Dodaj do ulubionych

komunikacja w dn. 29 i 30

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.03, 07:45
Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacyjne S.A. w Krakowie uprzejmie informuje
PASAŻERÓW, że w związku z:

1. II etapem remontu sieci na Rondzie Czyżyńskim

2. rozpoczęciem remontu torowiska na Walcownię

3. zakończeniem remontu torowiska na Wzgórza Krzesławickie

w dniach 29 i 30 listopada 2003

komunikacja MPK funkcjonować będzie po następujących trasach:

1
SALWATOR - Aleja Pokoju - Jana Pawła II - Plac Centralny - Andersa -
Kocmyrzowska - WZGÓRZA KRZESŁAWICKIE

4
BRONOWICE NOWE - Rondo Mogilskie - Powstania Warszawskiego - Aleja Pokoju -
Jana Pawła II - Plac Centralny - Solidarności - CA HTS - Ujastek - WZGÓRZA
KRZESŁAWICKIE

5
KROWODRZA GÓRKA - Rondo Mogilskie - Mogilska - WIECZYSTA

9
BIEŻANÓW NOWY - Grzegórzecka - Powstania Warszawskiego - Rondo Mogilskie -
Mogilska - WIECZYSTA

10
ŁAGIEWNIKI - Rondo Mogilskie - Powstania Warszawskiego - Aleja Pokoju -
Jana Pawła II - Plac Centralny - Andersa - OSIEDLE PIASTÓW

14
BRONOWICE - Aleja Pokoju - Jana Pawła II - Plac Centralny - Andersa -
MISTRZEJOWICE

15
SALWATOR - Rondo Mogilskie - Powstania Warszawskiego - Aleja Pokoju - Jana
Pawła II - Plac Centralny - PLESZÓW

16
MISTRZEJOWICE - Andersa - Plac Centralny - CA HTS - Ujastek - Kocmyrzowska -
WZGÓRZA KRZESŁAWICKIE

18
zostaje zawieszona (patrz: linia 38)

22
BOREK FAŁĘCKI - Kapelanka - Dietla - Aleja Pokoju - Jana Pawła II - Plac
Centralny - CA HTS - KOPIEC WANDY

Linie tymczasowe:

38
ŁAGIEWNIKI - Kapelanka - Monte Cassino - Stradomska - Św. Gertrudy -
Franciszkańska - Podwale - Basztowa - Lubicz - Rondo Mogilskie - Mogilska -
WIECZYSTA

305
WIECZYSTA - Jana Pawła II - Rondo Czyżyńskie - Bieńczycka - RONDO
KOCMYRZOWSKIE

316
CA HTS - Ujastek - Łowińskiego - Mrozowa - CA HTS

od dnia 01 grudnia 2003

Przywraca się ruch na Rondzie Czyżyńskim oraz w ul. Mrozowej

przywraca się kursowanie linii 1, 4, 5, 9, 10, 14, 16, 18 i 22 na stałe
trasy

linia 15 wraca na trasę przedremontową PLESZÓW - SALWATOR (nadal trwa remont
3 Maja)

Likwiduje się linie tymczasowe 38, 305 i 316

ale namieszali......uuuuuu
Obserwuj wątek
    • Gość: Locutus Re: komunikacja w dn. 29 i 30 IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 27.11.03, 08:34
      Kogoś tam pogięło...

...i to ostro!

Pzdr.
      LOKI
      • Gość: locutas Re: komunikacja w dn. 29 i 30 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.03, 09:08
        ciebie najbardziej
        • Gość: Clint Re: komunikacja w dn. 29 i 30 IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 27.11.03, 13:51
          co to walcownie beda remontowac cale 2 dni ??
          • mouset Re: komunikacja w dn. 29 i 30 27.11.03, 21:19
            Pewnie całe 100 metrów
        • Gość: Locutus Locutas IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 27.11.03, 23:16
          No teraz to nie ma chuja - IP M. Wojtaszka oraz Jakuba K. Jeden odszedł z
          forum... zostaje tylko jeden...

...ale już niczego nie mogę być pewien... chociaż kolega Misiasty już raz
          wystąpił jako Życzliwy...

Czyli sprawdzałoby się moje PIERWSZE podejrzenie, które zdementowano...

Pzdr.
          LOKI
          • Gość: ADAŚ Re: Locutas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.03, 06:22
            Na podstawie jakiegoś IP nie twórz oskarżeń !!!
            Możesz osądzić niesprawiedliwie, więc uważaj.
          • Gość: Michał Wojtaszek Re: Locutas IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.03, 13:04
            > Czyli sprawdzałoby się moje PIERWSZE podejrzenie, które zdementowano...

No przecież je zdementowano :)

Michał Wojtaszek
          • pavlack Re: Locutas 28.11.03, 16:50
            Gość portalu: Locutus napisał(a):

> No teraz to nie ma chuja - IP M. Wojtaszka oraz Jakuba K. Jeden odszedł z
            > forum... zostaje tylko jeden...

Weź już nie pierdol, bo takie IP to mają wszyscy co się w Krakowie łączą z
            internetem przez TPSA...
            • Gość: Locutus Re: Locutas IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 29.11.03, 00:04
              Owszem. Ale ilu spośród FORUMOWICZÓW się łączy przez tepsę? :->

Pzdr.
              LOKI
              • pavlack Re: Locutas 29.11.03, 09:26
                Np. Karol37....
                • Gość: ADAŚ Re: Locutas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.03, 19:42
                  czyli po prostu "Karolocutas" hihihi.
                  • Gość: ADAŚ Re: Locutas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.03, 19:43
                    a mój ulubieniec coś siedzi cicho.
                    • Gość: Karol37 Re: Locutas IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.03, 22:50
                      Adaś, czyżby to było do mnie?
                      W temacie "Locutas" nie mam nic do powiedzenia bo uważam, że to dziecinada.
                      Gdybym miał ochotę powiedzieć Lokiemu, że jest np. wał albo dupek to bym mu to
                      napisał pod swoim nickiem a nie wymyślał jakieś cuda na kiju.
                      Dla mnie jest to głupie i mnie nie bawi.
                      • Gość: mouset Re: Locutas IP: *.ghnet.pl 29.11.03, 22:53
                        Nas też
                        locutas to tchórz
                        • Gość: Locutus Re: Locutas IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 29.11.03, 23:39
                          Niestety... tchórze i jołopy są wśród nas...

Pzdr.
                          LOKI
                      • Gość: ADAŚ Re: Locutas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.03, 23:43
                        >Adaś, czyżby to było do mnie?

OCZYWIŚCIE, ŻE NIE.

Dochodzenie kto jest locutasem czy niejakim nnn mnie też nie interesuje.
                        • Gość: Karol37 Re: Locutas IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.03, 01:15
                          Adaś, wiesz co, w SPRAWIE LOCUTAS trzeba by powołać komisje śledczą i za
                          jakieś kilkanaście miesięcy dowiemy się kto jest kto i o co chodzi;)
                          Tylko problem kto będzie robił za Ziobrę i Rakietę, bo Renatke i taką jedną od
                          skarpetek to by się może gdzieś znalazło ;)
                          • Gość: Locutus Re: Locutas IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 30.11.03, 01:20
                            Ja mogę robić za Nałęcza :-P

Wybitny historyk, który nie wie, kiedy była bitwa pod Grunwaldem... ROTFL

Pzdr.
                            LOKI
    • Gość: Michał Wojtaszek Re: komunikacja w dn. 29 i 30 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.03, 21:24
      A co z siedemnastką??!!

Michał Wojtaszek
      • Gość: ADAŚ Re: komunikacja w dn. 29 i 30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 21:27
        Nic !!!
        a co ma być. W weekendy nie jeździ, a w poniedziałek wraca wszystko do normy.
        • Gość: mouset Re: komunikacja w dn. 29 i 30 IP: *.cm-uj.krakow.pl 28.11.03, 14:41
          Nie przywracać 17!
          GT6B4 na 16 wszystkie
          dwuskąłdy na 21
          GT6 na 20 i skierowac go do Piastowa
          • pavlack Re: komunikacja w dn. 29 i 30 28.11.03, 16:47
            W poniedziałek nic nie wraca do normy, remont Mrozowej potrwa trochę dłużej :D
            W zamian za 17-tkę jest wzmocniona 21 (z Pleszowa rano nawet chyba co 10 minut,
            z Piastów co ok. 15 w szczycie).
            • Gość: Voith Re: komunikacja w dn. 29 i 30 IP: 5.2.* / *.chello.pl 29.11.03, 00:11
              z tego co pamiętam to nazwy ulicy "Mrozowa" się nie odmienia, gdyż jest ona utworzona od nazwiska "Mrozow"
              • pavlack Re: komunikacja w dn. 29 i 30 29.11.03, 09:30
                No właśnie zawsze mnie to nurtowało, czy Mrozow czy Mrozowa :)
                Nazwę każdej ulicy nazwanej od jakiejś osoby na planach miasta podaje się z
                imieniem, tzn. np. L. Okulickiego, a tylko Mrozowa jest bez skrótu imienia :D
                Poza tym szukałem jakichś informacji o tym Mrozowie i nic nie znalazłem :)
                • Gość: mouset Re: komunikacja w dn. 29 i 30 IP: *.ghnet.pl 29.11.03, 11:25
                  Walerij Mrozow (1901-1951) inż. metalurg, jeden z pierwszych technologów Huty
                  im. Lenina
                  • pavlack Re: komunikacja w dn. 29 i 30 29.11.03, 11:32
                    Mhm, spoko ;)
                • kuba203 Re: komunikacja w dn. 29 i 30 29.11.03, 18:42
                  pavlack napisał:

> No właśnie zawsze mnie to nurtowało, czy Mrozow czy Mrozowa :)

Czyli moje podejrzenia się sprawdziły :)
                  PS 17 DO PIACHU I NIECH NIE WRACA!!!
              • Gość: Misiek K Re: komunikacja w dn. 29 i 30 IP: *.chello.pl 29.11.03, 19:23
                aha taak !
                Mrozowa jest od mrozu
                jaka - mrozowa,
                moze kiedys chodzilo o metalurga, ale teraz na pewno juz nie.

nawiasem mowiac swego czasu krazyla anegdotka ze ul. Ujastek, to tak naprawde
                ul. Siostr Ujastek.
                fajny zakon co? Siostry Ujastki !!!
                • Gość: mouset Re: komunikacja w dn. 29 i 30 IP: *.ghnet.pl 29.11.03, 19:28
                  Siostry Ujastki?
                  Może mają pantografy na habitach?
                  • Gość: Misiek K Re: komunikacja w dn. 29 i 30 IP: *.chello.pl 29.11.03, 19:33
                    > Siostry Ujastki?
                    > Może mają pantografy na habitach?

hahahahahahaha
                    ;)
                    • Gość: ADAŚ Re: komunikacja w dn. 29 i 30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.03, 19:37
                      Jak są siostry Ujastki to może też siostry Mousetki hahahaha
                      • Gość: mouset Re: komunikacja w dn. 29 i 30 IP: *.ghnet.pl 29.11.03, 20:07
                        Sióstr Adasiek nie ma i nie będzie, ależ byłoby to niemoralne
                        • Gość: ADAŚ Re: komunikacja w dn. 29 i 30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.03, 20:17
                          Sióstr Adasiek JESZCZE nie ma, ale PRZEOR zakonu już jest hahaha
                          • Gość: mouset Re: komunikacja w dn. 29 i 30 IP: *.ghnet.pl 29.11.03, 20:36
                            Troche nazbyt jurny jak na przeora
                            Przeor love story to już pachniałoby eksomuniką, opuściłbyś zakon na pokładzie
                            428-02
                            • Gość: ADAŚ Re: komunikacja w dn. 29 i 30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.03, 20:54
                              Mam swoje układy z "najwyższym" hihihi
                            • Gość: Locutus Re: komunikacja w dn. 29 i 30 IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 29.11.03, 23:45
                              Etam... imienia róży nie czytaliście, czy jak? :-P

Pzdr.
                              LOKI
              • yabol428 Re: komunikacja w dn. 29 i 30 01.12.03, 15:11
                Gość portalu: Voith napisał(a):

> z tego co pamiętam to nazwy ulicy "Mrozowa" się nie odmienia, gdyż jest ona
                utw
                > orzona od nazwiska "Mrozow"
                No tak... a pewnie przecznica od tej ulicy, czyli Blokowa jest utworzona od
                nazwiska Blokow, a Dworcowa w Płaszowie od nazwiska Dworcow? Czyli pewnie
                Blokow był wynalazcą bloku, a Dworcow dworca? A pewnie klatka schodowa została
                wynaleziona przez radzieckiego wynalazcę, Schodowa? :-) Ludzie, pomyślcie coś
                czasem, zanim napiszecie. Mrozowa jest od mrozu, tak samo jak Blokowa od
                bloków, a Dworcowa od dworca. Zresztą widać, że te nazwy pisane są bez imion.
                Poza tym, gdyby to byli jacyś radzieccy komuniści, to by te nazwy zmieniono w
                1990 roku, gdy przeprowadzono "dekomunizację" nazw ulic. Tak naprawdę
                radzieckim patronem ulicy w Nowej Hucie, był jedynie Demakow. Ul. M. P.
                Demakowa (obecnie nazywa się Ignacego Mościckiego) została tak nazwana ku
                pamięci radzieckiego inżyniera, który przyjechał nadzorować budowę kombinatu.
                Jego główną "zasługą" dla Nowej Huty było to, że pewnego dnia prowadził
                samochód po pijanemu i się zabił. W miejscu, gdzie to się stało, nadano ulicy
                jego imię.
                • Gość: mouset Re: komunikacja w dn. 29 i 30 IP: 149.156.15.* 01.12.03, 15:15
                  oj Yabol widać że nie znasz się na żartach. Nie wiesz że aparat fotogrficzny
                  wymyślił rosjanin Obrazkow?
                  • yabol428 Re: komunikacja w dn. 29 i 30 01.12.03, 15:32
                    Co? Coooooooooooo? Ja nie mam poczucia humoru? A co powiesz na to:

kto wynalazł koło???
                    - Kołow
                    Kto wynalazł tryby???
                    - Trybow
                    A kto wynalazł jodłowanie???
                    - hehe... nie, nie Jodłow .... Trybow - jak mu się jajka w tryby wkręciły... :>

Wiem też, że maszynkę do golenia wynalazł radziecki uczony Łomonosow... na
                    śmietniku ambasady amerykańskiej.

Zresztą zobacz sobie ten wątek:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=8056122
                    Ale o tym Mrozowie to myślałem, że napisałeś to na poważnie. W końcu
                    tak "encyklopedycznie" to wyglądało, z tą datą urodzenia i śmierci. Cóż, dałem
                    się nabrać...
                    • yabol428 Re: komunikacja w dn. 29 i 30 01.12.03, 15:34
                      Ale ten Demakow to istniał naprawdę. Opowiadał mi o tym ojciec, który mieszkał
                      w Nowej Hucie właściwie od początku jej istnienia.
                      • Gość: mouset Re: komunikacja w dn. 29 i 30 IP: 149.156.15.* 01.12.03, 15:36
                        tak, Demakow to realna postać, coś słyszałwem o jego "dokonaniach", dla mnie
                        nieodłącznie skojarzony z linią 123
                  • Gość: Locutus Re: komunikacja w dn. 29 i 30 IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 02.12.03, 05:08
                    W szkole na lekcji chemii kiedyś chemiczka powiedziała "A teraz pora na
                    następne doświadczenie ilustrujące właściwości mocznika - będzie to próba
                    biuretowa". I w tym momencie pytanie z klasy: "Pani profesor, a kim był
                    Biuretow?" :-P

Pzdr.
                    LOKI
                • kuba203 Re: komunikacja w dn. 29 i 30 01.12.03, 19:25
                  yabol428 napisał:

> No tak... a pewnie przecznica od tej ulicy, czyli Blokowa jest utworzona od
                  > nazwiska Blokow, a Dworcowa w Płaszowie od nazwiska Dworcow?

A znasz taki przymiotnik jak "mrozowy"? Co on oznacza? Przymiotnik od
                  słowa "mróz" brzmi "mroźny", o ile dobrze ze szkoły pamiętam :) Nazwa ulicy
                  pochodzi najwyraźniej od nazwiska, tylko uległa spolszczeniu i już tak
                  zostało :)
                  • Gość: mouset Re: komunikacja w dn. 29 i 30 IP: *.ghnet.pl 01.12.03, 20:15
                    jest taka kniga p.t. "Ulica imienia.." można tam sprawdzić
      • kuba203 Re: komunikacja w dn. 29 i 30 29.11.03, 18:45
        Gość portalu: Michał Wojtaszek napisał(a):

> A co z siedemnastką??!!

DO PIACHU!!! :)))
        Oby na zawsze.
        • pavlack Re: komunikacja w dn. 29 i 30 29.11.03, 18:53
          Kuba do piaskownicy!!! LOL :D
        • Gość: mouset Re: komunikacja w dn. 29 i 30 IP: *.ghnet.pl 29.11.03, 18:59
          Może otworzymy w ramach klubu 428 koło nr 17 Kuba?
          • Gość: ADAŚ "17" jest TYLKO zawieszona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.03, 19:28
            Jak głosi komunikat powróci po zakończeniu remontu torowiska w ul. Mroza
            Mrozowego
            • Gość: mouset Re: & & #35 3417;" jest TYLKO zawieszona IP: *.ghnet.pl 29.11.03, 19:29
              Jak 12 hihihihi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka