Dodaj do ulubionych

Jesteś panną? Spróbuj to udowodnić

• Gość: Gość Re: Jesteś panną? Spróbuj to udowodnić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 22:07
      Gratuluję przeciągu między uszami...
    • Gość: zbig1113 Jesteś panną? Spróbuj to udowodnić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.09, 22:33
      Wszyscy, którzy uważacie się za normalnych rodziców zechciejcie mi
      odpowiedzieć na kilka pytań. Jak urzędnicy mają sprawdzać czy samotna
      matka żyje z kimś w konkubinacie, śledzić, robić zdjęcia? Jak
      sprawdzić czy mieszkając razem po orzeczonym rozwodzie oboje rodziców
      interesuje się dzieckiem czy tylko jedno znich, które ma przyznane
      prawo do opieki? Jaki jest stan cywilny osoby żyjącej w związku
      nieformalnym?
    • Gość: zbig1113 Re: Jesteś panną? Spróbuj to udowodnić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.09, 22:53
      A czym się różni rozwódka od panny, przecież obie są samotne.
    • Gość: GL Polityka prorodzinna pełną gębą... IP: 95.160.252.* 07.03.09, 22:58
      Matka ma siedzieć w domu a nie pracować! Co to za fanaberia, żeby obydwoje
      rodzice pracowali a dziecko do przedszkola oddawali... :P

Co za kraj... W takim razie proponuję "państwowe" przedszkola zlikwidować -
      będzie równość. Jak ktoś stać to pośle do prywatnego (3 godziny dziennie
      kosztują więcej niż cały dzień z wyżywieniem w państwowym!) - jak nie stać,
      pójdą w ruch ciocie, babcie i przygodne sąsiadki....
    • Gość: pocalujta_wujta A co tu udawadniac. Mowi sie ze jestem... IP: *.mad.east.verizon.net 07.03.09, 23:04
      ...tym a tym i tyle. Skonczyly sie czasy kiedy zaswiadczenia musialy
      byc z jakiegos urzedu dziesiec razy potwierdzone z jakas tam zasrana
      pieczatka. Jak sie nie podoba to mozna sobiue znalezc inne miejsce a
      urzedasom pokazac fige.

To nie PRL ze kazdy musial miec przyczepiony do ciala dowd osobisty
      bo bez niego nie byl czlowiekiem.

• Gość: as Jesteś panną? Spróbuj to udowodnić IP: *.domainunused.net 07.03.09, 23:08
      polska to kraj dla oszustów , złodzieji, kombinatorów, nierobów,
      polityków........właśnie!!! sąsiadka żyje z facetem (ojcem jej dziecka) bez
      śluby, ona nie pracuje korzysta z \"wszelkiej pomocy państwowej\" czyli z
      MOJEJ i jej dziecko jest przyjęte do przedszkola!!!, ja mieszkam z mężem,
      oboje pracujemy (w dzień) dziecko nasze w tym samym wieku co sąsiadki, i nasze
      dziecko ( z racji ślubu ) nie jest przyjęte!!!!!!!!!!!!! to jest polska!!!!!!!!!!
    • Gość: nadia Jesteś panną? Spróbuj to udowodnić IP: *.ghnet.pl 07.03.09, 23:11
      Jeśli stworzono kryterium, które decyduje o przyjęciu dziecka do przedszkola
      ("samotna " matka nie potrzebuje punktów z innych kryteriów, wystarczy, że
      zdeklaruje, że wychowuje dziecko sama!!!!!), to powinno się rozliczać
      "samotnych" z tego czy tak faktycznie jest! Dla mnie to sprawa prosta: jeśli
      ktoś wychowuje samotnie, to ma decyzję o rozwodzie lub separacji, albo dostaje
      alimenty. Osoba, która domaga się przywilejów z tytułu samotnego rodzicielstwa,
      nie powinna mieć obiekcji przed udokumentowaniem tego.
    • Gość: łodzianeczka Jesteś panną? Spróbuj to udowodnić IP: 80.50.233.* 07.03.09, 23:51
      No,jak zwykle dziewki z Krakowa się popisują.....
      Może bachory niezdolne to szukają miejsca na przysłowiowy krzywy
      ryj...
      Nie dość,że brzydkie te Krakowianki dzietne to na dodatek
      głupie.......

To samo dotyczy paniczyków......
      • Gość: zbig1113 Re: Jesteś panną? Spróbuj to udowodnić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.09, 08:34
        No to łodzianeczko, zabłysnęłaś intelektem.
    • kozaczek3 A zaświadczenie o grzechu pierworodnym?? 08.03.09, 00:07
      Powinno dawać jakieś 100 punktów.
      Takie zaświadczenie powinien wydawać miejscowy proboszcz za bóg zapłać, ale
      dają 100.
      • benek231 Sprowadzi sie to do potwierdzania panienstwa :O)) 08.03.09, 01:31
        A przy okazji bedzie miala taka mamusia okazje by zapisac sie do parafii i
        zaczac podlegac obowiazkowi strzyzy tak jak inni parafianie :O))
    • Gość: "puszczalska" Do Kachy IP: *.centertel.pl 08.03.09, 02:01
      Napisałaś,że twoja koleżanka nie weźmie ślubu z ojcem dziecka/swoim
      partnerem,bo tyle kasy by straciła...Jakiej kasy???Jeśli dziecko ma
      nieustalone ojcostwo (tj.w akcie urodzenia wpisane nazwisko matki w
      rubryce "nazwisko ojca" i art.42) wtedy przysługuje jej 170 zł/m-
      cznie z tytułu samotnego wychowania.Więc albo twoja koleżanka jest
      bardzo biedna i te 170 zł to dla niej fortuna,albo (co wydaje się mi
      bardziej prawdziwe) usiłujesz rozpowszechniać BZDURY czy kłamstwa
      (nazwij jak chcesz) byle tylko "uwiarygodnić' obraz osoby samotnie
      wychowującej dziecko/dzieci żerującej na podatnikach i żyjącej na
      koszt państwa.A każdy kto chce się dowiedzieć jak faktycznie wygląda
      pomoc państwa osobom samotnie wychowującym może zadzwonić do
      najbliższego ośrodka pomocy społecznej bądź urzędu miasta/gminy z
      pytaniem na jakie zasiłki może liczyć.
      Inną kwestią jest to czy uświadomiłaś "samotną koleżankę",że nie
      podoba ci się jej kombinatorstwo (co w konsekwencji rzuca "cień" na
      faktycznie samotnych w twojej opinii /i nie tylko twojej/) i czy
      zgłosiłaś do odpowiedniego urzędu popełnienie przestępstwa przez
      koleżankę?Bo według mnie taka jest kolejność:koleżanka
      kombinuje,żerując na podatnikach po podpisaniu oświadczenia,że jest
      świadoma odpowiedzialności karnej w przypadku zatajenia prawdy.I to
      należy ścigać zgłaszając do odpowiedniej instytucji,by zmieniła się
      mentalność ludzi.A nie wrzucać wszystkich samotnie wychowujących do
      jednego wora i okładać czym popadnie w myśl zasady "bo moja
      koleżanka,więc ty pewnie też".
      Sama jestem osobą po rozwodzie i sama wychowuję/utrzymuję dwójkę
      dzieci,bo "tatuś" wyemigrował i ma potrzeby dzieci głęboko w nosie.I
      opinia twoja i znacznej części osób wypowiadających się w temacie
      jest po prostu krzywdząca.
    • kozaczek3 A jak to jest dziecko księdza i kuchareczki? 08.03.09, 06:41
      To jakie zaświadczenie jest wymagane?
      Boskie przykazanie?
    • apatryda_ateista Jesteś panną? Spróbuj to udowodnić 08.03.09, 07:37
      No i w ten sposób Polska coraz bardziej nie przystaje do EU. Zawsze będzie
      zadupiem Europy. Amen
    • Gość: Nick Rzeczpospolita Urzędnicza znowu górą! IP: *.vide-sat.pl 08.03.09, 07:49
      A ludek myśli że to wszystko dla niego! Ha ha ha! Przecież wiadomo, że nos
      jest dla tabakiery, a nie odwrotnie. A kto myśli inaczej, ten trąba!
    • apatryda_ateista Re: Jesteś panną? Spróbuj to udowodnić 08.03.09, 08:15
      A Kościół Katolicki naucza, że to Bóg daje dziecko! To co, ów mityczny demiurg
      nie rozpoznaje mężatki od panny? A może chce ukarać panienkę dzieckiem? Dziecko
      jako kara za "grzech" namiętności? Oj kołtun z Ciebie wyłazi! Swoją drogą
      małżeństwo jest wynalazkiem kapłanów, którzy z tego wynalazku czerpią korzyści.
      O to jakie, nie pytaj. Wystarczy uruchomić procesy myślenia, co nie każdemu jest
      dane.
      • apatryda_ateista Re: Jesteś panną? Spróbuj to udowodnić 08.03.09, 08:20
        apatryda_ateista napisał:

> A Kościół Katolicki naucza, że to Bóg daje dziecko! To co, ów mityczny demiurg
        > nie rozpoznaje mężatki od panny? A może chce ukarać panienkę dzieckiem? Dziecko
        > jako kara za "grzech" namiętności? Oj kołtun z Ciebie wyłazi! Swoją drogą
        > małżeństwo jest wynalazkiem kapłanów, którzy z tego wynalazku czerpią korzyści.
        > O to jakie, nie pytaj. Wystarczy uruchomić procesy myślenia, co nie każdemu jes
        > t
        > dane.
        cholera, nie wiem jak to się stało, ale miała to być (i jest) odpowiedź na post
        gościa: trzemesnia@o2.pl
    • Gość: MAKBYT Jesteś panną? Spróbuj to udowodnić IP: *.gorzow.mm.pl 08.03.09, 08:28
      Jestem samotna matką i jestem także w radzie rodziców przedszkola.
      I proszę uwierzyć że oszukują wszyscy. I samotne matki i pełne
      rodziny i zyjący w konkubinacie.
      Moje dziecko jest jednym z 5 dziecku które zostaje w przedszkolu do
      godziny 17stej. A większość dzieci jest odbierana przez ciężko
      pracujących rodziców zaraz po 14stej.
      Problem niestety jest w tym iż większość ludzi oszukuje -to jest
      nasza POLAKÓW specyfika.
    • Gość: kazik Jesteś panną? Spróbuj to udowodnić IP: *.eastwest.com.pl 08.03.09, 08:30
      Na odpisie aktu urodzenia jest, tyle że to jest informacja sprzed ostatnich 3
      miesięcy, jakkolwiek do wzięcia ślubu wystarczy.
    • Gość: a Re: Jesteś panną? Spróbuj to udowodnić IP: *.warszawa.mm.pl 08.03.09, 08:44
      moze cie to zdzwi, ale czasem bez ojca lepiej...
      przy takiej "jakości" tatusiów samotne macierzyństwo jest własnie szansą na
      normalne szczęśliwe dzieciństwo, nie zawsze ale często.

i powiem ci jeszcze ze zwykle jakim czlowiekiem jest facet okazuje sie wlasnie w
      momencie kiedy pojawia sie dziecko.

ja raczej nie zaryzykuje slubu, bo i po co mi to?

ale tez nie potrzebuje zadnych przywilejów jako samotna matka.
    • emeryt21 Jesteś panną? Spróbuj to udowodnić 08.03.09, 09:08
      Z przedszkolami jest w Polsce jak z drogami.Caly czas od
      niepamietnych czasow brakuje miejsc w przedszkolach,drog rowniez.
      Zwroccie sie do Unii Europejskiej moze ta da pieniadze na
      przedszkola....
      Ja tego nie rozumiem.Przeciez przedszkole to biznes a tylu
      bezrobotnych nie ma pracy.... Co jest grane????
      Wogole to smieszna historia.Wiem,ze rodzicom nie do smiechu,ale
      ponad pol wieku jak zdawalem na studia tez mialem punkty za
      pochodzenie.Moze teraz wprowadzic tamte klasyfikacje.Niech liczy sie
      staz w Solidarnosci,najlepiej wypadna emeryci....
      • Gość: Asiek Re: Jesteś panną? Spróbuj to udowodnić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 09:25
        Wszyscy piszecie o tym, jak to samotne matki dużo dostają. Otóż nie jest to
        prawdą. Zeby coś dostać trzeba mieć zarobki nie przekraczające ok.500 zł na
        osobę w rodzinie, i tyczy się to również "normalnych" rodzin. Też dostaną 49 zł
        zasiłku na dziecko.
        A ja jestem z tych matek, które nic nie dostają, bo zarabiam więcej (i nie mam
        pretensji, wolą zarabiać więcej i nie dostawać żadnych zasiłków).
        Sprawa druga, ktoś o nicku "Ja" napisał, że nie opłaca się w Polsce brać ślubu.
        To ślub bierze się dlatego, że się opłaca??? Nie dlatego, że chce się z kimś
        spędzić życie???
    • Gość: obarex Jesteś panną? Spróbuj to udowodnić IP: *.pete.cable.ntl.com 08.03.09, 09:26
      takie i podobne zaswiadczenia, to kolejny z dlugiej listy dowodow na bandyckosc
      (calkowicie swiadome okreslenie) Panstwa Polskiego, ktore za najwiekszego
      swojego wroga uznaje wlasnych obywateli.
      Oswiadczenie WINNO BYC TRAKTOWANE JAKO PRAWDZIWE, bez zadnych zaswiadczen.
      Natomiast zlozenie FALSZYWEGO oswiadczenia winno byc karane z absolutna
      bezwzglednoscia: skazaniem i w konsekwencji wpisem do rejestru skazanych.
      rezultatem bylaby niemoznosc zlozeneia akceptowalnego oswiadczenia przez wiele
      lat. Kiedu dziesieciu, czy stu znajomych mialoby taki wyrok nikt rozsadny nawet
      nie pomyslalby o zlozeniu falszywego oswiadczenia. Ale u mentalnych komunistow z
      jakich sklada sie wiekszosc urzednikow, zwlaszcza wyzszego szczebla (np
      ministrow i dyrektorow) najwazniejsze jest poczucie "waaaadzy" - bez wzgledu na
      jakikolwiek sens czy poczucie sluzby wobec obywateli.
      Przeciez podobnie jest w kazdym kontakcie z wladza: udowodnij, ze nie jestes
      wielbladem albo niczego nie zalatwisz!
    • konikdrewniany07 Jesteś panną? Spróbuj to udowodnić 08.03.09, 11:31
      WIĘCEJ PRZEDSZKOLI !!! Cały artykuł świadczy o wyjątkowym debiliźmie urzędasów i
      ciemnocie, a wasze posty świadczą o tym, że wszyscy dają się wpuścić w dyskusję
      rodem z Dulskiej - gdzie wy żyjecie ???
      Zamiast jednym głosem potępić haniebne praktyki urzędu - co na to RPO? -
      dajecie cudny przykład kołtunerii i ciemnogrodu, Krakówek w całej krasie !
    • Gość: Toni Jesteś panną? Spróbuj to udowodnić IP: *.167.216.81.static.h.siw.siwnet.net 08.03.09, 13:31
      Pomieszanie z poplataniem, taniej i szybciej zorganizowac te dodatkowe 100
      miejsc niz wytwarzac ten biuriokratyczny bajzel.
      W czasach socjalizmu zawsze stalem na koncu kolejki do mieszkania i do urlopu,
      bo nie mialem "zony i dzieci". Te z kolei moglbym stworzyc tylko w miejscu
      publicznym bo przeciez nie mialem mieszkania.
      Przywilejami produkuje sie ludzi, ktorzy idealnie ucza sie pasozytowac na
      opiekunczym systemie. Posiadanie dziecka nie spada na nikogo nagle , to nie
      choroba zakazna. Rozsadek w zakladaniu rodziny tez powinien byc doceniany.
      • Gość: agrafka111 Re: Jesteś panną? Spróbuj to udowodnić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 14:59
        Po przeczytaniu kilkunastu wpisów na tym forum zwątpiłam. Ludzie ile w Was jadu
        i nienawiści. Zarabiający naskakują na samotnych bo ich dzieci cierpią... Bo jak
        jesteś samotnym rodzicem to od razu wyciągasz rękę i żerujesz... A ja uważam,że
        jedyni winni calej tej sytuacji to państwo i "mądrzy" urzędnicy. Mamy taki kraj
        jaki mamy- cięzko tu żyć i KAZDY kombinuje tak zeby mu bylo jak najlepiej. Fakt-
        są pseudo samotne matki- czesto z rodzin patologicznych, biorą "rozwód" bo
        dzięki temu mają wiecej świadczeń, ale co są winne ich dzieci? Spróbujmy choc
        dać im cień szansy na inne zycie (choć jak u nas z tymi szansami kazdy wie).
        Rodzice pracujący- tez chca jak najlepiej... dla siebie i swoich dzieci- ale o
        ilełatwiej jest im zarobic na przedszkole- tylko że wiadmo- nalezy sie panstwowe
        i juz! Nie mowie ze wszyscy maja takie podejscie ale znam wiele rodzin które
        spokojnie stac byoby na pywatna edukacje... tylko po co skoro mozna nie placić.
        Widziecie i tu i tu są cwaniacy i kombinatorzy. Najpierw sami postepujmy w zyciu
        uczciwie by wymagac tego od innych. I wiecej empatii i zrozumienia dla innych
        szanowni Rodzice życzę.
        • Gość: anna Re: Jesteś panną? Spróbuj to udowodnić IP: *.autocom.pl 08.03.09, 16:01
          Samotnosć rodzica jest nie do zweryfikowania nie powinna byc
          kryterium.
          Co do dawania szansy na "normalne życie" ... nie rozumiem dlaczego
          kosztem innych a dokładniej własnych dzici powinno się dawać taka
          szanse. Każde dziecko ma własnych rodziców lub rodzica którzy o taka
          szane powinni się starac a nie myśleć że może ktoś inny da ..
          Ktoś kto decyduje sie na posiadanie dziecka samotnie (nie myślę o
          rozwodzie czy śmierci jednego z rodziców)powinień też pomyśleć jak
          sobie poradzi (może zarabić tyle żeby było go stać na prywatne
          przeczczkole)a nie oczekiwać że państwo da szanse.
      • benek231 Powiedzial Toni co wiedzial :O)) 08.03.09, 17:52
        Gość portalu: Toni napisał(a):

Posiadanie dziecka nie spada na nikogo nagle , to nie
        choroba zakazna. Rozsadek w zakladaniu rodziny tez powinien byc doceniany.

===
        Artykul zostal zamieszczony na stronie doradztwa seksualnego pt. "Jak
        zabezpieczyc sie przed niepozadana ciaza". Gdyby byl - Twoj wpis bylby pewnie na
        miejscu.

Naszym tematem jest jednakze urzednicza glupota podsuwajaca zadanie od panienek
        z dziecmi zaswiadczen ktorych NIKT! nie wystawia.
        Mamy do czynieia z systemem przydzielania miejsc przedszkolnych u ktorego
        podstaw lezy tzw. "sprawiedliwosc spoleczna", nakazujaca troske o jednostki
        najbardziej potrzebujace pomocy. Do takich zaliczone zostaly kobiety samotnie
        wychowujace dzieci tzn. rozwodki, wdowy, separatki... oraz dzieciate panienki,
        ktore - czy to sie Toniemu podoba, czy nie - jak najbardziej egzystuja sobie
        wsrod nas. I to one wlasnie - w odroznieniu od innych matek samotnie
        wychowujacych dzieci - nie maja raczej szans na uzyskanie dokumentu
        potwierdzajacego ich panienstwo, czym uglaskac moglyby urzednicza glupote. Moga
        wprawdzie przedstawic kopie rozliczenia podatkow ale tu tez duzo zalezec bedzie
        od nastawienia danego cymbala w okienku, ktory i tak moze upierac "na nie".

Zaczales Toni calkiem inteligentnie a na koniec zaprezentowales sie w tym
        okienku jako urzednik po katolicku odburkujacy panience z dzieckiem w potrzebie
        - "nie trzeba bylo pieprzyc sie po krzakach".
    • Gość: bezstronna Jesteś panną? Spróbuj to udowodnić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 23:57
      zalosne...

'sprobuj udowodnic, ze jestes takim politykiem/urzednikiem, ktorego
      to nie dotyczy'....

zasrana polityka RP
    • Gość: do troche wyobrazni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 19:59
      a ja bym tylko prosila tych wszystkich oburzonych rodzicow z pelnych
      rodzin, aby sobie tylko na chwile wyobrazili ze maz/zona od Was
      odchodzi...i znajdziecie sie w naszym punkcie wyjscia

• Gość: do Re: troche wyobrazni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 20:02
        no i w zwiazku z tym otrzymujecie te nieszczesne 49 zl plus
        pierszenstwo w przyjeciu do przedszkola

POROWNYWALNE????
    • Gość: flasska tresowani niewolnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 14:19
      No i jak zwykle. Artykuł o niekompetencji urzędników i wynikających stąd problemach rodziców (i samotnych, i niesamotnych), a na forum wrze od ujadania jednych na drugich. A bo to "puszczalskie" i "zadnych przywilejów w imię wolności", a bo "wam jest lepiej niż nam" itd.

Jak to jest, że problem widoczny gołym okiem - BRAK PRZEDSZKOLI (a jest to zakres kompetencji samorządów i władzy centralnej)- prowokuje Polaków do ujadania na siebie nawzajem, zamiast złapać za dupę urzędasów odpowiedzialnych za ten stan rzeczy. W Polsce w tej sprawie największym problemem nie są przywileje, ale BRAK PRZEDSZKOLI.

Polacy zawsze będą pod czyimś butem, jeśli dzieląc się ochłapami rzucanymi przez władców prędzej się pozabijają niż zastanowią, czy nie da się DLA WSZYSTKICH wyegzekwować więcej.

Pozdrowienia dla wszystkich kretynów spod znaku "nie radzisz sobie - twój problem". Recytujcie sobie dalej przed snem swoje merytokratyczne zaklęcia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka