paulver 27.08.08, 21:49 Mam prosbę. Poradzcie jakąs dobrą szkołę/kursy/nauczyciela j.angielskiego dla doroslych. Chodzi mi o ciekawe prowadzenie zajec, a nie odtworcza praca z ksiazka. dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mujer82 Re: język angielski w Krakowie 31.08.08, 20:03 Szkoła-może Stairway,Lincoln też jest ok.A co do lektorów do zajęć indywidualnych to mogę zupełnie nieskromnie polecić siebie ;-).Dlaczego? Bo siebie znam najlepiej i wiem,że mogę mieć do siebie zaufanie jeśli chodzi o indywidualne podejście do ucznia. Jak chcesz znaleźć dobre zajęcia dla siebie to szukaj raczej namiarów na konkretnego nauczyciela niż na dobre szkoły bo w każdej, nawet najlepszej szkole może trafić się niezbyt dobry lektor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: en Re: język angielski w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 17:17 Ja chodzilam do lincolna i bylam niezadowolona. Bardziej podobało mi sie w bell, ale tak naprawde to wszystko zalezy od nauczyciela. Od znajomych natomiast slyszalam same dobre opinie o stairway-u ( ani jednej złej;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: język angielski w Krakowie IP: *.centertel.pl 28.11.08, 15:29 Ja mogę z czystym sumieniem polecić Poliglotę. A jeśli chodzi o konkretnych lektorów angielskiego to pytajcie o obie Anie i Ule! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwirek Poliglota IP: *.ghnet.pl 07.12.08, 20:09 ja chodzilem do kilku szkol (lincoln, bell, m. rynek) ale zdecydowne najlepiej bylo w poliglocie. troche moze zbyt powaznie podchodza do sprawy testow koncowych ale ogolnie jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszkodowany Re: Poliglota IP: *.devs.futuro.pl 21.09.09, 23:39 Tylko w żadnym wypadku nie wpłacaj pięniędzy za długi okres do szkoły języków obcych Poliglota w Krakowie, bo ich nigdy nie odzyskasz. Tak było w moim przypadku. Musiałem się przeprowadzić i nie byłem na żadnych zajęciach. Kase wpłaciłem za pół roku. Pieniądze próbowałem odzyskać kilka dni po wpłacie. Szkoła nie oddała ani grosza choć proponowałem, że odstąpię część. Spróbujcie znaleźć regulamin tej szkoły (powodzenia). Na ich stonie go nie ma. Jest tylko w szkole, a dlaczego? Hmm.. Jak mi się udało w końcu zdobyć regulamin to się okazało, że jest mniej korzystny dla ucznia niż prawa wynikające z ustawy. Nie wiem jak lektorzy, bo nie zdążyłem ich poznać ale szkoła podejcie do ucznia ma fatalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Poliglota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 00:46 Coś mi się zdaje, że znów szantażysta i oszust internautów pisuje komentarze o szkole. Słynny już Karol W. Tyle wersji "biedaka" na różnych forach czytałem, że żal dla człowieka, który nie ma co z czasem robić. Szkoda tylko, że zabiera czas internautom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Adasia Re: Poliglota IP: *.devs.futuro.pl 11.11.09, 22:54 Adaś ty chyba sam jesteś biedny albo skrzywdzony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majeczka Re: Poliglota IP: *.cable.ziggo.nl 19.11.09, 23:43 Albo raczej Adas z Poliglotem gleboko zwiazany, moze wlasiciel, moze nauczyciel, bo z cala pewnoscia nie obojetny forumowicz. Adasiu nie troszcz sie tak o forumowiczow, my tam sobie swoje zdanie wyrobimy i generalnie czujemy komu mozemy zaufac. Ps. ja akurat wiele lat temu w Poliglocie sie uczylam pol roku i bylam calkiem zadowolona. Natomiast wierze, ze Poliglota moze byc nieuczciwy w tej kwestii ktora opisywal skrzywdzony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Poliglota IP: *.comarch.com 22.04.11, 14:20 Poliglota nie jest szkołą godną zaufania. Nie warto wpłacać pieniędzy bo nie zwracają. Ja na szczęście wpłaciłam tylko 1 ratę, zrezygnowałam po 3 zajęciach, ale nie oddali mi naleznej części raty, oświadczyli, że moim zwrotem jest to, że nie wymagają ode mnie reszty :) Polecam indywidualne korepetycje z lektorami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Poliglota IP: *.comarch.com 22.04.11, 14:23 Potwierdzam. Niestety przeczytałam takie komentarze dopiero po rezygnacji ze szkoły. Nie dość, że nie chcą oddać pieniędzy, to nawet regulaminu nie chcą dać - można sobie przepisać w szkole :) Nie polecam szkoły Poliglota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wir Re: język angielski w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 02:45 Chodziłem do Poligloty jakiś czas temu było naprawdę OK. Lektorzy chyba najlepsi na jakich trafiłem w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marika Re: język angielski w Krakowie IP: *.chello.pl 12.05.10, 22:24 najwięcej dobrego słyszałam o szkole Axon, mają małe grupy, nie ma tam nauki tylko z książek, ale też innymi metodami, no i jest położony duży nacisk na komunikowanie się, czyli po takim kursie będzie pewność, że normalnie dogadasz się z każdym obcokrajowcem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domek Re: język angielski w Krakowie IP: *.multi-play.net.pl 13.01.10, 18:12 Witam, Pytasz o szkole jezykowej? Powiem Ci jedno, nigdzie nie chodzę na kursy jezykowe. Po prostu uczę się sam i mam prywatne lekcje z nauczycielem. Jestem z tego zadowolony. NAPRAWDE POLECAM!!!!!:) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
asiek99999 Re: język angielski w Krakowie 21.06.10, 15:31 Bylam w kilku szkolach jezykowych w Krakowie i niestety w wiekszosci z nich nauka polega na przerabianiu ksiazki. Jedyny ewenement z jakim sie spotkalam to Three Lions na ul. Krupniczej. Kazda lekcja to inny temat i inne materialy `z zycia wziete` przygotowywane przez szkole. Kazdy uczen na poczatku kursu moze zaznaczyc jakie tematy go interesuja i w odniesieniu do tego sa przygotowywane materialy dla konkretnej grupy. Lekcje sa ciekawe, dynamiczne, zaskakujace, zabawne, a material dzieki licznym powtorkom sam wchodzi do glowy :) Goraco polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faktus Re: język angielski w Krakowie IP: 93.159.143.* 25.06.10, 15:59 Ja też polecam Stairway...nie znam wszystkich nauczycieli, ale jesli trafisz na Setha lub Grega na pewno będziesz zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: język angielski w Krakowie IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.10, 20:03 Ja proponuje Profi-lingua. Uczę się z nimi już trzeci rok. Przedtem też długo szukałem, praktycznie co semestr zmieniałem, bo albo lipni prowadzący, albo warunki inne niż obiecane, albo zmienili termin zajęć. Oj dużo przewinień mają szkoły językowe. A Profi-Lingua są ok Odpowiedz Link Zgłoś
astrum-on-line Re: język angielski w Krakowie 28.10.10, 21:17 To może dużo się zmieniło. Bo dla mnie Profi - Lingua to straszna porażka, duża grupa i lektor ograniczający się do zadania czytanki i stwierdzenia, że mamy to sobie przedyskutować w parach. Fakt, że było to kilka lat temu, ale nie mam ochoty płacić za sprawdzenie, czy się coś nie zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: język angielski w Krakowie IP: *.acn.abpl.pl 17.06.11, 19:25 Jeśli pytanie jest nadal aktualne, to szczerze polecam LinguaLand na ul. Karmelickiej. Sama chodzę tam już 3 lata i jestem bardzo zadowolona! Parę dni temu zdawałam CAE i mam nadzieję, że zdałam. Jeśli chodzi o konkretnych lektorów to najlepsi są: Asia P., Paweł i Tommy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: język angielski w Krakowie IP: *.salwator.net 27.03.12, 17:54 z doświadczenia wiem że przy zdawaniu certyfikatów najlepiej znaleźć korepetytora który sam je zdawał. tylko taki potrafi skupić się na celu i pokazać swoje metody, a nie tylko nauczać . Ja swoją korepetytorkę znalazlam na gumtree i jestem bardzo zadowolona, zrobiłam FCE w pół roku, a znajomi do dziś chodzą do szkół językowych i nie mogą do tego się zabrać Odpowiedz Link Zgłoś
bramanka ale ściema :D 28.03.12, 10:37 aktywni wlasciciele, pracownicy w tym wątku są:D nie wierzcie o poliglocie- to jest dno! podobnie "sponsorowane wpisy" o axonie. ewentualnie wlsciciel zachwalajacy 3 lions......... nie podam zadnej szkoly- bo to by nie bylo fair. ciezki kawalek chleba sie zrobil dla wlascicieli, ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: język angielski w Krakowie IP: 89.174.215.* 20.03.13, 13:40 Ja polecam SJO INFINITY teraz tam się uczę. Lektorzy stawiają na konwersacje a nie tylko na pracę z książką :) Oprócz tego atmosfera na zajęciach jest bardzo przyjemna i dużo z nich wynoszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistygirl Re: język angielski w Krakowie IP: *.play-internet.pl 30.01.14, 11:07 sama szukałam dla siebie odpowiedniego kursu i ja postawiłam na szkołę Glossa, znajduje się ona na Dietla. Jestem bardzo zadowolona z poziomu nauczania, więc z czystym sumieniem mogę ci tę szkołę polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: język angielski w Krakowie IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.14, 15:08 Ja polecam szkołę językową Kakadu :) byłam już w kilku szkołach, ale z tej dopiero jestem zadowolona, dobra atmosfera, native speakerzy - sympatyczni i umieją uczyć :D Pozdrawiam ;) Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
innes82 Re: język angielski w Krakowie 18.02.14, 15:24 a co myślicie i Inter Lang & Text? Uczył się tam ktoś? Słyszałam, że mają dobrą opinię, ale ilu ludzi tyle zdań. Ma ktoś jakieś doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kelly Re: język angielski w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.15, 21:57 ILT to super szkoła-wg.mnie najlepsza w Krakowie, nie reklamują się za bardzo ,ale to tez na plus. Wysoki poziom zajęć w pięknych wnetrzach .Dwa lata temu zrobiłam rekonesans i dobrze wybrałam. Szczerze polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
beataa_1976 Re: język angielski w Krakowie 11.08.14, 11:19 ja bardzo sobie chwalę kursy językowe w szkole lincoln :) i jest właśnie tak jak piszesz. Kreatywni i fajni lektorzy, a nie tylko czytanei ksiązki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anja szkoła językowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.14, 21:47 Chodziłam na zajęcia do Poligloty kilka lat temu (dokładnie przez 4 lata) i byłam z nich bardzo zadowolona. Nie wiem czy miałam szczęście, czy też w tym czasie zatrudniali świetnych lektorów. Później dla odmiany wybrałam się do 3lions. Lektorzy byli spoko, ale zajęcia trochę monotonne na dłuższą metę. Teraz chciałabym wrócić do Poligloty, ale z tego co czytam na forach wynika, że nie warto... Odpowiedz Link Zgłoś
lenari Speak Up 31.12.14, 19:29 Fajne zajęcia mają w Speak Up. W Krakowie jest chyba kilka placówek , ja znam tą na aleji Juliusza Słowackiego 64. Są zajęcia dla dorosłych i są z ksiązkami i z multimedialnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alone87 Re: język angielski w Krakowie IP: *.etop.pl 23.12.15, 12:00 Chodziłem jakis czas temu na ang do szkoły języków obcych Lincoln i musze przyznać, że sporo mnie tam nauczyli. Teraz uznałem, że warto sie zapisać na francuski i pewnie też wybiorę te szkołe, bo widać ze im zalezy na dobrym nauczaniu jezykow a nie tylko odbębnianiu zajęć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Talkors Re: język angielski w Krakowie IP: *.dynamic.mm.pl 27.01.19, 11:00 A słyszał ktos o kursach z dofinansowaniem? Odpowiedz Link Zgłoś