Dodaj do ulubionych

Era przeprasza za rasistowski dowcip

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.08, 23:13
Czy ktos wie jak wylaczyc ta ... usluge??? Wciskaja ja bez pytania a z
rezygnacja mecze sie juz tydzien ;/ To jest nastepny temat na artykul.
zainteresujcie sie tym .
Obserwuj wątek
    • Gość: francjosef Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 23:28
      PTC ERA śwaidczy usługi telekomunikacyjne od 1996 roku. Czyli 12
      lat, a nie 15 lat, jak napisano w artykule.
      • Gość: ajmax Pan W to idiota. IP: *.aster.pl 18.10.08, 08:56
        Pan W to idiota. Daje się doić Erze przez kilkanaście lat. Przecież
        Era to najdroższy od kilku lat operator, szczególnie dla swoich
        klientów. I co ja mam myśleć o wnioskach, które wyciąga taki facet
        jak pan W? Jeżeli oburza go Octanegro, to może warto się temu
        przyjrzeć ew. to zatrudnić?
        • Gość: lusia Re: Pan W to idiota. IP: *.173.27.180.tesatnet.pl 18.10.08, 09:46
          abstrahujac od kiepskiego dowcipu - era ma strasznie niemila
          obsluge. dziewczyna na infolinii, do ktorej zadzwonilam z pytaniem,
          czy maja pewna usluge, traktowala mnie niesamowicie grubiansko i
          chamsko, zapominajac, ze przeciez kazde polaczene jest nagrywane i
          to ma byc -teoretycznie- gwarantem milej obslugi. doszlo do tego, ze
          przerwala mi w polowie wypowiedzi - powiedzialam " dobrze, wobec
          tego zadam..." - "ah, no tak. pani zada. pani jest klientem, wiec
          wymaga pani, tak? - "..zadam, by pani mi udzielila odpowiedzi na
          moje pytanie"... sama siedzialam na sluchawkach, wiec znam
          procedury, wiem, kiedy pracownik moze przerwac polaczenie, wiem jak
          powinien obslugiwac dzwoniacego. a w zwiazku z takim doswiadczeniem
          rozmawialam naprawde uprzejmie, mimo tego ze sie gotowalam az ze
          zlosci....potem ta pracownica wykonala do mnie kilka gluchych
          telefonow, w tle bylo slychAC obsluge i te dziewczyne odbierajaca
          kolejny telefon...napisalam do nich, do biura skarg i reklamacji
          maila, na niego dostala piekna polszczyzna napisany tekst, ktory po
          ominieciu wszelkich ozdobnikow mozna byloby skalsyfikowac jako
          tekst: a co nas to obchodzi, my nie odpowiadamy za pracownikow....
          odpisalam do nich, z ich strony glucha cisza juz od 3 pazdziernika.
          cyzli ponad 2 tygodnie. tak oto era traktuje swoich uzytkownikow -
          ja z nimi bylam 5 lat. i od nastepnego tygodnia sie przenosze do
          innego operatora, z zachowaniem numeru oczywiscie :) teraz nikomu,
          chcacemu wybrac nowego operatora nawet nie wspominam o erze.
          pozdrowienia dla wszystkich chamsko potraktowanych
          • Gość: era wszedzie tak jest IP: *.resetnet.pl 18.10.08, 10:13
            zawsze zastanawiaja mnie osoby Twojego pokroju, sposob w jaki podchodzicie do sprawy

chcialbym Cie uswiadomic, ze niezaleznie od tego z jakiego operatora uslug korzystasz bedziesz traktowana tak samo
            wynika to z tego, ze nie da sie zapewnic wysokiej jakosci obslugi w firmach z milionami klientow - po prostu nie sposob zebrac tylu dobrych pracownikow, zeby obsluga byla rzeczywiscie dobra

prawdopodobnie jesli teraz przenioslas sie do np. orange to osoba niezadowolona z orange przeniosla sie do ery i ona nikomu nawet o orange nie wspomina. Operatorzy w Polsce od lat maja mniej wiecej taki sam udzial w rynku.

jestes zapewne tez taka osoba ktora jesli jej sie zepsuje telewizor np samsunga to wiecej nic od tej firmy nie kupujesz :)
            • Gość: Egghead Re: wszedzie tak jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 10:39
              Niezupełnie, ja byłem niemal od początku w plusie (od 1997), po paru latach
              postanowiłem spróbować innego operatora. Minimalny okres przygody z erą
              przekonał mnie, że nie warto było kombinować i wróciłem do plusa. Dziwię się, że
              era ma jeszcze tylu klientów, pamiętam głównie kolejkę w wyjątkowo dusznym bok i
              wysokie ceny usług.
              • Gość: mk Tytul na pierwszej str GW ma blad ortograficzny! IP: *.acn.waw.pl 18.10.08, 10:50
                Slowo Murzyn pisze sie wielka litera!
                Pozdrowienia dla redakcji.
                • mageillusionist Ale jaki rasizm? 18.10.08, 11:57
                  Gdyby był kawał o niemcu, rusku i polaku nikt by się nie oburzył? Bo niemców i
                  rusków można obrażać? :D Zresztą takich kawałów było tysiące. I nikogo nie
                  ruszały. Nie każdym się podobają wszystkie kawały, ale czy to znaczy, że musimy
                  na siłę starać się być politycznie poprawni? Mamy w kawałach udawać, że wszyscy
                  są biali czy co? A dlaczego kawały o księdzu nie obrażają księży?
                  No ale mamy demokracje, zawsze jakiś idiota się znajdzie, co ktoś uraził jego
                  poczucie godności/poprawności.
                  • nessie-jp Re: Ale jaki rasizm? 18.10.08, 14:56
                    Ale to nie był dowcip o Niemcu, Rusku i Polaku. To było drwienie sobie z faktu,
                    że ileś tam lat temu pewna grupa ludzi była traktowana jak zwierzęta rolnicze
                    albo podludzie. W końcu nie o kolor skóry tu nawet chodzi, tylko o tę
                    niesłychanie dowcipną puentę.
                    • Gość: Jurgi Re: Ale jaki rasizm? Żaden rasizm! IP: 80.54.22.* 19.10.08, 18:46
                      Mój komentarz: my.opera.com/Jurgi/blog/2008/10/18/antyrasizm-nieco-wybiorczy
              • zigzaur Re: wszedzie tak jest 18.10.08, 11:20
                Plus też jest do niczego.
                • Gość: Egghead Re: wszedzie tak jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 11:56
                  Nie reklamuję plusa, podobnie jak w wyborach wybieram mniejsze zło.
              • asmok6 Re: wszedzie tak jest 18.10.08, 12:23
                Gość portalu: Egghead napisał(a):

> Niezupełnie, ja byłem niemal od początku w plusie (od 1997), po paru latach
                > postanowiłem spróbować innego operatora. Minimalny okres przygody z erą
                > przekonał mnie, że nie warto było kombinować i wróciłem do plusa. Dziwię się, że
                > era ma jeszcze tylu klientów, pamiętam głównie kolejkę w wyjątkowo dusznym bok
                i wysokie ceny usług.

No widzisz a ja mam dokładnie odwrotnie. Usiłowałem przejść do plusa. Mimo
                trzech prób zostałem w Erze i nie zanosi się na razie na to żebym zmieniał.
                Dziwi mnie duża liczba klientów plusa, a w erze mam abonament od, hmm, chyba 8
                lat i jestem wciąż zadowolonym klientem.
                Może po prostu mamy różne potrzeby?
                • wyksztalciuch.jeden Re: wszedzie tak jest 18.10.08, 12:43
                  Możliwe, jak pisałem odstraszyły mnie kolejki w BOK, w plusie te rzeczy załatwia
                  się przez Internet, ale np. na jakość połączeń nie narzekałem.
                  • Gość: flup Re: wszedzie tak jest IP: *.dialog.net.pl 19.10.08, 00:17
                    Ja pamietam olbrzymie kolejki w salonie Plusa we Wrocławiu przy ul Krupniczej, z
                    najmniejszą drobnostką trzeba było odstać swoje, w tym samym czasie miałem
                    telefon w Erze i salon odwiedzałem tylko przy okazji przedłużenia umowy. Teraz
                    wiele się zmieniło ja swoje wspomnienia z Plusem mam z czasów gdy internet w
                    Polsce był w powijakach, id dłuższego czasu nie jestem abonentem plusa, ale
                    dzisiaj mam świadomość, że obsługa ma zbliżony poziom u wszystkich operatorów,
                    mimo wszystko pozostaję w Erze jedyną siecią do której byłbym skłonny przejść
                    jest Play, ale po przygodach żony z migracją do Playa nie jestem pewien czy jest
                    to warte dla kilku złotych oszczędności miesięcznie.
            • Gość: lusia Re: wszedzie tak jest IP: *.173.27.180.tesatnet.pl 18.10.08, 12:10
              do ery

ciesze sie, ze dostarczylam tobie materialu badawczego :)

pierwsze - uwazam, ze jesli korzystam z uslugi, to rowniez obsluga
              powinna byc kompetenta i mila. wposminalam, ze siedzialam na
              sluchawkach - i uwierz mi, mimo moich czasem gorszych nastrojow, za
              taka rozmowe jaka odbyla ze mna ta konsultantka, na drugi dzien
              dostalabym dyscyplinarke.

drugie - czyzbys to ty nia byla, skoro moja opinia - podkreslam -
              subiektywna, MOJA PRYWATNA OPINIA - wzbudzila w tobie taka agresje?

trzy - nie szereguj mnie w ramy wlasnego postrzegania swiata - nie
              znasz mnie

cztery - mam prawo do zmiany operatora i testowania ich ofert. prawo
              konstytucyjne :P czyzbys mi go odmawiala? ;P to moja decyzja, z kim
              sie "wiaze" . byc moze ze bede traktowana tak smao - ale pozwol MI
              sie o tym przekonac, moze trafie na kogos lepszego? CZASEM MA SIE
              SZCZESCIE :)

po piate - nie mam TV ;P wiec sobie odpusc dorabianie ideologiii :)

mimo wszystko pozdrawiam cie cieplo!!
        • asmok6 Re: Pan W to idiota. 18.10.08, 11:39
          Gość portalu: ajmax napisał(a):

> Pan W to idiota. Daje się doić Erze przez kilkanaście lat. Przecież
          > Era to najdroższy od kilku lat operator, szczególnie dla swoich
          > klientów.

Dla kogo najdroższy to najdroższy. Zalezy jakie taryfy masz na myśli. Mi się
          opłaca korzystać z ich usług.
      • mike-great Chamstwo i ERA to normalka !!! 18.10.08, 10:23
        Chamstwo i ERA to normalka !!!
        • asmok6 Re: Chamstwo i ERA to normalka !!! 18.10.08, 11:41
          mike-great napisał:

> Chamstwo i ERA to normalka !!!

Nieprawda. Mi się sporadycznie zdarza niemiły konsultant. Zazwyczaj są konkretni
          i grzeczni. No i znają odpowiedzi na zadawane pytania, w przeciwieństwie do tych
          z plusa którzy jedyne co potrafią to udzielic błędnej informacji lub odesłać na
          googla do samodzielnych poszukiwań.
    • Gość: krakus Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.chello.pl 17.10.08, 23:30
      rzetelność pismaków gw: 15 lat. Era świadczy usługi od 16 września 1996 tj. 12
      lat. kochani redaktorzy coś za często te rozmaite pomyłki i nieprawdy, a może by
      tak weszcie ukończyć szkołę podstawową.
    • Gość: Maffa Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.autocom.pl 17.10.08, 23:35
      "Gdy próbował osobiście interweniować w tej sprawie, biuro obsługi klienta
      odesłało go z kwitkiem. - Miła pani mnie wysłuchała i kazała ewentualnie
      napisać skargę - opowiada." No a co mogła innego zrobić?
      • Gość: Kottblum Hanna Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 08:28
        Mogła zatańczyć, zaśpiewać, a później przyjechać osobiście do tego
        abonenta z bukietem róż.
        Ludzie to naprawdę mają dziwne wymagania.
        • Gość: kolo Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.chello.pl 18.10.08, 09:32
          a moze oczekiwal ze mu loda zrobi w ramach przeprosin
      • asmok6 Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip 18.10.08, 11:45
        Gość portalu: Maffa napisał(a):

> "Gdy próbował osobiście interweniować w tej sprawie, biuro obsługi klienta
        > odesłało go z kwitkiem. - Miła pani mnie wysłuchała i kazała ewentualnie
        > napisać skargę - opowiada." No a co mogła innego zrobić?

No właśnie. To nie jest odesłanie z kwitkiem tylko wskazanie konkretnej drogi
        postępowania. Skarga do ery w celu ewentualnej interwencji/upomnienia lub zmiany
        wytycznych dla osób zatwierdzających dowcipy itd. Sama miała pojechać do ludzi
        od dowcipów i ich opieprzać? No bez przesady.
    • Gość: krakus 1 Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.centertel.pl 17.10.08, 23:44
      nie znam zwyczajów ery bo jestem abonentem orange w sytuacji takiej
      ze przychodziły do mnie niechciane sms-sy marketingowe zadzwoniłem
      do bok-u/*600/i poprosiłem o ich zablokowanie i od kilku lat mam
      święty spokój z tym badziewiem ale jak ktoś myśli że wyśle sms-a i
      coś wygra to niech się nie dziwi jak otrzyma KUPĘ niechcianego
      śmiecia lub treści dla niego obraźliwych
    • Gość: Juliusz Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.bb.sky.com 18.10.08, 00:17
      W takiej np. Anglii po podobnym dowcipie nie wypłaciliby się po serii procesów, nie mówiąc już o powszechnej nagonce. Panu Cezaremu z artykułu gratuluję cierpliwości. jak on z erą wytrzymał tyle czasu?
      • elibre Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip 18.10.08, 12:35
        Anglia to niekoniecznie wzór do naśladowania akurat w tej materii.
        • Gość: Juliusz Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.npg.org.uk 18.10.08, 13:30
          Jestem tego samego zdania, Anglie podalem jako przyklad, nie wzor.
    • Gość: Piotrek Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: 83.142.198.* 18.10.08, 03:41
      Także w dzisiejszych czasach jest to niemal że mus, aby w polskiej komedii
      wystąpił murzyn, który mówiąc łamaną polszczyzną robi z siebie głupka.
      • Gość: Kottblum Hanna Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 08:32
        Tak i przez dziesięciolecia wszystkich to śmieszyło i nie uważam,
        żeby nagle wszystko miało się smienić (czyt. stanąć na głowie), bo
        jakaś grupa czy to etniczna, czy społeczna nagle nadęła się i
        stwierdziła, że jej rozbuchane ego nie pozwala się z nich śmiać.
        • Gość: bialy nie jestescie rasistami bo nie widzieliscie w akcj IP: *.resetnet.pl 18.10.08, 10:18
          i murzynow

wystarczy pojechac do anglii i szybko nabiera sie rasistowskich przekonan
          • mike-great Albo antyarabskich czy antyżydowskich... 18.10.08, 10:28
            Albo antyarabskich czy antyżydowskich...

Gość portalu: bialy napisał(a)

nie jestescie rasistami bo nie widzieliscie w akcji murzynow wystarczy pojechac do anglii i szybko nabiera sie rasistowskich przekonan
            • Gość: Egghead Re: Albo antyarabskich czy antyżydowskich... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 10:41
              Albo antypolskich - przejedź się ulicą w korku...
          • guru133 Ty nigdzie nie byłeś, ale jak widać i tak jesteś 18.10.08, 12:23
            rasistą. Jak komuś szare komórki alkohol zeżre to mamy efekty takie jak w twoim
            przypadku.
        • Gość: marazm Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: 89.243.24.* 18.10.08, 10:32
          fajnie by bylo jakby taki Lenny Henry czy inny czarny brytyjski kabareciarz mial
          tez swojego dyzurnego bialego polskiego ziemniaka, ktory lamana angielszczyzna
          robi z siebie glupka
          • andrzejto1 Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip 18.10.08, 11:04
            fajnie by bylo jakby taki Lenny Henry czy inny czarny brytyjski
            kabareciarz mia
            > l
            > tez swojego dyzurnego bialego polskiego ziemniaka, ktory lamana
            angielszczyzna
            > robi z siebie glupka

Jęsli już to białego ziemniaka. Nie wszyscy biali są polakami.
            Cnyba, że w ramach mitomanii tak Ci się porobiło...
            • Gość: lolek Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: 89.243.24.* 18.10.08, 13:21
              bialy ziemniak w Londynie dukajacy cos po angielsku to chyba Polak, nie?
      • zigzaur Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip 18.10.08, 11:36
        Żeby ktoś robił z siebie głupka łamaną polszczyzną, to nie musi zaraz być
        Murzynem. Patrz wydarzenia w Brukseli i nie tylko.
    • Gość: tasaq jakim trzeba być kretynem aby płacić IP: 62.87.177.* 18.10.08, 05:10
      pieniądze za to aby dostać dowcip?
      • asmok6 Re: jakim trzeba być kretynem aby płacić 18.10.08, 11:46
        Gość portalu: tasaq napisał(a):

> pieniądze za to aby dostać dowcip?

Smutnym :)
    • Gość: ed Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.08, 07:51
      a jak z Polaków śmieją sie za granicą co to nikogo to w Polsce nie
      obchodzi ale za murzynem to tak popaprana poprawność polityczna
      tylko w jedną stronę
      • Gość: nierasista Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.chello.pl 18.10.08, 08:19
        wielkie halo, nie jest tajemnicą że największymi rasistami są murzyni!!! dowcip czasami porusza kontrowersyjne tematy i skojarzenia - dlatego jest śmieszny.
    • Gość: seth Rasizm jest normalny IP: *.ntlworld.ie 18.10.08, 08:36
      Rasizm jest tak naturalny dla człowieka jak oddychanie. Sądzę, że dopóki
      kończy się na śmiechu, nie ma w nim nic złego. Wręcz przeciwnie: dowcip
      kanalizuje agresję.
      • ylemai całe szczęście, że nie był to dowcip w stylu 18.10.08, 08:47
        "ilu gejów potrzeba do wkręcenia żarówki" - dopiero by GW ujadała.
        Droga Gazeto, chciałbym donieść, że przeciętny amerykański Murzyn nienawidzi
        gejów jeszcze bardziej niż LPR. Nie możesz ich wspierać, oni są bardzo
        reakcyjni. Feministek też nienawidzą i lubią wsadzać swoje wielkie pytony w
        chude białe nastolatki.

Prosimy o progejowskie, profeministyczne i antymurzyńskie dowcipy w GW.
        • zigzaur Re: całe szczęście, że nie był to dowcip w stylu 18.10.08, 11:23
          Istnieją poglądy, że przypisywanie rasie negroidalnej ponadprzeciętnych
          rozmiarów "tam właśnie" nie jest uzasadnione faktami. To też coś w rodzaju rasizmu.
        • Gość: Kaczoland Atakuje Re: i oto kolejny maly rasista na forum... IP: *.dhcp.embarqhsd.net 18.10.08, 22:35
          Panie "ylemai"... Jedno, jedyne pytanie - ilu "przecietnych amerykanskich
          Murzynow" zdazyles poznac (do tej pory)
          osobiscie? I ilu z nich widziales nago?
          Prosze o konkretne liczby!
      • Gość: Kaczoland Atakuje Re: Rasizm jest normalny - czyzby??? IP: *.dhcp.embarqhsd.net 18.10.08, 22:25
        Rasizm jest tak naturalny dla człowieka jak oddychanie. Sądzę, że dopóki kończy
        się na śmiechu, nie ma w nim nic złego. Wręcz przeciwnie: dowcip kanalizuje agresję.
        ====================================================================
        Czy tego ucza, np. w Irlandii? I czy np. teza Hitlera o tym, iz Polacy (czy -
        szerzej - Slowianie) stanowia grupe "podludzi" byla "tak naturalna jak oddychanie"?

P.S. Za taki "dowcip" pracownik firmy w USA zostalby szybciutko wyrzucony z
        pracy... ale w takim kraju jak Polska jest teraz wiecej ksenofobii i rasizmu
        nizli w USA!
        • Gość: greczynka Re: Rasizm jest normalny - czyzby??? IP: *.13.15.vie.surfer.at 04.11.08, 17:06
          niestety prawda, rasizm prosto z serca.
    • road_66 [...] 18.10.08, 08:48
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: acena Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.aster.pl 18.10.08, 08:53
      Mam telefon w Erze i żadnych kłopotów. Nikt mi nie wciska żadnych kawałów, gier,
      konkursów. W przeciwieństwie do Plusa, którego użytkownikiem jestem o wiele
      dłużej. A jakość rozmów nieporównywalna na korzyść Ery.
      • Gość: acena ps IP: *.aster.pl 18.10.08, 09:01
        uprzedzając domysły - nie jestem pracownikiem Ery ani jej przedstawicielem.
        Szkoda, że takiej nagonki jak na Erę nie robi się właśnie na Plusa, w którym co
        prawda jest bardzo dobry zasięg, ale FATALNA jakość rozmów. Szelesty, echo,
        przerywanie rozmów, odbijanie się głosu, czasami sprawia to wrażenie podsłuchu.
        A biedni konsultanci wymyślają idiotyzmy by zmienić kartę sim, albo baterię,
        albo takie inne duperele. Nie pomaga tłumaczenie, że zła jakość rozmów jest
        także wtedy gdy ktoś z Plusa dzwoni do mnie na inny numer, Ery czy stacjonarny.
        Kiedyś Plus był dobry, teraz jest to bardzo zła sieć.
        • zigzaur Re: ps 18.10.08, 11:38
          Zależy na co się trafi. Syf nie musi być permanentny.
      • Gość: JolaS Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 10:15
        Gość portalu: acena napisał(a):

> Mam telefon w Erze i żadnych kłopotów....

Ja akurat też mam w Erze od stycznie tego roku - tylko jeden bo
        akurat dziecko się na jakąś ich ofertę rozrywkową napaliło. NIGDY
        WIĘCERJ! Nawet faktur nie racza wysyłac, tylko mnie zawiadamiają
        chamsko SMS-em, że nie zapłaciłam. A za co, do cholery, i ile mam
        płacić, skoro nie ma ani faktury, ani bilingu. A na interwencje p...
        obsługa infolinii mówi, że mogę sobie sprawdzic w internecie.
        • yavorius Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip 18.10.08, 14:09
          i ma rację, kmiocie.
    • Gość: yoj Wrażliwuś się znalazł IP: *.icpnet.pl 18.10.08, 08:56
      biedactwo wrażliwe
      • Gość: jebac Gowno Pewnie pod pseudonimem Pan Cezary miesci sie A. IP: *.3s.pl 18.10.08, 09:31
        Michnik albo ktorycs z Stasinskich, hieiehiehe
    • Gość: Bert Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 09:04
      Co do tej gó...anej usługi - mnie też zaczęli to nagle ot tak po prostu przysyłac, a po kilku dniach stwierdzili, że jak im nie odeślę sms'a zwrotenego to będą przysyłac dalej i zacznę za to płacic. Poszedłem w tej sprawie kogoś opi...lic to oczywiscie stwierdzili, że to moja wina, że im nie odesłałem nic wcześniej. A po pierwsze to o to nie prosili, po drugie chyba komuś sufit na łeb spadł, że będę cokolwiek komukolwiek wysyłał jeśli wcześniej się o daną usługę nie prosiłem. A usugłę wyłączyli w systemie.
    • kakens Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip 18.10.08, 09:09
      No bo już dowcip o Rusku, Polaku byłby śmieszny i nikogo nie bulwersuje.
      Trochę dystansu.
    • Gość: Klops Hahaha dobry zarcik IP: *.chello.pl 18.10.08, 09:17
      A mialem nie przedluzac z nimi umowy.

Jak widac, nie trzeba wydawac sporo na marketing, zeby zdobyc lub utrzymac klientow
    • Gość: mlot a ztego wynika ze Pan Cezary jest czrubnchem albo IP: *.3s.pl 18.10.08, 09:27
      osmiornica, hehhehe
    • kotdachowy Era przeprasza za rasistowski dowcip 18.10.08, 09:32
      WOW....jakim trzeba byc no-life-em by dowcip dnia dostawac. TO jak kupowac
      program telewizyjny.
      • Gość: alinoe74 gnoju! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.08, 23:20
        jestes taki jak i era. denny. tez dostalem dowcipy dnia - za darmo przez 7 dni.
        moglem se nie chciec i tak przysylali. co lepsze, trzeba bylo odeslac smsa zeby
        zrezygnowac. inaczej przysylali nastepne po 10 gr sztuka!!!! sku...syny.
    • krriz Pan Cezary Zbawca Świata 18.10.08, 09:45
      Hehe :) Panie Cezary, jak będzie się pan znowu nudził w pracy przy porannej
      kawie to prosze się też zająć dowcipami niesłusznie szkalującymi głupotę
      blondynek czy obrażającymi Niemców i Rusków. Trzeba zlikwidować też żydowski
      humor, nawet opowiadany przez rabinów.
      Może tą dzielną walką zmieni pan nasz świat na lepszy i wyciągnie z kryzysu.
      A potem skup się na pracy!
      • Gość: Kaczoland Atakuje Re: Pan Cezary Zbawca Świata i glupota internautow IP: *.dhcp.embarqhsd.net 18.10.08, 22:41
        "krriz"... Czy jestes w stanie dokladnie zrozumiec o co FAKTYCZNIE w tym
        "dowcipie" chodzilo, czy tez nalezysz do sporej grupy uposledzonych
        intelektualnie internautow produkujacych
        sie na tym forum?
        • krriz Re: Pan Cezary Zbawca Świata i glupota internauto 19.10.08, 01:32
          Jak w każdym dowcipie chodziło o wywołanie usmiechu na twarzy. Mnie się dowcip
          podoba i nie muszę szukać "faktycznego" znaczenia dowcipu, tak jak nie
          interesuje mnie czy rusek w kawale mógł faktycznie wypić wiadro wodki :)
          Wyluzuj i pokój z Tobą.
    • Gość: ja Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.subscribers.sferia.net 18.10.08, 09:46
      Dowcip to dowcip. Może zabronimy opowiadać kawały o policjantach, blondynkach,
      księżach ... o Żydach już dawno nie można...
    • dziedzicznacytadelafinansjery A gdyby to był katolik, nie Murzyn? 18.10.08, 10:09
      To by zaraz pan Cezary został okrzyknięty nietolerancyjnym moherem, odesłany
      do Rydzyka i jeszcze w trzystu wpisach forumowych wyśmiany.
      • Gość: A. odniesienie do niewolnictwa, a nie rasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 11:25
        Nie chodzi przecież o to, że w dowcipie pojawia się Murzyn, ale o
        to, że jest odniesienie do niewolnictwa! Że ten "Murzyn"
        przedstawiany jest w jednoznacznym kontekście - nadaje się tylko do
        jednego - zbierania bawełny. Były to czasy wyzysku i upokorzenia
        czarnej ludności Ameryki i po prostu nie powinno się na ten temat
        żartować. Może i ten dowcip byłby śmieszny w XIX wieku na południu
        USA, ale w XXI w Polsce?
        • asmok6 I nie ma w tym nic złego 18.10.08, 12:01
          Gość portalu: A. napisał(a):

> Nie chodzi przecież o to, że w dowcipie pojawia się Murzyn, ale o
          > to, że jest odniesienie do niewolnictwa! Że ten "Murzyn"
          > przedstawiany jest w jednoznacznym kontekście - nadaje się tylko do
          > jednego - zbierania bawełny.

Tak, tak, a blondynki tylko do seksu, policjanci do niczego, rusek i niemiec do
          przegrywania z polakiem, żydzi do handlu, polacy do kradziezy, szkoci do
          znajdywania gratisów, jaś do głupich tekstów w szkole, jan tylko na służącego i
          wiele wiele innych.
          Tak się składa że większość dowcipów bazuje na negatywnych stereotypach
          dotyczących rasy, narodowości, zawodu czy nawet imienia. I nie jest to nic
          złego, to naturalna reakcja na przeciwstawienie się tymże stereotypom - obracamy
          je w żart zamiast w agresję i przez uwypuklenie ośmieszamy.
          Prawdziwego rasizmu w Polsce raczej nie uświadczysz. Takiego w sensie
          powsszechnym społecznym _czynnym_ reakcjom przeciw jakijś grupie. Zdarzają się
          tylko jednostkowe przypadki ale zazwyczaj w wykonaniu "ludzi" którzy z równą
          zaciętością będą wykazywać agresywne zachowania wobec innej rasy jak i innego
          ubrania, czyli wobec wszystkich. Ale takie śmieci nie są na szczęście odbiciem
          odrazu społeczeństwa a marginesem.
          • Gość: ally Re: I nie ma w tym nic złego IP: *.tvsat364.lodz.pl 18.10.08, 14:36
            > Prawdziwego rasizmu w Polsce raczej nie uświadczysz. Takiego w sensie
            > powsszechnym społecznym _czynnym_ reakcjom przeciw jakijś grupie

buhahaha, czyli rasistowskie przekonania to nie jest rasizm? zeby byc rasista,
            trzeba kogos pobic?
            • asmok6 Re: I nie ma w tym nic złego 18.10.08, 14:51
              Gość portalu: ally napisał(a):

> > Prawdziwego rasizmu w Polsce raczej nie uświadczysz. Takiego w sensie
              > > powsszechnym społecznym _czynnym_ reakcjom przeciw jakijś grupie
              >
              > buhahaha, czyli rasistowskie przekonania to nie jest rasizm? zeby byc rasista,
              > trzeba kogos pobic?

Masło maślane? A co to są rasistowskie przekonania? Opowiadanie kawałów? Nie.
              Rasizm to nie jest wszytko to co twoim zdaniem nie mieści się w przyjętej
              bieżącej wersji poprawności politycznej.
              Masz, doczytaj przynajmniej wiki
              pl.wikipedia.org/wiki/Rasizm
              bo widzę że nie bardzo wiesz o czym w ogóle rozmawiamy.
              • Gość: ally Re: I nie ma w tym nic złego IP: *.tvsat364.lodz.pl 18.10.08, 15:01
                nie mam zamiaru zaglądać do wiki, bo to śmietnik. pytam, kim jest wg ciebie
                osoba, która uważa czarnoskórych za gorszych, ale siedzi cicho i nikomu nie
                zrobiła krzywdy? wg mnie jest rasistą.
                • Gość: alinoe74 i durny jestes i tyle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.08, 23:26
                  no!
      • Gość: di4b3u Re: A gdyby to był katolik, nie Murzyn? IP: *.chello.pl 20.10.08, 20:39
        A gdyby to był katolik nie murzyn to takich panów i pań co im się
        żart nie spodobałznalazło by się 1500 a nie jeden.
    • Gość: rudy Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.08, 10:19
      Panie Cezary, tylko się Pan nie zesraj o głupi dowcip.
    • Gość: lukaszo1 Ha,ha,ha... IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.10.08, 10:24
      LoL :] Ale cieć,czy ten gostek naprawdę nie ma poczucia humoru??? Przecież
      wyraźnie pisze "DOWCIP",a dowcip to dowcip,cóż dodawać więcej...żal mi
      go,zwłaszcza,że kawał jest naprawdę dobry! XD
      • Gość: Kaczoland Atakuje Re: Ha,ha,ha??? IP: *.dhcp.embarqhsd.net 18.10.08, 22:57
        LoL :] Ale cieć,czy ten gostek naprawdę nie ma poczucia humoru??? Przecież
        wyraźnie pisze "DOWCIP",a dowcip to dowcip,cóż dodawać więcej...żal mi
        go,zwłaszcza,że kawał jest naprawdę dobry! XD
        -------------------------------------------------------------------
        Dowcip??? Bardzo zal mi tych wszystkich prostaczkow bozych, ktorzy
        maja podobnie niskie i nedzne "poczucie humoru"!!!
    • Gość: hal_gravity Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.08, 10:27
      bo murzyni są stworzeni do zbierania bawełny. jedynie paru się udało.
      proponuje spojrzeć na typową czarną dzielnicę w usa. albo na Nigerie. slicznie
      to tam wyglada.
      • zigzaur Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip 18.10.08, 11:29
        Otóż, nie.

Bawełna wywodzi się z Zachodniej Azji, Murzyni zaś z Afryki. Uderzająca
        niekompatybilność.
      • asmok6 Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip 18.10.08, 12:02
        Gość portalu: hal_gravity napisał(a):

> bo murzyni są stworzeni do zbierania bawełny.

Nieprawda. Są też idealni do grania jazzu :)

• Gość: lolek Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: 89.243.24.* 18.10.08, 13:28
          Polacy sa dobrzy do picia wodki i do kleczenia. Acha, w pielgrzymkach tez
          jestesmy dobrzy. Polacz Polaka z osmiornica - ilez to pielgrzymek pieszych taki
          Polak obskoczy w jednym sezonie! :)
          • asmok6 Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip 18.10.08, 14:52
            Gość portalu: lolek napisał(a):

> Polacy sa dobrzy do picia wodki i do kleczenia. Acha, w pielgrzymkach tez
            > jestesmy dobrzy. Polacz Polaka z osmiornica - ilez to pielgrzymek pieszych taki
            > Polak obskoczy w jednym sezonie! :)

Lepiej - będzie mógł się modlić cztery razy równocześnie :)
      • Gość: Kaczoland Atakuje Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.dhcp.embarqhsd.net 18.10.08, 22:47
        "hal_gravity"... czyli kolejny uposledzony intelektualnie "znawca" produkuje sie
        na forum "GW"! Skad sie az tyle szm...a teraz w Polsce bierze?
    • weremo Era przeprasza za rasistowski dowcip 18.10.08, 10:28
      I ja myślę że ten dowcip jest głupi bo koleś robi z mużynami w Angli
      w jednej brygadzie to mówi że to straszne lenie są. Więc nie sądzę
      żeby takie skrzyżowanie dobrze obrywało bawełnę mimo 8 odnuży.
      No chyba że ośmiornice są pracowite to może oś z tego będzie.
      • Gość: ese Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.kolornet.pl 18.10.08, 12:57
        Ale wydajność i tak wzrośnie. :D
      • Gość: Kaczoland Atakuje Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.dhcp.embarqhsd.net 18.10.08, 22:20
        "I ja myślę że ten dowcip jest głupi bo koleś robi z mużynami w Angli"
        ----------------------------------------------------------------------
        Czy twoj koles posluguje sie podobnie nieudolna polszczyzna (patrz wyzej) jak i ty?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka