Gość: borewicz IP: *.autocom.pl 23.10.08, 22:27 jakiej ulgi ??? czy ona ma przyniesc komus ulge czy co ??? co za kretyn wymyslil taka idiotyczna nazwe a poza tym to oby to nigdy nie powstalo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: John Finn Takiej ulgi: IP: *.ver.airbites.pl 23.10.08, 23:24 kanał ulgi (boczny, lateralny) - Specjalnie zbudowany kanał do odprowadzania kulminacji wezbrania lub nadmiaru wody, która nie mieści się w korycie. źródło: Międzynarodowy Słownik Hydrologiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a cóż Ty się Ty, Borewicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.08, 00:32 martwisz kanałem ulgi? Przecież już się przeprowadziłeś z Słomianej, gdzie wiałeś policjantom po pijaku jednokierunkową pod prąd, na bagna obok Parku Decjusza (chadza się z pieskiem do Parku Decjusza, chadza), To już Ty się kanałem ulgi nie martw. Nie będziesz miał żaglówek pod oknem, inni będą mieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poinformowany... Kasa misiu kasa... IP: *.ists.pl 24.10.08, 06:44 Czy wiesz koleś ile na tym mogą zarobić znajomi królika?? Tym bardziej gdy królika nikt nie pogoni z uwagi na immunitet. A znajomi królikowi tez zginąć nie dadzą... Ot i cała tajemnica. Nie takie powodzie nie takim miastom zagrażają i nikt o zdrowych zmysłów kanałów tam nie buduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zubek Re: Ty, powyżej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.08, 10:35 A cóż Ty się pozamerytorycznie dziennikarza-aktora-posła czepiasz? To mu sie przeprowadzic nie wolno? albo z psem chodzić? A co do żaglówek to taki kanał ulgi to sie raczej wypełnia wodą jedynie podczas powodzi, więc za duzo okazji do ich oglądania z okien nie będa mieli mieszkańcy Słomianej, mam nadzieję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja jestem wredny A bo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.08, 11:46 OKROPNIE. I trudno. Jedni piją wódkę -a inni są wredni. Ja się Twojego idola nie czepiam bezpodstawnie, ale pozamerytorycznie? O tak! Co do kanału ulgi, to wodą będzie - i owszem - wypełniony. To właśnie dlatego należny go zrobić, bo zyska się 4 km dostępu do porządnej wody: spacery, kaczki, łódeczki z rodzicami, romanticzne spacery... Grunty i mieszkania przy kanale zdrożeją momentalnie, bo dom nad kanałem to nie to samo, co dom byle gdzie. Kanał koniecznie. Bo się obudzimy z Wisłą w Bibliotece Jagiellońskiej (to nie żart - niestety). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raw Jakie 30m głębokości !!! IP: *.unregistered.net.exatel.pl 24.10.08, 09:06 Jak kanał może mieć 30m głębokości. Na trasie projektowanego kanału największe przewyższenie wynosi maksymalnie 15m. Od 198.9 m npm przy ujściu Wilgi do ok. 215 m npm na Zakrzówku - a sama Wisła ma 2-3 metry głębokości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleś Ty Ojej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.08, 11:33 ...upierdliwy. Pani korekcie w Tychach szerokość pomyliła się z głębokością, a tu zaraz taki krzyk...(c: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR Trzeba budować kanał ulgi - decydują eksperci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 10:27 Obecne ekstremalne wahania klimatyczne, powodują realne zagrożenie powodziowe Krakowa. Kanał jest niezbędny i należy go zbudować. 104 lata czekania powinno już wystarczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanaletto Kanał ulgi za pieniądze z zewnątrz IP: *.autocom.pl 24.10.08, 16:10 pani profesor przy pomocy nieuczciwych polityków wyciąga publiczne pieniądze za kupkę bardzo starych, nieaktualnych papierzysk z błędnymi nadzwyczj wyliczeniami, zwanymi umownie ekspertyzą; dokończmy może najpierw Swinną Porębę; czy ktoś sobie wyobraża wydziubaną w środku aglomeracji wielką dziurę ziejącą przez kilkanaście albo i dłużej lat bezefektywnie? Jak długo buduje się już Swinna Porębę a końca nie widać? A przed nami jeszcze kilka lat głębokiej recesji? Gdybym nie podejrzewał głupoty to bym pomyslał, ze sabotaż! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Kanał ulgi za pieniądze z zewnątrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.08, 07:03 PONIEWAŻ MASS MEDIA (W TYM "GAZETA WYBORCZA") W ZACHŁANNYM OBŁĘDZIE KREUJĄ CAŁE TABUNY FAŁSZYWYCH AUTORYTETÓW (NP. LECH WAŁĘSA CZY STEFAN NIESIOŁOWSKI), PROPONUJĘ WIECZNIE ŻYWY WZÓR - ARCHETYP BOHATERA (VIDE: RAFAŁ A. ZIEMKIEWICZ)... CZYTAJ: wwwiercioch.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś