Dodaj do ulubionych

Chciałbym dziecku na urodziny kupic szczeniaka...

14.10.03, 16:31
...rasy Beagle! Najchętniej z Krakowa lub okolic.
Gdyby ktoś takiego szczeniaczka posiadał ,to proszę o kontakt na skrzynkę.
krakus.mp@interia.pl
PS.
Koniecznie o ubarwieniu brązowo-biało-czarnej.
Obserwuj wątek
    • luckystrike Re: Chciałbym dziecku na urodziny kupic szczeniak 15.10.03, 10:50
      na pewno jest to decyzja przemyslana, i będziesz z tym pieskiem zasuwał na spacerki. rase wybrałeś nie tylko dlatego ze beagle są małe i śliczne, ale dowiedziałeś się o nich coś więcej i zaden właściciel nie zdołał Cię zniechęcić.
      bo jako właściciel psa ( nie beagla) spotkałem ich troche na spacerach i wiem że nigdy bym się na takiego nie zdecydował.
      • Gość: A Re: Chciałbym dziecku na urodziny kupic szczeniak IP: *.chello.pl 15.10.03, 12:13
        ja wybrałbym golden retrivera albo labradora !!!
    • krakus.mp Nikt nie ma takiego Beagla? 16.10.03, 21:31
      Dziecko ma niebawem urodziny (9) i obiecałem mu że dostanie takiego pieska
      (może być suczka).Oczywiście jestem świadomy obowiązków jakie sobie wkładam na
      głowę.Wiem ile takiemu zwierzęciu trzeba poświęcić czasu i jak o nie dbać.
      Rasa Beagle jest bardzo ładną rasą.Te pieski są bardzo ruchliwe i wymagają dużo
      spacerów.Piesek będzie wiele czasu spędzał za ogrodzeniem domku jednorodzinnego.
      Gdyby Ktoś miał takiego szczeniaka,to proszę o kontakt na skrzynkę lub tel:
      0 506 500 511
      Pozdrawiam.
      • emka_1 Re: Nikt nie ma takiego Beagla? 16.10.03, 21:57
        to nie jest rasa dla dziecka!!! nie o ruchliwość chodzi, ale psychikę tej rasy.
        pies myśliwski nie nadaje się do stróżowania, a do tego sprowadza się "spędzanie
        czasu za ogrodzeniem".
        za to problemem będzie, gdy pies nie będzie słuchał dziecka, ucieknie itd.
        lepiej zawczasu wytłumaczyć dziecku, niż narażać je i psa na stresy.
        • krakus.mp Re: Nikt nie ma takiego Beagla? 16.10.03, 22:02
          emka_1 napisała:

> to nie jest rasa dla dziecka!!! nie o ruchliwość chodzi, ale psychikę tej
          rasy
          > .
          > pies myśliwski nie nadaje się do stróżowania, a do tego sprowadza
          się "spędzani
          > e
          > czasu za ogrodzeniem".
          > za to problemem będzie, gdy pies nie będzie słuchał dziecka, ucieknie itd.
          > lepiej zawczasu wytłumaczyć dziecku, niż narażać je i psa na stresy.
          Witam.
          Pies nie będzie stróżował!
          Za ogrodzeniem będzie tylko wtedy,gdy ja i moja rodzina będziemy spędzać wolny
          czas za miastem.
          Wiem że to rasa myśliwska,ale jak się go dobrze przyuczy i pies się przywiąże
          do nas,to z uciekaniem nie powinno być kłopotów.Wiem że należy takiego Beagla
          mieć stale na oku.
          Pozdrawiam.
          • emka_1 Re: Nikt nie ma takiego Beagla? 16.10.03, 22:26
            właśnie problem z beaglami polega na tym, że niechętnie przychodzą na zawołanie
            i mają zasadniczo mało "psi" charakter.
            ale o tym najlepiej poczytać i porozmawiać z doświadczonymi hodowcami.
            adresy hodowli można znaleźć w sieci. wystarczy wpisać w google'a "beagle" i
            zaznaczyć kategorię "szukaj w polskim internecie".
            btw. beagle lubią towarzystwo non stop, a do tego potrafią być bardzo
            "niszczycielskie" gdy zostaną same i im się nudzi.

• jottka tzn 16.10.03, 22:29
            ty sie zaparłeś miec beagla i koniec? a gdzie będzie on spędzał większość
            czasu, skoro nie w ogrodzie? w mieszkaniu?

emka ma rację, że pies, którego głównym przeznaczeniem jest bycie towarzyszem
            dziecka musi mieć inne cechy. psa myśliwskiego dziecko nie ułoży, tzn. kto inny
            będzie panem/ panią psa, tzn. może on zupełnie ignorować dziecko, jeżeli
            będzie 'monogamiczny', a dziecku będzie przykro. z wyprowadzaniem na spacer też
            mogą być problemy.

spaniela kup albo retrivera, bokser też dobry, łagodne, przyjazne, imteligentne
            pieski
            • luckystrike ale .... 17.10.03, 10:24
              ja też mam psa myśliwskiego i przeszkadza mu to być psem "dobrym, łagodnym, przyjaznym, inteligentnym". większość czasu spędza w mieszkaniu, ale nie sądzę aby mu brakowało ruchu. dzieci bardzo lubi ale nie wiem jakby to wyglądało gdyby dziecko było jego panem. proces wychowania był momentami cięzki ale przyniósł oczekiwane efekty. inna sprawa że nie dostrzegam wiele podobieństw miedzy moim psem a znanymi mi ze spacerów beaglami, i odpowiedziałem na ten wątek tak jak odpowiedziałem, ponieważ osobiście nie robił bym takiego prezentu dziecku( a sobie takiej krzywdy)
              p.s. przepraszam wszystkich włascicieli beagli którym się poszczęściło i maja inteligentne i nadające się do jakiegoś ułozenia psy.
              • jottka Re: ale .... 17.10.03, 14:35
                uwagi o łagodności itp nie oznaczają, ze te cechy posiadają wyłącznie
                spaniele :)

ale - jak rozumiem - idzie o dobór psa dla dziecka, a na to nawet gończe sie
                nie nadają specjalnie, acz urocze to pieski

a taki koker, miły, ciapowaty w miarę, raczej posłuszny i kochający cały świat
                naokoło, no i tyle futra do głaskania :))
    • Gość: okee Re: Chciałbym dziecku na urodziny kupic szczeniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 16:08
      Polecam stronę www.beagle.pl . Proponuję poczytać - naprawdę nieźle opisana
      jest tam rasa. Naprawdę warte zastanowienia jest kupno akurat beagle. Pies
      znajomych ucieka za każdym razem jak spuszczą go ze smyczy. To jest pies
      myśliwski i nic tego nie zmieni...

Dla dziecka polecam raczej labradora albo goldena.

Pozdro

okee

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka