Gość: napoleon IP: *.proxy.aol.com 05.11.03, 04:44 Uwazam, ze wielka czystka powinna sie rozprzestrzenic i objac caly Krakow, w tym wszystkie postkomunistyczne uczelnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wnikliwa Re: Wielka czystka w krakowskim magistracie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.03, 06:42 Sonik nie tyle jest chroniony przez mandat radnego wojewódzkiego co przez układ Majchrowski-Rokita. To przecież dzięki Rokicie Majchrowski został prezydentem, To przecież Rokita razem z Ziobro - PiS i Kotlinowskim - LPR rok temu publicznie nawoywali faktycznie do wyboru kandydata SLD- Majchrowskiego. Krakowianie powinni tym panom "szczególnie podziękować", za to, że miasto ma takiego beznadziejnego prezydenta i tak fatalną opinię i sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krótka pamięć Re: Wielka czystka w krakowskim magistracie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 09:34 Kurcze, faktycznie tak było! Zupełnie o tym nie pamiętałam ale faktycznie- Rokita i Ziobro poparli wtedy Majchrowskiego. Jasny gwint! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halny Najlepiej gdyby czystka zaczęła się od samego prezyden IP: *.chello.pl 05.11.03, 07:19 ta. Tak nieudolnych rzadów po 1989 w Krakowie jeszcze nie było. Kraków umiera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meksyk Re: Najlepiej gdyby czystka zaczęła się od samego IP: 62.233.183.* 05.11.03, 13:42 Duzo bardziej ,,udolne'' byly za Lassoty. Pierwsze artykuly o przekladaniu pism w sprawach zezwolen (potocznie koncesji na alkohol), lapowkach za lokale uzytkowe, przekretach z Tishmanem przy dworcu, lapowkach za hipermarkety byly za jego czasow. Rzeczywiscie powinien wrocic i dokonczyc dziela. Jak sie siegnie dna to latwiej sie odbic. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korek Re: Najlepiej gdyby czystka zaczęła się od samego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 18:30 A coś ty się tak na tego Lassotę uwziął? Lassota to akurat uczciwy facet. I na szczęście wielu ludzi o tym wie. A bzdury wypisujesz jakby kampania wyborcza jeszcze trwała. A juz się skończyła. I twój kandydat wygrał więc się ciesz. Tylko Kraków przegrał. Ale czy to dla ciebie ważne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meksyk Re: Najlepiej gdyby czystka zaczęła się od samego IP: 62.233.183.* 06.11.03, 02:23 Dla mnie wazne jest kto Krakow sprzedal supermarketom, wielkim firmom i przehandlowal grunty kolo dworca. Kto tolerowal coraz wieksze rozpasanie urzednikow. To co jest teraz to apogeum gangreny, ktora zaczela sie pare lat temu. Pamietam zbyt dobrze co dzialo sie w polowie lat 90-tych i wiem, ze Pan prezydent Lassota - ten uczciwy czlowiek byl wielokrotnie jako czlowiek odpowiedzialny za prace urzednikow wzywany do prokuratury. Sam znam ludzi, ktorzy przez Lassote stracili wszystko. Najwieksze lapowki szly do architekrtury w czasie realizowania wielkich inwestycji. POczytaj sobie wypowiedzi przedstawicieli z Tischmana, M1, Leclerca sprzed kilku lat. Krakow przegral dawno temu. Na Majchrowskiego nie glosowalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Wielka czystka w krakowskim magistracie IP: *.net.autocom.pl 05.11.03, 09:53 Nad czym się tutaj w ogóle zastanawiac? Wywalić wszystkich z góry na dół z wyjątkiem sprzątaczek (one chyba łapówek nie brały), przyjąć nowych pracowników, nową dyrekcję... Co da zmiana 2 dyrektorów przy całym tym skorumpowanym środowisku pracowniczym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio56 Re: Wielka czystka w krakowskim magistracie IP: *.comnet.krakow.pl 05.11.03, 11:34 Lassota wróć.Sprzedaj ten dom co tak go podejrzanie nabyłeś, aby się Ciebie nie czepiali. Przywróć nas do władzy. Temu Majchrowskiemu to się w głowie przewraca, zwalnia naszych ostatnich ludzi. Jak my kombatanci bedziemy teraz funkcjonować ? Rozmowę o takiej treści usłyszałem wczoraj przypadkowo w banku, pomiędzy grupą trzech osób w wieku okołó 55 lat. To chyba Zombii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korek Re: Wielka czystka w krakowskim magistracie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 18:26 Lassota nie nabył żadnego domu tylko go wybudował. A ty, podejrzewam, masz halucynacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Graffi Kto ma haka na Majchrowskiego? IP: *.net.autocom.pl 05.11.03, 11:48 Czy aby osoby ostatecznie nie odwołane nie mają haka na Majchrowskiego? Przeciez Głowacki finansował jego kampanię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Kto ma haka na Majchrowskiego? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 05.11.03, 14:33 Pan Głowacki pomógł mi bardzo, a szczególnie w stanie wojennym i w czasie studiów. A Pan Sonik w Paryżu przy organizacji wystawy polskiej sztuki z dziełami m.in.: Nowosielskiego, Brzozowskiego,Rudowicz. A razem zrobili Festiwal Kraków 2000 Więc może to jakaś pomyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina Re: Kto ma haka na Majchrowskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 18:33 I widzisz co się z ludźmi wyprawia? Też znałam Sonika z czasów paryskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudi Zwolnić Majchrowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 12:43 tak nieudolnego prezydenta jeszcze Kraków nie miał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak Re: Zwolnić Majchrowskiego IP: *.fema.pl / *.fema.krakow.pl 06.11.03, 00:25 Coś się dziecinie pomieszało. Kto ma to niby zrobić? Przecież Majchrowski jest pierwszym prezydentem z wyboru, a nie z układów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wika Re: Wielka czystka w krakowskim magistracie IP: *.human-i.nl 05.11.03, 14:58 Proponuję rozpocząć akcję od wyczyszczenia języka używanego przez Autorkę artykułu. Gdy czytam: "Trwają czystki" "Planowani do odstrzału..." w odniesieniu do osób, to aż ciarki przechodzą po plecach, tracę ochotę na dalsze czytanie produktu takiego 'profesjonalisty'. Smutne. A może pani M. Kursa powinna pisać dla pisma o zupełnie innym charakterze? Może też zastanowić się nad kulturą używania języka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakauer Wielka wrzawa sie zrobila .... IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 05.11.03, 15:10 Od lat lapowki byly w Krakowie akceptowane. W panstwowych instytucjach zwlaszcza. Najgoretsi ich przeciwnicy podawali koperty pod stolem mowiac : "musialem bo wszyscy daja, bo inaczej nie zalatwie". No to wychowaliscie sobie wladze. Taka konwencja zostala przyjeta. Nie czarujmy sie ze to sie po dwoch dymisjach zmieni. Nie zmieni sie. Myslenia ... a raczej jego braku sie nie zmieni. I pana Sonika nie chronmy tak bardzo bo siedzi w tym towarzystwie po uszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokin Re: Wielka czystka w krakowskim magistracie IP: *.zax.pl 05.11.03, 23:43 Ja się tym zamieszaniem nie podniecam. Ot płotki wpadły w cwańsze ręce spoza firmy, więc niech cierpią. Prezydent ma okazję się wykazać (podobno wczesniej wiedział o sprawie, ale nie miał dowodów). Przy okazji poleci parę osób niewygodnych osób z poprzedniego rozdania. Niech mi ktoś wytłumaczy co ma szef promocji do wydziału architektury. Chyba to że coś tam kiedys komuś pokrzyżowł na Floriańskiej.Lub jest jak ta staruszka podpalaczkamieszkania Pawła Witkowskiego z Radziwiłowskiej. Większe załatwiania, że nie powiem afery uchodzą bezkarnie. Kto docieknie źródeł "dziwnych" decyzji budowlanych: Plaza, hotel kolo filharmonii,hotel pod Wawelem, M1, że wspomnę najnowsze. Będą je jeszcze ogladać nasze wnuki. Potomni bedą okreslać naszych radnych nowym mianem o podobnym znaczeniu jak burzymurki (budumurki chyba). Ile było prac budowlanych w centrum Krakowa bez badań archeologicznych. To może na razie wystarczy jeszce mi ktoś do zera. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Wielka czystka w krakowskim magistracie IP: *.fema.pl / *.fema.krakow.pl 06.11.03, 00:19 kretyństwo. Na tej zasadzie każdy, kto ma więcej niż 13 lat, też jest postkomunistyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralf Re: Wielka czystka w krakowskim magistracie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.03, 15:38 W tej aferze najgorsze jest to, ze jesli nie dales to cie niszczyli wyszukujac tysiace problemow. Ja dalem jakies 3000plz przy pozwoleniu i zalatwialem 10 mies prosta sprawe, gdyz mialem wszystkie media na dzialce. Przy odbiorze nie dalem nic no i urzedasy wytoczyli przeciw mnie postepowanie o uniewaznienie pozwolenia no budowe domu, ktory wlasnie zglosilem do odbioru. Ja zlozylem skarge do NSA, ktory rozpoczal postepowanie przeciw gnojom. Oprocz korupcji jest zmowa pomiedzy urzedami (architektura i Woj. Insp. Nadz.Bud). Ale czy tym sie ktos zajmie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralf Komitet poszkodowanych przez Architekture... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.03, 15:39 Jest nas juz tak duzo, ze moze zalozymy jakis komitet aby byc jeszcze silniejszym w grupie. Piszcie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: Komitet poszkodowanych przez Architekture... IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 07.11.03, 16:55 Tak, architekture... Otworzczie oczy! Czy nie widzicie? Jakby komus zalezalo na zrobieniu dobra dla miasta, to by powolal fachowcow do architektury i zbk po przejeciu wladzy... Tymczasem glownym dzielem Majchra bylo powolanie eminetnego Kuliga, ktory od poczatku kadencji robi dobrze swoim kumplom i nie calkiem umiejetnie stara sie podlaczyl do pieniadze obracajacych sie w wydzialach. (strojac sobie zreszta fujare z Majchra). A co do artykulu pani M. Kursy, to musze sie zgodzic z poprzednikiem, ze ona powinna raczej w playboyu wystepowac. Nawet nie przestrzega podstawowych zasad rzetelnosci dziennikarskiej (odzielenia faktow od komentarzy!). No, i na koniec jeszcze blagajacym piskiem krzykne: Blumsztajn do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś