Gość: ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 13:46 Ktoś wie coś pewnego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dg Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.09, 20:14 trzeba mordy oklepac prezesom,kreca wałki i śmieja sie z frajerów wpłacających im kase na dobre samochody,budowa zamknieta nic nie buduja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmm Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.chello.pl 15.04.09, 23:32 Ponoc pare osob juz tam mieszka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 94.254.198.* 24.04.09, 22:03 Ostatnio otrzymała pismo z Universu że termin oddania mieszkań w bloko F to koniec grudnia 2009!!! Podjęliśmy z mężem decyzje że wycofujemy pieniądze i kupujemy coś innego. Szukamy ludzi którzy kupili mieszkania np. za więcej niż 5,5 tys/m którzy też chcą wycofać kasę. Można teraz coś kupić od razu za niższą cenę. Univers dogadał się z bankiem żeby rozłożył im raty a oni skończą budowę do grudnia z wpłat on Nas w co mi się nie chce wierzyć. Jeśli jesteście zdesperowani tak ja my to proszę piszcie co i jak... Zdajemy sobie sprawę że Univers kasy nie ma dlatego zbieramy ludzi aby zgłosić do sądu gospodarczego wniosek o upadłość aby syndyk sprzedał majątek i nas spłacił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corka Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.chello.pl 24.04.09, 23:30 a z jaką spółką podpisaną macie umowę? np. univers art czy coś innego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kyrk Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 213.199.243.* 25.04.09, 00:16 problem z syndykiem jest taki, że najpierw spłaca urzędy (ZUS, US), poźniej podwykonawców, natomiast klientów na szarym końcu; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 188.33.24.* 25.04.09, 10:00 Problemu z syndykiem nie ma bo ZUS czy US to są małe kwoty w porównaniu z tym co się weźmie ze sprzedaży majątku firmy a raczej firm, ponieważ jak wiadomo zarząd odpowiada całym majątkiem a zarząd jest ten sam we wszystkich Universach i patrząc na KRSy to Pan K. i Pani Cz. są współwłaścicielami wszystkich klonów Universu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 188.33.24.* 25.04.09, 10:05 miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,6539269,Znikajacy_deweloper_i_komornik_w_akcji.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.ists.pl 06.05.09, 16:27 NIE MOŻNA ZGŁASZAĆ UPADŁOŚCI, BO MY KLIENCI NIC NIE ODZYSKAMY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 89.108.241.* 06.05.09, 20:52 Nas klientów zlewają i mataczą mówiąc że oddanie za miesiąc po czym nic nie robią. Ile tak dalej? Jedyna szansa to upadłości aby syndyk sprzedał wolne mieszkania i dokończył budowę lub aby to bank całą inwestycję w końcu przejął i to dokończył bez Universu. Musimy się zebrać i coś działać do półki jeszcze możemy coś zrobić bo jak zaciągną inne kredyty lub wezmą jakąś firmę której nie zapłacą to wtedy nici z mieszkań! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.09, 18:40 jak ogłosza upadlosc to banki zabiora wszystko,nie wiadomo jakie dlugi maja.trzeba zrobic zebranie i zabrać prezesowi samochód itp,oklepac kogo trz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 89.108.204.* 07.05.09, 19:31 Długów nie mają - jeszcze - (może poza około 300tys u podwykonawców) ale kredyt w banku trzeba spłacać a nie ma z czego bo mieszkania się nie sprzedają i sprzedawać nie będą bo nie budują i tak mamy błędne koło. Cała kasa idzie na kredyt bo przecież jak by tego nie zrobili to bank przejmie budowę ,zatem jedyna szansa to teraz działać półki co nie jest jeszcze za późno. Napiszcie jakie macie daty odbioru i jaki niby jest harmonogram robót. Wiadomo że coś tam w parę osób robią ale przecież w takim tempie to do końca roku nie zdążą i nie ma się co łudzić że będzie szybciej, gdzie droga, wylewka w garażu , wentylacja , barierki, kaloryfery ,elektryka ,drzwi itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.chello.pl 07.05.09, 21:23 z jaka konkretnie spółką universu macie umowe podpisaną?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 80.50.130.* 08.05.09, 08:27 Ja mam mieszkanie w bloku E , umowa podpisana z Univers system. Nie moga ogłosic upadlosci bo jedyne co mi zostanie to kredyt na 30 lat i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giza Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.promax.media.pl 06.06.09, 22:00 na blok f na szwai z univers system Odpowiedz Link Zgłoś
ax.p Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? 25.06.09, 10:14 Jest grupa osób która próbuje odzyskać pieniądze jeżeli jest jeszcze ktoś chętny to proszę pisać na podany adres axp@poczta.onet.pl w końcu im więcej tym lepiej. A ci którzy myślą że jeszcze dostaną mieszkania na Zielonym Ruczaju niech myślą tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kornelia Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.77.classcom.pl 05.05.09, 20:07 witam,rówież mam mieszkanie w bloku F.Jestem zainteresowana procesem o którym piszecie. Proszę o kontakt na emaila: kornelia@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loni Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.promax.media.pl 03.06.09, 18:50 Czy ktoś ma jakieś najnowsze wiadomości na temat aktualnych poważnych kłopotów Univers?. Z tego co mi wiadomo, wszystkie prace na budowie zostały wstrzymane bez dalszych perspektyw na ich dokończenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.promax.media.pl 04.06.09, 13:32 to już najgorsze wyjście to dla naqs nic nie zostanie i pewnie nam to grozi bo już bank wstrzymał pieniądze bo nic nie robią,oby się dogadali i dokończyli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.promax.media.pl 06.06.09, 22:04 dadpieniędzy się nie odzyska bo klient już jest i nikt nie odda.ja mijałam kilka terminów ostatni na czerwiec straciłam nadzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.promax.media.pl 28.09.09, 17:08 nie wiem czy nas jest tak mało z bloku e i f przy szwai i robią z nas głupców którzy nieustannie czżaekają za swoim m i wogóle nie dostrarczają nam żadnych konkretnych wiadomości z tygodnia na tydzień czekanie;to jest skandaliczne a zarzad nigdy nieobecny i nikt z tych przedstawiceli nie raczy pisemnie przeprosić za 2 letnie opóżnienie oddania m i określenia ukończenia;oj odsetki b.duże oby na tym się skończyło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 09:42 Z tego co sie dowiedziałem od ich wierzyciela, to mają licytować ich działkę poniżej bloku F ( na Szwai ). Ale podobno nie złożyli jeszcze wniosku o upadłośc, jak złoża to u mnie dupa zbita kredyt muszę spłacać przez 30 lat i nie mam nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neeshka Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 23:01 To co licytują jest przecież na Wybickiego nie na Szwai, sprawa sprzed lat opisywana była m.in. na stronie miasta.gazeta.pl/krakow/1,44425,1512505.html. Dziwię się Madzi, że nie zapoznała się z wątkami dotyczącymi Leoparda i kłopotów jego klientów. Za ten pocałunek śmierci w postaci wniosku o upadłość na pewno będą jej wdzięczni wszyscy nabywcy lokali w tej inwestycji, którzy po tej akcji na zawsze pozostaną jedynie potencjalnymi nabywcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 188.33.73.* 09.05.09, 12:11 nie chodzi mi o Wybickiego lecz właśnie o Szwai a co do Leoparda to właśnie zamierzamy nie dopuścić do takiej sytuacji gdzie deweloper zaciąga kredyty,zadłuża się u podwykonawców a potem nie ma z czego zapłacić. Tu na szczęście jest jeden kredyt który spłacają bankowi, na budowie nic nie robią bo nikt za darmo nie będzie robić a podwykonawcy znając sytuację chcą od razu kasę. Ludzie są oszukiwani co do terminu zakończenia budowy, nawet harmonogramu nie mają licząc jedynie na kasę ze sprzedaży mieszkań którą bank od razu zabiera jeśli oczywiście coś sprzedadzą (nic nie sprzedali od dłuższego czasu). Ci ludzie kłamią swoje banki i co gorsza ponoszą koszty spłat kredytu i wynajmu. My nie żartujemy i już nasz prawnik pisze wniosek o upadłość i zgłaszamy to do sądu gospodarczego. My na szczęście kupiliśmy to mieszkanie inwestycyjnie więc wcale tam nie musimy mieszkań. Co do spłaty wszystkich wierzycieli to na nieszczęście ludzi z A,B,C,D którzy kupowali po 3500zl to teraz syndyk sprzeda to za 5000tys i ich spłaci bez problemu a reszta kasy będzie na E,F oraz na banki. piszcie jakie daty oddanie macie i ile kasy im jeszcze macie wpłacić. Podejrzewamy że po prostu większość osób wpłaciła 90% kwoty a oni zostali z kredytem bez finansowania ( bo nimby czemu tak wolno budują i dlaczego ludzie nie mają hipotek) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.05.09, 13:49 kto dokończy inwestycję po ogłoszeniu upadłości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 188.33.73.* 09.05.09, 14:02 jaką inwestycje bo przecież syndyk sprzeda wszystko innymi słowy wszystkie umowy wygasną tzn tak jakby Univers nie dotrzymał warunków i każdy będzie wierzycielem. Lub 2 opcja, bank to przejmie i dokończy zabierając wolne mieszkania. Lub 3 opcja, syndyk dokończy budowe sprzedając 23 wolne mieszkania ( o ile to wystarczy na spłatę banku jak i dokończenie budowy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 15:10 oj kobieto jeszcze cię życie i sąd wyprostuje. Prawnik bierze kasę i pisze, a potem będą koszty postępowania sądu, koszty syndyka, skarb państwa, ZUS, banki itd, a na końcu klienci. Już widzę jak ktoś na licytacji daje 5k za metr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 188.33.73.* 09.05.09, 15:21 cóż trudno wolę odzyskać 75% niż nic (na szczęście stać mnie na stratę powiedzmy 40 000tys). Druga sprawa że zarząd odpowiada całym majątkiem jak i rada nadzorcza a biorąc po uwagę kto jest właścicielem klonów Universu to nie będzie problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neeshka Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.09, 19:36 Z tego co wiem większość ludzi nie ma umów notarialnych, więc oni nie stracą 40 tys. zł, tylko 200 tys. zł albo i więcej. Weź więc pod uwagę, że im może nie być aż tak wszystko jedno. Prawnicy bardzo dużo zarobili na klientach Leoparda, też ich podpuszczali i nawet wygrywali pracesy a Gazeta Wyborcza ochoczo opisywała te rzekome triumfy, ale nikt z tego (poza prawnikami) korzyści nie ma, bo gdyby miał na pewno już by to opisali we wszystkich gazetach. Mój znajomy wtopił w umowę z innym krakowskim deweloperem, który aktualnie ma wstrzymaną inwestycję i zabezpieczył po wypowiedzeniu umowy zwrot kasy hipoteką, to o wiele lepsze niż doprowadzanie do upadłości a poza tym moim zdaniem w tym konkretnym przypadku gwarantuje 100% zwrot kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 188.33.103.* 10.05.09, 22:23 masz racje dobrym zabezpieczeniem byłoby wpisanie się na hipotekę w celu zabezpieczenia pieniędzy ale w tym przypadku cała działka ma już wpisaną hipotekę na rzecz PKO BP wiec jeśli bank da zgodę czyli uwolni działkę to można się wpisywać. Leopard to inna kwestia ponieważ tam już mieli przeterminowane długi i sprzedane wszystkie mieszkania a tu jeszcze nie. Tutaj można sprzedać wolne mieszkania i spłacić wszystkich lub doprowadzić do przejęcia i dokończenia budowy przez PKO BP który zabierze te wolne mieszkania. Dziwi mnie jedynie to że klienci są tak przerażeni że nawet nie piszą w jakie mają terminy oddania. Pewnie by od razu wyszło że zarząd pisze każdemu co innego i tak na prawdę nie wiadomo kiedy się to skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neeshka Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 06:36 Hipotekę można wpisać na drugim miejscu, tak czy inaczej będzie to na tyle uciążliwe przy sporządzaniu aktów notarialnych dla lokali w tej inwestycji, że spłata ze sprzedaży lokali będzie zapewniona w 100%, może nie od razu ale na pewno w całości. W przypadku upadłości termin odzyskania kasy jest o wiele bardziej odległy a przy tym sam fakt niepewny. Ale wciąż nie rozumiem dlaczego sąd miałby ogłaszać upadłość skoro nie mają przeterminowanych długów jak sama piszesz, inwestycja jest opóźniona, bo deweloper ma problemy, tak jak każdy deweloper teraz. Moim zdaniem po prostu chcesz udowodnić, że twoje będzie na wierzchu ale weź pod uwagę, że możesz to zrobić kosztem dorobku życia wielu ludzi, banki to nie firmy budowlane, kto zagwarantuje, że bank skończy inwestycję zamiast po prostu zlicytować majątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 80.50.130.* 11.05.09, 13:04 Z tego co wiem na dzień dzisiejszy to pan Kasprzyk sie ukryw ponieważ jest już ścigany. Pani Beaka Cz. mowi ze wszystko jest ok i budowa zostanie dokonczona do lipca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.chello.pl 11.05.09, 17:56 jakoś widuje jego "rendża" na mieście, zależy przez kogo jest ścigany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.centertel.pl 11.05.09, 21:43 Może warto zrobić jakieś wspólne spotkanie niedoszłych właścicieli mieszkań na Szwai? Na forum raczej niczego się nie ustali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 94.254.232.* 12.05.09, 20:17 wpisanie na hipotekę wymaga zgody właściciela lub nakazu zabezpieczenia wydanego przez sąd i jest bardzo dobrym zabezpieczeniem ponieważ nie sprzedadzą mieszkania bez uwolnienia hipoteki. Univers wie jak kłamać bo przecież nie ma ani jednego klienta który byłby zadowolony może oprócz tych klientów którzy nie dawno kupili i ich jeszcze nie znają. My obawiamy się jednego mianowicie tego że muszą spłacać kredyt w banku a robią to jak wiemy z wpłat klientów bo własnej kasy nie mają (bo jak by mieli to przecież by to dokończyli) więc cała kasa z wpłat idzie na spłatę kredytu i nic nie zostaje na budowę. Mało tego pewnie powiedzieli bankowi że nie ma się co bać bo przecież jak sprzedadzą mieszania to będzie następna kasa a przecież nic nie sprzedają ( zobaczcie na tabelaofert.pl dane z dzisiaj). Podsumowując mówią klientom że termin oddania będzie bliżej nieokreślony aby mieć podkładkę do banku że pieniądze wpłyną ale w późniejszym czasie żeby bank dalej pozwolił budować a oni myślą że coś sprzedadzą. Ale co jak nic nie sprzedadzą bo przecież kto kupi mieszkania w budowie za taką cenę i wiedząc jaką mają opnie . NIKT!!! Czy ktoś ma umowy przedwstępne w formie aktu? pewnie nikt, bo przecież wtedy ludzie by się domagali swoich praw a tak to finansują cała "ekipę" i to dłubanie przez 4 osoby na budowie. Jak spłacą bank to na 100% powiedzą ok podpisujemy umowy ale ze względu na trudności finansowe musicie dopłacić. I co wtedy??? przecież w umowie jest jeśli z winy kupującego nie dojdzie do podpisania umowy to oni mogą kasę zatrzymać. co jeśli któryś z banków od klientów powie ,że sorry ale my dalej się tak nie bawimy to będzie lawina pozwów i wszyscy łącznie z A,B,C,D stracą wszystko. Ludzie są tak zamotani ,że nawet boją się tutaj pisać , a dlaczego??? żeby Univers nie zerwał umowy, żeby podpisali itd... tylko wku...wiają się jak są na budowie i widzą że sielanka, pełen luz i nic nie robią. Uważamy że tylko PKO BP może pod presją klientów wymóc przyśpieszenie budowy dając większy kredyt pod nowe zabezpieczenie w postaci niesprzedanych mieszkań. a może to w tydzień zrobić jeśli zrozumie zagrożenia co do tej inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 80.50.130.* 13.05.09, 13:33 Madzia a w jakiej postaci masz podpisaną z nimi umowę przedwstepną ( cywilna, czy w postaci aktu notarialnego ). W zasadzie jezeli termin podpisania umowy przyrzeczonej juz Ci minął to nic nie masz. Jedynie możesz starac sie o odszkodowanie i tyle. Mi sie skoczyla w dniu 31.03.2009 i napisale do nich pismo o przepisanie tej umowy w formie aktu notarialnego i czekam juz 6 dzień na odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.09, 17:49 JA MAM GRUDZIEN 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 94.254.189.* 13.05.09, 22:23 Brawo!!! dokładnie tak trzeba robić, nie podpisywać kolejnych nic nie dających aneksów tylko podpisywać umowy notarialnie a najlepiej z odsetkami karnymi w razie ( a może z pewnością) nie dotrzymania kolejnego terminu. Co da niepodpisanie aneksów przez paru klientów? Zgodnie z Prawem Upadłościowym i Naprawczym to zarząd ma obowiązek zgłoszenia upadłości (za nie zgłoszenie grozi mu kara od 3 do 10 lat więzienia) w sytuacji gdy wierzytelności są wymagane a dług przekracza 10% wartości firmy ,aktywa - pasywa ( a jak wiadomo największym pasywem to kredyt z PKO BP około 16mln). Więc wystarczy że około 4 osoby nie będzie miało aneksów do umów co daje powiedzmy 1,2mln długu i wtedy jeden telefon do prokuratury o tym, że zarząd działa niezgodnie z prawem + powiadomienie PKO BP który ich swoją drużyną prawników zmieli w pył. Przestańmy się bać bo kto tu kłamie i mataczy!!! Czekając dalej przy obecnej sytuacji na rynku mieszkań sami prosimy się o kłopoty na 30lat!! Nasz prawnik działa, my niestety nie mamy aktu a umowa kończy nam się w tym miesiącu, zatem mocne uderzenie będzie w czerwcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 22:35 w jakim ty świecie żyjesz? powodzenia, w brutalnym kontakcie z rzeczywistością sądowo - prokuratorską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 94.254.189.* 13.05.09, 22:49 a co jeśli światek sądowo-prokuratorsko-komorniczy ta ja??? Jak to mówią prawo prawem ale sprawiedliwość będzie po mojej stronie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 22:56 nie ty, bo jakby to był Twój świat to byś nie pisała takich bzdur. Chyba, że masz na myśli świat kolegów i koleżanek, którzy "pomogą" to wtedy inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsks Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 80.50.130.* 14.05.09, 11:34 Ja żadnego aneksu nie podpisywałem , dostałem jedynie od nich informacje że termin oddania odbioru technicznego przedłuża się okolo 2 misiecy czyli koniec maja, a umowa przyrzeczona koniec czerwca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pv Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.ghnet.pl 12.05.09, 19:35 Madzia: jestem ich klientem od 2 lat i mam sporo do powiedzenia... Jeśli chcesz żebyśmy sobie pomogli to napisz proszę na pvd1@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 94.254.187.* 25.05.09, 18:52 i jak tam na budowie ktoś coś wie??? małe sprostowanie, długu u podwykonawców podobno mają około 400tys albo i więcej (najwięcej u firmy wod-kan potem elektrycy nawet goście od wylewek na balkonach,drzwi wew.). Podobno 400tys bo jak by mieli mniej to te firmy wróciły by do pracy na budowie.Czyli trzeba spłacić dług a dopiero potem myśleć co dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OE Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.09, 12:40 Kiedyś śmialiśmy sie z ludz którzy kupili te mieszkania, teraz wyrażamy najgłębsze współczucie.Walka z deweloperem to jak uczy doświadczenie droga przez mękę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ts Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.09, 17:53 Czy ktos z Was ma juz może wyznaczony termin podpisania umowy w formie aktu. U mnie się zgodzili na przepisanie umowy przedwstępnej w formie aktu , tylko że wyznaczenie terminu mam załatwiać z działem sprzedaży - a tam są same ciule które nic nie wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsks Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.09, 17:55 Czy ktoś z Was ma już wyznaczony termin przepisania/podpisania umowy w formie aktu notarialnego. U mnie się zgodzili na przepisanie umowy przedwstępnej tylko że termin jego podpisania mam załatwiac z działem sprzedaży. A tam pracują same ciołki, które nic nie wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 94.254.245.* 26.05.09, 18:55 terminu nie ma jak i pieniędzy. Jaką masz datę oddania mieszkania? Mam nadzieję ,że nie postąpią z Tobą tak jak z klientami z Bartla tzn. też się zgodzili nawet wysłali wzór umowy ale jak przyszło do załatwienia daty z BOK to oczywiście same przeszkody i umowy do tej pory nie udało się podpisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsks Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 80.50.130.* 27.05.09, 13:01 Data podpisania umowy przyrzeczonej to koniec marca 2009. Mi tez podeslali wzor umowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 217.147.104.* 27.05.09, 13:22 hej, ale jaki masz w tej podesłanej umowie termin oddania mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsks Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.centertel.pl 28.05.09, 08:55 To jest tylko wzór umowy przedwstępnej, wszystkie dane dotyczące mieszkania ( powierzchnia, cena, garaz, itd.. ), oraz daty odbioru technicznego i podpisania umowy przyrzeczonej są puste ( wykropkowane ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 217.147.104.* 28.05.09, 09:17 czyli nie masz informacji co dalej... a czy jest tam najważniejszy zapis że deweloper wyraża zgodę na obciążenie działki hipoteką na poczet wykonania umowy. Bez tego może być tak jak u Leoparda czyli będziesz zamiast 100-ny na liście wierzycieli np. 60, a tak wpiszesz się na działkę i będziesz drugi po PKO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.09, 11:33 > a czy jest tam najważniejszy zapis że deweloper wyraża zgodę na obciążenie > działki hipoteką na poczet wykonania umowy. Bez tego może być tak jak u Leoparda Obecnie nie musisz już mieć takiej zgody. Na podstawie umowy notarialnej możesz zrobić wpis roszczenia. U Leoparda było nieco inaczej - nabywcy w umowie zgodzili się na konieczność uzyskania zgody pod groźbą rozwiązania umowy. W pewnym sensie więc zrzekli się prawa do takiego wpisu - to znaczy wpis mogli zrobić tak czy inaczej, ale brak zgody Leoparda skutkował rozwiązaniem umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizadod Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.promax.media.pl 03.06.09, 21:03 doczekamy innego końca.prace przerwane już nie ma funduszu .wołajmy razem o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsks Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 195.225.36.* 04.06.09, 11:18 Czy wypłaciliście im wszystkie transze ?. Ja im nie zapłaciłem ostatniej i ustaliłem z nimi koszty które ponosze za kazdy miesiac zwloki - > wiec kazdy miesiac spoznienia ( od marca ) to mniejsza ostatnia transza. Wiecie moze czy maja kupione grzejniki do tycz blokow ( E i F ) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 217.147.104.* 04.06.09, 12:20 podpisałeś już umowę w formie aktu? jak udało Ci się to z nimi załatwić?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.promax.media.pl 06.06.09, 22:16 ja czytam twoje zapytanie o akt notarialny i sama jestem ciekawa czy ktokolwiek ma1czy w blokach od a do d gdzie już zamieszkują czy maja akty notarialne napiszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axa Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.promax.media.pl 04.06.09, 13:42 nie ma grzejników napewno i drzwi pomiędzy pomieszczeniami tylko do mieszkań ale co to daje .ostatnia rata też ja mam a,le to mało ważne tale gdzie 300 tys. dwa lata przetrzymywane i mieszkania nie ma.dorobdek życia jak można Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axp Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.n4u.airbites.pl 04.06.09, 20:45 Czekam na odważnych , którzy chcą się spotkać , bo tak to możemy sobie poczekać jeszcze 2 lata jak nie dłużej , albo wszystko stracić!!Email :axp@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giza Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.promax.media.pl 03.06.09, 20:55 nie podpiszą aktu bo na ukończenie ostatnich bloków nie ma funduszy prace przerwano a problem dotyczy wszystkich nawet zamieszkałych jeszcze więcej stracili wykańczając mieszkanie.jak można pozbawiać ludzi dorobku swojego zycia i bawić się cudzymi pieniędzmi.odpowiedzą nie tylko za straty materialne ale ludzkie nieszczęścia mogą to być tragedie.działajmy wspólnie ratując reszte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zamieszkała Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 06:16 To włąsnie ja - wpłaciłam pieniądze, mieszkam i nie mam aktu notarialnego. Co mam zrobić w tej sytuacji, czy dużo jest takich osób jak ja i co możemy zrobić razem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.promax.media.pl 07.06.09, 21:39 .dziękuje za wiad.podejrzewam że na ruczaju wszystkie budynki od a do f są na jednej działce i akty notarialne mogłyby być dopiero po odbiorze e i f a niektórzy piszą że mają uważam że to niemożliwe.byłoby dobrze aby więcej osób zamieszkałych odezwało się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 94.254.189.* 07.06.09, 23:07 mają wystarczy sprawdzić w księdze wieczystej w biurze U. Takich osób jest około 20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqga Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.promax.media.pl 08.06.09, 20:31 co jest powodem że jedni mają drudzy nie coś tu nie gra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 94.254.180.* 12.06.09, 15:12 Witam Z tego co widzimy jesteście w podobnej sutuacji jak my - klienci Universu z ul. Bartla. Mamy dla was propozycje i zapyanie. Czy jeżeli zorganizowalibyśmy spotkanie przed kamerami i ogolnie rozpętali akcję medialną to czy jesteście się w stanie przyłączyć do nas i wesprzeć działania w jednym wspólnym celu dla nas i dla was??? Sytuacja w jakiej znaleźliśmy się wszyscy jest beznadziejna tak samo jak beznadziejne jest traktowanie nas przez naszego wspaniałego developera. Mamy nadzieję że pomożecie i przyłaczycie się do nas w tej wspólnej akcji. Może znajdzię się wśród was ktoś kto opowie jak sytuacja wyglada u was i przedstawi całą historię waszej inwestycji. Ponieważ w większej grupie jesteśmy w stanie zdziałać więcej. Pozdrawiamy klienci z Bartla. to adres mailowy na który możecie zglaszac wasze checi na spotkanie lub udzial w akcji: akcjaunivers@gmail.com Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xa Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 217.147.104.* 12.06.09, 16:25 jeśli chodzi o Univers System to wszystko okaże się w następnym tygodniu mianowicie albo podpiszą aneks z bankiem i będzie kasa na dokończenie albo padną (już na hipotekę wpisała się firma Ele.... która robiła elektrykę na szwai bo jej za to nie zapłacili) bo już sama Cz przyznała że kasy U nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 94.254.180.* 12.06.09, 21:15 u nas tez wpisala sie na hipoteke (blok 6) firma budujaca blok 7 "bud invest" na 2.000.000 zł . Więc jesli jesteście zdecydowani możemy w nich udeżyć wspólnie!!! Apeluję o pomoc i złączenie sił przeciwko tym oszustom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ts Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 80.50.130.* 16.06.09, 13:00 Przysłali mi dostepne terminy w Kancelarii do przepisania umowy przedwstepnej w formie aktu notarialnego. Czy ktos z Was tez je dostał. ( 2 i 7 lipiec ) ?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.ipaper.com 16.06.09, 15:50 do mnie jeszcze nic nie przyslali. Czy wczesniej starales sie o to by miec umowe w formie aktu notarialneg? I z ktorego bloku jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.09, 18:10 umowa notarialna nie pomoże w razie upadlości nie dostaniemy ani grosza. ciekawe co z blokami a,b,c,d jak oglosza upadlosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ts Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 80.50.130.* 17.06.09, 08:29 Blok E, umowa pomoże bo jak ogłosza upadłośc to może cos mi sie uda odzyskac, w przypadku zwykłej umowy cywilnej jest w masie na samym końcu ( bierzesz resztki ze stołu ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ts Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 80.50.130.* 17.06.09, 08:32 Zwykła pisemna umowa cywilnoprawna daje jedynie prawo do dochodzenia odszkodowania finansowego za niedotrzymanie warunków umowy przez dewelopera. Nie można natomiast skutecznie wyegzekwować wykonania umowy, tzn. domagać się przekazania mieszkania, za które klient wniósł opłatę. Umowa w formie aktu notarialnego i wpis roszczenia do księgi wieczystej nieruchomości, na której powstaje budynek, także lepiej zabezpiecza interesy klienta w przypadku upadłości dewelopera, bowiem nowe prawo upadłościowe przewiduje większą ochronę wierzycieli zabezpieczonych rzeczowo. A takim zabezpieczeniem jest właśnie wpis do księgi wieczystej. Klient może odzyskać wpłacone pieniądze, gdy nastąpi sprzedaż nieruchomości. Również w przypadku, gdy deweloper uchyla się z jakichś powodów od przeniesienia własności lokalu na klienta po zakończeniu inwestycji, klient może doprowadzić do zawarcia końcowej umowy notarialnej na drodze sadowej. Umowa ta będzie miała taką treść, jak notarialna umowa przedwstępna. (na podstawie: „Rzeczpospolita”, 9.02.04) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.ists.pl 17.06.09, 09:41 Rzeczywiście warto się starać o podpisanie przedwstępnej umowy w formie aktu notarialnego. Słyszałam że coś się ruszyło w sprawie budowy w tym tygodniu mają się rozpocząć prace. Bądźmy dobrej myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ts Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 80.50.130.* 17.06.09, 09:55 Najgorsze w tym wszuystki jest to, że nie dużo im zostało do końca, klatki schodowe, balkony ( płytki są z fugami, tylko balustrady ) , grzejniki , odbiór techniczny i w końcu koniec. Pytanie tylko czy maja kase np. na grzejniki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 194.156.44.* 17.06.09, 11:06 Witam W związku ze znikomym postępem prac na budowie przy ulicy Bartla (Kliny Borkowskie) w ramach inwestycji prowadzonej przez Univers Art postanowiliśmy podjąć kroki zmierzające do zainteresowania mediów tą trudną tematyką. Będziemy wdzięczni za kontakt osoby zainteresowane przyłączeniem się do akcji medialnej. Mail kontaktowy : bartla@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssds Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.centertel.pl 17.06.09, 13:23 Czy ktoś wie, czy firma univers otrzymała oczekiwaną od banku pożyczkę na dokończenie inwestycji przy Szwaii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 11:18 Akcja medialna ich położy.Będzie tylko gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 194.156.44.* 17.06.09, 12:35 Z tego co wiem jest już kilka doniesień do prokurturu od klientów Universu.Pani prokurator przyjeła zawiadomienia i wstrzeła dochodzenie i raczej go nie umorzy bo sprawa jest rozwojowa.Napewno zleciła policji śledztwo.Odpowiedzialnosci karnej w takiej sytuacji własciciele nie unikną. PoprzedniSortuj: drzewkood najstarszegood najnowszegodrzewko odwrotnedrzewko od najstarszego od najnowszego drzewko odwrotne Pokaż wszystkie Univers buduje i nie kończy inwestycji - Gość: CYCU 27.01.09, 23:51 Skoro deweloper nie chce dogadać się z klientami - guru133 28.01.09, 01:02 Re: Skoro deweloper nie chce dogadać się z klient - Gość: Ponury Żniwiarz 28.01.09, 10:59 Re: Skoro deweloper nie chce dogadać się z klient - Gość: antyHipokryta 28.01.09, 12:32 Nie widzę w tym nic dziwnego - rydzyk_fizyk 28.01.09, 13:12 Powinni się cieszyć - znajomy_jennifer_lopez 28.01.09, 13:35 Pozdrowienia - Gość: Jasiek 28.01.09, 14:15 Tyle sie pisze, by nie kupowac dziury w ziemi - Gość: adamp 28.01.09, 14:27 Re: Skoro deweloper nie chce dogadać się z klient - Gość: Ponury Żniwiarz 28.01.09, 14:43 Re: Skoro deweloper nie chce dogadać się z klient - Gość: gość 29.01.09, 09:46 Re: Skoro deweloper nie chce dogadać się z klient - Gość: gosc 26.02.09, 13:56 Univers buduje i nie kończy inwestycji - Gość: veiovis 28.01.09, 06:09 Re: Univers buduje i nie kończy inwestycji - Gość: Michał 28.01.09, 07:40 Re: Univers buduje i nie kończy inwestycji - Gość: Wernyhora 28.01.09, 08:22 Ciężka sprawa z takimi - Gość: derek 28.01.09, 08:52 Re: Ciężka sprawa z takimi - znajomy_jennifer_lopez 28.01.09, 13:41 Univers buduje i nie kończy inwestycji - Gość: Zdziwiony 28.01.09, 09:19 PRL wiecznie żywy - Gość: hrwgtrw 28.01.09, 09:22 Re: PRL wiecznie żywy - znajomy_jennifer_lopez 28.01.09, 13:52 Re: PRL wiecznie żywy - Gość: mysia 28.01.09, 23:03 Re: PRL wiecznie żywy - Gość: mysia 28.01.09, 23:01 To nie pierwszy przekręt Universu - Gość: Titus_Fox 28.01.09, 09:35 Re: To nie pierwszy przekręt Universu - Gość: zdziwiony 28.01.09, 09:48 Univers buduje i nie kończy inwestycji - Gość: Gość 28.01.09, 09:48 Ku przestrodze kupujących - Gość: Zdziwiony 28.01.09, 09:54 Re: Ku przestrodze kupujących - Gość: Titus_Fox 28.01.09, 10:47 Re: Ku przestrodze kupujących - Gość: gizmo 28.01.09, 11:42 Re: Ku przestrodze kupujących - Gość: Titus_Fox 28.01.09, 11:53 Re: Ku przestrodze kupujących - Gość: gosc 28.01.09, 12:38 Re: Ku przestrodze kupujących - Gość: Zdziwiony 28.01.09, 12:48 Re: Ku przestrodze kupujących - Gość: felinka 28.01.09, 12:55 Re: Ku przestrodze kupujących - Gość: ala 28.01.09, 13:30 Re: Ku przestrodze kupujących - Gość: felinka 28.01.09, 14:27 Re: Ku przestrodze kupujących - Gość: ala 29.01.09, 19:06 Re: Ku przestrodze kupujących - Gość: felinka 05.02.09, 18:23 Re: Ku przestrodze kupujących - Gość: felinka 05.02.09, 18:26 Trzeba być idiotą aby wpłacać zaliczki. - Gość: kajtek 28.01.09, 12:34 Re: Trzeba być idiotą aby wpłacać zaliczki. - Gość: z 28.01.09, 12:50 Re: Univers buduje i nie kończy inwestycji - Gość: Niedoszły klient 28.01.09, 13:08 Kupowanie dziury w ziemi - Gość: Jonek 28.01.09, 13:33 Univers buduje i nie kończy inwestycji - jedyna_czka 28.01.09, 13:38 Sami sobie winni - Gość: progtom 28.01.09, 14:05 Re: Univers buduje i nie kończy inwestycji - maniek_ok 28.01.09, 14:12 Re: Univers buduje i nie kończy inwestycji - Gość: Zdziwiony 28.01.09, 16:41 Univers buduje i nie kończy inwestycji - dantelo 28.01.09, 14:23 Re: Univers buduje i nie kończy inwestycji - Gość: Bob 28.01.09, 14:52 Re: Univers buduje i nie kończy inwestycji - Gość: Zed 28.01.09, 15:34 Univers buduje i nie kończy inwestycji - Gość: nagyvarad 28.01.09, 14:48 Kupować tylko gotowe i za gotówkę! - Gość: Wujek Dobra Rada 28.01.09, 15:20 Univers buduje i nie kończy inwestycji - p2a3w4e6 28.01.09, 15:24 Re: Univers buduje i nie kończy inwestycji - Gość: ze 28.01.09, 15:40 jelonki w sieci - kolaabb 28.01.09, 15:37 Sa tez tacy developerzy co kilka razy to samo mies - warszawa229 28.01.09, 15:45 Re: Geo_cystersów - Gość: klient 28.01.09, 17:48 A na reklamie nadal termin oddania"I kwartał 2007" - Gość: 3 29.01.09, 13:43 Zielony Ruczaj - Gość: ruczaj 29.01.09, 20:21 Univers buduje i nie kończy inwestycji - Gość: candy669 05.02.09, 17:03 Re: Univers buduje i nie kończy inwestycji - jeszua 09.02.09, 15:31 Re: Univers buduje i nie kończy inwestycji - Gość: zuzanna 08.03.09, 22:12 Re: Univers buduje i nie kończy inwestycji - Gość: ?? 09.03.09, 17:19 Re: Univers buduje i nie kończy inwestycji - Gość: bb 18.03.09, 09:11 Re: Univers buduje i nie kończy inwestycji - Gość: Kornelia 23.03.09, 09:35 Univers buduje i nie kończy inwestycji - ax.p 06.03.09, 22:27 Re: Univers buduje i nie kończy inwestycji - Gość: Kornelia 23.03.09, 09:32 Re: Univers buduje i nie kończy inwestycji - Gość: agunniia 25.03.09, 19:04 Re: Univers buduje i nie kończy inwestycji - Gość: aq 04.04.09, 15:09 Re: Univers buduje i nie kończy inwestycji - maziagh 28.04.09, 01:04 Univers buduje i nie kończy inwestycji - Gość: barbi 04.04.09, 23:30 Re: Univers buduje i nie kończy inwestycji - ax.p 05.04.09, 00:25 Univers buduje i nie kończy inwestycji - Gość: gg 05.04.09, 08:42 Univers buduje i nie kończy inwestycji - Gość: tsksos 06.04.09, 13:02 Re: Univers buduje i nie kończy inwestycji - Gość: qw 06.04.09, 17:48 Re: Univers buduje i nie kończy inwestycji - Gość: jj 06.04.09, 18:11 Re: Univers buduje i nie kończy inwestycji - Gość: AB 07.04.09, 07:52 Re: Univers buduje i nie kończy inwestycji - Gość: gość 13.04.09, 19:58 Univers buduje i nie kończy inwestycji - Gość: ax2 07.04.09, 13:33 Re: Univers buduje i nie kończy inwestycji - Gość: ? 07.04.09, 18:54 Re: Univers buduje i nie kończy inwestycji - Gość: Seba 07.04.09, 20:43 Tragedia ludzka!!! - Gość: axp 05.06.09, 17:09 Re: Tragedia ludzka!!! - Gość: jacoop 16.06.09, 22:58 SERWIS KRAKÓW POLECA: Trzydzieści lat krakowskiego Szkieletora Już od 30 lat stalowa konstrukcja w centrum Krakowa czeka na wykończenie. Czy się doczeka? Nasza akcja: Kraków dla rowerów! Pod Wawelem rowerzyści czują się jak w dżungli. Drogi rowerowe zastawione samochodami, mało stojaków, bierni urzędnicy... Leopard upada. Będą kolejne bankructwa Jeden z największych krakowskich deweloperów zgłosił wniosek o upadłość. To może być początek serii upadłości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 217.147.104.* 18.06.09, 12:56 napisz która prokuratura się tym zajmuje, chce się dopisać jako poszkodowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.centertel.pl 18.06.09, 19:36 Jaka prokuratura u jaka sygnatura sprawy, ewentualnie jaka Pani prokurator? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 20:10 a od kiedy sprawy cywilne załatwia się w prokuraturze? Jak szewc nie naprawiłby butów na czas też wszyscy lecieliby do prokuratury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 188.33.124.* 18.06.09, 20:16 a od wtedy gdy sprawa dotyczy mataczenia, działania na rzecz szkody spółką przez zarząd, zadłużenia firmy poprzez branie kredytów na cele które się nie wykonuje, naciąganie i doprowadzanie do upadłości podwykonawców i wiele innych. Dla Universu można sypać z rękawa paragrafami które złamali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 20:26 nie wiem, nie znam sprawy, ale jako że troszkę mam do czynienia z prawem ostatnio zauważyłem pewna prawidłowość, mianowicie przenoszenie spraw cywilnych do prokuratury, na zasadzie x zrobił tamto i mnie oszukał proszę wszcząć postępowanie, a tak na prawdę to x zwyczajnie nie wykonał umowy wzajemnej i powinien zapłacić odszkodowanie ... jedno jest pewne prokurator działa za darmo, a pozew cywilny trzeba zapłacić ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 13:01 Składasz zawiadomienie o popełnieniu przestębstwa, bo to co robią jest oszustwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nic Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.06.09, 06:23 "dziękujemy" klientom z bartla za "załatwienie" sprawy...jak univers padnie przez taką "reklamę", to nam na ruczaju i wam na bartla też nie będzie do śmiechu. Chociaż nienawidzę tych s... z U, to fakt że już nic nie sprzedadzą odbije się na naszych niedokończonych budowach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 194.156.44.* 19.06.09, 09:50 www.dziennikpolski24.pl/Artykul.100+M5b7fe202398.0.html I nie musicie nam dziękować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maggg Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.chello.pl 19.06.09, 19:27 co dalej? dalej może być juz tylko gorzej,kredyt w pko bp, wierzytelności u podwykonawcow, wiekszosc mieszkan sprzedanych nie za bardzo jest z czego to wszystko spłacać, kredyt w pko do konca 2009( chyba ze cos sie zmienilo) w sumie jak sie nad tym szystkim zastanawiam to nie rozumiem jak wogole pko mogl im przyznac kredyt na taka kwota jesli wiekszosc mieszkan juz byla sprzedana,( o co chodzi w tym kraju) szanse na spłacenie marne, poza tym inwestycja rozpoczeta idealnie przed boomem i ceny szybowały z tygodnia na tydzien czyli powinno byc tylko lepiej a univers przeczekal dobre czasy i teraz nie ma kasy.to juz dawno powinno byc zakonczone wszystkie mieszkania skonczone bo wszyscy bili sie o mieszkania. ciekawy jestem do czego dokopie sie ta prokuratura? gdzie zniknelela kasa ktora ludzie przeciez powplacali. w koncu wpadnie syndyk zapuka do tych bez aktu i pozwie ich za bezprawe zamieszkiwanie lokali a potem eksmisja. w najlepsyzm wypadku trzeba bedzie doplacic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 55 Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.cdma.centertel.pl 20.06.09, 10:57 w następnym tygodniu składam wniosek o upadłość Univers System. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.dsl.club-internet.fr 20.06.09, 13:25 Czy zdajesz sobie sprawe kolego ze taka osoba jak ty nie ma zadnych szans doprowadzic do upadlosci firmy univers ?? Czy wogole ktos konsultuje swoje pomysly z prawnikiem bo wiekszosc z nich nie ma zadnego sensu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 55 Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.cdma.centertel.pl 20.06.09, 22:40 oczywiście że doprowadzę do upadłości przecież po pierwsze mają wymagalne długi a po drugi mają jeszcze majątek aby to spłacić. Napisz niby czemu nie doprowadzę do upadłości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 23:10 bo nie jesteś wierzycielem i nie możesz złożyć wniosku, chyba że masz tytuł wykonawczy, którego nie możesz wygzekwować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 55 Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.cdma.centertel.pl 21.06.09, 09:10 jak to nie przecież nie dotrzymali umowy tzn. nie podpisali umowy przyrzeczonej zatem mają mi zwrócić wpłacone pieniądze. Wiec jestem wierzycielem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.09, 10:33 owszem, ale nie masz wierzytelności stwierdzonej tytułem wykonawczym. Sąd upadłościowy nie będzie rozstrzygał z czyjej winy nie doszło do podpisania umowy przyrzeczonej od tego jest sąd cywilny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nik Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.06.09, 17:03 zgłoszenie do upadlości doprowadzi tylko do tego, że wszystko zabierze bank, wykonawca, us itp. nie dostaniemy na pewno mieszkań, a po paru latach może jakieś resztki naszych pieniędzy. Doradź się lepiej jakiegoś dobrego prawnika zanim strzelisz sobie i innym gola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ts Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 195.225.36.* 29.07.09, 10:45 Proponuje jakieś wspólne spotkanie i ustalenie wspólnej polityki postępowania przeciwko universowi. Należy wynająć odpowiednią kancelarię do której złożymy nasze wnioski ( koszt 500-1000PLN ) i ona poprowadzi nasz zbiorowy pozew przeciwko Kasprzykowi i Czenczenek. Skieruje pozwy sądowe przeciwko tym osobom, wejdzie komornik na ich majatek i bedą pieniądze na dokonczenie inwestycji. Dodatkowo wyegzekwują odsetki karne itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.centertel.pl 23.06.09, 16:20 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6746258,Blok_stoi__a_mieszkancy_od_dwoch_lat_nie_moga_sie.html Odpowiedz Link Zgłoś
ax.p Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? 24.06.09, 21:05 Myślę że już najwyższa pora coś z tym wszystkim zrobić a przede wszystkim powinniśmy się spotkać tak jak ci z Bartla. Mam pewne propozycję. Proszę pisać na axp@poczta.onet.pl- ci którzy chcą się przytłoczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ax.p Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? 25.06.09, 10:16 Jest grupa osób która próbuje odzyskać pieniądze jeżeli jest jeszcze ktoś chętny to proszę pisać na podany adres axp@poczta.onet.pl w końcu im więcej tym lepiej. A ci którzy myślą że jeszcze dostaną mieszkania na Zielonym Ruczaju niech myślą tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.06.09, 22:48 osobiście dam w zęby autorowi akcji podobnej do tej na bartla. Taki numer to możemy wyciąć U jak będziemy już mieć swoje mieszkania i to gotowe! jak im teraz zrobimy taką reklamę, to nie zostanie kamień na kamieniu...Chcę mieszkania!!! a nie jakiś durnych występów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 194.156.44.* 26.06.09, 09:05 przykro mi, ale opamiętasz sie w momencie, kiedy syndyk położy łapkę wraz z komornikiem na Waszych blokach. jeżeli nie masz aktu z przeniesieniem własności, to tak jakbyś nic nie miał. A U. bliski upadłości. Popytaj w bankach. Dzięki akcji na Bartla roboty jakieś idą! A u Was? Poza tym prokuratura też działa i akcje nie są skończone. I pamiętaj- nas jest duża grupa, więc to dawanie w zęby może się odwrócić przeciwko Tobie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ax.p Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? 27.06.09, 10:28 Pozdrawiam bohatera tego postu mam nadzieję że osobiście też jesteś taki bohaterski będzie na kim odreagować jak już nasz kochany deweloper zwinie żagle. To z resztą pewnie piszę ktoś z biura żeby zrobić trochę zamieszania !!!!!!!!! Tak czy nie zawsze to jakaś rozrywka przyjmuję zatem wyzwanie Odpowiedz Link Zgłoś
ax.p Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? 27.06.09, 10:30 Pozdrawiam bohatera tego postu mam nadzieję że osobiście też jesteś taki bohaterski będzie na kim odreagować jak już nasz kochany deweloper zwinie żagle. To z resztą pewnie piszę ktoś z biura żeby zrobić trochę zamieszania !!!!!!!!! Tak czy nie zawsze to jakaś rozrywka przyjmuję zatem wyzwanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwny Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 12:08 Człowieku, jeśli myślisz, że roboty idą dzięki twoim wygłupom, to gratuluję naiwności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fg Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.09, 14:44 o mieszkaniach to jóż mozna zapomniec ,trzeba odzyskac chociaż czesc kasy,prezes zrobil wszystkich w h...a i sie śmieje razem z prezeska.trzeba zabrac mu majatek ,nawet sila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.centertel.pl 02.07.09, 20:04 przecież tam nawet nie ma kasy na zaktualizowanie strony internetowej, a co tu mówić o reszcie. Ostatni wpis ze Świąt Bożego Narodzenia :)) Totalny obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ts Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 195.225.36.* 10.07.09, 08:55 Czy coś wiadomo o "postępach" na budowie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.centertel.pl 10.07.09, 14:46 Znów skończyło się na zapewnieniach, że od 10 lipca ruszają pełną parą, a tu wielka lipa, nawet nie podpisali żadnej umowy - jak sami przyznają, a w rzeczywistości nawet nie planują jej podpisać. Oj naiwni!!! Tylko wniosek o upadłość, bo przejedzą na obsługę biurą resztę naszych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.09, 11:06 czy wy ludzie nie zdajecie sobie sprawy z konsekwencji ogłoszenia upadłości? Po organach ZUS, US zaspokaja się wierzycieli hipotecznych, czyli wszystkie banki, które są wpisane w KW nieruchomości.A banki mają hipotekę kaucyjną do kwoty 14 mln. Zwykli przyszli właściciele nie otrzymają zatem już nic, bowiem będą w ostatniej grupie wierzytelności, a dla tej już nic nie zostanie. Czasem udaje się coś wyrwać tym, którzy mieli umowę w ormie aktu notarialnego i wpis roszczenia o przeniesienie własności w KW, ale sądowe sprawy upadłościowe trwaja latami. A można otrzymać jedynie jakieś groszę z licytacyjnej sprzedaży mieszkania przez syndyka. Zastanówcie się więc co mówicie, zamiast gadać dla samego gadania, bo pojęcia nie macie jak negatywne skutki właśnie dla przyszłych właścicieli nieruchomości może spowodować ogłoszenie upadłości społki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ale jaja Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.chello.pl 16.09.10, 00:11 10 lipca jest juz po 10 wrzesnia - ciagle zapewnienia a Wy wyzalacie sie na forum.Ktos zWas ma jaja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 87.204.156.* 18.09.10, 20:39 Ludzie czy Wy nie umiecie pisac pism typy ostateczne wezwanie do zawarcia umowy przyrzeczonej ( to jest ostatni typ pisma do nich ), a późniejsze pisma beda dostawac od sadu Kolejne pismo pozew sądowy o przeniesienie własności nieruchomości skladacie w sadzie i po temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerf mądrala Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 20:48 a co z hipotekami wierzycieli mistrzuniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.10, 14:21 Daja 3 oswiadzcenia o zwolnieniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2 Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 194.156.44.* 13.07.09, 11:18 miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,6814087,Jak_deweloper_knebluje_klientow.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.centertel.pl 24.07.09, 11:38 Ma ktoś jakieś nowe wiadomości na temat inwestycji przy Szwai? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ts Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.09, 19:56 Ja na nowej umowie mam że odbiór techniczny do końca sierpnia, a umowa przyrzeczona do grudnia 2009 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 94.254.152.* 27.07.09, 20:37 kiedy podpisałeś bo termin koniec sierpnia nie realny, mają coś robić dopiero od września jak dobrze pójdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ts Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 195.225.36.* 28.07.09, 20:20 2 tygodnie temu przep[isałem umowę w formie aktu i tam mam termin oddania kluczy sierpień 2009, a grudzień 2009 umowa przyrzeczona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 188.33.38.* 28.07.09, 20:21 ale chyba nie w bloku E lub F? bo to nierealne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.univ-paris13.fr 29.07.09, 12:53 Czy ktos moze podac jakies informacje odnosnie prac przy blokach E i F ?? Czy tam cos sie dzieje czy wszystko stoi ??? Ktos kiedys pisal ze Univers negocjuje kredyt ?? Czy to potwierdzona informacja ?? Czy cos z tego wyszlo ??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsks Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 80.50.130.* 12.08.09, 12:08 jakie prace cy ktos z Was dolaczy sie do pozwu zbiorowego przeciwko Uniwes czy bedzie zwlekał kolenjne misiące, Każdy miesiąc przedłuża czas oczekiwania o kolenjny miesiąc ( odestki należne + odsetki karne ) czekam na maila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fg Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 83.238.122.* 12.08.09, 16:03 nic zlodzieje nie budują,kasa pusta,wszystko stracone,trzeba sie zebrac i skopac dupe prezesowi,to najwiekszy wal ostatnich lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ts Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 80.50.130.* 18.08.09, 11:10 Jestem za, tylko ze trzeba to zrobic profesjonalnie, tak ja mowilem musimy sie zebrac wystarczy kolo 10 osob wynajac kancelarie ktora poprowadzi nasz zbiorowy pozew. To jedyne słuszne rozwiązanie. Kasprzyk ostatnio podobno sprzedał auto ( BMW ) teraz jezdzi jakims starym oplem, wyjajmuje mieszkanie itd..., pokazuje ze nie ma pieniedzy. Tylko kancelaria, komornik pomoże musi to być profesjonalnie przeprowadzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.ghnet.pl 22.08.09, 13:30 Na budowie nic się nie dzieje. Nawet pozorów nie robią. Zniknęły nawet kontenery dla budowlańców, a Stróż "zamieszkał" w mieszkaniu w najniżej położonym budynku na parterze. W wątku o Lepordzie pojawiła się propozycja pomocy: forum.gazeta.pl/forum/w,412,84173980,99274364,Leopard_Doplacacie_albo_tracicie_mieszkania.html?wv.x=2 Odpowiedz Link Zgłoś
ax.p Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? 27.08.09, 15:58 Koszty wynajęcia adwokata i koszty sądowe to około 10% wartości mieszkania po czym masz nakaz egzekucyjny, wchodzi komornik który albo coś wytarga albo nie możliwe jest wtedy wpisanie hipoteki przymusowej ale to trwa latami. Z tego co wiem jeszcze nie ma pozwów zbiorowych w takich sprawach ale jak ktoś ma leprze wiadomości to piszcie. Radzę negocjować chociaż podpisywanie umów przedwstępnych w formie aktu notarialnego zawsze to coś choć wydłużają cały proces. Nie ma co kryć że nasza sytuacja jest okropna ale to niestety dzięki naszemu wspaniałemu prawu i złodziejom z univers Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 94.254.183.* 27.08.09, 18:58 macie jakieś informacje na temat budowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.ghnet.pl 31.08.09, 23:52 Nie ma budowy - cisza, spokój, zamknięte na 4 spusty. Już nawet ciecia nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ts Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 80.50.130.* 02.09.09, 09:38 Podobno zarząd został odwołany i przyjda nowi złodzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 188.33.81.* 06.09.09, 12:27 działka na sprzedaż www.krn.pl/oferta.php?ireg=6&par=eNozjTeKN4zXNYw3iAcCAxACsQ0QNACq-Qm3&sort=1&cw=0&ct=1&show=0&f=1&offset=2338913_68_8_2_0 zgadnijcie gdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.09, 22:01 > nasza sytuacja jest okropna ale to niestety dzięki naszemu wspaniałemu prawu Ale co masz do naszego prawa? Że nie ma PRZYMUSU, absolutnie BEZWZGLĘDNEGO zawierania umowy na wybudowanie budynków mieszkalnych u notariusza? Wierz mi, nawet gdyby był taki przymus zawsze znalazła by się firma, która potrafiłaby je obejść. Tak jak i obecnie potrafią przekonać naiwnych do zrzeczenia się wpisywania roszczeń do KW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgg Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.centertel.pl 07.10.09, 19:39 informacje są na razie takie, ze po 20.10 ma dalej to wszystko ruszyć dzięki wsparciu finansowemu z zewnątrz, bo ultimatum postawił bank. Ale jak jest naprawdę, czas okaże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 82.195.186.* 08.10.09, 16:02 bank mówi że macie spłacić kasę a budowa go mało interesuje. nie ma żadnej daty a w szczególności daty kiedy ruszą prace. Opcje są dwie albo sprzedadzą do końca miesiąca działki i będą mieli kasę na dokończenie budowy sami albo się sprzedadzą inwestorowi z dani. Jeśli tego nie zrobią to 1.12.2009 PKO postawi kredyt na wymagalność i przejmie budowę (tzn najprawdopodobniej dokończy bo wystarczy 2 miesiące na dokończenie i nie ma sensu oddawać to syndykowi który będzie działać z 1.5 roku i sprzedawać po 75%wartości). Przejmie budowę i weźmie całe zabezpieczenie które jak można policzyć to 8mln(działka)+12mln(mieszkania niesprzedane) co do kwoty kredytu około 6 mln jest bardzo duże. Problemem jest to że U nie ma kasy ale ma majątek. Oczywiście Kas. i Cz. nie chcą stracić 20mln wolą tanio puścić działkę i zarobić na mieszkaniach a jeśli nie to sprzedać się inwestorowi (za małą kasę ale jednak na plusie) niż dać to wszystko przejąć PKO BP lub ludziom którzy się wpiszą na hipotekę bo już nie będą czekać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 55 Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 188.33.89.* 21.10.09, 20:52 spotkanie, wszystkich z bloku E i F zapraszamy na spotanie w sobotę 24.10.2009 przed blokiem A o 15 godzinie w celu uzgodnienia dalszych działań mianowicie podjęcia tematu z PKO BP w celu dokończenia budowy bez U a jak nie to zgłoszenia upadłości z układem + wpis na hipotekę bloków i działki. Mieszkańców A,B,C,D zapraszamy także jeśli są zainteresowani dokończeniem budowy lub upadłością. Pozdrawiamy grupa osób które już nie będą czekać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.promax.media.pl 22.10.09, 09:59 odpowiadam;że dzwonie do universu od wczoraj i nikt nie odpowiada w biurze a miały być rozwiązania wiadome.czy oni wogóle j.urzędują.jeżeli chodzi o spiotkanien jestem z poza krakowa i mam prob lem tam dotrzeć w danym dniu.chciałab ym wiedzieć czy będą tam przedstawiciele banku nadawcą podam swój nrlub ktoś z prawników bo upadłość to tylko oni mogą ogłosić.chętnie skontaktowzałabym się znadawcą jak mi odpisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ku przestrodze Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.09, 10:09 Upadłośc to najgorsza z możliwych opcji. Po upadlosci nikt juz nie wpisze nic na hipotekę, dlaczego nikt tego nie rozumie? Tym bardziej, że ilu z Was ma umowy notarialne? Na wpis hipotekę musi zgodzic sie wlasciciel, wiec nie wiem jak chcecie to zrobic bez U? PO OGLOSZENIU UOPADLOSCI NIE DOSTANIECIE NIC - ANI MIESZKANIA ANI PIENIEDZY. LUDZIE MIEJCIE TROCHE ROZUMU I NIE SLUCHACIE PIENIACZY! a syndyk ponownie sprzeda mieszkania komu innemu. Dlaczego sami chcecie sobie strzelac w łeb?