Gość: liberał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 22:10 niech radni sami dopłacają prywatnym właścicielom jak mają ochotę. Za moje pieniądze proszę realizować inne cele np. remonty dróg. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hawker111 Re: Prawnicy miejscy bronią fasad 11.12.08, 00:53 Też jestem liberałem ale nie idiotą . I dlatego bronię prawa i obowiązku samorządu do odpowiadania za ład , piękno i porządek mojego miasta . A liberałowi proponuję dokładną lekturę "status quo" , to taka książka arcyliberała . Kto tego nie zrozumiał , to idiotą jest a nie liberałem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liberał liberał z Bożej łaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 01:00 szanowny Panie bzdury Pan piszesz. Samorząd ma dbać o ład, piękno itd... to niech zakaże chodzić brzydkim ludziom po ulicach. Liberał powinien zaproponować wywalenie socjalnego skansenu komunizmu z centrum miasta, pozwolenie kamienicznikom aby wynajęli lokale po cenach rynkowych i w związku z tym wyremontowali fasady, bo będą się tego od niech domagać klienci płacący ciężkie pieniądze za możliwość mieszkania w centrum. Mam propozycje, dofinansuj mi malowanie fasady mojego domu, co prawda na przedmieściu, ale co tam jak wszystkim to wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
hawker111 Re: liberał z Bożej łaski 11.12.08, 01:17 No toś pięknie się Waćpan określił. Rzeczywiście z łaski Pan jesteś liberał . Jak Pan nie rozumiesz o co chodzi to się Pan nie odzywaj . Mam pisać poważny artykuł naukowy ale poświęcę nieco czasu aby pewne idee wyjaśnić . Liberał działa w granicach prawa , a prawo obecnie nie pozwala na wywalenie skansenu z centrum . Więc wsparcie remontów jest pewną rekompensatą . I lepsze to niż bezowocne narzekanie . A Waćpan także może się starać o wsparcie remontu ( a nie malowania tylko) fasady nawet na przedmieściu . Jak wszystkim to wszystkim ! Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Prawnicy miejscy bronią fasad 11.12.08, 01:56 brawo,słusznie prawią,interes jest obopólny,miasta,bo to wygląda i gzyms nie spada przechodniom na głowy, i właściciela,że nie musi wyburzać połowy zabytku na opłacenie remontu frontu.Nie należy two- rzyć kwadratur koła . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inno Re: Brawo rajcy IP: *.mannet.pl 11.12.08, 10:27 W Krakowie nadal nie ma hali widowiskowej, kongresowej ma być opera w jakiejś paskudnej szacie, więc jak miasto ma zabiegać o turystów i swój image? Tylko wdziękiem i urodą. Ciekawe z jakiego nadania są ci obywatele z RIO? Odpowiedz Link Zgłoś
drakaina Prawnicy miejscy bronią fasad 11.12.08, 12:09 Fasady krakowskich kamienic wyglądają paskudnie i wszelka zachęta, żeby było lepiej, powinna być mile widziana. Przecież nawet taka Krowoderska czy Długa mogłaby wyglądać całkiem miło, gdyby nie straszyły te poczerniałe ściany i brudne okna. A swoją drogą przydałby się też pomysł na zagospodarowanie takich ulic, które leżą na tyle blisko centrum, ze wciąż są reprezentacyjne (zwłaszcza Karmelicka czy Długa, gdzie jest mnóstwo lokali użytkowych). Tymczasem wciąż straszą tam sklepy z nie-wiadomo-czym i brzydkie wystawy. Niech sobie zresztą sklepy będą z czym chcą, ale można by zacząć wymagać jakiegoś estetycznego uporządkowania witryn. -- antiquitates.blox.pl ferengis.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś