brocha 03.10.08, 09:36 Szkoda, jego historia starożytności jest fantastyczną książką. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ilio Zmarł prof. Józef Wolski IP: *.chello.pl 03.10.08, 09:56 Był to jeden z największych polskich historykow. Bogowie przyznają mu honorowe miejsce w krainie umarłych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.K Zmarł prof. Józef Wolski IP: *.chello.pl 03.10.08, 17:47 Tak się składa, że znałam Go osobiście.. i tym bardziej jest mi strasznie przykro z powodu Jego śmierci;( Był wspaniałym człowiekiem, Wybitnym Profesorem Historii i kimś dla mnie bliskim.. Będzie Mi Ciebie brakowało Wójciu.. ;( Pokój Twojej duszy [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klio Odszedł znakomity historyk i humanista. IP: *.netcity.pl 04.10.08, 12:09 30 lat temu uczyłem się z jego książki do egzaminu... Nie podejrzewałem że jeszcze żyje, szkoda że tak mało mówi się o takich ludziach, dopiero przy okazji śmierci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Zmarł prof. Józef Wolski IP: *.filg.uj.edu.pl 04.10.08, 17:46 "Smutno" - jak powiedział Profesor Wolski na pogrzebie Profesora Morawieckiego na Cmentarzu Rakowickim w 2004 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Zmarł prof. Józef Wolski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 14:51 Kochany Dziadek, pełen życzliwości i humoru! Jakże nam będzie Ciebie brakowało, Profesorze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wala Zmarł prof. Józef Wolski IP: *.bj.uj.edu.pl 12.01.09, 11:53 Tylko -piszemy-wujciu! a nie wójciu... byloby mu smutno-taka ortografia osoby po studiach! Byl super! Brakuje takich profesaorow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak Re: Zmarł prof. Józef Wolski IP: *.centertel.pl 13.01.09, 20:57 jak to się można zawsze skupić na bezmyślnej krytyce (słusznej, bo błąd był, ale co z tego?bezmyślnej, może ktoś jest dyslektykiem, a może uczucia wzięły górę, a ortografia nie stoi na piedestale jego wartości, szczególnie, jak ktoś bliski umiera?!)... Trochę więcej dystansu. Profesor Wolski był nieoceniony... Odpowiedz Link Zgłoś