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.promax.media.pl 22.10.09, 10:28 nie znaqm prawa ale z tego co czytam to gość ku przestrodze ma rację bo wieleb czytałam o upadłości.uważam również że to un ieers powinien nas zwołać i niezależny praswnik aby ludzie odzyskali mieszkania.szanowny zarząd powinien mieć to na uwaadzea bo może dla niektórych stać się tragedią życiową myślę że ci co wzięli dorobek naszego życia wiedzą o co chodzi.nie chować się członkowie zarządu i kończyć sprawę z honorem i dla tych co wam zaufali znalezc najlepsze wyjście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ku przestrodze Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.09, 10:40 Proszę miec na uwadze, że ogłoszenie upadłości powoduje, że nie ma już "moje", "twoje" mieszkanie, ale jest masa upadłości, z której w pierwszej kolejności zaspokajają się wierzyciele hipoteczni - czyli przede wszystkim banki z kilkoma mln wierzytelności + odsetki (!), a więc prawdopodobnie bedzie to całość wartości nieruchomości z budynkami. Jeżeli cokolwiek zostanie to bedą zaspokajane nalezności publicznoprawne, czyli np. podatki, ZUS, itd. Zwykły człowiek, który kupił, zapłacił bez umowy formie aktu notarialnego wraz z zastrzeżeniem o mozliwości wpisania na hipitekę nie dostanie absolutnie nic! Bo nie będzie już czego dzielić dla ostatniej grupie wierzycieli (bodajże 6), w której znajdą się wszycy włąściciele, pomimo, że to oni za mieszkania zapłącili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.09, 11:03 > Zwykły człowiek, który kupił, zapłacił bez umowy formie aktu > notarialnego wraz z zastrzeżeniem o mozliwości wpisania na hipitekę A czy od kilku lat nie jest już tak, że mając umowę notarialną nie trzeba mieć ekstra zgody? Świadczy o tym choćby fakt zastrzegania przez Leoparda w umowie czegoś wprost przeciwnego - że wpisanie bez zgody Leo będzie skutkować rozwiązaniem umowy. Gdyby trzeba było taką zgodę uzyskać - takie zastrzeżenie byłoby bez sensu. Wedle mojej wiedzy rzeczywiście jakieś 10 lat temu trzeba było mieć zgodę, ale teraz wystarczy mieć umowę przedwstępną, aby wpisać wynikające z niej roszczenie do KW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ku przestrodze Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.09, 11:28 1) Wpis roszczenia ndo KW astępuje na wniosek zainteresowanej osoby. Wniosek ten musi być zawarty w akcie notarialnym; 2) w przypadku, gdy w terminie 1 roku od dnia ujawnienia roszczenia w księdze wieczystej osoba uprawniona, której to roszczenie przysługuje, nie złoży wniosku o wpis prawa własności na jej rzecz, roszczenie może być wykreślone z księgi na jednostronne żądanie właściciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wax Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.promax.media.pl 22.10.09, 12:13 ja nie mam aktu notarialnego tylko umowę przedwstępną z universem tzn.że nie mam prawa do kw proszę o informacje.jestem osobą jedsną z pierwszych co zapłaciła całość i taqk to w3ygląda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.09, 12:24 > 1) Wpis roszczenia ndo KW astępuje na wniosek zainteresowanej osoby. Jako kupujący jestem osobą zainteresowaną. > Wniosek ten musi być zawarty w akcie notarialnym; A niby na jakiej podstawie taki wniosek MUSI być zawarty w akcie notarialnym ? USTAWA z dnia 6 lipca 1982 r. o księgach wieczystych i hipotece: Art. 32. 1. Do wpisu ograniczonego prawa rzeczowego na nieruchomości wystarcza dokument obejmujący oświadczenie właściciela o ustanowieniu tego prawa. 2. Do wpisu prawa osobistego lub roszczenia wystarcza dokument obejmujący oświadczenie woli właściciela o ustanowieniu tego prawa albo obejmujący zgodę na wpis roszczenia. Owszem, tak jak pisałem - kiedyś wniosek taki musiał być zawarty w akcie notarialnym (a dokładniej nawet nie sam wniosek, ale zgoda). Tylko że to było kiedyś, a obecnie jest teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ku przestrodze Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.09, 12:32 Dobry przepis Pan powłuje. Przedmiotem wpisu jest roszczenie o przeniesienie prawa własności, zatem do wpisu zgodnie z 32 par 2 potrzbene: - oswiadczenie własciciela (oczywiscie wowoczas musialoby to byc w akcie notarilnym), lub - zgoda wlasciciela. 32 par 1 dot. ograniczonych praw rzeczowych a nie roszczen. Poza tym to wynika tez z terminu tego roszczenia, bo wazne jest tylko 1 rok od wpisu, jezeli nie nastapi przeniesienie to wlasciciel moze zodac wykreslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.09, 12:56 > Dobry przepis Pan powłuje. Przedmiotem wpisu jest roszczenie o > przeniesienie prawa własności, zatem do wpisu zgodnie z 32 par 2 > potrzbene: > - oswiadczenie własciciela (oczywiscie wowoczas musialoby to byc w > akcie notarilnym), Tak, ale to oświadczenie nie dotyczy zgody na wpis, ale ustanowienia takiego prawa. Pan(Pani) zaś pisze nie tylko o konieczności zawarcia umowy w formie notarialne, ale o konieczności zawarcia wniosku o wpisanie takiego roszczenia w umowie notarialnej i to za zgodą sprzedającego. I tylko to ostatnie kwestionuję. Zresztą zarówno przy okazji sprzedaży mieszkania, jak i kupna domu w ostatnich latach notariusze informowali o możliwości ujawnienia przez nabywcę roszczenia z umowy przedwstępnej. 10 lat temu pytała, czy chcemy ujawnić (bo wtedy rzeczywiście konieczna była zgoda i/lub umieszczenie wniosku w akcie notarialnym). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ku p Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.09, 13:09 Ja mam tu lexa i wszystkie zmiany przepisow od 82 r, od daty poczatkowej ustawy nie bylo zadnej zmiany tego przepisu. Jak pisałem roszczenie o przeniesienie wlasnosci nie jest zadnym prawem (ani ograniczonym ani osobistym) tylko roszczeniem i nie stosuje sie do niego calego przepisu 32 tylko ostatni zwrot 32 par. 2, czyli nalezy to czytac tak - do wpisu roszczenia potrzeba jest dokument obejmujący zgodę na wpis roszczenia. Mozliwe ze mowi Pan jednak o innej sytuacji, ale nie kojarze jakiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ku przestrodze Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.09, 12:45 ku przestrodzeArt. 32. 1. Do wpisu ograniczonego prawa rzeczowego na nieruchomości wyst > arcza dokument obejmujący oświadczenie właściciela o ustanowieniu tego praw > a. > 2. Do wpisu prawa osobistego lub roszczenia wystarcza dokument obejmujący oświa > dczenie woli właściciela o ustanowieniu tego prawa albo obejmujący zgodę > na wpis roszczenia To jest jeszcze inaczej: 1. ograniczone prawo rzeczowe (np. uzytkowanie) - wystarcza dokument obejmujący oświadczenie woli właściciela o ustanowieniu tego prawa 2. prawo osobiste (np. sluzebnosc osobista) - oświadczenie woli właściciela o ustanowieniu tego prawa 3. roszczenie (i to my - roszczenie o przeniesienie własności) - zgoda właściciela wszystkie przypadki są oddzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wax Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.promax.media.pl 22.10.09, 10:47 ja też tak uwżam doprowadzić do spotkania z zarządem un iversu ohgłosić wtedy spiotkanie i doprowadzić do wpisania naszych należności do księghi wieczystej zaq zgodą universu i jeżeli potem nie dają rady to dopiero ogłoszą upadłość i uratują poszczególnych ludzi a może potem im się uda coś sprzedać a nas zabezpieczą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.tktelekom.pl 22.10.09, 11:11 też jestem za wspólnym spotkaniem się z zarządem U. i przymuszeniem go do formalnego zabezpieczenia naszych należności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 55 Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 217.147.104.* 22.10.09, 11:40 co dadzą kolejne spotkania przecież jakby mogli budować to by budowali. spotkanie w sobotę na miejscu i trzeba działać a jeśli ktoś chce czekać i się spotykać z U to niech czeka i się spotyka. My mamy inną wizje rozwiązania tematu może brutalnie ale jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ku przestrodze Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.09, 11:47 Pan ma wizję pozostawienia większości osób na lodzie i z niczym, bo do tego doprowadzi upadłość. Ktoś powyżej pisał o terminie do 1 grudnia (ultimatu Banku dla U), wiec może warto do tego czasu negocjowac z U, bowiem tylko z U mamy największą szansę dostać mieszkania na warunkach już umówionych. Bank najprawdopodobniej zażąda dopłat. Prosze mi wierzyć, że bank będzie działał na swoją korzyść, żeby zaspokoić swoje długi, odsetki, prowizje, a nie o dobro klientów U - czyli wszystkich właścieli. Decyzie powinny być podejmowane większością, w końcu jesteśmy już quasi wspólnotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 55 Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 217.147.104.* 22.10.09, 11:58 spotkanie w sobotę tam informacje co dalej. Każdy z nas chce albo mieszkanie albo pieniądze i to max do końca roku. Niech wszyscy podejmą decyzje co w tym kierunku zrobić a nie czekać bez pieniędzy ani mieszkania w nieskończoność. Pisanie na forum żeby ktoś coś zrobił albo nie jest mało poważne. Jeśli ktoś jest zainteresowany swoją sprawą powinien zaproponować plan działania jak z tematu wyjść. Jeśli tego nie robi skazuje się na decyzje innych tzn. takie decyzje które zazwyczaj są dobre dla innych i nie może nikomu nic zarzucać ponieważ nic nie zrobił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ku przestrodze Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.09, 12:14 Uważam, że w takim razie wszyscy powinni sie zaangażowac, a nie decyduje kilka osoób za 6 bloków, dodatkowo bez wiedzy co dla nas korzystne. Proponuje zebrac wszystkich właścicieli - chociażby wrzucajac info pod drzwi mieszkań, umówić się wspólnie z wyprzedzeniem miesiecznym, zeby kazdy spoza krk mógł dotrzec. nie każdy tu zagląda! A nawet jesli to biernie patrzy i nie wie co robic. Jezeli w tym czasie nic sie nie ruszy, to najrozsadniej byloby zebrac sie na opinie porzadnej kancelarii prawnej, przedstawiajac nasza sytuacje i zlecic opracowanie najlepszego rozwiazania. Koszt jednostronny moze bedzie duzy, ale po rozbicu opłat prawnikow na wszyskie bloki A - F moze byc znikomy, a korzysci dla nas wszystkich. Bank moze nie poradzic nam dobrego rozwiazania, bo przeciez dba o wlasne interesy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.tktelekom.pl 22.10.09, 12:13 Racja, nie można działać pochopnie bo wtedy wkopujemy siebie i pozostałych klientów, trzeba naciskać na U. wszelkimi możliwymi sposobami, żeby coś w końcu zaczęli robić, uważam że konieczne są wspólne sptkania U z nami najlepiej ustalić stały termin spotkania raz w tygodniu, żeby na bieżąco relacjonowali co się dzieje albo z naszymi mieszkaniami albo z naszymi pieniędzmi, nich wiedzą że tak łatwo się nie damy wyrolować. Proponuję spotkania w czwartki 16, trzeba tylko zadzwonić do U. że chcemy się spotkać z Zarządem, pierwsze spotkanie mogło by się odbyć w czwartek 29 pazdziernika, nie żałujmy czasu na spotkania, przecież chodzi o odzyskanie naszych setek tysięcy złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wax Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.promax.media.pl 22.10.09, 12:58 szkoda naszej krwawicy proszę mieszkańców z krakowa o ustalenie spotkania grupowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.promax.media.pl 22.10.09, 13:12 słusznie spotkanie z universem oni dawno powinni wyjść sami z taką propozycją a nie chować się i wyznaczonym osobom kazać głupoty przekazywać a tak dbali o dobre imie .zagarnąć czyjąś krwawice to przęstępstwo .pytam co się stało z naszymi pieniędzmi kto je przetrwonił bank też winien kazali wpłacać wszystkie transze co nie wiedzieli co się dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wax Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.promax.media.pl 22.10.09, 11:43 nas 2 zainteresowanych spotk. z universem proszę ludzi z krakowa o zorganizowanie takiego spotkania z zarządem ponieważ jestem z innnej miejscowości i niech nas wpiszą do kw Odpowiedz Link Zgłoś
ratso Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? 06.10.09, 16:21 Czy ktoś wie coś na temat doniesień do prokuratury przeciw Universowi złożonych przez osoby z naszej inwestycji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 83.238.122.* 07.10.09, 11:51 nie ma szans na odzyskanie kasy,prezes całą kase przepisał na konto rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.promax.media.pl 08.10.09, 15:57 jeżeli pan czy panui wie o tym to trzeba zgłosić do prokuratury bo odwleka w czasie i robi przekręt chce zdążyć.wydaje mi się że można będzie sprawdzić te transakcje najwyżej sądy a póżnj p.przekręt odpowie wsz.do sprawdzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 194.156.44.* 22.10.09, 13:45 konia z rzedem temu, kto umowi sie z kims z zarzadu z unuversu. nie ma zarzadu, prezesow i wogole nikogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.promax.media.pl 22.10.09, 14:07 to co robić chyba zawiadomienie do prokuratury o przestępstwie a może ktoś z państwa złożył to prosze napisać jak to załatwić jak długo trwa itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alla Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.09, 14:48 Ja się widziałam z członkiem zarządu 2 tygodnie temu i jestem umówiona znowu na przyszły wtorek???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: florek Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.09, 14:59 No to moze cokolwiek powiesz o sytuacji nieruchomości, zamiast sie przechwalać?! Odpowiedz Link Zgłoś
ratso Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? 22.10.09, 15:45 ja jestem umówiony z P.Duszyńskim w przyszłym tygodniu, wczoraj było spotkanie U z Electrixem, ustalenia są nieznane nie wiem czy doszło do porozumienia, doprowadzenie do upadłości jest nonsensowne- najlepiej wyjdzie na tym syndyk i kancelarie prawne, które będą obłsługiować cały proces pomijając już fakt realności takiego rozwiązania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 55 Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 217.147.104.* 22.10.09, 15:53 jeszcze raz,,, spotkanie, wszystkich z bloku E i F zapraszamy na spotkanie w sobotę 24.10.2009 przed blokiem A o 15 godzinie w celu uzgodnienia dalszych działań mianowicie podjęcia tematu z PKO BP w celu dokończenia budowy bez U a jak nie to zgłoszenia upadłości z układem + wpis na hipotekę bloków i działki. Mieszkańców A,B,C,D zapraszamy także jeśli są zainteresowani dokończeniem budowy lub upadłością. Pozdrawiamy grupa osób które już nie będą czekać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.promax.media.pl 22.10.09, 16:39 to jest takie czekanie na zwłoke zawsze coś powiedzą i znów czekać aż zdążą roztrwonić wszystko bo w banku odsetki rosną.takie umawianie powinno być z wszystkimi klientami i wnioski na piśmie to czekanie przypomina ..... aż wilk kobyłke zje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klm Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.centertel.pl 23.10.09, 09:22 Tak czytam to i patrze...Ile osób chce wziąść udział w ewentualnym spotkaniu? Jeżeli pikietę ma robić 6 osób pod blokiem i się wzajemnie nakręcać w nerwowych pomysłach, to jest to bez sensu. Rozwiazanie tego może byc tylko jedni: wszyscy mieszkańcy muszą skonsolidować się w działaniach, musi zostać zrobiony medialny rozgłos, wprzęgnięta prokuratura, biuro prawne. Przecież dzieląc koszty na wszystkich oszukanych klientów to juz żaden koszt!!!! Ludzie jak Wy myślicie, czego chcecie tam dokonać w kilka osób? Mieszkacie w mieście, gdzie macie pod sobą telewizję, prasę, doskonałe kancelarie prawne, a Wy działacie jak na zabitej dechami wsi. Dlaczego do tej pory nikt nie rozgłosił tego medialnie, do tej pory temat Universu był w lokalnych mediach tematem tabu. Rozumiem, ze nie każdy jest predysponowany do takich akcji, ale na ponad 100 mieszkań nie ma żadnej osoby by wziać to w karb? Pisze to gdyż mieliśmy u siebie w mieście podobną sytuację i dopiero rozgłos tego wszystkiego ruszył całą sprawę do przodu. Naprawdę, wzajemne nakręcanie sie na forum guzik Wam da. W spotkaniu udział wziaść powinny wszystkie osoby i obrać jeden strategiczny plan działania, a nie Wy "zapraszacie wszystkich chętnych" - komedia. Tak zapraszać to można na pikietę dotyczącą ustawienia śmietników przy bloku, a nie walkę o dorobek życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 55 Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 217.147.104.* 23.10.09, 09:36 dziś o 8 rano była telewizja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.centertel.pl 23.10.09, 10:53 Czy coś więcej na ten temat wiadomo? Jaka telewizja, jak wygląda cała sytuacja, czy będzie jakieś spotkanie wszystkich mieszkańców....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alla Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.09, 10:46 czy w sobotę też będzie telewizja? nie mam ochoty zostać gwiazdą telewizyjną:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alla Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.09, 11:28 Jak będzie telewizja, to nas nie będzie. sory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: retro ludzie takie rzeczy się z prawnikami załatwia IP: *.chello.pl 23.10.09, 12:17 a nie z telewizją. Dla mnie to żenujący sposób rozwiązani tej ciężkiej sytuacji i absolutnie nieskuteczny, wręcz może być szkodliwy. Co wam tutaj telewizja pomoże, Univers już więcej na wizerunku stracić nie może, w jaki sposób to ma na nich podziałać pytam się? Przyjadą, nakręcą, wezmą kasę za reklamy i na tym się skończy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 55 Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 82.195.186.* 23.10.09, 12:26 łaskę komuś robisz, a zresztą po co mamy się naciągać czy ktoś raczy przyjść czy nie. Nie będzie żadnego spotkania. My wypowiadamy umowy wpisujemy się na hipotekę i wniosek o upadłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.promax.media.pl 23.10.09, 12:52 jedewn b ałagan każdy coś innego tym co wzięli nasze oszczędności na ręke przestańcie mącić czekać co na wstępie załatwia jedni wziąć prawnika to fakt i przedstawić sytuacje wybrać wariant najlepszy.w grupie siła nie przemądrzajcie się jeden przez drugiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabina77 Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.09, 13:35 czego jest Pan tak niepoważnym człowiekiem? Najpierw organizuje spotkanie, a teraz obrażony ogłasza, że spotkania nie będzie, bo Pan zdecydował ogłosić upadłość. Prosze potraktować wszystkich właścicieli poważnie i z szacunkiem. To nie tylko Pana pieniądze, ale i innych i WSZYSCY powinni mieć możliwość decyzji. Dlaczego Pan nie rozumie, że upadłość to najgorsze rozwiązanie i dla kupujących nie ma żadych korzyści? Wiem, że nie mógł Pan się kontaktować z prawnikiem, bo żaden by tego Panu nie doradził, więc proszę się zachowywać odpowiedzialnie. Chyba, że stać Pana na ewentualne odszkodowania spowodowane wnioskiem o upadłość, kiedy reszzta dzięku Pana lekkomyślności wszystko straci. Widać, że przemawia przez Pana tylko złość a nie chęć dokończenia sprawy, tak żebyśmy otrzymali mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wess Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.09, 13:53 moze warto sie jednak spotkac, wstepnie umowic co robimy? a a pozniej zorganizowac spotkanie ze wszystkimi "wlascicielami"? czy jest szansa na rozmowy z bankiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.centertel.pl 23.10.09, 14:24 Czy jest ktoś przedsiębiorczy, kto mógłby się podjąć organizacji poważnego spotkania wszystkich mieszkańców łącznie z zaangażowaniem w spotkanie znaczącej kancelarii prawnej i przedstawicieli banku, aby wyjaśnic co tak naprawde w tym cyrku się dzieje? Od tego powinno się cokolwiek zacząć, "amatorskie podrywy partyzanckie" nie maja kompletnie żadnego celu, wartości i znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
birds_afterglow Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? 23.10.09, 15:00 Rzeczywiście potrzeba wam prawnika, bo poruszacie się jak dzieci we mgle. Co do formy dokumentu będącej podstawą wpisu do KW (art. 31 ustawy) Gdy umowa jako umowa przedwstępna zostanie sporządzona w formie pisemnej. W takim wypadku dla ujawnienia roszczenia należy zamieścić w niej jednoznacznie brzmiącą zgodę właściciela na ujawnienie roszczenia, jak tego wymaga art. 32 KWU. Ponieważ jednak stosownie do art. 31 ust. 1 KWU wpis może być dokonany na podstawie dokumentu z podpisem notarialnie poświadczonym, jeżeli przepisy szczególne nie przewidują innej formy dokumentu, cała umowa lub samo oświadczenie muszą mieć formę z podpisem notarialnie poświadczonym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 55 Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 82.195.186.* 23.10.09, 15:15 w odpowiedzi na poniższe to Gość portalu: sabina77 napisał(a): > czego jest Pan tak niepoważnym człowiekiem? Najpierw organizuje > spotkanie, a teraz obrażony ogłasza, że spotkania nie będzie, bo Pan > zdecydował ogłosić upadłość. > > Prosze potraktować wszystkich właścicieli poważnie i z szacunkiem. > To nie tylko Pana pieniądze, ale i innych i WSZYSCY powinni mieć > możliwość decyzji. Dlaczego Pan nie rozumie, że upadłość to > najgorsze rozwiązanie i dla kupujących nie ma żadych korzyści? Wiem, > że nie mógł Pan się kontaktować z prawnikiem, bo żaden by tego Panu > nie doradził, więc proszę się zachowywać odpowiedzialnie. > > Chyba, że stać Pana na ewentualne odszkodowania spowodowane > wnioskiem o upadłość, kiedy reszzta dzięku Pana lekkomyślności > wszystko straci. > > Widać, że przemawia przez Pana tylko złość a nie chęć dokończenia > sprawy, tak żebyśmy otrzymali mieszkania. Po pierwsze szukam osób które mają coś konstruktywnego do zaproponowania a nie to żeby ktoś za kogoś coś zrobił. Pisanie żeby wziąć prawnika jest przyznaniem się ,że się jeszcze tego nie zrobiło a co za tym idzie godzeniem się na to co zrobią inni. Co do upadłości to jeśli będzie taka potrzeba to jak najbardziej, w umowie jest napisane ,że mają oddać pieniądze i jeśli tego nie zrobią to będziemy je egzekwować bez względu na ludzi którzy czekają aż inni za nich coś zrobią lub nic nie zrobią bo mogą im zaszkodzić. Każdy z nas indywidualnie podpisywał umowę a nie grupowo więc każdy ma prawo decydować co dla niego najlepsze. Można jedynie połączyć się w grupy które reprezentują jedno stanowisko niezależne od większości. Odpowiedz Link Zgłoś
ax.p Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? 23.10.09, 16:27 Ile jest chętnych na jutrzejsze spotkanie proszę się zgłaszać. Co do electrix to sprawa jest podobno załatwiona w taki sposób że będzie zwalniana hipoteka pojedynczo przez tą firmę i pod takim warunkiem że ci przeniesieni którzy mają jeszcze jakieś dopłaty bezpośrednio będą wpłaty przenosić na electrix. Na to samo zgodził się bank odział jest już zresztą przeniesiony.Spotkanie z zarządem można zorganizować za tydzień zresztą muszą to zrobić bo musi być na to wszystko nasza zgoda i kontakt z nimi jest. Gratuluję pomysłów w stylu UPADŁOŚĆ w szczególności tym którzy nie mają przedwstępnych w formie aktu notarialnego a co do spotkania to na pewno trzeba zrobić i to koniecznie.axp@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rg Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 62.233.212.* 23.10.09, 16:55 tym co chcą ogłosic upadłość trzeba mordy oklepać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ts Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.09, 19:52 O której ma być to całe spotkanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
ax.p Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? 23.10.09, 22:43 Spotkanie jutro o 15 ww6.tvp.pl/8979,20091023938348.strona ZOBACZCIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.mysmart.ie 26.10.09, 11:50 Chcialbym sie dowiedziec czy doszlo do sobotniego spotkania i co ustalono. Jakie ewentualne kolejne kroki? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ml Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.cable.ubr04.hawk.blueyonder.co.uk 26.10.09, 14:14 Witam Rowniez bylbym wdzieczny gdyby ktos z uczesnikow spotkania napisal cos na temat jego przebiegu. Czy cos zostalo ustalone? Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 217.147.104.* 26.10.09, 17:13 Ustalenia są takie, A,B,C,D osoby które mają jeszcze coś do wpłaty będą w pierwszej kolejności podpisywały umowy końcowe przenoszące własność wraz z wydzieleniem działki. E i F spotkanie za tydzień najprawdopodobniej w piątek w celu akceptacji sposobu zabezpieczenia wpłat na dokończenie budowy. Najprawdopodobniej będzie to rachunek powierniczy (sam PKO BP takie rachunki prowadzi) na który przelejemy pieniądze które zostaną udostępnione w pierwszej kolejności dla podwykonawców na dokończenie budowy wraz z drogą. Reszta kasy pójdzie do PKO BP po wykonaniu wszystkich robót. Osoby które wpłaciły już całą kwotę niezależnie czy mają umowy cywilno-prawne czy też notarialne będą podpisywały umowy końcowe w późniejszym czasie tzn. zaraz za wszystkimi wymienionymi powyżej gdyż warunkiem koniecznym jest raz, spłata Elektrixa,dwa dokończenie budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.mysmart.ie 26.10.09, 19:19 Witam ponownie. Mam pytanie odnosnie wielkosci zadluzenia wobec Elektrixa i kosztow dokonczenia inwestycji. Skad pewnosc, ze kwoty, ktore pozostaly nam do splaty wystarcza na pokrycie dokonczenia budowy i koniecznych wierzytelnosci. Czy w sobotnim spotkaniu uczestniczyli tylko "mieszkancy", czy rowniez ktos z firmy. Jaka role odegra w kolejnych etapach np.developer lub bank? Osobiscie nie mam fizycznej mozliwosci brania udzialu w jakichkolwiek dzialaniach (do momentu ewentualnych wiazacych, pisemnych deklaracji) Chetnie jednak skontaktuje sie z osoba czynnie zaangazowana poza forum. tommy.sz@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ratso [...] 26.10.09, 21:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 194.156.44.* 27.10.09, 11:27 www.dziennikpolski24.pl/Artykul.100+M5310c92eca2.0.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal B Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.ghnet.pl 28.10.09, 20:20 Witam, Niestety dopiero teraz otrzymalem informacje o spotkaniu i bardzo prosze o troszke wiecej informacji o postanowieniach z spotkania i przede wszystkim kto oprocz mieszkancow na nim byl. Dziekuje. Porsze o kontakt na mmvisions@gmail.com lub 501 679 891 Z gory bardzo dziekuje, Michal - budynek A Odpowiedz Link Zgłoś
ax.p Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? 29.10.09, 19:11 Zapraszam na spotkanie wszystkich z bloków E i F do biura Univers w piątek 06.11.2009 o godzinie 17.00 w sprawie dogrania spraw z rachunkiem powierniczym.Mają być przedstawiciele zarządu Univers.Na spotkaniu trzeba będzie wybrać swoich reprezentantów. Wszelkie wyjaśnienia w biurze Universu.Jest to informacja potwierdzona!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.ists.pl 30.10.09, 09:34 proponuję spotkanie o 16.30 przed blokami, w celu uzgodnienia wspólnych żądań w stosunku do U.-muszą być konkrety a nie mydlenie oczu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 55 Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 194.156.44.* 03.11.09, 10:18 miasta.gazeta.pl/krakow/1,72936,7207235,Na_dewelopera_nie_ma_mocnych.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.mysmart.ie 03.11.09, 19:55 Materialy prasowe nie napawaja optymizmem.. Poniewaz nie bede na najblizszym spotkaniu (jestem z bloku F), bardzo prosze o skontaktowanie sie ze mna kogos, kto zamierza na nim byc (najlepiej z mojego bloku). Tomek nr tel. 022 3895372 (wieczorem). Z gory dziekuje i pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 94.254.180.* 04.11.09, 20:05 czy ktoś dostał zaproszenie od zarządu na piątkowe spotkanie? mówili że zbiorą wszystkich z E i F Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax.p Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.n4u.abpl.pl 04.11.09, 21:24 Spotkanie jest nadal aktualne i proszę nie czekać na zaproszenie listowne tylko przyjść na spotkanie! Myślę ,że dużo osób nie dostało oficjalnego zaproszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.centertel.pl 04.11.09, 22:30 Spotkanie jest o 17.00 przy bloku A? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax.p Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.n4u.abpl.pl 04.11.09, 23:56 O 17 w biurze ,możemy się spotkać 15 minut wcześniej przed budynkiem A! Bardzo ważne spotkanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.chello.pl 05.11.09, 08:06 z jakim zarządem macie spotkanie? z prawnym czy wirtualnym? proponuje sprawdzić KRS spółki, która "buduje" wasze bloki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 55 Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 217.147.104.* 06.11.09, 08:41 o rachunku powierniczym - jest dobry ale jeśli jest jasno określone pod jakimi warunkami można wypłacać pieniądze. www.pb.pl/2/a/2009/11/06/Rachunek_powierniczy_dziurawy_jak_rzeszoto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosccc Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.multi-play.net.pl 09.11.09, 22:25 co Panstwo ustaliliscie na spotkaniu 6.11? Odpowiedz Link Zgłoś
ax.p Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? 13.11.09, 18:06 Są na bieżąco prowadzone rozmowy z zarządem Universu. Tak że trzeba powiedzieć że nie unikają kontaktu z nami. Prowadzone są rozmowy z podwykonawcami i na niektóre propozycje te firmy przystaną miejmy nadzieję.Z tego co wiem może jeszcze w tym miesiącu firma wykończeniowa wejdzie na inwestycję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: disaster Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.09, 11:15 Baju baju będziem w raju... I jeszcze jedno: wszelkie zapewnienia i obietnice starajcie się mieć także w formie pisemnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beti Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 21:21 Po Leopardzie wszyscy kupujący lokale mają obawy, że stracą dorobek życia, ale w Krakowie nie tylko Univers jest w takiej sytuacji, poczytajcie sobie inne wątki. Teraz prawie wszyscy deweloperzy mają problemy, wystarczy wziąć do ręki Krakowski Rynek Nieruchomości i zobaczyć ile lokali jest oferowanych w inwestycjach zakończonych, tak na oko więcej niż połowa. Banki, które udzieliły kredytów na te inwestycje nie spieszą się do egzekucji z nieruchomości w czasach kiedy rynek praktycznie zamarł i tylko straciłyby na transakcji,wszyscy oczekują na poprawę sytuacji i prolongują terminy spłaty lub zawierają umowy ugody. To nie jest pierwszy kryzys, chociaż wcześniejsze były jakby mniej dotkliwe. Niemniej jednak sytuacja, w której bank mając do ewentualnego sprzedania majątek o wartości wyższej niż kredyt tj. niezabudowaną działkę i niesprzedane wględnie łatwe do upłynnienia lokale (na pewno nie są to apartamenty za 2 mln)oraz lokale z zawartymi umowami, zdecyduje się na egzekucję z lokali z zawartymi umowami jest w ogóle n i e p r a w d o p o d o b n a, więc nie martwcie się na zapas, bo w porównaniu z Leopardem wasza sytuacja jest komfortowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ax.p Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? 17.11.09, 22:46 Większości sąsiadom z E i F napisałem zaproszenia do grupy dyskusyjnej.Proszę więc spójrzcie czasem do swojej skrzynki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: disaster Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.09, 16:40 Gość portalu: Beti napisał(a): > Po Leopardzie wszyscy kupujący lokale mają obawy, że stracą dorobek > życia, ale w Krakowie nie tylko Univers jest w takiej sytuacji, > poczytajcie sobie inne wątki. Teraz prawie wszyscy deweloperzy mają > problemy, wystarczy wziąć do ręki Krakowski Rynek Nieruchomości i > zobaczyć ile lokali jest oferowanych w inwestycjach zakończonych, > tak na oko więcej niż połowa. Banki, które udzieliły kredytów na te > inwestycje nie spieszą się do egzekucji z nieruchomości w czasach > kiedy rynek praktycznie zamarł i tylko straciłyby na > transakcji,wszyscy oczekują na poprawę sytuacji i prolongują terminy > spłaty lub zawierają umowy ugody. To nie jest pierwszy kryzys, > chociaż wcześniejsze były jakby mniej dotkliwe. Niemniej jednak > sytuacja, w której bank mając do ewentualnego sprzedania majątek o > wartości wyższej niż kredyt tj. niezabudowaną działkę i niesprzedane > wględnie łatwe do upłynnienia lokale (na pewno nie są to apartamenty > za 2 mln)oraz lokale z zawartymi umowami, zdecyduje się na egzekucję > z lokali z zawartymi umowami jest w ogóle n i e p r a w d o p o d o > b n a, więc nie martwcie się na zapas, bo w porównaniu z Leopardem > wasza sytuacja jest komfortowa. Czy to się moze ta Beata odezwała o której myslę? W takim razie dziękujemy za przedstawienie punktu widzenia zarządu. Moze mamy lepiej niz ci z leoparda co nie zmienia faktu, że sytuacja jest odległa od normalności a developer odległy od uczciwości. Wasze, zwracam sie tu do universu,"problemy" zaczęły się długo długo wczesniej niż ktokolwiek usłyszał o kryzysie. Co zrobiliście z kasą? Gdzie wasza deklarowana rzetelnośc? Gdzie zabezpieczenia inwestycji, o których było w pismach do nas. Nagle zbiednieliście? to że inni mają gorzej to dla mnie żadne pocieszenie. Zróbcie coś wreszcie zamiast obiecywać, bo jesli chodzi o te obiecanki to już dawno straciliscie wszelką wiarygodność. Zawsze obiecujecie, kiedy chcecie ugrac sobie więcej czasu, problem z tym, że kwestie takie jak dotrzymywanie słowa praktycznie dla was nie istnieją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beti Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.09, 19:01 Nie ta, ale też Beata :-))). Problemami deweloperów (między innymi) zajmuję się zawodowo, ale zupełnie od innej strony i jestem absolutnie pewna co do moich stwierdzeń. Jak to kiedyś stwierdził klasyk "nie chcem, ale muszem". Sama byłam kiedyś w sytuacji, gdy przy znaczącym dla mnie kwotowo zakupie trafiłam na osobę, która specjalną uczciwością nie grzeszyła, widzę, że się ludzie martwią, to po prostu chciałam ich pocieszyć... Odpowiedz Link Zgłoś
ax.p Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? 19.11.09, 19:12 Z paroma osobami z E i F jest kłopot z kontaktem proszę wiec jeśli chcą się przyłączyć do naszego forum dyskusyjnego i otrzymywać najświeższe informacje daję kontakt axp@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AB Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 213.17.128.* 23.11.09, 12:05 krakow.gazeta.pl/krakow/1,72936,7281961,Klienci_Leoparda__nie_oddamy_mieszkan.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxyt Co się dzieje aktualnie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.09, 11:44 Budowa nie ruszyła. Czy ktoś ma jakieś informacje bieżące od zarządu co się będzie działo? czy przepisują mieszkania A-D, a E-F jeszcze będzie budowane? Odpowiedz Link Zgłoś
annia251 Fitnnes club Zielony Ruczaj 15.12.09, 16:24 Wadomo kiedy beda otwierac?Tak ładnie wygladalo na wizualizacji-juz nie moge sie doczekac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Fitnnes club Zielony Ruczaj IP: *.promax.media.pl 18.12.09, 21:55 Cały czas otwarty.Na zielonej łące przyjemnie tylko teraz zasypało.Poczekajmy wiosną zaświeci słońce . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Co się dzieje aktualnie? IP: 77.236.0.* 15.12.09, 21:47 Trwają prace na budynku E,robotnicy kończą szpachlowac i malowac ostatnią klatkę. Od jutra układane będą flizy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 188.33.68.* 15.12.09, 21:49 w tym miesiącu start podpisywania umów końcowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eer Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.09, 09:54 Czy Państwo są tego pewni, że już przepisują? Z info z biura sprzedaży, którą dostałem kilka dni temu wynika, ze osobie, ktorej zagwarantowano pismene pierwszeńtwo przeniesienia własności notarialnie wyznaczono na czerwiec(!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 11:22 Co do podpisywania umów końcowych. Ja dostałem info że mają przepisać do końca czerwca a nie 1 osoba w czerwcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmm Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.chello.pl 18.12.09, 02:35 Na zewnatrz -10C - pewnie znowu budowa stanie - a co sie wydarzy do czerwca to moga powiedziec klienci np. Leoparda.Najpierw prosba od dewelopera o doplate a 2 miesiace pozniej spektakularne bankructwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miro Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.chello.pl 30.12.09, 10:48 no i co upadaja- takie wiesci ida z klinów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 10:14 Sam nie wiem co robić, każdy pisze że upadają a oni dalej przychodzą do pracy. Co jest grane??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.10, 12:34 Tak, tylko, że Uniwers ma kilka spółek i do Lubostronia jest to inan spółka niż do klinów, wiec jeśli ogłoszą tam, to jeszcze miejmy nadzieje, nie bedzie oznaczało, ze u nas również. W końcu mają jeszcze działkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buha Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.dhcp.oxfr.ma.charter.com 05.01.10, 17:14 kto wam taką plotką plotkę zapodał, że u. z klinów upada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fyv Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.10, 12:46 Znowu ruszyły prace na Szwaii. Dziś robione są płytki na klatce 2 w bud. E Odpowiedz Link Zgłoś
cent-urion Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? 07.01.10, 03:24 > Znowu ruszyły prace na Szwaii. Dziś robione są płytki na klatce 2 w > bud. E To znaczy ze sie wczesniej zatrzymaly?Pewnie nie zaplacili podwykonawcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fyv Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 10:06 Prace były wstrzymane bo był mróz. Już są płytki na 1 klatce w bud. E, oby tak dalej i jak dobrze pójdzie na zcerwiec klucze. Odpowiedz Link Zgłoś
maximus38 Sasiad z OE 07.01.10, 23:58 Jak dajecie rade psychicznie?Czy oni faktycznie placa za wynajem osobom ktore nie moga sie z ich winy wprowadzic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ll Re: Sasiad z OE IP: 136.182.2.* 08.01.10, 18:02 Bank dzis powiedzial ze w poniedzialek beda papiery, wiec ostro ruszamy od poniedzialku (jesli wyda w poniedzialek) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyhu Zielony Ruczaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 11:31 Cos idomo jak sprawy z bankiem, kiedy podpisywanie umow???? Trzeba chyba zglosic do prokuratury tak jak ludzie z Bartla. Kiedy nastepne spotkanie w sprawie Ruczaju??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: targosz Re: Zielony Ruczaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 13:25 umowy nie będą podpisywane bo bank i firmy nie godzą się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: targosz Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 13:29 nie zaplacili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychu Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 13:36 Jak to nie zaplacili. Dlaczego bank sie nie zgodzil. znowu budowa stanela??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uds Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 11:07 No i stało się znowu przerwane prace a miało być eldorado. Pewnie znowu zrobili podwykonaców na szaro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 217.147.104.* 13.01.10, 13:47 piszcie po numerach mieszkań kto sieje taki defektyzm. Bank uzgadnia szczegóły i będzie budowa skończona. Mamy dostać papier od banku który to potwierdzi. Lepiej dzwońcie do banku do warszawy z pytaniem kiedy to wyda niż tutaj się nawzajem nakręcać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: disaster Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.10, 16:37 piszcie po numerach mieszkań kto sieje taki defektyzm. Bank uzgadnia szczegóły i będzie budowa skończona. Mamy dostać papier od banku który to potwierdzi. Lepiej dzwońcie do banku do warszawy z pytaniem kiedy to wyda niż tutaj się nawzajem nakręcać Bank uzgadnia a kiedy uzgodni? Kiedy będzie papier? Za pół roku za rok? Bank z tego co wiem nie udzieli takiej informacji anonimowym osobom przez telefon, więc ostatnie tłumaczenie jest wzięte z powietrza. a tak wogóle to z którego mieszkania jest kolega i skąd takie "pewne" wiadomosci? Na bartla (kliny) tez obiecywali i nic się nie zdarzyło a teraz co? Wykonawca zabrał im nawet klucze i próbują wyciągnąc od ludzi kasę, zeby spłacac swoje długi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.ipaper.com 14.01.10, 09:47 Widze ze w ogole nie orientujesz sie w obecnej sytuacji. A tylko siejesz zamet. Najnowsze informacje sa takie ze bank do konca tego tygodnia podpisuje porozumienie z Universem. Nie wiem dlaczego porownujesz kliny ze szwai to 2 rozne budowy i 2 rozne spolki. A bank rozpatruje budowe na Szwai. Wiec zamiast tu pisac takie rzeczy moze warto zadac normalne pytanie na forum. A Ty kolego z ktorego jestes mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: disaster Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.10, 13:21 Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? Autor: Gość: Aga IP: *.ipaper.com 14.01.10, 09:47 Widze ze w ogole nie orientujesz sie w obecnej sytuacji. A tylko siejesz zamet. Najnowsze informacje sa takie ze bank do konca tego tygodnia podpisuje porozumienie z Universem. Nie wiem dlaczego porownujesz kliny ze szwai to 2 rozne budowy i 2 rozne spolki. A bank rozpatruje budowe na Szwai. Wiec zamiast tu pisac takie rzeczy moze warto zadac normalne pytanie na forum. A Ty kolego z ktorego jestes mieszkania? Nie dwie ale z dwadzieścia spółek w których zarządach są zawyczaj dwie te same osoby, wystarczy zajrzec do KRSu. Co je łączy? To samo podejście do zawieranych umów i ten podobne poszanowanie dla swoich klientów, Zanim szanowna pani przejdziemy do przedstawiania się, poczekajmy do poniedziałku, ciekaw jestem co wtedy od pani usłysze w temacie porozumienia z bankiem. Bezkrytyczne ufanie wszystkiemu to najgorsza rzecz, jakiej można wymagac od ludzi. Zamęt, odwlekanie w nieskończoność działań i sianie sprzecznych informacji to, z przykroscią musze zauwazyć, domena drugiej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmmm Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.chello.pl 15.01.10, 01:27 wiec dzis 15.01(koniec tygodnia) dowiemy sie jaka jest prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 12:37 a kto tę prawdę powie, jak w biurze nic ie wiedzą bo zarzad nic ich nie informuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.chello.pl 19.01.10, 10:06 jak idzie budowa na szwai? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedrula Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.10, 11:57 Co jest z budowa na Szwai niby robia ale jakos nie widac konca. Wykonawcy mowia ze znowu nabili ich w butelke i dalej nie ma kasy a mialo byc tak pieknie. Moze znowu trzeba uderzyc do zarzadu na spotkanie?? co o tym myslicie? wyjasnila sie sprawa z PKO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: disaster Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.10, 15:55 Autor: Gość: Aga IP: *.ipaper.com 14.01.10, 09:47 Najnowsze informacje sa takie ze bank do konca tego tygodnia podpisuje porozumienie z Universem. Nie wiem dlaczego porownujesz kliny ze szwai to 2 rozne budowy i 2 rozne spolki. A bank rozpatruje budowe na Szwai. No więc?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.ipaper.com 20.01.10, 07:54 Jesli chce Pan wiedziec aktualne informacje to prosze sobie przeczytac posta Autor: ax.p 19.11.09, 19:12 i po dodaniu do grupy bedzie Pan wszystko wiedzial. Oczywiscie jesli jest Pan klientem Universu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tar Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 09:26 podajmy univers do upadłości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 91.213.255.* 20.01.10, 09:42 Teraz wszystko zaczyna się układać, jak tyle czekaliście to poczekajcie jeszcze trochę - upadłość to najgorsze rozwiązanie dla ciebie i dla pozostałych klientów. Porozumienie z bankiem jest gotowe, więc wszystko ruszy wkrótce bardzo szybko, więc nie psuj tego, nad czym niektórzy klienci pracowali kilka miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.ipaper.com 20.01.10, 10:36 Jesli jestescie klientami to jak pisalam wczesniej dopiszcie sie do grupy klientow gdzie bedziecie wiedziec aktualne informacje. Jest grupa ludzi(klienci), ktora pracuje nad tym by jak najszybciej zakonczyc budowe. Wydaje mi sie ze niektorzy piszacy tu o upadlosci nie wiedzieli o tych dzialaniach albo nie sa klientami tylko podgrzewaja atmosfere. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 62.233.212.* 20.01.10, 13:11 jestem klientem chciałem sie dopisać do grupy,jaki jest adres. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: disaster Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.10, 14:35 Autor: Gość: Aga IP: *.ipaper.com 20.01.10, 07:54 Jesli chce Pan wiedziec aktualne informacje to prosze sobie przeczytac posta Autor: ax.p 19.11.09, 19:12 i po dodaniu do grupy bedzie Pan wszystko wiedzial. Oczywiscie jesli jest Pan klientem Universu. Nie odpowiedziała Pani na moje pytanie, dotyczące banku. Z Pani uniku wynika, ze kolejny termin załatwienia sprawy okazał się byc zwyczajnym kłamstwem. Znam doskonale Wasze metody działania "czekacie juz tyle to poczekajcie jeszcze trochę" i tak bez końca miesiącami, potem latami. Tak, NIESTETY jestem waszym klientem, bo gdyby było inaczej wisiało by mi powiewało co się dzieje z waszą żałosną firemką i na pewno nie traciłbym czasu, żeby śledzić to forum. Sianie zamętu? Któż miałby to robić,? Konkurencja? Przecież wy nie potrzebujecie zadnej konkurencji. Wy pogrązacie sie sami, niestety naszym kosztem. Nie mam zamiaru nalezec do grupy kontrolowanej przez wynajętych klakierów z Universu. Trzeba byc naprawdę slepym, lub naiwnym, zeby jeszcze wierzyć w dobrą wole drugiej strony A do reszty mały apel, zeby przejrzeć na oczy i nie dać się nabierac na wieczne, niespełnione obietnice. Nie spotkałem się jeszcze z zadnym dotrzymanym terminem ze strony developera, za to zapewnień były dziesiątki. Zawsze teoretycznie dobra wola, lecz niestety nie poparta żadnymi działaniami. Tak własnie wygląda ta sytuacja. Porozmawiajcie sobie z ludźmi z klinów, którzy czekają na swoje mieszkania już trzy lata, wnet odkryjecie, że te sytuacje są podobnie bliżniacze jak zarządy obydwu universów, które sprawują piecze nad tymi inwestycjami. Żądajcie dowodów deklarowanych działań, a gdy ich nie ma sami rozważcie, czy wszystko jest szczerą prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 10:35 Co z budową, dalej jest cisza. Znowu wydudkali wykonawce!!! Kiedy dostaniemy własne "M"??? Czy ktos cos wie jak rozmowy z bankiem. Gdzie jest ten gosc siwawy co kojarzył spotkania, mialo byc tak pieknie a jest jak zwykle. Rece opadaja. Moze trzeba Jaworowicz albo TV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kornelia Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.tktelekom.pl 21.01.10, 12:30 Co do budowy, w tym tygodniu jest za zimno na układanie płytek,jak zelżymróz prace zostaną wznowione, z bankiem jest wszystko dogadane, jeżeli rzeczywiście jesteś zainteresowany i jesteś klientem Zeilonego Ruczaju, a nie chce ci się zalogowąc na forum mieszkańców to przyjdź w poniedziałek na 16.30 pod biuro U. Będą tam osoby zorientowane w temacie inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ydtg Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 16:12 Do Kornelii co da kolejne spotkanie? Kłamstwo na kłamstwie. Nawet pracownikom nie płaca i ma byc lepiej. Ja daj sprawe do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kornelia Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.tktelekom.pl 21.01.10, 12:33 Na spotkanie w poniedziałek zapraszam również Disastera, niech się czegoś dowie i potem niech nie sieje zamętu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 62.233.212.* 21.01.10, 13:37 na innych budowach pracuja na zewnątrz,na układanie płytek jest dobra pogoda,mróz nie jest wytłumaczeniem,na klatce sa temperatury dodatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tar Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 17:18 pytanie czy im płacicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: disaster Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.10, 19:30 Szykujcie się na wielkie lawirowanie, tłumaczenia, nowe terminy itd. Ciekawe na ile starczy wam sił, zeby łykac motto: "czekaliscie już tyle czasu to poczekajcie jeszcze trochę". Pamiętajcie, ze to trochę to co najmniej drugie "tyle" czasu. żądajcie dowodów, potwierdzeń, umów, kwitów. Nic na gębę. To tyle mojego "zamętu" na dzisiaj. Pozdrawiam współposzkodowanych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the end od story Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.chello.pl 25.01.10, 21:53 czyli dalej kupa? Odpowiedz Link Zgłoś
ax.p Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? 26.01.10, 09:11 W odpowiedzi !!! Tak ślicznie pan piszę ale czy jest pan choć trochę zorientowany? ,,Nie mam zamiaru należeć do grupy kontrolowanej przez wynajętych klakierów z > Universu. Trzeba być naprawdę ślepym, lub naiwnym, żeby jeszcze wierzyć w dobrą > wole drugiej strony" To mnie zdenerwowało!!!! Byłem jedną z pierwszych osób które zaczęły coś robić w tej sprawie i organizować mieszkańców. Proszę zatem niech pan przedstawi swój projekt na wyjście z tego bagna a nie pisze pierdoły i wku...a tych którzy starają się sprawy pchać do przodu. Może niech się pan porozumie z mieszkańcami z Bartla bo z tego co ja wiem ich inwestycja jest jeszcze w większym gó...e niż nasza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tar Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 12:51 Masz racje trzeba ich nauczyć że z ludzi nie robi sie debili.Może mały łomot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELA Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 13:54 Wpie...to za mało. kiedy akta. był ktos na spotkaniu jakie są reakcje po spotkaniu. napiszcie albo podajcie z kim sie komunikowac??? Zrozpaczona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: disaster Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.10, 14:51 Panie Kolego Gniew nieuzasadniony, gdyż pod pana osobistym adresem żadnej obraźliwej uwagi nie wygłaszałem. Jeżeli ktoś twierdzi a nawet upiera sie, że Univers ma zamiar w czymkolwiek dotrzymać słowa to zawsze budzi moje podejrzenia a jeśli na dodatek twierdzi się, że sugerując ostrożność wobec tej skompromitowanej już z wielu stron spółki sieje "zamęt". jak dla mnie robi PR temuż developerowi. Że niby developer cacy a jak ktos o nim żle wypowie to od razu "zamęt". Takie miejsca jak to forum służą do informacyjnego mydlenia oczu klientom, że niby się cos robi, rozmawia itd. mozna to robić przez podstawione osoby. Stąd mój sceptycyzm jak ktoś co tydzień pisze, ze rozmawia się z bankiem i że już już , pod koniec tygodnia będzie rozwiązanie a potem reset, nowy tydzień i jazda od nowa i tak bez końca. Prosze mi wierzyć, ze można tak bardzo długo i że ludzie wciąż będą czekac i wierzyć. Ludzie do końca będa sobie wmawiać, ze spółka ma kłopty i dlatego jej nie wychodzi a nie, ze po prostu są przez cały czas oszukiwani. Namawiam Państwa jedynie do weryfikowania oświadczeń developera w oparciu o dostępną wiedzę czy materiały, do których można dotrzeć. Względnie, zeby prosic ich o okazanie stosownych papierów dokumentujacych deklarowane działania. Zeby nie łykac wszystkiego co mówią i zeby raczej odnosić się do tej firmy z nieufnością. Znając jej dotychczasowe postępowania nie powinno to nikogo dziwić i myślę ze tu się pan ze mną zgodzi. W kwestiach rozwiązań czy pomysłów ruszenia sprawy do przodu, myslę, zę spokojnie można byłoby pozwolic sobie na wynajęcie adwokata, który byc może wskazałby rozwiązania, jakie nam, szarym śmiertelnikom nie przyszłyby nawet do głowy. Oczywiście prawnik nieczego nie zrobi sam i bez aktywności chocby częsci grupy nic się nie wskóra. Tak czy inaczej dobrze byłoby, zeby rozmów z universem nie trzeba było prowadzic z pozycji klęczącej. Mam nadzieje, ze pan zroumie co mam na mysli. Co do ludzi z bartla, to byc może nie jest to zły pomysł, bo z tego co mi wiadomo to zjednoczyli się i ostro działają, zeby sprawe zakończyc. Oni tez miesiacami a nawet latami ( niektórzy z nich czekają na mieskzanie już ponad 3,5 roku) łykali uspokajajace wyjasnienia swojego developera, az w końcu miarka sie przebrała. Niewykluczone, ze warto zasięgnac u nich rad, w końcu podobno mają jeszcze gorzej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 62.233.212.* 26.01.10, 16:35 na początek można wprowadzic sie do domu prezesa,zabrać samochód itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielonomi Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.chello.pl 27.01.10, 13:35 Czy tam jeszcze ktos odbiera telefon - dzwonie do nich i cisza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tar Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 16:19 trzeba się zebrać i im dojebać i siwemu też bo on sieje propagande Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.promax.media.pl 27.01.10, 17:21 gdzie byłeś do tej pory krzykaczu i ubliżanie w twoim stylu.nic nie wiesz czy te osoby czynią coś złego a może robią wszystko dla dobra ludzi poszkodowanych.a ty siedząc w ciepełku tylko piszesz i mącisz.jeżeli jesteś prawy to włacz się do pomocy bo najłatwiej krytykować nic samemu nie robiąc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.chello.pl 27.01.10, 19:03 Stary lepiej licz się ze słowami bo chyba rzeczywiście ubogie masz informacje co do tego jak idą sprawy a łomot lepiej sobie spuść sam bo propagande to siejesz Ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tar Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 12:51 to może podzielisz sie tymi informacjami na zebraniach mówicie że jest podpisana umowa z bankie tak pie...cie od 3 miesięcy i dalej dupa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 15:45 Tar ma racje pierd... że podpisuja z bankiem i dalej dupa. Moze na euro 2012 uda im sie cos zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjo Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 62.233.212.* 28.01.10, 17:34 byłem na zebraniu w listopadzie i prezes piefrdolił ze na dniach podpisuja umowe z bankiem,mineło 3 miesiace i nic sie nie zmieniło. KTOŚ WALI W HUJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Djon Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 77.236.0.* 28.01.10, 20:27 Co sie w koncu tam dzieje w tym Universie, dzownie caly dzien i cisza, nikt nie podnosi sluchawki. Pewien z inicjatorow zebran pod blokiemmowil cos kiedys o jakis kontach gdzie bedziemy wplacac kase i bedzie dobrze. minelo troche czasu i co dalej jestesmy w szarej dupie. kiedy to wszystko sie skonczy. oby nie bylo tak ze ten caly inicjator nas wszystkich wykolegje dostanie akt i bedzie go walic czy skoncza budowe czy nie, ale jak tu konczyc jak nawet kierownika budowy nie ma. cala polska!!!! robili plytki na bud. E i co staneli bo nie wyplacicli podwykonawcy znowu go nabii w butelke. nasz blok F to pewnie juz nikt nie ruszy. poprostu zalamka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tar Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 20:28 trzeba zrobić zebranie i trzeba postawić sprawe albo przepisują mieszkania a jak nie to wypie...ć ich z tego biura bo oni z nas robią sobie jaja prezes jeżdzi sobie na narty i z nas się śmieje bo znalaz frajerów którzy go sponsorują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania23 Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 09:54 No ni ezaraz mnie szlag trafi my mamy kredyty na 30 lat placimy tym złodzieja a oni sobie jezdza to tu to tam. Trzeba wziac powiesic za jaja jednego z drugim na moscie glowa w dol do wisly i niech oddaje kase albo mieszkanie, moze to ich przekona i do zrozumienia ze z nami to nie przelewki. Co o tym myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axa Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.promax.media.pl 29.01.10, 13:07 mnie też trafia to jest ponad ludzką siłę plowoli tracić wez 1 transzyszystko.jestem ciekawa czy masz umowe w formie aktu notarialnego czy cywilno prawną bo ja to drugie i wszystko zapłacone bez 1 transzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: disaster Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.10, 14:43 napierajcie o potwierdzenie umowy w formie notarialnej - macie do tego pełne prawo. Jeśli nie słuchają Was pojedyńczo, zbierzcie się grupą i ich odwiedźcie. Albo walczycie o akt, albo rozważcie wypowiedzenie umowy i procesowanie się o zwrot kasy (wg wiadomości od jednego z byłych już klientów trwa to z 1,5 roku - 2 lata). Konsultujcie wszystko ze swoimi prawnikami NADE WSZYSTKO ZABEZPIECZCIE SWOJE INTERESY BO UMOWA CYWILNO-PRAWNA ZNACZY W TYM KRAJU TYLE CO NIC! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olala Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 13:35 Hmm, ciekawe z tymi nartami, bo właśnie widziałem ich prezesa jak wchodził do biura... Wczoraj podobno był w Warszawie w banku, tak przynajmniej twierdzą w U... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olall Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.chello.pl 29.01.10, 16:42 Byl w banku i odeslali go z kwitkiem nie chca kredytowac bankruta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 62.233.212.* 29.01.10, 18:06 akt notarialny nic nie pomoże jak firma zbankrutuje,liczy sie tylko wpis do hipoteki, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: disaster Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.10, 19:52 utor: Gość: gf IP: 62.233.212.* akt notarialny nic nie pomoże jak firma zbankrutuje,liczy sie tylko wpis do hipoteki, Notarialna przedwstepna nie gwarantuje mieszkania ale gwarantuje roszczenie udokumentowane zapisem w księdze wieczystej. W przypadku upadłości developera możesz byc w 5 lub 6 grupie do spłaty, ale masz dokument na podstawie którego mozesz jej żądac. Jeśli nie wydzielono lokali to nikt nie podpisze przeniesień. Gdy nie ma możliwości zawarcia umowy przeniesienia a chce się zabezpieczyc swoje interesy to jest to jedyny sposób, żeby coś poprawić. Umowa cywilno prawna jest tyle warta co kawałek papieru toaletowago. Najlepiej oczywiście miec przeniesienie i tu jak najbardziej trzeba naciskac na developera. Jeśli zaś chodzi o notarialne potwierdzeniem cywilno prawnej nie trzeba o nic błagac, bo to jest ich psi obowiązek, żeby to zawrzeć w tej formie z kazdym kto tego chce. Autor: Gość: olala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 13:35 Hmm, ciekawe z tymi nartami, bo właśnie widziałem ich prezesa jak wchodził do biura... Wczoraj podobno był w Warszawie w banku, tak przynajmniej twierdzą w U... I to jest fenomen ludzi, którzy zawsze są o własciwej porze we własciwym miejscu. Czy Aga, Ola i Kornelia to nie przypadkiem jedna i ta sama pisząca tu osoba? Zeby się przekonać wystarczy porównać treśc postów i nastawienie do U. Dlaczego prezes musi jeżdzić do banku w Warszawie a nie może załatwić swoich spraw w lokalnym przedstawicielstwie? Mamy XXI wiek a facet prowadzi swoje bezowocne negocjacje szarpiąc się co chwila przez pół Polski - nie ma maili, telefonów, że o możliwości videokonferencji nie wspomnę? Hasełko "był w banku w Warszawoe" To stek nonsensu i ściema śmierdząca na kilometr. Kazdy kto ma choc minimalne pojęcie o prowadzeniu biznesu doskonale wie, że nie ma w tym najmniejszego sensu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan [...] IP: *.range86-133.btcentralplus.com 29.01.10, 20:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 81.219.151.* 29.01.10, 22:15 I sprzedali dzisiaj to mieszkanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmmm Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.chello.pl 30.01.10, 13:51 Ciekawe skad Jan ma dostep do takich informacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaw Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.10, 14:23 Osoby faktycznie zainteresowane zakończeniem inwestycji (przyszli mieszkancy), maja lub mogą mieć (nasze forum wewn.; kontakty tel., których nie będę tutaj podawał) dostęp do szczegółowych informacji dotyczących spraw na Szwai i mam nadzieję, ze to nie one są autorami lub nie zwracają uwagi na często nieprawdziwe informacje, których chyba jedynym celem jest wprowadzaniem zamętu. Obecny etap inwestycji (w tym porozumienie z Bankiem) jest podsumowaniem starań wielu osób: przede wszystkim Mieszkańców (wiadomo kumu sie należą szczególne podziękowania), Pracowników PKO i w końcu Zarządu. Pewnych rzeczy nie da się załatwić w m-c, to kwestia rozmów, negocjacji, procedur. Trwało to trochę dłużej niż myśleliśmy, ale zostało zrobione dokładniej. To oczywiście jeszcze nie koniec, ale za nami trudniejszy etap. Teraz tylko nierozsądne działania mogą to wszystko zaprzepaścić, dlatego proszę o rozsądek i w razie pytań kontakt z Reprezentantami, kierowanie pytań na wewn. forum. Jeszcze chwila cierpliwości i wreszcie wszyscy zostaniemy właścicielami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;o Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.chello.pl 31.01.10, 18:27 Osoby faktycznie zainteresowane zakończeniem inwestycji (przyszli mieszkancy), maja lub mogą mieć (nasze forum wewn.; A mozna prosic adres tego forum, gdzie uzyskac dostep? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.chello.pl 01.02.10, 20:50 No wiec kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.range86-133.btcentralplus.com 02.02.10, 00:19 Krotkie sprostowanie: Bardzo przepraszam Pana z banku PKO za opublikowanie jego danych - administrator zostal poinformowany i post powinien zostac wkrotce usuniety. Moim celem bylo: 1. poinformowanie wszystkich zainteresowanych sprawa (w glownej mierze mieszkancow ktorzy zainwestowali grube tysiace w mieszkania ktorych tak naprawde dalej nie sa wlascicielami) Wszyscy mamy prawo do informacji na jakim etapie jest inwestycja i kiedy (po 3 latach oczekiwania) doczekamy sie aktow notarialnych, czego U. nie raczy robic. 2. zdementowanie wszystkich plotek, zlosliwosci i negatywnych komentarzy ktore byly zagrozeniem pozytywnego zakonczenia calej sprawy. Zycze wszystkim szybkiego podisania aktow. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmmm Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.chello.pl 02.02.10, 15:21 tak mi sie wydawalo ze Jan poszedl po bandzie - pewnie u gostka w PKO sie telefony urywaja a sadzac ze stanowiska facet ma funkcje wykonawcza a nie decyzyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.10, 15:52 Podpisano 1 akt na bud. E, pewnie rusza nastepne. Takie sa info z biura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 77.236.0.* 02.02.10, 21:11 Ciekawe komu sie udało. Moze ktos wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 11:56 ponoć dostali pieniądze z banku i dalej się nic nie dzieje na zebraniu mówili że jak podpiszą z bankiem to budowa będzie skończona w dwa miesiące a budynek F nie ruszył z miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pik Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.centertel.pl 03.02.10, 19:49 ...czy wszystko jest w porządku? Pierwsze umowy notarialne otrzymują osoby które są reprezentantami reszty mieszkańców w tej grze z U. Umowę dostał już jeden z głównych jej reprezentantów, reszta tego "zarządu" czeka w kolejce do notariusza. Miejmy nadzieję, że inni też się doczekają. Tylko kto nas będzie dalej reprezentował? Może warto wybrać jakiś nowy "zarząd reprezentantów", bo ten raczej nie ma już w tym interesu, o czym zresztą świadczy zaistniała cisza w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 08:46 słyszałam że siwy wykupił miejsce parkingowe za 500 zł-to gdzie będą mieli pieniądze na skończenie tych bloków jak będą robić takie interesy to to nam zostanie kupić sobie namioty żeby być na swoim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jed Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.centertel.pl 04.02.10, 14:03 teraz widać kto na tym interesie najbardziej ugrał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 11:58 byłam dzisiaj w biurze a tam nikogo nie ma czy ktoścoś wie na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wala Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 13:40 ponoć dzisiaj dział sprzedaży jest nieczynny z powodu choroby pracownika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmmm Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.chello.pl 03.02.10, 15:16 Czy to prawda ze univers zglosil do UP zwolnienia grupowe- podaja bez nazwy jednego z krakowskich deweloperow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: disaster Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.10, 15:53 Sytuacja ruszyła czy dalej to co zwykle - obietnice bez pokrycia? Co do zwolnień grupowych, to gdyby cos takiego chcieli zrobić to chyba samych siebie musieliby tez zwolnic bo zbyt wiele ich tam nie ma. Podobno męska sekretarka jest chora, ale moze to tylko unik, bo tymczasowo wyczerpał się arsenał łgarstw? Wcale nie zdziwie się jesli wogóle zlikwidują sekretariat, w sumie informacji sensownych i tak nie jest w stanie udzielić a mieszkań tez juz nie sprzedają. utor: Gość: Jan IP: *.range86-133.btcentralplus.com 02.02.10, 00:19 Moim celem bylo(...)zdementowanie wszystkich plotek, zlosliwosci i negatywnych komentarzy ktore byly zagrozeniem pozytywnego zakonczenia calej sprawy. Od kiedy to negatywne komentarze na forum obchodzą bank? Dalej ściemniasz? Bank interesuje jedynie wypłacalnośc developera i jego zdolność kredytowa. Nie sadzisz chyba, ze ktokolwiek z PKO tu zagląda albo się nami przejmuje. Boicie się negatywnych nastrojów nie ze względu na załatwienie spray, bo tu doskonale znacie swoje szanse i rezultat. Boicie się oszukanych ludzi, bo doskonale wiecie, ze prędzej czy później zwrócą się przeciwko wam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.range86-133.btcentralplus.com 05.02.10, 22:02 Widze ze disaster (czyt. katastrofa) - jak sama nazwa wskazuje negatywne myslenie ma we krwi. Wprowadzasz tutaj tyle zametu, ze lepiej by bylo gdybys wogole nic nie pisal. Wydaje mi sie rowniez, iz twoja maksymalnie wybujala wyobraznia swietnie podkreca twoja teorie spisku. Ciekawe...Hmm, tak chyba wszyscy jestesmy z U. i wszyscy piszemy tu nieprawde i staramy sie siac zamet...Masakra. Tak czy owak gratuluje wyobrazni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: disaster Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.10, 23:22 Autor: Gość: Jan IP: *.range86-133.btcentralplus.com 05.02.10, 22:02 Tak czy owak gratuluje wyobrazni. - developer bez działu handlowego i sekretariatu - spłacane przez nas ( w wielu wypadkach do końca życia) pieniądze, które spokojnie wystarczyłydo zakończenia inwestycji. Wystarczyłyby , gdyby nie zniknęły. - drogie bryki prezesostwa i pusta kasa spółek - tablice informujące o gotowych "mieszkaniach do odbioru"(zielony Ruczaj, Bartla), które to mieszkania nie są ani gotowe a tym bardziej do odbioru. - negocjacje z bankiem zakończone sukcesem w rezultacie czego sytuacja wygląda identycznie jak przed ich rozpoczęciem. itd etc... na koniec dwa ćwiczenia; - wskaż choć jeden termin dotrzymany przez developera - wskaż choc jeden termin deklarowany przez ciebie w imieniu spółki i dotrzymany. Są rzeczy na swiecie, o których nie śniło sie filozofom. Mnie tez się wiele nie sni ale od czasu jak poznałem tą firemke, granice mojej percepcji uległy znacznemu poszerzeniu. Teorie spiskowe? Owszem, nie miesci mi się w głowie, że ktos normalny w obliczu oczywistych faktów i kilkuletniego oczekiwania ( o czym nie było słowa w umowie, kiedy przelewało im się kasę) może jeszcze stac murem za developerem. Toż to masochizm najwyższej próby. Zwróć uwagę, że zasugerowałem jedynie patrzenie na ręce developera i montorowanie jego działań, co ty i kilka ( moze to byc nawet jedna osoba) głosów odebraliscie jako "atak" i "sianie zamętu". Tu nie trzeba nic atakowac, wystarczy przyjrzeć się waszemu stanowisku, nie tracąc z oczu tła tej sprawy. Sam wystawiasz sobie świadectwo , kim jesteś i po której stronie stoisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.range86-133.btcentralplus.com 06.02.10, 12:24 Wszystko to prawda co piszesz...ale nie rozumiesz jednego, ze wylewanie twojej ciaglej frustracji na forum w niczym nie pomoze. Kto stoi murem za deweleoperem??? Tak samo jak ty przelalem im prawie 100% kasy...i boje sie tego ze ich nie odzyskam. Ale zamiast siac tu zamet i stresowac innych powiedz lepiej co ty zrobiles w tej sprawie oprocz pisania tych dlugich - niekonstruktywnych wywodow. Wszyscy doskonale wiemy jaka jest prawda, wiec oszczedz sobie... Sam sobie rowniez wystawiles ciekawe swiadectwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miro Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.chello.pl 07.02.10, 17:54 Kuzwa zanim dostaniecie te mieszkania (ktore sie nie buduja) to sie nawzajem pozagryzacie- nie lepiej konstruktywna agresje skierowac na przyklad na zarzad U? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 62.233.212.* 07.02.10, 18:21 trzeba zebranie zrobić i z przezsem pogadać rękami,bo gościu w ... wali z wszystkimi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sta Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 18:38 zróbmy mu kręcenie worka Odpowiedz Link Zgłoś
maximus38 Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? 08.02.10, 20:46 To sie normalnie czyta jak forum erotyka - dymaja was na kazda strone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wax Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.promax.media.pl 10.02.10, 17:38 I to jest prawda jest to łganie w żywe oczy .PAN KTORY BARDZO PRZEWODNICZYŁ W ZALATW2IANIU SPRAW I UKOŃCZENIU INWESTYCJI JUŻ ZAŁATWIŁ AKT NOTARIALNY KOŃCOWY W BLOKU8 E.NIE MYŚLI O NAS JEDYNIE SKORZYSTAJĄ OSOBYZ BLOKU E.OD TEGO BLOKU ZAWSZE ROZPOCZYNAĄ SIĘ PRACE I NIGDY DO F NIE MOGĄ DOTRZEĆ.ZDĄŻA OSZUKAĆ NIE ZAPŁACIĆ I JUŻ FACHOWCÓW NIE MA.CIERPLIWOŚĆ SIĘ KOŃCZY ROZPĘTAM TAK WIELKĄ BURZE A TO CICHACZEM ZAŁATWIANI.E SWOICH SPRAW WYJDZIE CZUBKIEM GŁOWY.TO JEST KORUPCJA .ALBO MAMY WSZYSCY ALBO NIKT.PROSZĘ O PRACE NA BLOKU F A NIE ZOSTAWIAĆ DO SYNDYKA .JAK MOŻNA W TEN SPOSÓB.OBUDŻMY SIĘ Z BLOKU F BO TO JEST SKANDAL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LAZ Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 14:07 czy ktoś wie kiedy bedzie konczony budynek F Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giza Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.promax.media.pl 11.02.10, 17:16 pytasz o f. zawsze zaczynaja od e .tak długo będą tam i fiwprowadzać.fachowców aqż skończą i jeszcze nie wiadomo czy popłacą.nam zostaną długi i opinia i brak funduszu.ważne jest że oprócz jednego pana mającego końcowy akt reszta skorzysta.gdzie jest reprezentant bl.f i dlaczego dopuszcza do takiej sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa jw IP: 94.254.151.* 18.02.10, 18:03 dajmy im czas do konca marca, umowmy sie na spotkanie bo nasze dzialania sa chaotyczne,widzialam robotników na budowie, my musimy miec jakis plan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 62.233.212.* 11.02.10, 17:51 to chyba normalne że najpierw powinni ukończyc e a nie f,korupcja byłaby gdyby zaczeli od f a skonczyli na a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 62.233.212.* 11.02.10, 17:54 normalne też jest że siwy ma wpis do hipoteki ponieważ jako jedyny coś robi żeby dokończyli budowe,a pozostali wypisuja pierdoły i nic nie robia (oszołomy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giza Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.promax.media.pl 11.02.10, 21:02 chyba jesteś z e i już co dalej cię nie obchodzi bo jak ci skończa to będziesz miała też wpis a f niech się buja wiem troche więcej jak ci się wydaje ale to wykorzystam w innym celu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.10, 13:52 Jezeli mozna wejsc w dyskusje to ciekaw jestem dlaczego jeszcze sie nikt nie pojawil na budowie jesli podpisana jest ugoda z bankiem i elektrykami. podwykoawca co robil plytki dal sie wpuscic maliny obiecali mu kase i co dalej kiszka, dlaczego nie robi nam na F. tak mialo byc w planach. kiedy w koncu skoncza sie nasze udreki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giza Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.promax.media.pl 12.02.10, 14:58 właśnie o to chodzi każda ekipa w2chodzi na e zrobią z finansami wykolegują i na f nie dotrą gdie nasz przedstawiciel z b l.f Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.10, 16:15 siwy naobiecywał wykonawcom że im zapłacą żeby robili a teraz się zmył Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 10:16 czy ktoś wie kiedy będą przepisywać mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kam Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 10:17 chyba nie tak szybko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 15:36 co dalej z tą budową najpierw mówili że bank nie chce podpisać umowy,potem że duży mróz a teraz co pogoda jest dobra a ekip dalej nie ma ja jeszcze czekam do piątku i rezygnuje z mieszkania bo to są już jaja jak oni nas traktują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bog Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 15:39 to zróbmy zebranie w piątek i trzeba sprawe postawić jasno jak dalej będzie tak jak do tego czasu do dajmy sprawe do prokuratora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kada Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 62.233.212.* 16.02.10, 18:58 trzeba zrobic zebranie i opłacić adwokata,mineło 4 miesiące od ostatniego zebrania i nie zrobili nic,z bankiem chyba tez sie nie porozumieli bo nic nie buduja,telefon nie odbiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaz Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 21:43 łazarz już przepisał mieszkanie to teraz ma na w dupie,musimy sami ustalić date spotkania i rozmuwić się z universem,a jak dalej będą z nas so robić żarty to są inne sposoby żeby odzyskać wpłacone pieniądze, bo sąd tu nie pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
bruno291 Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? 16.02.10, 21:44 "ja jeszcze czekam do piątku i rezygnuje z mieszkania bo to są już jaja jak oni nas traktują" pewnie juz maja w szufladzie przygotowana dla Ciebie kase- bo przeciez u takiego dewelopera nie powinien to byc problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axa Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.promax.media.pl 16.02.10, 22:51 oglądaliście dzisiaj leoparda w ekspresie reporterów.to nas czeka.syndyk wykraśla z hipoteki roszczenia b.można powtórnie kupić mieszkanie.nie mogą odzyskać nic stracili majątki.założyli stowarzyszenie i walczą .nide wskurają nic .ale można dołączyć do nich i walczyć bo nie chcemy takiego państwa co nie chroni uczciwych obywateli.paradoks taki że po bankach zus pracown ikach jest jeszcze deweloper otrzymujący 46000 zł a dla nas już pieniędzy nie wystarczy.jeżeli już nie spłacają bankowi to długi rosną i zabiorą wszystko.univers nie powiadamia nas o niczym czyli jest żle.ądwokat konieczny wspólnie trzeba zadziałać bo nas po kolei oszukują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 109.243.3.* 16.02.10, 23:03 koniecznie trzeba sie spotkac z u!!!!! ciekawe jak sie dogadali z bankiem, który nie chce udzielac zadnych informacji zasłaniając sie tajemnica bankowa, cos tu jest nie tak i juz nie tylko u nas oszukuje ale i reprezentanci bloku E, moze zostali podstawieni??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aXA Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.promax.media.pl 16.02.10, 23:27 MOŻE TRZEBA ZAWCZASU ZASIĘGNĄĆ PORAD LUDZI WALCZĄCYCH W LEOPARDZIE KTÓRZY ZASŁOŻYLI STOWARZYSZENIE CO ROBIĆ ZANIM DOJDZIE DO TAKIEJ SYTUACJI JAK U NICH.NA STRONIE4 WWW.OKRADLI PL JEST WYMIENIONY UNIVERS ART.JAKO OSZUŚCI A MY MAMY MAMY SYSTEM CÓŻ ZA RÓŻNICA JAK OD 3 LAT ZWODZĄ.NIE ŁUDŻM SIĘ JUŻ JESTEŚMY OSZUKANI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hjto Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 62.233.212.* 17.02.10, 11:55 to kiedy zebranie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: disaster Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.10, 12:44 Gość portalu: axa napisał(a): > oglądaliście dzisiaj leoparda w ekspresie reporterów.to nas czeka.syndyk > wykraśla z hipoteki roszczenia b.można powtórnie kupić mieszkanie.nie mogą > odzyskać nic stracili majątki.założyli stowarzyszenie i walczą .nide wskurają > nic .ale można dołączyć do nich i walczyć bo nie chcemy takiego państwa co nie > chroni uczciwych obywateli.paradoks taki że po bankach zus pracown ikach jest > jeszcze deweloper otrzymujący 46000 zł a dla nas już pieniędzy nie > wystarczy.jeżeli już nie spłacają bankowi to długi rosną i zabiorą > wszystko.univers nie powiadamia nas o niczym czyli jest żle. Adwokat konieczny > wspólnie trzeba zadziałać bo nas po kolei oszukują > koniecznie trzeba sie spotkac z u!!!!! > ciekawe jak sie dogadali z bankiem, który nie chce udzielac zadnych > informacji zasłaniając sie tajemnica bankowa, cos tu jest nie tak i > juz nie tylko u nas oszukuje ale i reprezentanci bloku E, moze > zostali podstawieni??? Nareszcie widze jakiś ruch! Szkoda, ze dopiero teraz, ale zawsze to coś. Ważne, że przestajecie wierzyć w te kłamstwa. Przede wszystkim: 1. trzymajmy się razem, wtedy jesteśmy trudniejszym i mniej przewidywalnym przeciwnikiem. Więcej nas łączy niż dzieli, w końcu mamy ten sam duzy problem. 2. Adwokat - niech osoby które mają z takowymi do czynienia dowiedzą się czy ich prawnicy byliby zainteresowani taką sprawą w imieniu wszystkich. Jeśli będzie kilka kandydatur niech wybierze się najlepszego 3. Rozważmy jak zorganizowac grupę, zebysmy nie musieli się przekrzykiwac np. u prawnika itd, zeby to działało sprawnie. 4. Prokuratura to strata czasu. niestety. Ci z klinów założyli i prokuratura umorzyła. 5. Zbliżaja się wybory samorządowe i moze warto narobic nieco szumu koło całej sprawy, zeby ktoś się nią zainteresował To tyle. Jak nie ruszymy tyłków, moze być tylko gorzej. Pozdrawiam "mąciciel":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.centertel.pl 17.02.10, 21:08 ludzie, co Wy prowadzicie za infantylną dyskusję...czy nie widzicie, że najzwyczajniej zrobiono z nas idiotów? Toczenie rozmów typu: coś trzeba zrobić, dać do sądu, prokuratury daje tylko tym idiotom powody do dobrej zabawy. Daliśmy się najzwyczajniej oszukać. Z tego co się dowiedziałam, pracownik U. opisał, jakie były kulisy wydania jednego z aktów. Ukartowane było to od samego początku. Chodziło o uciszenie sprawy i maksymalne mydlenie oczu innym, żeby przedłużyć grę na zwłokę. Trudno, żeby teraz nie mieć wszystkiego w d... jak się osiągnęło cel. Czego się spodziewacie, że będzie teraz chodził w tej sprawie jak ma akt? Zostawmy już temat tego wątku w spokoju. Stało się, Univers z kompanami po raz kolejny okazał sprytniejszy. teraz trzeba patrzeć to co jest przed nami. Sprawa musi być maksymalnie rozdmuchana medialnie do granic możliwości. Mają być na świeczniku całego Krakowa, jako OSZUŚCI i ZŁODZIEJE!!! Skończyło się uciszanie, głaskanie, czekanie. Korzystanie już z reprezentantów nie ma sensu, bo oni kompletnie nie mają pojęcia co się dzieje. Chodzą jak dzieci we mgle i pytają się pozostałych czy czegoś nie wiedzą. Parodia!!!! Ludzie, jeżeli ktoś ma dostęp do TV, gazet lokalnych itd. Trzeba na tych oszustów zrobić nagonkę medialną, bo to jedyna rzecz która ich utruje. Nie bójcie się, ze przez to nie skończona będzie budowa - to następna propaganda którą szerzą!!! Wszędzie tam gdzie wkroczyły media, sprawa ruszyła do przodu. Czego się boicie, ze nie sprzedadzą mieszkań!!! Przecież to absurd!!! Czy naprawdę na setki tych wszystkich ludzi nie ma tutaj nikogo, kto trzeźwo myśli. Przecież ta dyskusja na forum wpadła w jakiś marazm i totalne odrętwienie. Jakbyśmy wszyscy byli tutaj niepełnosprawni umysłowo. "Zarząd" tego cyrku ma tylko zabawę z tego. Ludzie, opamiętajcie sie!!!! Nie było i nie ma nikogo, kto by działał teraz w rozwiązaniu tej sprawy! Jak sie nie weźmiemy do roboty, to zapomnijcie o mieszkaniach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giza Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.promax.media.pl 17.02.10, 22:16 słusznie piszesz i czekamy na inicjatywe osób wpływowych do zzałatwien ia tej sprawy bo miarka się przebrała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: disaster Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.10, 23:00 Gość portalu: asia napisał(a): Ludzie, jeżeli ktoś ma dostęp do TV, gazet > lokalnych itd. disaster@autograf.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: disaster Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.10, 23:11 W sprawie mediów... disaster@autograf.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 77.236.0.* 18.02.10, 11:11 Witam wszystkich. niech ktos mi w koncu powie ile jeszcze czasu beda z nami grac w kotka i myszke ten U. dzwonie tam ale nikt nie odbiera, wiec poszlam do biura i co widze - maja nowego pracownika, ktory pewnie bedzie sciemnial jak pozostali ze nic nie wie jest nowym i tak bedzie sie kreci dalej te kóleczko. jeszcze w tym tygodniu uruchamiam TVP najlepiej Jaworowicz. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 62.233.212.* 18.02.10, 12:10 dobry pomysł.jezeli siwy ma wpis do hipoteki to musi ponieść kare za to ze oszukał tyle ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axa Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.promax.media.pl 18.02.10, 12:34 nawiązując do dwóch poprzednich wpisów jestem za tvp jak również o oszustwo siwego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.10, 12:53 Z wszystkimi ktorzy pisza o mnie nieprawdziwe rzeczy , oskarzaja mnie o oszustwo, nazywaja siwym - prosze o spotkanie jezeli maja na tyle odwagi. Jezeli nie maja tej odwagi niech skontaktuja sie ze mna telefonicznie . Wszystko sobie wyjasnimy. W przypadku braku reakcji podejme inne kroki. Serdczenie pozdrawiam Siwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 13:03 mówiłeś że blok f też bedzie robiony a skończyliście e i przepisałeś mieszkanie i zwinołeś ogon,tak to wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 13:09 Podwykonawcom też naobiecywałeś góry teraz chyba szybko nie zaczną blok f bo może przekonali się jaki jestes fałszywy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Portalu ! Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.chello.pl 18.02.10, 22:43 Gość: bb IP: 62.233.212.* 18.02.10, 12:10 dobry pomysł.jezeli siwy ma wpis do hipoteki to musi ponieść kare za to ze oszukał tyle ludzi Gość: axa IP: *.promax.media.pl 18.02.10, 12:34 nawiązując do dwóch poprzednich wpisów jestem za tvp jak również o oszustwo siwego Gość: kama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 13:03 mówiłeś że blok f też bedzie robiony a skończyliście e i przepisałeś mieszkanie i zwinołeś ogon,tak to wygląda Gość: GOŚĆ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 13:09 Podwykonawcom też naobiecywałeś góry teraz chyba szybko nie zaczną blok f bo może przekonali się jaki jestes fałszywy BARDZO MOCNE SŁOWA 18.02.2010 Kraków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.nsystem.pl 19.02.10, 09:55 Zastanówcie się co piszecie, jeżeli ktoś uzyskał akt własnoći to znaczy, że: 1.miał do tego prawo 2. potrafił go załatwić, w przeciwieństwie do was którzy piszecie na tym forum, ale nie wiecie albo nie chcecie działać skutecznie. Jeżeli ktoś tu pisze o karze dla klientów, to znaczy że w ogóle nie zależy mu na tym żeby sprawa naszych mieszkań zakończyła się pomyślnie dla wszystkich, którzy zapłacili za mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.10, 11:41 Brawo dla tego Pana!!!! Czy wydanie aktu własności nie jest dowodem na to, że sprawa ruszyła do przodu??? Przecież to chyba logiczne że ktoś musi być pierwszy i ktoś ostatni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czekający Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.10, 12:11 chcialbym na początek przeprosic szefa ze w czasie pracy pisze na tym forum, nigdy nie pisalem i nie mam zamiaru. otrzymalem takie informacje ze wszystko jest na Bardzo dobrej drodze, ze wykonawcy prac na budowie podpisywali i podpisuja roznego rodzaju dokumenty. Miedzy innymi przyczynili sie do tego konkretni i majacy pomóc nam wszystkim ludzie wybrani. tyle wiem nic wiecej nie dodam bo jak patrze co tu sie pisze to zal chyba komus ze sam nie potrafi tego zrobic. pozdrawiam ludzi ktorzy nie sa gadającymi głowami tylko robia robote a co za tym idzie czas i poświecenie. moja opinia o forach publicznych nie musi byc znana nikomu - poprostu nie jest to moją pasją życiową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropla Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.10, 22:24 > chcialbym na początek przeprosic szefa ze w czasie pracy pisze na tym > forum, nigdy nie pisalem i nie mam zamiaru. > otrzymalem takie informacje] ze wszystko jest na Bardzo dobrej drodze, > ze wykonawcy prac na budowie podpisywali i podpisuja roznego rodzaju > dokumenty. Miedzy innymi przyczynili sie do tego konkretni i majacy > pomóc nam wszystkim ludzie wybrani. tyle wiem nic wiecej nie dodam bo > jak patrze co tu sie pisze to zal chyba komus ze sam nie potrafi tego > zrobic. pozdrawiam ludzi ktorzy nie sa gadającymi głowami tylko robia > robote a co za tym idzie czas i poświecenie. moja opinia o forach > publicznych nie musi byc znana nikomu - poprostu nie jest to moją pasją > życiową. > Nie obchodzi nas twoja opinia forach ale jakie jest źródło twoich informacji o jakich dokumentach mowa, bo optymistycznie zakładam, że nie są to pozwy o zapłatę. Gdybysmy mogli to sobie sami skończyć pewnie tak bysmy zrobili. Pozostaje bezsilność i strach. Byc moze tego nie rozumiesz bo nie jestes jednym z nas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: disaster Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.10, 13:46 Gość portalu: ola napisał(a): > jeszcze w tym tygodniu uruchamiam TVP najlepiej Jaworowicz. Z Panią Jaworowicz jest cięzko. Potrzeba do tego sporo determinacji i systematyczności. No i najlepiej, zeby to była fala maili a nie tylko od jednej osoby. Podobnie rzecz ma się z "Uwagą". Cholernie trudno się przebić, ale próbowac trzeba. W Krakowie można uderzac do następujacych osób: 1. Dziennik Polski - Magda Uchto 2. Gazeta Wyborcza - Aneta Zadroga 3. Radio Kraków - Jacek Bańka 4. Tok Fm - Dariusz Zalewski Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.02.10, 19:31 Ludzie!Nie bądźcie naiwni! Dizaster - czyli pewnie gość, który ma już akt z bud a do d i ma wszystko głęboko w D! Mam kontakt z wykonawcą, który ma wejść na nasz budynek i umowę z U, że mu zapłacą przy sprzedaży pierwszego mieszkania.Ma zacząć od przyszłego tygodnia.Mam gdzieś "dobrą opinię" oszustów z U, ale nie kopmy pod sobą dołków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.chello.pl 18.02.10, 20:27 Zgadzam się z moim przedmówcą. Dobrze się zastanówcie za co bezpodstawnie oskarżacie Pana o pseudonimie "siwy", kóry sam będąc oszukanym klienem U pomógł im trochę szybciej dogadać się z bankiem czego oni nie byli w stanie zrobic od kilkunastu miesięcy a teraz stał się waszą ofiarą. Co naobiecywał i komu nie będąc pracownikiem U i nie mając wpływu na ich decyzje??? Przecież przedstawicieli którzy nas reprezentują jest więcej dlaczego czepiacie się akurat "siwego"??? Może sami coś zróbcie jak wiecie lepiej jak ten problem rozwiązać bo wszyscy mamy juz tego dosyć i czekania i oszustw problem w tym, że w gadaniu i nakręcaniu się to każdy jest mocny. I w sumie dlaczego nie piszecie tego wszystkiego co tu na forum wewnętrznym bo tu jesteście anonimowi i możecie powiedzieć wszystko czy nie należycie do przyszłych mieszkańców tylko dolewacie oliwy do ognia??? Zgadzam się z "F" nie kopmy pod sobą dołków bo zanim dokończą tą inwestyje to sami się "powykańczamy między sobą" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: next Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.chello.pl 18.02.10, 21:05 fora prywatne – tworzone z myślą o z góry określonej grupie użytkowników i niedostępne dla osób postronnych. Pozdrawiam wszystkich którzy wiedzą o co chodzi... osoby postronne nie wiedzą o co chodzi...może ktoś ma pożyczyć 3,50 na piwko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Portalu ! Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.chello.pl 18.02.10, 22:58 -------------------------------z forum------------------------ ---- Gość: bb IP: 62.233.212.* 18.02.10, 12:10 dobry pomysł.jezeli siwy ma wpis do hipoteki to musi ponieść kare za to ze oszukał tyle ludzi Gość: axa IP: *.promax.media.pl 18.02.10, 12:34 nawiązując do dwóch poprzednich wpisów jestem za tvp jak również o oszustwo siwego Gość: kama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 13:03 mówiłeś że blok f też bedzie robiony a skończyliście e i przepisałeś mieszkanie i zwinołeś ogon,tak to wygląda Gość: GOŚĆ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 13:09 Podwykonawcom też naobiecywałeś góry teraz chyba szybko nie zaczną blok f bo może przekonali się jaki jestes fałszywy BARDZO MOCNE SŁOWA 18.02.2010 Kraków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Portalu ! Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.chello.pl 18.02.10, 23:04 Zniesławienie, pomówienie, obmówienie - występek polegający na pomówieniu innej osoby, grupy osób, instytucji, osoby prawnej lub jednostki organizacyjnej nie mającej osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego do pełnienia danej funkcji, zawodu lub działalności. Zagrożony karą grzywny, karą ograniczenia wolności albo karą pozbawienia wolności do roku na podstawie art. 212 § 1. Kodeksu karnego. Sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo karze pozbawienia wolności do lat 2 jeżeli pomawia inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania (art. 212. § 2. K.k.). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wtf Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.chello.pl 19.02.10, 00:20 No pozwij go jeszcze. Jak sie siwy poczuje urazony to sam podejmie stosowne kroki. A ty "gosciu portalu" jak nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia to siedz cicho i nie rozciagaj tematu. koniec OT dziekuje dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik - amator Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.10, 00:28 Przede wszystkim zdecyduj sie na jeden nick. Niektórzy uzytkownicy w istocie zagalopowali się. Niemniej nie padły tu żadne personalia osoby o której mowa, w związku z czym "siwy" o którym pisze się na tym forum nie musi być tożsamy z kimkolwiek. To jest nie do udowodnienia. Co zaś się tyczy naszej ulubionej instytucji to zawsze moze spróbowac, choc... Jeszcze nikomu nie grozono tu śmiercia czy kalectwem a z tego co wiem to jedyny powód, dla którego tego typu sprawy wszczyna się od ręki. Narazie pisano o niezgodnościach, które sa faktem. reasumujac zgorzkniali użytkownicy nie zapędzajcie się bo z ofiar staniecie się podejrzanymi gościu portalu, gościu, next - dzieki za uświadomienie, jestesmy wstrząśnięci do głębi i już cwiczymy schylanie się po mydło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 62.233.212.* 19.02.10, 10:12 siwy spoko gość ,wszyscy powinni zaplacić mu za to że coś działa, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: 83.175.139.* 19.02.10, 10:58 jeżeli siwy czuje sie urażony to go przepraszam,ale mialam prawo sie zdenerwowac gdy dowiedziałam sie że zdobył akt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artystaplastyk Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.10, 12:34 Są robotnicy na F! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: Zielony Ruczaj-co dalej???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.10, 13:21 jakby ich nie było to by źle było ale jest dobrze bo są Odpowiedz Link Zgłoś