Dodaj do ulubionych

temperatura w Barcelonie - CD

06.01.09, 23:22
W wyniku akcji w klatce 1-43a mamy 17 podpisów (chętnych na
podniesienie temperatury). W 17 mieszkaniach nie zastano nikogo.
Jutro podpisy wylądują w administracji - mam nadzieję, że przyniesie
to zamierzony efekt...
Obserwuj wątek
    • spokoizi Re: temperatura w Barcelonie - CD 07.01.09, 00:52
      ojej. to tylko z jednej klatki i jednej czesci barcelony? :(
      • kocurki77 Re: temperatura w Barcelonie - CD 07.01.09, 09:33
        Tak.
        • kocurki77 Re: temperatura w Barcelonie - sukces 07.01.09, 10:27
          Po spotkaniu dziś w administracji i przekazaniu podpisów dostałem
          następującego maila... dziękuje wszystkim za podpisy... :-):

"
          Witam!
          Dzisiaj nastawienia kotłowni w Pana budynku zostaną zmienione. Mam
          nadzieję, że będzie już dobrze a jeżeli będzie Pan miał jakieś
          uwagi to proszę o informacje.
          Pozdrawiam Ewa Szczurek
          "
          • pierree Re: temperatura w Barcelonie - sukces 07.01.09, 18:06
            No coz dla mnie to sie wydaje co najmniej smieszne - zbieranie podpisow zeby
            miec cieplo w mieszkaniu?
            Nie wiem od czego jest ta administracja – dzwonie do administracji i mowie, ze
            kaloryfery sa letnie prawie zimne przy temperaturze na zewnatrz jaka teraz jest
            a pani mi sugeruje ze na pewno kaloryfery sa zapowietrzone i zeby wezwac
            konserwatora. Konserwator stwierdzil, ze wszystko jest ok i co teraz? Powinienem
            zbierac podpisy zeby podniesc temperature?:)

• azille dla mnie to żenujące osiedle i żenująca administra 07.01.09, 19:58
              Mam taką samą sytuację jak Pierree. Pani z administracji zasugerowała że
              kaloryfery są zapowietrzone ale nie są! Za to na 5 tce są ledwo ciepłe! Mam w
              domu ok 15-16 st w dzień. I co mam zbierać podpisy?
              Ludzie co za chora administracja.
              Przecież nie jesteśmy dziećmi, wszyscy wiemy że kaloryfery nie grzeją z taką
              samą mocą jak w zeszłą zimę. Dla mnie to jest oczywiste. I myślę że temperatura
              jest zmniejszona i co mamy się teraz prosić żeby mieć łaskawie cieplej niż te 15
              st?! Zbierać podpisy?! A konserwator będzie biegał z mieszkania do mieszkania
              żeby stwierdzać że kaloryfery są ok?! Ja mam serdecznie dosyć...

Kto jeszcze z Rzymu ma w mieszkaniu tak niską temp?
              • kocurki77 Re: dla mnie to żenujące osiedle i żenująca admin 07.01.09, 21:05
                Niestety to smutna prawda, jest żenujące i wręcz nie do pojęcia...
                żeby zbierać podpisy w takiej sprawie... :-(

Muszę stwierdzić, że zdecydowana większość osób które złożyły podpis
                mają takie same odczucie, że w tym roku tempartura jest niższa niż w
                latach poprzednich...

Administracja i jej pracownicy powinni pamiętać, że to oni są dla
                nas, a nie na odwrót. Widzę dwa rozwiązania: albo zmienić
                administrację albo sprzedać mieszkanie. Niestety od kilku dni
                rozważam tą drugą opcję. Mieszkając u siebie powinienem mieć
                możliwość ustawienia komfortowej dla mnie temperatury.
                • tomeyk Re: dla mnie to żenujące osiedle i żenująca admin 08.01.09, 06:59
                  Hm, dziwne. 43A, do tego narożne mieszkanie, a wystarczy ustawić na 3, żeby zrobiło się ciepło. Tak samo jak poprzedniej zimy. Zastanawiam się, skąd takie różnice pomiędzy mieszkaniami?
                  • jackblack1 Re: dla mnie to żenujące osiedle i żenująca admin 08.01.09, 10:31
                    Czy absurdalna akcja zbierania podpisów w Barcelonie przyniosła zamierzony efekt?
                    • kocurki77 Re: dla mnie to żenujące osiedle i żenująca admin 08.01.09, 12:32
                      Patrz wyżej - tak.
                      • azille wysłałam Ci priva 08.01.09, 13:50

• konkurs_pk Re: dla mnie to żenujące osiedle i żenująca admin 08.01.09, 20:07
                    tomeyk, co to znaczy ciepło, jaką masz temperaturę w pokojach przy ustawieniu na 3?
                    • tomektk Re: dla mnie to żenujące osiedle i żenująca admin 08.01.09, 21:22
                      Osiedle Czerwone Maki

Zarządca nieruchomością
                      Autor: konkurs_pk☺ 22.04.08, 16:22 Dodaj do ulubionych
                      Odpowiedz

Witam,

czy ktoś z was może polecić dobrego zarządcę nieruchomości?
                      Potrzebujemy firmy
                      do zarządzania dużą wspólnotą (2 budynki, ok. 200 mieszkań). Proszę
                      też
                      ewentualnie o napisanie którą wspólnotą zarządza taki sprawdzony
                      zarządca - po
                      jakości trawników ich poznacie;-))))
                      Niegodnych polecenia też można wpisywać;-)

CZY TY MIESZKASZ NA NASZYM OSIEDLU ???????????
                      • putin2009 Re: dla mnie to żenujące osiedle i żenująca admin 08.01.09, 21:34
                        Jak Rosja podtrzyma zakręcenie kurka to 17 stopni może się okazać za
                        jakiś czas nieosiągalnym luksusem :):):)
                        • maximus_t2 Re: dla mnie to żenujące osiedle i żenująca admin 08.01.09, 22:37
                          co znaczy, cieplo ? @tomeyk u mnie tez woda nie zamarza przy 3.2 i nie ma szronu
                          na podlodze ;) ale szczesliwi jestesmy :) z drugiej strony rozumiem
                          "narzekiwaczy" (mam nadzieje ze nie przesadzaja). z trzeciej strony - kaloryfery
                          rzeczywiscie "zachowuja" sie dziwnie. wczoraj przy 3.2 w sypialni nie dalo sie
                          dotknac z goraca, teraz prawie zimny.
                          WTF ???
                          niestety nie posiadam termometru pokojowego tak wiec nie zmierze temperatury do
                          dwoch miejsc po przecinku jak obiecywalem...
                    • tomeyk Re: dla mnie to żenujące osiedle i żenująca admin 10.01.09, 10:52
                      Przy ustawieniu na 2 temperatura wynosi 20-21 stopni, po ustawieniu na 3 wzrasta do 22-23. Przy samych oknach chłodniej, bo są jakie są. W t-shircie komfort przy 3, przy 2 trochę za chłodno.
                      Czuć, że grzeją.
                      • maximus_t2 Re: dla mnie to żenujące osiedle i żenująca admin 10.01.09, 13:37
                        wow, u mnie identico :) my chyba jakies odszczepience jestesmy ;)wszyscy naokolo
                        marzna biedactwa :(( co za zenujace osiedle ! wyprowadzcie sie...
                      • tomeyk Re: dla mnie to żenujące osiedle i żenująca admin 02.03.09, 23:28
                        no i proszę, 3 przez większość czasu ustawiona, ciepło w domu było,
                        a na koniec nadpłata prawie 700 PLN na ogrzewaniu. Bardzo mi się to
                        podoba, było ciepło i do tego tanio :)
                        A jak u was z nadpłatami i niedopłatami?
                        • maximus_t2 Re: dla mnie to żenujące osiedle i żenująca admin 04.03.09, 12:46
                          tylko 700 PLN ?? tanio jak barszcz...
    • styczen2009 Re: temperatura w Barcelonie - CD 08.01.09, 21:50
      Tak czytam co piszecie i troszkę mnie to dziwi, mam pytanko czy w
      ubiegłym roku również w waszych mieszkaniach było zimno?
      Bo może problem leży w jakiejś wadzie wykonania instalacji, różne
      rzeczy juz robotnicy dokonali na OE to może coś nowego jakaś perełka
      wyjdzie na jaw.
      Gdyby to była wina kotłowni to wszyscy mieli by zimno a tu pojawiaja
      się głosy ze co niektórzy maja ciepło.

ps.
      Jestem tym znienawidzonym przez was najemcą mieszkania na OE i
      tylko "głośno myslę", a może warto sie pokusic i pod tym kątem
      rozpoznac problem

• azille Re: temperatura w Barcelonie - CD 09.01.09, 10:28
        Ja w tamtym roku miałam ciepło ale kaloryfery były gorące cały czas nie to co
        teraz...
      • spokoizi Re: temperatura w Barcelonie - CD 20.01.09, 00:55
        U mnie problem jest od tego roku - ale przyznaje, w zeszlym roku wieksza czesc
        zimy spedzilam w troche cieplejszym rejonie. Natomiast zima 2006/2007 byla
        temperaturowo idealna. Wtedy mialam jak Maximus.

Teraz tylko sie ciesze, ze mamy pogode prawie dodatnia. Bo nie mialam serca
        chodzic i agitowac. Nie rozumiem calej sytuacji z blaganiem na kolanach
        administratora dostarczenie takiej ilosci ciepla, zeby nie trzeba bylo miec
        wszystkiego na 5.

Max, jedno - masz termostaty wiec one dozuja Ci cieplo i dzieki temu wlasnie
        czasami masz zimny kaloryfer. :) TO wlasnie na tym poziomie kazde z nas powinno
        miec mozliwosc regulacji a nie kazde ma.

No i drugie Max - ja sie faktycnzie wyprowadzam... nie biore tego osobiscie co
        piszesz, urodzilam sie w Krakowie, ale pare elementow mnie tu na tyle meczy, ze
        ciesze sie z jesieni z wlasnym kawalkiem trawnika pod miastem.

Ale jeszcze przez chwile tu bede! :-) I mam nadzieje, ze cos tu sie uda zmienic
        bo wprowadzi sie tu moja pociecha.
      • spokoizi Re: temperatura w Barcelonie - CD 20.01.09, 01:01
        Styczen2009 - problem w tym, ze te czesc z nas miala dobrze a teraz ma zle. Tak
        zwyczajnie. Ja mam cala instalacje dokladnie taka jaka byla w projekcie
        mieszkania - nic zreszta nie zmienialam w rozkladzie pokoi czy instalacji jako
        takich.

Wracalam w niedziele i naprawde sie cieszylam z tego, ze za oknem jest cieplo.

No i fajnie, ze sie odzywasz jako najemca - choc nie macie prawa glosu - choc
        Twoj mail jest podobny do innego z jednego z watkow o ogrzewaniu. ;-) Tez taki
        entuzjastycznie napisany z PS na koncu. Ale moze to tylko ja jestem dzisiaj po
        zmianie z zacieciem paranoidalnym. Hihi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka