Dodaj do ulubionych

Rozpoczyna się e-nabór do przedszkoli

IP: *.ghnet.pl 28.02.09, 23:15
Ten artykuł podaje nieprawdziwe (niestety) informacje.
Jest 01.03 godz. 23.12, a na podanym portalu dostaję jedynie informację:

---------
Rekrutacja do przedszkoli

Szanowni Państwo,

Elektroniczna rekrutacja do przeszkoli prowadzonych przez Gminę Miejską Kraków
na rok szkolny 2009/2010 odbędzie się w miesiącu marcu br.

Szczegółowe zasady rekrutacji dostępne będą na Portalu Edukacyjnym od 1 marca br.
----------------------------------

Czyżby znowu ktoś "zaspał"?
Panie Prezydencie Krakowa - życzę lepszych urzędników!
Obserwuj wątek
    • rollindomin Re: Rozpoczyna się e-nabór do przedszkoli 01.03.09, 00:35
      jest TERAZ juz 1 marca (0:35), info jest
      ale podlinkowanego FORMULARZA nie ma
    • Gość: Ewex Rozpoczyna się e-nabór do przedszkoli IP: *.ostrog.net.pl 01.03.09, 12:12
      Krakus, najlepiej krytykować nie sprawdziwszy nawet daty!!! Trochę pokory, bo
      nikt nie jest nieomylny, nawet Ty!
    • Gość: Anna Rozpoczyna się e-nabór do przedszkoli IP: *.autocom.pl 01.03.09, 20:55
      jest pierwszy marca. pod podanym adresem nic nie ma!!!!!!!!!
    • Gość: Bieda Poznań Nabór do przedszkoli - wspieranie patologii IP: 217.168.131.* 02.03.09, 10:44
      Niestety, przepis mówiący o pierwszeństwie przyjmowania dzieci samotnych matek
      (oczywiście słuszny), wpływa na to, że pierwszeństwo mają dzieci z
      niezalegalizowanych związków. Chce zapisać dziecko do przedszkola w tym roku,
      Pani dyrektor powiedziała że mam małe szanse, bo w zeszłym roku z dzieci, które
      się dostały 2/3 to były "samotnych matek", a reszta, to te których rodzeństwo
      już uczęszcza do przedszkola, a to jest moje pierwsze dziecko, a co gorsza
      wziąłem z moją żoną ślub. Większość dzieci "samotnych matek" w trakcie roku
      odbierają tatusiowie, czyli samotność tych matek jest wyłącznie na papierze,
      mogą udokumentować, że są pannami, dziecku i tak będzie się należało przedszkole.

Osoby w związku nieformalnym walczą o kolejne przywileje (wspólne rozliczanie
      podatków), wynikające z bycia parą, a równocześnie korzystają z przywilejów
      należącym się samotnym rodzicom (świadczenia społeczne itp.) - to jest właśnie
      ustawowe wspieranie patologii w naszym kraju.

Po za tym prasa pisze o tym, że będzie więcej miejsc, bo 6-latki pójdą do
      szkoły. G... prawda, szkoły nie są przystosowane, ministerstwo obcięło środki na
      ich przystosowanie (walka z kryzysem) i mało kto pośle takiego malucha do
      podstawówki.

• sabba Re: Rozpoczyna się e-nabór do przedszkoli 02.03.09, 21:58
      dlaczego 5cio latki dostaja tak duzo punktow? a co z cztero-, czy trzylatkami???
    • Gość: Daniel Wybieranie przedszkola z głową IP: *.betanet.pl 01.03.10, 22:15
      Jeśli zapomnimy o strategii i złożymy podania w trzech przedszkolach w jednej okolicy, gdzie jest tłok, możemy zostać odesłani z kwitkiem

Moim zdaniem to ja powinienem wybrać to co mi najbardziej odpowiada a system powinien wybrać to co może mi zaoferować. Mieszkam na Ruczaju, jeżeli wybiorę 3 przedszkola, które mi najbardziej odpowiadają (najbliższe) to mój dzieciak może się nie dostać. Muszę uprawiać hazard. Muszę wybrać jakieś dalsze ale jak dalekie? A przecież bardziej punktowane są te bliższe miejscu zamieszkania. Najlepiej dwa dalsze a jedno z Ruczaju. Ale teraz, które z Ruczaju? To które jest najgorsze bo lepsze będą oblegane? A które z poza Ruczaju jak daleko od Ruczaju? Dlaczego preferowane są przedszkola blisko miejsca pracy? Jaki to ma sens (Ratio Legis)? Ja pracuję poza Krakowem. Dlaczego nie są punktowane przedszkola obok, których codziennie przejeżdżam jadąc do pracy? I co znaczy, że dane przedszkole jest najbliżej mojego miejsca zamieszkania? Co jeśli mam dwa w podobnej odległości? Mam mierzyć linijką? Moim zdanie system rekrutacji do Krakowskich przedszkoli w tym roku jest strasznie kulawy, niedopracowany.
    • Gość: Daniel Skośna 2 IP: *.betanet.pl 01.03.10, 22:40
      Info z systemu rekrutacji:

Liczba wszystkich miejsc: 225
      Liczba wolnych miejsc: 225

Czy tam na Skośnej nie mają dzieci?
    • Gość: Daniel System firmy silvermedia IP: *.betanet.pl 01.03.10, 23:08
      Sesja wygasła... A ja się pytam po co? Po co ma wygasać? Nie można się dłużej
      zastanowić, ani odejść na chwilę dzieciaka uspać, bo sesja wygaśnie i trzeba
      od początku... Panowie z Silvermedia... weźcie coś zróbcie z tym... przecież
      da się sesję przechowywać np. na SQL Serverze jak już nie chcecie długo jej
      trzymać w pamięci... strasznie utrudnia życie ten Wasz system.
      • Gość: bobo Re: System firmy silvermedia IP: 195.150.66.* 03.03.10, 08:42
        A gdyby musial Pan isc do tych przedszkoli a dzieckiem nie mialby sie kto zajac
        to tez by bylo narzekanie? Ludzie, czy Wam zawsze zle?? I nie pracuje w
        silvermedia, zeby nie bylo:)
    • Gość: rodzic ile jest jeszcze wolnych miejsc IP: *.chello.pl 19.03.10, 11:58
      Pani Readaktor, a kiedy mozna spodziewac sie informacji o tym ile
      zostało jeszcze wolnych miejsc i gdzie ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka