy w kopercie.
            PS A Wałęsa, Kwaśniewski?
            • sabbina Re: Dp maksym2a ! 08.10.03, 13:14
              No świetny przykład !!!
              Już nawet jest takie powiedzenie "wykształcenie prezydenckie" :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka