Gość: Pynio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.08, 23:13 Czy ktos wie jak wylaczyc ta ... usluge??? Wciskaja ja bez pytania a z rezygnacja mecze sie juz tydzien ;/ To jest nastepny temat na artykul. zainteresujcie sie tym . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: francjosef Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 23:28 PTC ERA śwaidczy usługi telekomunikacyjne od 1996 roku. Czyli 12 lat, a nie 15 lat, jak napisano w artykule. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajmax Pan W to idiota. IP: *.aster.pl 18.10.08, 08:56 Pan W to idiota. Daje się doić Erze przez kilkanaście lat. Przecież Era to najdroższy od kilku lat operator, szczególnie dla swoich klientów. I co ja mam myśleć o wnioskach, które wyciąga taki facet jak pan W? Jeżeli oburza go Octanegro, to może warto się temu przyjrzeć ew. to zatrudnić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lusia Re: Pan W to idiota. IP: *.173.27.180.tesatnet.pl 18.10.08, 09:46 abstrahujac od kiepskiego dowcipu - era ma strasznie niemila obsluge. dziewczyna na infolinii, do ktorej zadzwonilam z pytaniem, czy maja pewna usluge, traktowala mnie niesamowicie grubiansko i chamsko, zapominajac, ze przeciez kazde polaczene jest nagrywane i to ma byc -teoretycznie- gwarantem milej obslugi. doszlo do tego, ze przerwala mi w polowie wypowiedzi - powiedzialam " dobrze, wobec tego zadam..." - "ah, no tak. pani zada. pani jest klientem, wiec wymaga pani, tak? - "..zadam, by pani mi udzielila odpowiedzi na moje pytanie"... sama siedzialam na sluchawkach, wiec znam procedury, wiem, kiedy pracownik moze przerwac polaczenie, wiem jak powinien obslugiwac dzwoniacego. a w zwiazku z takim doswiadczeniem rozmawialam naprawde uprzejmie, mimo tego ze sie gotowalam az ze zlosci....potem ta pracownica wykonala do mnie kilka gluchych telefonow, w tle bylo slychAC obsluge i te dziewczyne odbierajaca kolejny telefon...napisalam do nich, do biura skarg i reklamacji maila, na niego dostala piekna polszczyzna napisany tekst, ktory po ominieciu wszelkich ozdobnikow mozna byloby skalsyfikowac jako tekst: a co nas to obchodzi, my nie odpowiadamy za pracownikow.... odpisalam do nich, z ich strony glucha cisza juz od 3 pazdziernika. cyzli ponad 2 tygodnie. tak oto era traktuje swoich uzytkownikow - ja z nimi bylam 5 lat. i od nastepnego tygodnia sie przenosze do innego operatora, z zachowaniem numeru oczywiscie :) teraz nikomu, chcacemu wybrac nowego operatora nawet nie wspominam o erze. pozdrowienia dla wszystkich chamsko potraktowanych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: era wszedzie tak jest IP: *.resetnet.pl 18.10.08, 10:13 zawsze zastanawiaja mnie osoby Twojego pokroju, sposob w jaki podchodzicie do sprawy chcialbym Cie uswiadomic, ze niezaleznie od tego z jakiego operatora uslug korzystasz bedziesz traktowana tak samo wynika to z tego, ze nie da sie zapewnic wysokiej jakosci obslugi w firmach z milionami klientow - po prostu nie sposob zebrac tylu dobrych pracownikow, zeby obsluga byla rzeczywiscie dobra prawdopodobnie jesli teraz przenioslas sie do np. orange to osoba niezadowolona z orange przeniosla sie do ery i ona nikomu nawet o orange nie wspomina. Operatorzy w Polsce od lat maja mniej wiecej taki sam udzial w rynku. jestes zapewne tez taka osoba ktora jesli jej sie zepsuje telewizor np samsunga to wiecej nic od tej firmy nie kupujesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egghead Re: wszedzie tak jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 10:39 Niezupełnie, ja byłem niemal od początku w plusie (od 1997), po paru latach postanowiłem spróbować innego operatora. Minimalny okres przygody z erą przekonał mnie, że nie warto było kombinować i wróciłem do plusa. Dziwię się, że era ma jeszcze tylu klientów, pamiętam głównie kolejkę w wyjątkowo dusznym bok i wysokie ceny usług. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Tytul na pierwszej str GW ma blad ortograficzny! IP: *.acn.waw.pl 18.10.08, 10:50 Slowo Murzyn pisze sie wielka litera! Pozdrowienia dla redakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
mageillusionist Ale jaki rasizm? 18.10.08, 11:57 Gdyby był kawał o niemcu, rusku i polaku nikt by się nie oburzył? Bo niemców i rusków można obrażać? :D Zresztą takich kawałów było tysiące. I nikogo nie ruszały. Nie każdym się podobają wszystkie kawały, ale czy to znaczy, że musimy na siłę starać się być politycznie poprawni? Mamy w kawałach udawać, że wszyscy są biali czy co? A dlaczego kawały o księdzu nie obrażają księży? No ale mamy demokracje, zawsze jakiś idiota się znajdzie, co ktoś uraził jego poczucie godności/poprawności. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Ale jaki rasizm? 18.10.08, 14:56 Ale to nie był dowcip o Niemcu, Rusku i Polaku. To było drwienie sobie z faktu, że ileś tam lat temu pewna grupa ludzi była traktowana jak zwierzęta rolnicze albo podludzie. W końcu nie o kolor skóry tu nawet chodzi, tylko o tę niesłychanie dowcipną puentę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurgi Re: Ale jaki rasizm? Żaden rasizm! IP: 80.54.22.* 19.10.08, 18:46 Mój komentarz: my.opera.com/Jurgi/blog/2008/10/18/antyrasizm-nieco-wybiorczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egghead Re: wszedzie tak jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 11:56 Nie reklamuję plusa, podobnie jak w wyborach wybieram mniejsze zło. Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: wszedzie tak jest 18.10.08, 12:23 Gość portalu: Egghead napisał(a): > Niezupełnie, ja byłem niemal od początku w plusie (od 1997), po paru latach > postanowiłem spróbować innego operatora. Minimalny okres przygody z erą > przekonał mnie, że nie warto było kombinować i wróciłem do plusa. Dziwię się, że > era ma jeszcze tylu klientów, pamiętam głównie kolejkę w wyjątkowo dusznym bok i wysokie ceny usług. No widzisz a ja mam dokładnie odwrotnie. Usiłowałem przejść do plusa. Mimo trzech prób zostałem w Erze i nie zanosi się na razie na to żebym zmieniał. Dziwi mnie duża liczba klientów plusa, a w erze mam abonament od, hmm, chyba 8 lat i jestem wciąż zadowolonym klientem. Może po prostu mamy różne potrzeby? Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch.jeden Re: wszedzie tak jest 18.10.08, 12:43 Możliwe, jak pisałem odstraszyły mnie kolejki w BOK, w plusie te rzeczy załatwia się przez Internet, ale np. na jakość połączeń nie narzekałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flup Re: wszedzie tak jest IP: *.dialog.net.pl 19.10.08, 00:17 Ja pamietam olbrzymie kolejki w salonie Plusa we Wrocławiu przy ul Krupniczej, z najmniejszą drobnostką trzeba było odstać swoje, w tym samym czasie miałem telefon w Erze i salon odwiedzałem tylko przy okazji przedłużenia umowy. Teraz wiele się zmieniło ja swoje wspomnienia z Plusem mam z czasów gdy internet w Polsce był w powijakach, id dłuższego czasu nie jestem abonentem plusa, ale dzisiaj mam świadomość, że obsługa ma zbliżony poziom u wszystkich operatorów, mimo wszystko pozostaję w Erze jedyną siecią do której byłbym skłonny przejść jest Play, ale po przygodach żony z migracją do Playa nie jestem pewien czy jest to warte dla kilku złotych oszczędności miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lusia Re: wszedzie tak jest IP: *.173.27.180.tesatnet.pl 18.10.08, 12:10 do ery ciesze sie, ze dostarczylam tobie materialu badawczego :) pierwsze - uwazam, ze jesli korzystam z uslugi, to rowniez obsluga powinna byc kompetenta i mila. wposminalam, ze siedzialam na sluchawkach - i uwierz mi, mimo moich czasem gorszych nastrojow, za taka rozmowe jaka odbyla ze mna ta konsultantka, na drugi dzien dostalabym dyscyplinarke. drugie - czyzbys to ty nia byla, skoro moja opinia - podkreslam - subiektywna, MOJA PRYWATNA OPINIA - wzbudzila w tobie taka agresje? trzy - nie szereguj mnie w ramy wlasnego postrzegania swiata - nie znasz mnie cztery - mam prawo do zmiany operatora i testowania ich ofert. prawo konstytucyjne :P czyzbys mi go odmawiala? ;P to moja decyzja, z kim sie "wiaze" . byc moze ze bede traktowana tak smao - ale pozwol MI sie o tym przekonac, moze trafie na kogos lepszego? CZASEM MA SIE SZCZESCIE :) po piate - nie mam TV ;P wiec sobie odpusc dorabianie ideologiii :) mimo wszystko pozdrawiam cie cieplo!! Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: Pan W to idiota. 18.10.08, 11:39 Gość portalu: ajmax napisał(a): > Pan W to idiota. Daje się doić Erze przez kilkanaście lat. Przecież > Era to najdroższy od kilku lat operator, szczególnie dla swoich > klientów. Dla kogo najdroższy to najdroższy. Zalezy jakie taryfy masz na myśli. Mi się opłaca korzystać z ich usług. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Chamstwo i ERA to normalka !!! 18.10.08, 10:23 Chamstwo i ERA to normalka !!! Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: Chamstwo i ERA to normalka !!! 18.10.08, 11:41 mike-great napisał: > Chamstwo i ERA to normalka !!! Nieprawda. Mi się sporadycznie zdarza niemiły konsultant. Zazwyczaj są konkretni i grzeczni. No i znają odpowiedzi na zadawane pytania, w przeciwieństwie do tych z plusa którzy jedyne co potrafią to udzielic błędnej informacji lub odesłać na googla do samodzielnych poszukiwań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.chello.pl 17.10.08, 23:30 rzetelność pismaków gw: 15 lat. Era świadczy usługi od 16 września 1996 tj. 12 lat. kochani redaktorzy coś za często te rozmaite pomyłki i nieprawdy, a może by tak weszcie ukończyć szkołę podstawową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maffa Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.autocom.pl 17.10.08, 23:35 "Gdy próbował osobiście interweniować w tej sprawie, biuro obsługi klienta odesłało go z kwitkiem. - Miła pani mnie wysłuchała i kazała ewentualnie napisać skargę - opowiada." No a co mogła innego zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kottblum Hanna Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 08:28 Mogła zatańczyć, zaśpiewać, a później przyjechać osobiście do tego abonenta z bukietem róż. Ludzie to naprawdę mają dziwne wymagania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.chello.pl 18.10.08, 09:32 a moze oczekiwal ze mu loda zrobi w ramach przeprosin Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip 18.10.08, 11:45 Gość portalu: Maffa napisał(a): > "Gdy próbował osobiście interweniować w tej sprawie, biuro obsługi klienta > odesłało go z kwitkiem. - Miła pani mnie wysłuchała i kazała ewentualnie > napisać skargę - opowiada." No a co mogła innego zrobić? No właśnie. To nie jest odesłanie z kwitkiem tylko wskazanie konkretnej drogi postępowania. Skarga do ery w celu ewentualnej interwencji/upomnienia lub zmiany wytycznych dla osób zatwierdzających dowcipy itd. Sama miała pojechać do ludzi od dowcipów i ich opieprzać? No bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus 1 Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.centertel.pl 17.10.08, 23:44 nie znam zwyczajów ery bo jestem abonentem orange w sytuacji takiej ze przychodziły do mnie niechciane sms-sy marketingowe zadzwoniłem do bok-u/*600/i poprosiłem o ich zablokowanie i od kilku lat mam święty spokój z tym badziewiem ale jak ktoś myśli że wyśle sms-a i coś wygra to niech się nie dziwi jak otrzyma KUPĘ niechcianego śmiecia lub treści dla niego obraźliwych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juliusz Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.bb.sky.com 18.10.08, 00:17 W takiej np. Anglii po podobnym dowcipie nie wypłaciliby się po serii procesów, nie mówiąc już o powszechnej nagonce. Panu Cezaremu z artykułu gratuluję cierpliwości. jak on z erą wytrzymał tyle czasu? Odpowiedz Link Zgłoś
elibre Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip 18.10.08, 12:35 Anglia to niekoniecznie wzór do naśladowania akurat w tej materii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juliusz Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.npg.org.uk 18.10.08, 13:30 Jestem tego samego zdania, Anglie podalem jako przyklad, nie wzor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: 83.142.198.* 18.10.08, 03:41 Także w dzisiejszych czasach jest to niemal że mus, aby w polskiej komedii wystąpił murzyn, który mówiąc łamaną polszczyzną robi z siebie głupka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kottblum Hanna Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 08:32 Tak i przez dziesięciolecia wszystkich to śmieszyło i nie uważam, żeby nagle wszystko miało się smienić (czyt. stanąć na głowie), bo jakaś grupa czy to etniczna, czy społeczna nagle nadęła się i stwierdziła, że jej rozbuchane ego nie pozwala się z nich śmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bialy nie jestescie rasistami bo nie widzieliscie w akcj IP: *.resetnet.pl 18.10.08, 10:18 i murzynow wystarczy pojechac do anglii i szybko nabiera sie rasistowskich przekonan Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Albo antyarabskich czy antyżydowskich... 18.10.08, 10:28 Albo antyarabskich czy antyżydowskich... Gość portalu: bialy napisał(a) nie jestescie rasistami bo nie widzieliscie w akcji murzynow wystarczy pojechac do anglii i szybko nabiera sie rasistowskich przekonan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egghead Re: Albo antyarabskich czy antyżydowskich... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 10:41 Albo antypolskich - przejedź się ulicą w korku... Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Ty nigdzie nie byłeś, ale jak widać i tak jesteś 18.10.08, 12:23 rasistą. Jak komuś szare komórki alkohol zeżre to mamy efekty takie jak w twoim przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marazm Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: 89.243.24.* 18.10.08, 10:32 fajnie by bylo jakby taki Lenny Henry czy inny czarny brytyjski kabareciarz mial tez swojego dyzurnego bialego polskiego ziemniaka, ktory lamana angielszczyzna robi z siebie glupka Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip 18.10.08, 11:04 fajnie by bylo jakby taki Lenny Henry czy inny czarny brytyjski kabareciarz mia > l > tez swojego dyzurnego bialego polskiego ziemniaka, ktory lamana angielszczyzna > robi z siebie glupka Jęsli już to białego ziemniaka. Nie wszyscy biali są polakami. Cnyba, że w ramach mitomanii tak Ci się porobiło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: 89.243.24.* 18.10.08, 13:21 bialy ziemniak w Londynie dukajacy cos po angielsku to chyba Polak, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip 18.10.08, 11:36 Żeby ktoś robił z siebie głupka łamaną polszczyzną, to nie musi zaraz być Murzynem. Patrz wydarzenia w Brukseli i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tasaq jakim trzeba być kretynem aby płacić IP: 62.87.177.* 18.10.08, 05:10 pieniądze za to aby dostać dowcip? Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: jakim trzeba być kretynem aby płacić 18.10.08, 11:46 Gość portalu: tasaq napisał(a): > pieniądze za to aby dostać dowcip? Smutnym :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.08, 07:51 a jak z Polaków śmieją sie za granicą co to nikogo to w Polsce nie obchodzi ale za murzynem to tak popaprana poprawność polityczna tylko w jedną stronę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nierasista Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.chello.pl 18.10.08, 08:19 wielkie halo, nie jest tajemnicą że największymi rasistami są murzyni!!! dowcip czasami porusza kontrowersyjne tematy i skojarzenia - dlatego jest śmieszny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seth Rasizm jest normalny IP: *.ntlworld.ie 18.10.08, 08:36 Rasizm jest tak naturalny dla człowieka jak oddychanie. Sądzę, że dopóki kończy się na śmiechu, nie ma w nim nic złego. Wręcz przeciwnie: dowcip kanalizuje agresję. Odpowiedz Link Zgłoś
ylemai całe szczęście, że nie był to dowcip w stylu 18.10.08, 08:47 "ilu gejów potrzeba do wkręcenia żarówki" - dopiero by GW ujadała. Droga Gazeto, chciałbym donieść, że przeciętny amerykański Murzyn nienawidzi gejów jeszcze bardziej niż LPR. Nie możesz ich wspierać, oni są bardzo reakcyjni. Feministek też nienawidzą i lubią wsadzać swoje wielkie pytony w chude białe nastolatki. Prosimy o progejowskie, profeministyczne i antymurzyńskie dowcipy w GW. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: całe szczęście, że nie był to dowcip w stylu 18.10.08, 11:23 Istnieją poglądy, że przypisywanie rasie negroidalnej ponadprzeciętnych rozmiarów "tam właśnie" nie jest uzasadnione faktami. To też coś w rodzaju rasizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczoland Atakuje Re: i oto kolejny maly rasista na forum... IP: *.dhcp.embarqhsd.net 18.10.08, 22:35 Panie "ylemai"... Jedno, jedyne pytanie - ilu "przecietnych amerykanskich Murzynow" zdazyles poznac (do tej pory) osobiscie? I ilu z nich widziales nago? Prosze o konkretne liczby! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczoland Atakuje Re: Rasizm jest normalny - czyzby??? IP: *.dhcp.embarqhsd.net 18.10.08, 22:25 Rasizm jest tak naturalny dla człowieka jak oddychanie. Sądzę, że dopóki kończy się na śmiechu, nie ma w nim nic złego. Wręcz przeciwnie: dowcip kanalizuje agresję. ==================================================================== Czy tego ucza, np. w Irlandii? I czy np. teza Hitlera o tym, iz Polacy (czy - szerzej - Slowianie) stanowia grupe "podludzi" byla "tak naturalna jak oddychanie"? P.S. Za taki "dowcip" pracownik firmy w USA zostalby szybciutko wyrzucony z pracy... ale w takim kraju jak Polska jest teraz wiecej ksenofobii i rasizmu nizli w USA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greczynka Re: Rasizm jest normalny - czyzby??? IP: *.13.15.vie.surfer.at 04.11.08, 17:06 niestety prawda, rasizm prosto z serca. Odpowiedz Link Zgłoś
road_66 [...] 18.10.08, 08:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acena Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.aster.pl 18.10.08, 08:53 Mam telefon w Erze i żadnych kłopotów. Nikt mi nie wciska żadnych kawałów, gier, konkursów. W przeciwieństwie do Plusa, którego użytkownikiem jestem o wiele dłużej. A jakość rozmów nieporównywalna na korzyść Ery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acena ps IP: *.aster.pl 18.10.08, 09:01 uprzedzając domysły - nie jestem pracownikiem Ery ani jej przedstawicielem. Szkoda, że takiej nagonki jak na Erę nie robi się właśnie na Plusa, w którym co prawda jest bardzo dobry zasięg, ale FATALNA jakość rozmów. Szelesty, echo, przerywanie rozmów, odbijanie się głosu, czasami sprawia to wrażenie podsłuchu. A biedni konsultanci wymyślają idiotyzmy by zmienić kartę sim, albo baterię, albo takie inne duperele. Nie pomaga tłumaczenie, że zła jakość rozmów jest także wtedy gdy ktoś z Plusa dzwoni do mnie na inny numer, Ery czy stacjonarny. Kiedyś Plus był dobry, teraz jest to bardzo zła sieć. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: ps 18.10.08, 11:38 Zależy na co się trafi. Syf nie musi być permanentny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JolaS Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 10:15 Gość portalu: acena napisał(a): > Mam telefon w Erze i żadnych kłopotów.... Ja akurat też mam w Erze od stycznie tego roku - tylko jeden bo akurat dziecko się na jakąś ich ofertę rozrywkową napaliło. NIGDY WIĘCERJ! Nawet faktur nie racza wysyłac, tylko mnie zawiadamiają chamsko SMS-em, że nie zapłaciłam. A za co, do cholery, i ile mam płacić, skoro nie ma ani faktury, ani bilingu. A na interwencje p... obsługa infolinii mówi, że mogę sobie sprawdzic w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip 18.10.08, 14:09 i ma rację, kmiocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoj Wrażliwuś się znalazł IP: *.icpnet.pl 18.10.08, 08:56 biedactwo wrażliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jebac Gowno Pewnie pod pseudonimem Pan Cezary miesci sie A. IP: *.3s.pl 18.10.08, 09:31 Michnik albo ktorycs z Stasinskich, hieiehiehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bert Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 09:04 Co do tej gó...anej usługi - mnie też zaczęli to nagle ot tak po prostu przysyłac, a po kilku dniach stwierdzili, że jak im nie odeślę sms'a zwrotenego to będą przysyłac dalej i zacznę za to płacic. Poszedłem w tej sprawie kogoś opi...lic to oczywiscie stwierdzili, że to moja wina, że im nie odesłałem nic wcześniej. A po pierwsze to o to nie prosili, po drugie chyba komuś sufit na łeb spadł, że będę cokolwiek komukolwiek wysyłał jeśli wcześniej się o daną usługę nie prosiłem. A usugłę wyłączyli w systemie. Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip 18.10.08, 09:09 No bo już dowcip o Rusku, Polaku byłby śmieszny i nikogo nie bulwersuje. Trochę dystansu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klops Hahaha dobry zarcik IP: *.chello.pl 18.10.08, 09:17 A mialem nie przedluzac z nimi umowy. Jak widac, nie trzeba wydawac sporo na marketing, zeby zdobyc lub utrzymac klientow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlot a ztego wynika ze Pan Cezary jest czrubnchem albo IP: *.3s.pl 18.10.08, 09:27 osmiornica, hehhehe Odpowiedz Link Zgłoś
kotdachowy Era przeprasza za rasistowski dowcip 18.10.08, 09:32 WOW....jakim trzeba byc no-life-em by dowcip dnia dostawac. TO jak kupowac program telewizyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alinoe74 gnoju! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.08, 23:20 jestes taki jak i era. denny. tez dostalem dowcipy dnia - za darmo przez 7 dni. moglem se nie chciec i tak przysylali. co lepsze, trzeba bylo odeslac smsa zeby zrezygnowac. inaczej przysylali nastepne po 10 gr sztuka!!!! sku...syny. Odpowiedz Link Zgłoś
krriz Pan Cezary Zbawca Świata 18.10.08, 09:45 Hehe :) Panie Cezary, jak będzie się pan znowu nudził w pracy przy porannej kawie to prosze się też zająć dowcipami niesłusznie szkalującymi głupotę blondynek czy obrażającymi Niemców i Rusków. Trzeba zlikwidować też żydowski humor, nawet opowiadany przez rabinów. Może tą dzielną walką zmieni pan nasz świat na lepszy i wyciągnie z kryzysu. A potem skup się na pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczoland Atakuje Re: Pan Cezary Zbawca Świata i glupota internautow IP: *.dhcp.embarqhsd.net 18.10.08, 22:41 "krriz"... Czy jestes w stanie dokladnie zrozumiec o co FAKTYCZNIE w tym "dowcipie" chodzilo, czy tez nalezysz do sporej grupy uposledzonych intelektualnie internautow produkujacych sie na tym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
krriz Re: Pan Cezary Zbawca Świata i glupota internauto 19.10.08, 01:32 Jak w każdym dowcipie chodziło o wywołanie usmiechu na twarzy. Mnie się dowcip podoba i nie muszę szukać "faktycznego" znaczenia dowcipu, tak jak nie interesuje mnie czy rusek w kawale mógł faktycznie wypić wiadro wodki :) Wyluzuj i pokój z Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.subscribers.sferia.net 18.10.08, 09:46 Dowcip to dowcip. Może zabronimy opowiadać kawały o policjantach, blondynkach, księżach ... o Żydach już dawno nie można... Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery A gdyby to był katolik, nie Murzyn? 18.10.08, 10:09 To by zaraz pan Cezary został okrzyknięty nietolerancyjnym moherem, odesłany do Rydzyka i jeszcze w trzystu wpisach forumowych wyśmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. odniesienie do niewolnictwa, a nie rasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 11:25 Nie chodzi przecież o to, że w dowcipie pojawia się Murzyn, ale o to, że jest odniesienie do niewolnictwa! Że ten "Murzyn" przedstawiany jest w jednoznacznym kontekście - nadaje się tylko do jednego - zbierania bawełny. Były to czasy wyzysku i upokorzenia czarnej ludności Ameryki i po prostu nie powinno się na ten temat żartować. Może i ten dowcip byłby śmieszny w XIX wieku na południu USA, ale w XXI w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 I nie ma w tym nic złego 18.10.08, 12:01 Gość portalu: A. napisał(a): > Nie chodzi przecież o to, że w dowcipie pojawia się Murzyn, ale o > to, że jest odniesienie do niewolnictwa! Że ten "Murzyn" > przedstawiany jest w jednoznacznym kontekście - nadaje się tylko do > jednego - zbierania bawełny. Tak, tak, a blondynki tylko do seksu, policjanci do niczego, rusek i niemiec do przegrywania z polakiem, żydzi do handlu, polacy do kradziezy, szkoci do znajdywania gratisów, jaś do głupich tekstów w szkole, jan tylko na służącego i wiele wiele innych. Tak się składa że większość dowcipów bazuje na negatywnych stereotypach dotyczących rasy, narodowości, zawodu czy nawet imienia. I nie jest to nic złego, to naturalna reakcja na przeciwstawienie się tymże stereotypom - obracamy je w żart zamiast w agresję i przez uwypuklenie ośmieszamy. Prawdziwego rasizmu w Polsce raczej nie uświadczysz. Takiego w sensie powsszechnym społecznym _czynnym_ reakcjom przeciw jakijś grupie. Zdarzają się tylko jednostkowe przypadki ale zazwyczaj w wykonaniu "ludzi" którzy z równą zaciętością będą wykazywać agresywne zachowania wobec innej rasy jak i innego ubrania, czyli wobec wszystkich. Ale takie śmieci nie są na szczęście odbiciem odrazu społeczeństwa a marginesem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ally Re: I nie ma w tym nic złego IP: *.tvsat364.lodz.pl 18.10.08, 14:36 > Prawdziwego rasizmu w Polsce raczej nie uświadczysz. Takiego w sensie > powsszechnym społecznym _czynnym_ reakcjom przeciw jakijś grupie buhahaha, czyli rasistowskie przekonania to nie jest rasizm? zeby byc rasista, trzeba kogos pobic? Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: I nie ma w tym nic złego 18.10.08, 14:51 Gość portalu: ally napisał(a): > > Prawdziwego rasizmu w Polsce raczej nie uświadczysz. Takiego w sensie > > powsszechnym społecznym _czynnym_ reakcjom przeciw jakijś grupie > > buhahaha, czyli rasistowskie przekonania to nie jest rasizm? zeby byc rasista, > trzeba kogos pobic? Masło maślane? A co to są rasistowskie przekonania? Opowiadanie kawałów? Nie. Rasizm to nie jest wszytko to co twoim zdaniem nie mieści się w przyjętej bieżącej wersji poprawności politycznej. Masz, doczytaj przynajmniej wiki pl.wikipedia.org/wiki/Rasizm bo widzę że nie bardzo wiesz o czym w ogóle rozmawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ally Re: I nie ma w tym nic złego IP: *.tvsat364.lodz.pl 18.10.08, 15:01 nie mam zamiaru zaglądać do wiki, bo to śmietnik. pytam, kim jest wg ciebie osoba, która uważa czarnoskórych za gorszych, ale siedzi cicho i nikomu nie zrobiła krzywdy? wg mnie jest rasistą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alinoe74 i durny jestes i tyle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.08, 23:26 no! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: di4b3u Re: A gdyby to był katolik, nie Murzyn? IP: *.chello.pl 20.10.08, 20:39 A gdyby to był katolik nie murzyn to takich panów i pań co im się żart nie spodobałznalazło by się 1500 a nie jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.08, 10:19 Panie Cezary, tylko się Pan nie zesraj o głupi dowcip. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukaszo1 Ha,ha,ha... IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.10.08, 10:24 LoL :] Ale cieć,czy ten gostek naprawdę nie ma poczucia humoru??? Przecież wyraźnie pisze "DOWCIP",a dowcip to dowcip,cóż dodawać więcej...żal mi go,zwłaszcza,że kawał jest naprawdę dobry! XD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczoland Atakuje Re: Ha,ha,ha??? IP: *.dhcp.embarqhsd.net 18.10.08, 22:57 LoL :] Ale cieć,czy ten gostek naprawdę nie ma poczucia humoru??? Przecież wyraźnie pisze "DOWCIP",a dowcip to dowcip,cóż dodawać więcej...żal mi go,zwłaszcza,że kawał jest naprawdę dobry! XD ------------------------------------------------------------------- Dowcip??? Bardzo zal mi tych wszystkich prostaczkow bozych, ktorzy maja podobnie niskie i nedzne "poczucie humoru"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hal_gravity Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.08, 10:27 bo murzyni są stworzeni do zbierania bawełny. jedynie paru się udało. proponuje spojrzeć na typową czarną dzielnicę w usa. albo na Nigerie. slicznie to tam wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip 18.10.08, 11:29 Otóż, nie. Bawełna wywodzi się z Zachodniej Azji, Murzyni zaś z Afryki. Uderzająca niekompatybilność. Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip 18.10.08, 12:02 Gość portalu: hal_gravity napisał(a): > bo murzyni są stworzeni do zbierania bawełny. Nieprawda. Są też idealni do grania jazzu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: 89.243.24.* 18.10.08, 13:28 Polacy sa dobrzy do picia wodki i do kleczenia. Acha, w pielgrzymkach tez jestesmy dobrzy. Polacz Polaka z osmiornica - ilez to pielgrzymek pieszych taki Polak obskoczy w jednym sezonie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip 18.10.08, 14:52 Gość portalu: lolek napisał(a): > Polacy sa dobrzy do picia wodki i do kleczenia. Acha, w pielgrzymkach tez > jestesmy dobrzy. Polacz Polaka z osmiornica - ilez to pielgrzymek pieszych taki > Polak obskoczy w jednym sezonie! :) Lepiej - będzie mógł się modlić cztery razy równocześnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczoland Atakuje Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.dhcp.embarqhsd.net 18.10.08, 22:47 "hal_gravity"... czyli kolejny uposledzony intelektualnie "znawca" produkuje sie na forum "GW"! Skad sie az tyle szm...a teraz w Polsce bierze? Odpowiedz Link Zgłoś
weremo Era przeprasza za rasistowski dowcip 18.10.08, 10:28 I ja myślę że ten dowcip jest głupi bo koleś robi z mużynami w Angli w jednej brygadzie to mówi że to straszne lenie są. Więc nie sądzę żeby takie skrzyżowanie dobrze obrywało bawełnę mimo 8 odnuży. No chyba że ośmiornice są pracowite to może oś z tego będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ese Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.kolornet.pl 18.10.08, 12:57 Ale wydajność i tak wzrośnie. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczoland Atakuje Re: Era przeprasza za rasistowski dowcip IP: *.dhcp.embarqhsd.net 18.10.08, 22:20 "I ja myślę że ten dowcip jest głupi bo koleś robi z mużynami w Angli" ---------------------------------------------------------------------- Czy twoj koles posluguje sie podobnie nieudolna polszczyzna (patrz wyzej) jak i ty? Odpowiedz Link Zgłoś