Dodaj do ulubionych

Avalon Development - miesz. zakrzowiecka pychowice

06.09.08, 14:46
Prosze o jakieklowiek informacje na temat tego developera oraz
mieszkan przez niego budowanych, jestem na etapie podpisania umowy
przedwstpenej i chcialabym zasiegnac opini kogos kto juz mial do
czynienia z tym developerem, z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: abm [...] IP: *.171.140.18.static.crowley.pl 02.12.08, 21:03
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: patrykkiwaczek do ddz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.08, 10:02
        a co mówią w sprawie drogi dojazdowej??? jeżeli możesz to napisz jak
        chcą rozwiązać ten problem?
      • Gość: ??? Re: Avalon Development - miesz. zakrzowiecka pych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 10:38
        ożesz jasna cholera, ale język i merytoryka...przypominam że to nie
        forum nowohuckich dresów... i jak w tym kraju ma być dobrze?
        podpisałbyś się chociaż...:/
    • Gość: ja Re: Avalon Development - miesz. zakrzowiecka pych IP: *.ghnet.pl 05.12.08, 21:15
      witam,
      my juz odebralismy mieszkanie na zakrzowieckiej, co do samego
      dewelopera nie mielismy wiekszych zastrzezen...no ale niestety na
      koncu pojawily sie male "problemy"...
      odnosnie drogi dojazdowej- wjazd ma byc od drugiej strony, tak wiec
      nikt narazie nie ma w planach wyremontowania tymczasowej drogi
      dojazdowej
      pozdrawiam
      • Gość: patrykkiwaczek Re: Avalon Development - miesz. zakrzowiecka pych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.08, 10:29
        skoro ma być wyjazd z drugiej strony to po co brama wjazdowa od
        Zakrzowieckiej??
        • Gość: ja Re: Avalon Development - miesz. zakrzowiecka pych IP: *.ghnet.pl 11.12.08, 20:57
          dobre pytanie...ale niestety nie mam zielonego pojecia, bede
          widziala sie z deweloperem w przyszlym tyg to zapytam. Moze
          planowali na poczatku ze miasto wyremontuje droge dojazdowa i nic z
          tego nie wyszlo...?czy jest ktos na forum kto kupil juz mieszkanie
          od Avalonu?
          pozdr
          • Gość: straszne Re: Avalon Development - miesz. zakrzowiecka pych IP: *.ghnet.pl 18.12.08, 22:45
            witam, kupilismy mieszknie na zakrzwieckiej i takiego horroru jaki
            przezylismy nie polecam nikomu. Nadal tam nie mieszkam a wszystko co
            zarobię muszę płacic developerowi, naciągaja na wszystkim co tyylko
            możliwe no i ta droga za którą musimy płacic to obłęd!!!! Pan
            Prezes chyba ma duże "plecy" i nie traktuje chyba tej pracy
            przeszlosciowo.
            Ps. na szczescie złote czasy developerów mijają.
            • Gość: ola1 Re: Avalon Development - miesz. zakrzowiecka pych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.09, 15:06
              Prosze o krótkie info, jakie są problemy, i kto na jakiej podstawie
              każe komuś płacić za drogę?
        • Gość: mno Re: Avalon Development - miesz. zakrzowiecka pych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.08, 15:49
          a jak niby chcecie wyjeżdzać z osiedla skoro nie ma na razie innej
          bramy ?? następne dwie bramy mają być przy drugim etapie i wtedy
          będziemy mogli tamtędy jeździć, a jak na razie trzeba po
          Zakrzowieckiej, która jest drogą gminną i gmina zrobi ją jak jej
          pewnie kasa spłynie z nieba.
    • Gość: :) Re: Avalon Development - miesz. zakrzowiecka pych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 10:33
      ja polecam developera...owszem płaci się za wszystko (tak jak
      każdemu innemu developerowi), ale za to jest w miarę miło,
      kompetentnie, terminowo (a nawet przed czasem) i co najważniejsze -
      w połowie inwestycji nie okazuje się, że developer się
      przeinwestował i musze mu pomóc finansowo:)dla mnie najważniejsza
      jest jakość usługi, a że drogo - no cóż i tak kredyt spłacać będę
      całe zycie, to chociaż mieszkanie chce mieć ładne i dobre.
      • Gość: krzak1 Re: Avalon Development - miesz. zakrzowiecka pych IP: *.ghnet.pl 07.01.09, 10:56
        Witam
        Jeśli chodzi o terminy to rzeczywiście w porządku. Standard oddanego mieszkania
        nie najgorszy - dopóki nasz fachowiec nie wskazał nam kilku nieładnych wad
        myśleliśmy że idealny:)
        Ale co do płacenia za wszystko to się nie mogę zgodzić - umowy były mocno
        wyżyłowane (2 lata temu developer dyktował wszystkie warunki), do tego brak
        możliwości podpisania umowy w formie notarialnej co niedługo miejmy nadzieję
        będzie niedopuszczalne.
        Ponadto opinia, że powinniśmy się cieszyć z tego, że nie przeinwestowali w
        trakcie budowy, świadczy o tym, do jakiego etapu doszły praktyki developerskie
        (często nielegalne), ale nie oznacza to absolutnie, że powinniśmy być wdzięczni
        każdemu,który budując za nasze pieniądze, odda nam łaskawie mieszkanie, o ile
        zapłacimy za wszystko, nawet jeśli niekoniecznie wszystko było w umowie:)
        Na szczęście dla innych klientów kończy się czas dyktatu firm, które często
        tylko z nazwy mienią się developerami,a zaczyna się czas kupujących:)
        • Gość: Jan [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.09, 17:24
          • Gość: ola1 Re: Avalon Development - miesz. zakrzowiecka pych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.09, 08:11
            Witam, ponieważ jestem an etapie umowy przedwstępnej bardzo prosze o
            info, o jakich dopłatach mówisz? przy podpisywaniu aktu notarialnego?
            • Gość: tom Re: Avalon Development - miesz. zakrzowiecka pych IP: 217.147.104.* 04.02.09, 09:14
              Mnie tez interesuja te oplaty dodatkowe u notariusza.. jakbys mogl cos napisac.
              Osobiscie mam wykupione mieszkanie w inwestycji drugiej i jak na razie nie ma
              zadnych problemow z budowa i developerem. Budowa trwa w najlepsze, wyglada na to
              ze jest szansa na dotrzymanie kwietniowego terminu.
              Pytanie do ola1 ... skoro dopiero podpisujesz umowe przedwstepna, to pewnie
              orientujesz sie ile jeszcze mieszkan nie zostalo sprzedanych. Czy ta ilosc
              zgadza sie z informacjami podawanymi na stronie? Jesli rzeczywiscie wysprzedali
              prawie wszystko, to jest szansa ze dotrwaja do konca.
          • Gość: tom Re: Avalon Development - miesz. zakrzowiecka pych IP: 217.147.104.* 04.02.09, 09:35
            Jeszcze a propos robienia w wala po podpisaniu umowy... osobiscie nie
            zauwazylem. Mialem troche zmian lokatorskich w mieszkaniu i nie bylo z nimi
            zadnych problemow. Co chcialem to uzyskalem bez klopotow. Wiem tez ze przy
            odbiorze mieszkan w pierwszej czesci inwestycji rowniez wszystko bylo w
            porzadku, wszelkie niedorobki zostaly poprawione. A ze trzeba doplacac... jesli
            podpisalo sie umowe w ktorej jest podwyzszenie ceny o wskaznik GUS to nie ma co
            robic afery i krzyczec, a jesli robilo sie zmiany lokatorskie, to tez sa
            delikatne korekty w oplatach z racji przesuwania scianek, zmiany metrazu, zmian
            w instalacjach itp. Czy sa jeszcze jakies dodatkowe oplaty oprocz tego?
            • Gość: krzak1 Re: Avalon Development - miesz. zakrzowiecka pych IP: *.ghnet.pl 04.02.09, 09:58
              Nas poinformowano, że jak w odpowiednim terminie naniesiemy zmiany lokatorskie
              to nie będzie potrzeby za nie "delikatnie" dopłacać. A tu przed aktem rozliczenie...
              Ale skoro nie jest jeszcze tak źle jak u innych developerów w upadłości z
              likwidatorem to nie ma o co krzyczeć:)
              Na pewno dotrzymają terminów - nie ma się o co martwić.
              • Gość: krzak1 Re: Avalon Development - miesz. zakrzowiecka pych IP: *.ghnet.pl 04.02.09, 10:02
                Ponadto pierwszą delikatną korektę mieliśmy zanim rozpoczęła się budowa -
                podobno zmienił się rodzaj ściany na szczelinową.
                To bardzo ciekawe że od początku inwestor nie wie takich technicznych rzeczy-a
                ceny na rynku rosły trzeba było jakoś podbić żeby nie stracić:)
                • Gość: ojciec Re: Avalon Development - miesz. zakrzowiecka pych IP: *.connecta.pl 04.02.09, 22:06
                  Słuchajcie, a nie rozważacie zerwania umowy (etap II)? Zastanawiam się, czy nie
                  lepiej wybulić te 5% kary i przyjść do dewelopera za pół roku po to samo
                  mieszkanie (lub podobne) i wynegocjować 10-15% obniżki. Pomijam fakt, czy
                  deweloper będzie zainteresowany. W razie czego mieszkań jest pod dostatkiem, w
                  samych Pychowicach w tym roku kończy się kilka podobnych inwestycji.

PS. Z innej beczki - co powiecie na jakieś dedykowane forum dla mieszkańców (i
                  przyszłych mieszkańców) osiedla?
                  • Gość: jumak [...] IP: 217.147.104.* 06.02.09, 14:20
                  • Gość: Pablus Re: Avalon Development - miesz. zakrzowiecka pych IP: *.autocom.pl 14.02.09, 11:22
                    W pełni popieram ideę powstania osobnego forum dla mieszkańców
                    Avalonu na Zakrzowieckiej. Wspólnie łatwiej będzie negocjować z
                    developerem.
                    • Gość: ola Re: Avalon Development - miesz. zakrzowiecka pych IP: *.ghnet.pl 14.03.09, 23:09
                      witajcie, czy cos udalo wam sie zdzialac w sprawie forum mieszkancow
                      Zakrzowieckiej II ? poczytalam wpisy na forum mieszkancow Sodowej i przyznam
                      szczerze, duzo tam niepokojacych informacji, np. na temat podpisywania aktow
                      notarialnych, moze warto by zewrzec szeregi i informowac sie na biezaco, zeby
                      potem uniknac przykrych niespodzianek ze strony avalonu.
                      • Gość: ojciec Re: Avalon Development - miesz. zakrzowiecka pych IP: *.connecta.pl 15.03.09, 23:31
                        Chciałem dziś założyć forum, ale okazało się, że już coś jest --
                        www.zakrzowiecka.fora.pl

Nie wiem, kto je założył, ale na razie proponuję rozsiać wici, że forum istnieje
                        i zacząć komunikować się właśnie tam.

Zapraszam przyszłych sąsiadów :-)
                      • Gość: gość Re: Avalon Development - miesz. zakrzowiecka pych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.09, 19:54
                        Niespodzianek nie powinno być, na pierwszym etapie wszystkie umowy
                        notarialne podpisano bez żadnych problemów. Znajomi tam kupili i są
                        zadowoleni.
                        • Gość: ola Re: Avalon Development - miesz. zakrzowiecka pych IP: *.ghnet.pl 16.04.09, 20:01
                          czy wiecie ze termin oddania drugiego etapu opoznil sie o 2 tygodnie? na razie 2
                          tygodnie...powodem jest to ze byla zima....
                          czy ktos z Was ma jakies informacje czemu oddanie mieszkan sie opozni?
                          • Gość: Marek Re: Avalon Development - miesz. zakrzowiecka pych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.09, 13:00
                            2 tygodnie to jeszcze chyba nie tragedia. W zeszłym tygodniu dowiedziałem się,
                            że właśnie trwa odbiór techniczny i w drugiej połowie maja będą kontaktować się
                            ze wszystkimi w sprawie kluczy, notariusza itp.
    • Gość: Guzikowiec [...] IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.05.09, 23:44
      • Gość: ojciec Re: Avalon Development - miesz. zakrzowiecka pych IP: *.connecta.pl 26.05.09, 20:37
        przypominam, że forum już się rozkręca tu: www.zakrzowiecka.fora.pl

Zarejestrujmy się wszyscy, bądźmy aktywni i trzymajmy się razem. W kupie więcej
        można zdziałać. :)

pozdr.
    • Gość: Marek [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.09, 17:06
      • Gość: Aga Re: Avalon Development - miesz. zakrzowiecka pych IP: *.chello.pl 01.06.09, 14:56
        Zdecydowanie odradzam tego Developera Od momentu oddania mieszkania nie jestem
        stanie w żaden sposób się z nimi skontaktować Nikogo nie ma w biurze, całymi
        dniami wydzwaniam i nikt nie odbiera telefonu Odnośnie usterek - nie ma komu ich
        na dobrą sprawę zgłosić, ze względu na niemożność skontaktowania się z nimi
        Klucza do bramy wjazdowej nie dostałam i mimo moich e-maili i nieodbieranych
        telefonów, nie zanosi się abym miała go w czasie najbliższym otrzymać Żaden
        samochód (z materiałami wykończeniowymi) nie może podjechać pod moje mieszkanie,
        gdy jeden próbował pół godziny musiał czekać na otworzenie bramy przez
        strażnika, wykrzykującego, że go nie obchodzi, że Avalon nie dał mi kodu do
        bramy wjazdowej ani klucza Ochroniarz był wyraźnie rozbawiony sytuacją Chętnie
        bym zaskarżyła tego developera, bo ja ponoszę straty finansowe w związku z
        niemożnością wykończenia mieszkania z w.w. powodów, że już nie wspomnę o
        zszarpanych nerwach. Nie rozumiem, jak takie rzeczy mogą uchodzić bezkarnie P.S.
        Ochroniarz zachowywał się agresywnie, wszedł do mojego mieszkania w trakcie
        wnoszenia płytek i nie mogłam sobie poradzić z wyproszeniem go Wyglądał na mocno
        pijanego Jeśli ktoś ma lub miał podobny problem z brakiem pilota do bramy
        wejściowej, proszę o wiadomość
        • Gość: Ja Re: Avalon Development - miesz. zakrzowiecka pych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.09, 18:17
          Jeżdżę tam dość często i brama jest cały czas otwarta, nawet wieczorem nie
          miałem problemu, żeby wjechać. Numer telefonu (komórka) jest, z tego co wiem na
          umowie albo na protokole odbioru. Pani, z którą trzeba załatwiać podobne sprawy
          jest często na budowie, więc pewnie dlatego nie ma jej w biurze. A piloty do
          bramy - nie jestem pewien, czy już działają, np. piloty do garażu jeszcze nie
          były podłączone (tzn. jakieś 14 dni temu).
          • ole_n_ka Re: Avalon Development - miesz. zakrzowiecka pych 11.06.09, 22:52
            Jesli nie ma sie wykupionego miejsca parkingowego to pilota do bramy tzreba
            sobie kupic za jedyne 70zł, my zdecydowalismy sie kupic, bo tez mielismy klopot
            z wjazdem pod klatke z materialami budowlanymi, pilota mozna kupic w biurze, od
            ręki, wystarczy tam podjechac, pilot dziala bez zarzutu, a co do ciecia na
            budowie, czy jak go ładnie nazwałeś "ochroniarza" to tzreba na niego uważać, bo
            raz ,że chodzi non stop pijany, to szuka ciągle chętnych do pogaduszek i włazi
            bez pytania do mieszkania podczas remontu a co gorsza, zagląda do pomieszczen i
            grzebie np. w narzędziach...a jak sie go dosłownie za fraki wyrzuci z domu to
            potem obrazony...masakra...
            ale z usunieciem usterek nie mielismy klopotu, zrobili to od ręki albo w ciągu
            tygodnia od odbioru mieszkania.
            czy podpisywaliscie juz jakies umowy z elektrownia czy gazownia?
            pozdrawiam,
        • Gość: ostrzezenie Re: Avalon Development - miesz. zakrzowiecka pych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.09, 11:36
          Przylaczam sie do opinni nt tej firmy - jesli lubicie byc traktowani
          jako zrodlo pieniedzy, jesli lubicie byc lekcewazeni i obrazani,
          jesli chcecie wydawac w nieskonczonosc pieniadze zgodnie z
          widzimisie prezesa to koniecznie kupcie u nich mieszkanie.
          Podpisalam wlasnie umowe notarialna i do konca zycia bede miec
          traume po co ja wpakowalam sie w takie cos. Ja mam swiadomosc
          realiow, to w koncu biznes, ale wykorzystywanie kazdej, najmniejszej
          nawet okazji zeby wydobyc z klienta pieniadze wykorzystujac swoja
          pozycje to zdecydowanie za wiele, kazali mi doplacach chyba za
          wszystko co tylko jest mozliwe, lacznie z powietrzem w mieszkaniu...
          najgorsze jest poczucie bezsilnosci wobec chwytow jakie stosuja,
          wykorzystuja kazde najmniejsze mozliwosci naciagajac do granic
          mozliwosci prawo i przepisy. ze swojej strony nie licza sie z
          terminami, nie odpowiadaja na zlozone pisma - koszmar
    • Gość: gosc Re: Avalon Development - miesz. zakrzowiecka pych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.09, 16:24
      Ale "kultura" aż nie miło. Nick wskazuje na kobietę ale osobiście
      nie wierzę żeby któraś z Pań miała takie słownictwo !
    • Gość: przeczytajzanimpod Re: Avalon Development - miesz. zakrzowiecka pych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.16, 10:40
      Avalon Development Kraków ul. Krasowa. Znam tą firmę- podchodzą do klienta w przedmiotowy sposób- nie posiadają rachunku powierniczego. Projekty są ładne, ale gorzej z wykonaniem- zdarzają się niedociągnięcia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka